X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Elza i bardzo wazne-macie inhalator to polecam kupic.Ja zaluje ze dopiero niedawno kupiliśmy bo jakos nie wierzyłam w jego moc a jednak bardzo sie pomyliłam.
    Teraz z Cora robimy sobie inhalacje bo tez sie pojawił u niej katarek i zielona wydzielina no i po niej widzę ladnie śpi :)
    My robimy z soli fizjologicznej inhalacje :)

Basia to tam kuruj się i wracaj szybko do zdrowia :)

Kama moja tez nie lubiła na brzuchu i dla niej to byla kara leżeć ale małymi kroczkami i jej się spodobało.
    Widocznie Twoja potrzebuje więcej czasu :)

basia7777, elza12 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel nasza wesele zniosła super. Cały czas była z nami na sali. :) wyszliśmy po północy już po torcie. Przeważnie spała ale i była aktywna :)

W drodze powrotnej trochę marudzila ale w końcu usnela. Też chyba odreagowywala imprezę :)

Moje dziecko spało od 23:30 do 6. Zjadła 90ml. Niby była jeszcze glodna to zrobiłam 60ml i co? Wracam z kolejną porcję a ta mała wredotka żeby zacisniete albo językiem wypycha i bujaj się matka! Teraz to już nie chce!

Właśnie leży w łóżeczku i się cieszy i uśmiecha do karuzelki i gaworzy po swojemu.

jusella, Agness27, Evanlyn lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobrydobry :)

Karol to znowu uwielbia na brzuszku :D ogląda sobie wszystko dookoła, potrafi nawet sufit oglądać tak głowę drze O.o a jak się zmęczy to bach i śpi :D i tak potrafi dwie godziny przespać hehe to u nas najlepszy sposób na marudzenie. Płacze z niewiadomego powodu na brzuszek - podrze się podrze i śpi :D

Co do płaczu przy cycu - karol tak robi jak jest zmęczony, wygląda jakby był głodny ale łapie cyca i zaraz puszcza z płaczem. Tez bałam się o moje mleczko wtedy ale lulam go wtedy albo puszczam suszarke na YouTube i się uspokaja :) stąd mój wniosek ze to zmęczenie; ;) więc polecam wypróbować suszarki :D

Butelki to nie dla mnie na bank jak ja wychodząc z domu potrafię pieluszki albo chusteczek zapomnieć co by było gdybym musiała zabrać cały asortyment do jedzenia jak to przewijania nie potrafię skompletować :D

jusella, elza12 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to podziwiam was ze potraficie pisać w nocy :D ja padam o 10 spać a w nocy jak wstaje to jestem zombie, wszystko robie mechanicznie z na pół zamkniętymi oczami i jadł tylko karol mi pozwala to padam jak mucha spać dalej :D korzystam z każdej sekundy :D

jusella lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Tak w ogóle to podziwiam was ze potraficie pisać w nocy :D ja padam o 10 spać a w nocy jak wstaje to jestem zombie, wszystko robie mechanicznie z na pół zamkniętymi oczami i jadł tylko karol mi pozwala to padam jak mucha spać dalej :D korzystam z każdej sekundy :D

Hehe mi pomaga pisanie w nocy i czytanie bo wtedy się rozbudzam przy nocnym karmieniu. A tak to bym chyba nieraz przysnęła. Wściekam się jak się okazuje ze bateria w tel na wyczerpaniu. A tak to karmie czytam was kupuje rzeczy na allegro az potem się rozbudzę ze usnąć nie mogę.

Moze u mnie objaw szarpania piersi to tez zmęczenie...musze się przemoc o nie dawać butli wcale iść zważyć po tygodniu i będzie wiadomo

jusella, Evanlyn, Agness27, aisa, elza12 lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia i to jest dobry pomysł - butlę zawsze możesz podać a o kp warto spróbować powalczyć. Tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość i założyć, że Bąbelek będzie ciągle przy cycu. Najlepiej to tak zaplanować żeby nic nie musieć robić, zaopatrzyć się w dobrą książkę i na 2-3 dni zaszyć się w łóżku z Maluchem, żeby co chwilę nie biegać - bo jak DZiec będzie odrywał od zajęć to możesz być poddenerwowana i z karmienia nici. Relaks, relaks i jeszcze raz relaks. Ja tak zrobiłam - leżałam w łóżku i karmiłam, karmiłam, karmiłam i jeszcze raz karmiłam tylko właśnie książki mi brakowało. Przyznam się szczerze, że przy okazji wypoczęłam :-D. Gar zupy ugotowałam na 2 dni to z głodu nie umarłam. Tyle tylko, że u mnie ten plus był, że ja sama wtedy byłam - Tatusiek już wyjechał a Pierworodny na wyjeździe był i nikt mi - za przeproszeniem- dupy nie truł :-/.

renieczka, Agness27, Evanlyn, aisa lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kanapę przez neta jednak kupimy :)

Dla mnie osobiscie kp to podstawa - tak nas natura stworzyła, mleko matki jest najlepsze dla dziecka i jeśli tylko oczywiście są możliwości, to chęci być powinny.
    Dlatego ja walczę o kp - najpierw z bolącymi sutkami, nawałami, teraz zastojami.

Nie powiem, czasem opadam z sił i marzę o przejściu na butelkę z mm, ale na szczęście to zawsze chwilowe :)

Dziś Mała coś marudzi.. może zaczął się drugi skok?

jusella, Evanlyn lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu po długich poszukiwaniach udało mi się znaleźć doradczynię chustową. W mojej "metropolii" jest chyba aże jedna :-/. Umówiłam się na wtorek bo teraz się wczasuje. Będę doskonalić technikę motania pod okiem fachowca :-D.

aisa, elza12 lubią tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To karmienie piersia to fakt cos pięknego. Tylko szkoda ze to działa jak działa i wymaga dużo poświęcenia. Byłam dziś zważyć mala i 300 g w 2 tygodnie. Butle dawałam tylko na noc czasem przez ten czas. To chyba dobra waga...

jusella, Agness27, aisa, Evanlyn, elza12 lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama to super ze sie pobawiliscie na weselu :)
    My teraz idziemy w piatek na tluczenie butelek - pierwszy raz na takie cos przed ślubem idziemy i w niedziele na poprawiny bo to kolega z pracy męża sie żeni i zobaczymy jak Wojtuś sie będzie zachowywał ;)

Evanlyn ja np do torby od wózka wrzucam pampersy ,mokre chustki i kremik a drugi zestaw zawsze mam na przewijaku i sobie codziennie sprawdzam co dołożyć :)
    Dodatkowo mam w torbie ciuch na zmianę :)

Jusella zazdrosze takiego cslodniowego lenistwa w łóżku ja o takim moge pomarzyć ;)
    Teraz jestem z dxiecmi na placu zabaw i korzystamy z żadnej pogody :)
    Od wczoraj zaczęli nam remont przodu bloku bo juz raki obskurny byl ze aż wdyd na niego patrzeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 15:55

Evanlyn, elza12 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Ziutasem znów w Texasie :-) na obiadku. Pogoda cudna, siedzimy na tarasie, Synu leży w wózeczku i coś tłumaczy zabawkom :-) a ja udaję, że jesteśmy na wczasach -jednym słowem chillout. A w domu sajgon :-) gary nie pomyte, sterta prasowania i tak ogólnie wypadałoby posprzątać :-\. Oj, ja leń przebrzydły :-\

Evanlyn, Agness27, elza12, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje ze mój Karol ma drugi skok bo dalej zaczyna wysuszać mi cyce do dna, zaznaczam ze zaczął jeść z obu na raz jak za pierwszym skokiem.

Agness ja też tak wrzucam tylko że te pampersy się ciągle kończą a same się nie dołożą :D

Ja byłam dzisiaj na przeglądzie u gina - można robić drugą dzidzie, wszystko się pięknie zagoiło :) nie żebym już myślała o drugiej :D Karol był ze mną i swoją ciocią i był bardzo grzeczny wiec zaliczyliśmy kaufland :D brakuje mi tego szlajania się po sklepach kiedy mi się zamarzy :D

Super że Szymuś taki grzeczny, Karolowi to się ciągle dupka musi ruszać jak nie śpi :P

Jeszcze co do kp - my tak w szpitalu leżeliśmy cały dzień na łóżku i raz lewy raz prawy cyc a bolało jak cholera :/ strupy miałam na brodawkach :/ ale opłaciło się bo teraz mamy mleczka po pachy :D

jusella, Agness27, elza12, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa już śpi :) Druga zaraz pójdzie się kąpać i czas wolny można zacząć :)
    Jutro mamy następne szczepienie. Mam nadzieję, że będzie ok.
    Ja też mogę zapomnieć o słodkim lenistwie, ale nie jest źle :)

Agness27, jusella, elza12 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez juz dzieciaki w łóżkach wiec pora na odpoczynek dla Mamy ;)

jusella, elza12 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymo też już śpi od godzinki - tak dziś wymęczony był, że przy cycu awanturę zrobił, płakał przeokropnie ale utuliłam, wyciszyłam i po chwili ładnie się przyssał, zjadł i padł. Napracował się dziś Bidulek bo po spacerze kupę stulecia zrobił :-/ i body całe upaćkane a kupa na plecach, prawie do szyi :-/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 21:57

elza12, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes dziekuje za cenne rady. A powiedz mi jeszcze jaki inhalator kuplias? Ja inhalatora jeszcze nie mam ale mam w planach w koncu kupic przed sezonem grzewczym inhalator i nawilzacz powietrza bo duzo pozytywnych opinii slyszalam tylko nie wiem narazie jaki,chcialam ten co kiedys w lidlu byl ale narazie nie ma go w ofercie wiec wybiore z polecenia :)

Podobnie jak Agnes mam dwa komplety pampersow i chusteczek. W torbie do wozka tez mam zawsze body dlugie j krotkie rampersy czapeczke mata do przewijania pieluszke tetrowa i
    Smoczek.

No tak mialam isc wczesniej spac ale hmm znow mi nie wyszlo ... ehh

Dobranoc :)

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Karol zrobił mi wieczorem awanturę ze zmęczenia więc kąpiel przyspieszona o pół godziny, suszarka i dziecka nie ma :D wpół do 8 juz siedziałam samotnie A mój M jak na złość w pracy do 9 :/

jusella lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No również witam.
    Wojtek tez wczoraj mi zrobil awanturę ale przetrzymalam go do 19 z kąpielom bo zasnal na chwile i po godzinnej drzemce humorek sie poprawił :)
    Teraz leży mi na brzuszku i tak mu dobrze ze właśnie zrobil kupke w pieluszke ;)

W poniedzialek postanowiłam kupic pieluszki babydream fun fit 3 (są teraz w rosman na promocji) I po założeniu na pupke jakos bardziej sie zsuwają przez co młodemu dziś siusiu wyciekło na plecki.
    Do tej pory kupywalam dade zwykla i Premium i wszystko bylo ok.
    Musze zobaczyć te drugie babydream może będą lepsze.

Evanlyn lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dxis kolejna noc nie pospalam bo Wojtek po pierwszej drzemce budzil sie co 2 godz i taki glodny wstawal ze dwa cyce musial wyssać może to jakiś skok rozwojowy.
    Może zaraz spróbuje sie z Nim położyć i trosze usnac bo oczy same mi sie zamykają .. Mimo wypicia kubka kawy

Evanlyn lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna cała noc przespana.

Wczoraj ortopeda nam.pokazal jak kłaść mała na brzuchu chociaż to nie takie łatwe bo mała się rzuca jak poparzona. Kazał się też nie przejmować tym że się drze jakby obdzierali ja ze skóry. Tylko ja mam wrażenie że to nie przyniesie żadnych rezultatów. Ehh...

Poza tym Usg bioderek wyszło ok. :) mogę odwołać wizytę na NFZ ale chyba zostawię konsultacje u ortopedy.

Evanlyn, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ