X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór my zamierzamy w wigilie dać Pawełkowi pierwsza marchewkę i tak przez tydzien pozniej dodamy jabłuszko przez następny tydzien a jak wyglądają Wasze plany ?

74di4z174lr410ce.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza musisz czekać, aż zaakceptuje zaproszenie. Napiszę do niej na FB.

My już jemy warzywka, a jutro na pół roczku dostanie pierwszy owoc.
    Ważymy już 8640 g.

Agness27, elza12 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila chyba stanęła z wagą bo jak wcześniej każdy mówił jaka pucata tak dzisiaj dwie zupełnie obce osoby(w tym jedna pani doktor z prokocimia ) powiedziały że drobinka jest z niej. Ważona była ponad miesiąc temu i ważyła 6500 .

3i498ribteorkobo.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój klops ponad tydzień temu ważył 7625g.

elza12 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczynki:)
    My w sobotę byliśmy rodzinnie po choinkę a potem zakupy i na wohmgilie pracownicza.
    Poznalam troche ludzi z firmy męża ale nie siedzielismy dlugo bo byliśmy z Wojtkiem a tam za bardzo nie miałam jak go nakarmić no wszyscy palący.
    Ale bylo fajnie .
    W niedziele pakowalam prezenty bo musiałam wyslac rodzicom i siostrzenicom.
    A porę rodzinnie ubieralismy choinkę ale córcia sie cieszyla.
    Wyjęliśmy wszystkie prezenty do zdjęcia ale potem zebralam do spakowania a druga ture do szafy by córki nie musimy ;)

elza12 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Milcia :)

Duże Wasze bąbelki :) co do rozszerzania diety wprowadziłam juz marchewkę ale mu smakuje :) alergii nie ma :) a jak widzi łyżeczkę wędrującą do buzi otwiera szeroko buzkę na kolejną porcję :) cudnie to wygląda.

dzis w planach mam pranie i prasowanie takie już ostatnie automaty przed Świętami :)

Życze miłego dnia

Sanna, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już tydzień czasu jemy marchewkę i też smakuje i się cieszy a jak Wczoraj mówię do niego co Piotruś będzie robił to dziecko na to am tak się zgralo super hihihi na łyżeczkę też ślicznie buzie otwiera.
    26 grudnia mamy chrzciny i do tego czasu już nic nowego nie wprowadzam żeby go nie wysypalo. Mój Piotruś też zwolnił z wagą i teraz bardzo powoli przybiera dziś wazyl 7845g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 12:59

Agness27, elza12 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry my zaliczyliśmy spacer moj skarb jeszcze spi a ja biore sie za produkcje pierogów pozdrawiamy

elza12, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, ja to codziennie pralki wstawiam, a dzisiaj już druga idzie... Latem to szybko na balkonie schło, a teraz to masakra.

My dzisiaj próbowaliśmy brokuła i nie za bardzo podszedł. Po południu dostanie pierwszy owoc na dzisiejsze pół roku :) Się pytam, kiedy to zleciało??? :)

elza12, esoni, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka to sporo Piotrus wazy :) Moj Wojtek tak 7kg waży taki mały klocek sie robi ;)
    Dzis bylismy na zakupach takich malych na swieta i teraz tak mi sie nic nie chce..
    Brak wógóle energi a za oknem zimno,buro i do tego deszcz pada..

Chyba tez zaczne podawac małemu jakies nowe smaki bo narazie tylko dostaje cycusia ;)

elza12, esoni, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila też zajada już zupy marchew z brokułem i marchew z dynią po dyni była strasznie niespokojne chyba że to zbieg okoliczności ale więcej jej nie podawałam. Pierwsze trzy dni nie chciała za nic łyżeczki ale całe szczęście przekonała się do niej i teraz już całe słoiczki zjada. A właśnie kupujecie czy same gotujecie dzieciakom ?

elza12 lubi tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia tez tak wczesniej robiłam, że dziennie pranie puszczałam ale ja starsznie nie lubie tego widoku rozłożonych wieszaków z parniem po domu (nie mam ich gdzie dać i potem sa albo w korytarzu albo w pokoju) i od paru tygodni wziełam sie na sposób i pranie robię gdy moje dwa kosze do prania sa pełne i wtedy przeznaczam jeden-dwa dni na pranie hurtem po kolei kilka automatów wywieszam na moje dwie duże suszarki po czym chowam i tak do nastepnego prania :)

Esoni ja jako pierwsze dałam gotowe słoiczki potem gotowałam też moją marchewkę (mam zamrozona z własnego ogórdka :) )

Na spacerze bylismy dzis ok 14 jakieś 45 min po czym Aurelce było juz zimno i pomknęlismy do domu ;) mały własnie ma drzemkę a mnie też jakoś nic się teraz nie chce i ogłądam z córa bajkę.. ;)

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie nie mam takiej marchewki a sklepowej wolę nie dawać. Dlatego kupuję gotowe słoiczki postawiłam gerbera bo gdzieś wyczytałam że hipp ma słodzone i solone a wolałabym na razie nie podawać cukru i soli. Nie bardzo wiem jak mam wprowadzić gluten bo kaszki jeszcze nie jada zupki ma w słoiczku. Dwa razy odciagłam odrobinę mleka i mieszkałam z ugotowaną kaszą manną. Ale szczerze to nie chce mi się tak paprać żeby łyżeczkę kaszki gotować.

3i498ribteorkobo.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ja gotuje ale mieszkam na wsi i mam swoje warzywa a teść ma króliki to mięsko też będzie swoje.

Z glutenem też nie wiem jak zrobić.

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam marchewkę od babci pomnożona dynie od sąsiadki króliki od mamy i swoją cielęcinę brzmi super

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

odnosnie wprowadzania kaszy manny co myslicie o takiej kaszce:
    https://www.bobovita.pl/produkty/kaszki-porcja-zboz/porcja-zboz-kaszka-mleczna-manna

i dodać łyżeczkę do posiłku żeby przyzwyczaił sie do glutenu?

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mnie ktoś zastrzeli. Moje dziecko ma skok rozwojowy chyba. Jęczy i jęczy, marudzi, płacze, najlepiej by spała, je bardzo mało. W foteliku wrzask, przestała stawać na czworaki.

Z bezsilności daliśmy nawet krople ba brzuszek, ja już chciałam płakać bp mi nerwy puszczają. Codziennie młoda wstaje o 6 lub po 6 tylko na szame, zasypia i wstaje przed 8. Co z tego jeśli ja już nie bo ciągle coś! Padam na pysk. Mam dość. Muszę. odpocząć. I za niecałe dwa tygodnie wracam do pracy. Wow jak to minęło.

Dziewczynki wszystkiego naj z okazji świąt Bożego Narodzenia. Spokojnej rodzinnej atmosfery, zdrowia szczęścia. Przesłanych nocy i spełnienia marzeń. Życzymy razem z Wiki. :*

Evanlyn, esoni, Zonti lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    rowniez zycze Wesolych Swiat!
    Jak tam wasze brzuchy??
    Ja juz nie moge patrzyc na jedzenie... ale wszystko bardzo smaczne oczyaiscie :)
    Natka dzis dala nam strasznie popalic, niedoac ze w nocy zle spala to w ciagu dnia tez szalu nie bylo. Marudzenie, stekanie, jeczenie :/ jutro jedziemy w gosci i juz mam czarny scenariusz napisany.

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• esoni Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie poświątecznie ! Kamila za dwa dni skończy pół roku ! Przeraża mnie jak czas szybko biegnie ! Jeszcze chwila i do pracy trzeba bedzie wrócić a powiem wam że strasznie mi sie nie chce zasiedziałam się w domu...

3i498ribteorkobo.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chętnie pójdę do pracy. Bardziej mnie przeraża organizacja tego wszystkiego.

Kocham Wiki ale powrót do pracy pomimo tego że z musi ale też mi się przyda. :)

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ