X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabella wrote:
    Dziewczyny czy to prawda że w ciąży nie wolno jeść ryb wedzonych? Uwielbiam łososia wedzonego na gorąco i to będzie straszne jak nie będę mogła go jeść :-P
    Nie powinno sie :(

Daktylek o ktorej masz wizyte? Ja o 4. Bede trzymac kciuki za nas obie :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero około 19 wchodzę. Kciuki trzymam również za nas obie i inne wizytujące w najbliższych dniach!!

nowatorka, lena77 lubią tę wiadomość

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam do was:) termin wg belly 27 lipiec. Muszę sobie jeszcze suwaczka ustawić. U gina nie byłam, ide 14 grudnia, nie wiem czy nie za późno, będzie wtedy równo 8 tydz

nowatorka, aisa, MartaT, Agaax lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figaa wrote:
    Hej dziewczyny, dołączam do was:) termin wg belly 27 lipiec. Muszę sobie jeszcze suwaczka ustawić. U gina nie byłam, ide 14 grudnia, nie wiem czy nie za późno, będzie wtedy równo 8 tydz
    To masz termin na ten sam dzień co ja :-D tylko mi już gin taki ustalił

figaa lubi tę wiadomość

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Termin na 4 lipca wg USG opozniony o 10 dni wzgledem OM wiec zobaczymy czy jestem czerwcowa czy moze jednak lipcowa :) Na razie lekarz kazal mi sie poslugiwac terminem lipcowym
    Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 00:06

nowatorka, aisa lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki! Witam sie z rana i zaraz zmykam do pracy. Mialam teraz 4 dni wolnego i bardzo bardzo ciezko sie zabrac, na szczescie rozpoczynam dzisiaj spotkaniem o 11, wiec nie jest tak zle. Jeszcze dwa tygodnie i mnie tu nie ma!!!

Kiedy macie usg genetyczne? Ja 22ego dopiero i juz powoli sie tym zaczynam przejmowac!

Zycze wszystkim milej niedzieli :)

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figaa wrote:

Witaj z nami! Wizyta na pewno ok, i juz pewnie uslyszysz serduszko :)

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:
    Czesc Dziewczynki! Witam sie z rana i zaraz zmykam do pracy. Mialam teraz 4 dni wolnego i bardzo bardzo ciezko sie zabrac, na szczescie rozpoczynam dzisiaj spotkaniem o 11, wiec nie jest tak zle. Jeszcze dwa tygodnie i mnie tu nie ma!!!

Kiedy macie usg genetyczne? Ja 22ego dopiero i juz powoli sie tym zaczynam przejmowac!

Zycze wszystkim milej niedzieli :)

W końcu wymarzony urlop :) ja tez juz zaczynam zyc świętami :)
    Ja mam genetyczne 28 grudnia, ale póki co żyje wizytą ta 8 grudnia

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)

Figaa, nie wiem, jaka jest Twoja sytuacja, ale ja bym nie wytrzymała aż do konca 8 tygodnia :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Witam nowe kolerzanki.
    Ja genetyczne mam 30. A normalną wizytę w czwartek. Dziś zaczynamy 10 tydzień :)

Karolina_karolina, nowatorka lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam genetyczne 21.12 ale wcześniej jeszcze mam wizytę 15.12. Ale mnie naszło na sałatkę jarzynowa. Nie jadlam chyba z rok. Pierwsze co wstałam i pomyślałam "Salatka jarzynowa". Nie ma któras na zbyciu troche poczestowac :D?

hchygox1kst10j9v.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina uwazaj tylko bo nie mozna majonezu ;)

Hej dziewczynki. Ja jestem nad morzem i z fasolem wdychamy swieze powietrze :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? A czemu? Wydaje mi się ze nie można ale takiego domowej roboty bo jest z żółtek. Taki ze sklepu jest robiony z suszonych jajek i nie ma nic wspólnego z majonezem domowym. Myślę że chodzi o Salmonelle i dlatego domowej roboty jest zabroniony.

W każdym razie i tak już mi sałatka przeszła. Teraz zobaczyłam zdjęcie na fb barszczu czerwonego z uszkami i mnie teraz naszło na barszcz :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 10:17

MartaT lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się okaże, że niczego nie można jeść:D
    Dziewczyny..przeciez nie jemy produktów spożywczych w hurtowych ilościach, jak np. majonez. Przecież go je sie troche i raz na jakis czas.
    Nie ma co panikować ze wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 11:35

Karolina_karolina, MartaT, kot_bury lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu ja, ktora nigdy nie lubilam grejfrutow wczoraj kupilam trzy roznego koloru i zajadam :)

martynka870, Karolina_karolina, Agaax lubią tę wiadomość

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• malika89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już Mikołaj grzeje sanie.
    Czego pragniesz niech się stanie.
    Każde z marzeń skrytych w głębi
    Święty Dziadek może spełnić.
    graphics-christmas-santas-342607.gif

Karolina_karolina, aisa, kot_bury, Ejrene lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Karolina_karolina ja wczoraj jadłam sałatkę jarzynową, moja mama dała mi cały półmisek :D

Co do majonezu to nie jest do końca tak,że nie można po prostu w mniejszych ilościach, ale już nie przesadzajmy,że w ogóle nie można :) zaraz wyjdzie tak,że nie będziemy mogły oddychać :D tak jak dziewczyny wyżej pisały nie można domowej roboty,ale ze słoika np. Winiary czemu nie :) ja od czasu do czasu jem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 12:29

Karolina_karolina, Agaax lubią tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Katuni tak mi przykro, az mi serce zamarlo jak przeczytalam. myslalam ze juz na tym etapie powinno byc ok :(
    wlasnie dlatego z ciezkim sercem bede musiala powiedziec po czwartku szefowej o ciazy. wolalabym poczekac jeszcze a tak to juz wszyscy beda wiedziec lacznie ze studentami bo tam jezora za zebami nie potrafia trzymac nawet w delikatnych sprawach (np opowiadaja ze ktos poronil)

ja po dzisiejszej nocy też podjełam decyzje o zakonczeniu pracy i pójściu na l4... też pracuje na uczelni i max chciałam wyrobić pensum...

Do panikar nie należe ale bóle brzucha od wczoraj są bardzo dokuczającę, w nocy sie budze z tego powodu, dzisiaj się przestraszyłam, do tego zaparcia... myślałam że z każdym tyg będzie lepiej ale niestety... do tego boje sie o maleństwo... :(
    Czy Was też boli brzuch jak na miesiączkę... ? często musze zmieniać pozycje aby ból był mniejszy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 12:49

Kijanka
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka mnie tez boli tak brzuch taki piekacy bol jak na @. Bierze mnie tak kilka razy dziennie.

Co do majonezu to nie wiem, mowicie ze mozna to lepiej. Ja tam kiedys cos slyszalam ze niemozna ale moze to o tym domowej roboty

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie :) u mnie dziś wyjątkowo dobrze, mdłości jakby lekko mniejsze, energii też mam więcej, niż ostatnio - aż z tego wszystkiego zabrałam się za robienie albumów i kartek świątecznych (półzawodowo zajmuję się rękodziełem).

O majonezie nawet nie pomyślałam, że nie można :D ostatnio też naszła mnie ochota na sałatkę i sobie zrobiłam (pięknie to wyglądało, szłam do sklepu po produkty o 22). W sumie pytałam kiedyś (jeszcze przed ciążą) koleżanki, która jest dietetykiem i o ile pamiętam wg niej zabronione są tylko surowe mięsa, ryby i jajka, nieumyte warzywa i owoce, niepasteryzowane mleko i sery. Dziewczynie wierzę, dzięki niej schudłam 15 kg :)

Swoją drogą, jak na razie schudłam 2 kg, chyba przez te nieciekawe poranki. Jutro idę na wizytę, mam nadzieję, że będzie już widać serduszko :)

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ