Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny czy już sie zastanwialyscie nad tymi komorkami macierzystymi z krwi pępowinowej - drogie trochę w utrzymaniu, ale z drugiej stony jakieś bazpieczeństwo... https://www.pbkm.pl/
w ogole wczoraj gin polecił zrobic badania w kiedunku konfliktu serologicznego - w chwili obecnej dzięki Unii mozna za darmo zrobic badania, wiec warto. tutaj macie stronkę, tylko w niektórych miastach w Polsce do zrobienia (mówił, że raczej tylko 2% populacji ma taki konflikt, ale jak za darmo to lepiej skorzystac):
http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Gagaga wrote:Słuchajcie - gdzieś przeczytałam, że Pappa i usg trzeba zrobić w tym samym dniu,czy to prawda? Ja mam 12.01 usg o 7 rano, potem tego samego dnia wizytę u lekarza prowadzącego, nie wiem czy wtedy mu mówić o tym Pappa?
[/QUOTE] poleciała jakaś woda aż mi majty i spodnie pzremokły, a od nocy do teraz boli mnie podbrzusze, jestem kompletnia spanikowana, na 15 sta ide dziś do gin.
Może niepotrzebnie zakladalam wczoraj ten suwaczek, ale myślałam ze już w miarę bezpiecznie jest.[/QUOTE]
To moze sluz. Mi tez tak ostatnio momentami poleci ze czuje mokro i az sprawdzam w toalecie co to. ale juz sie do tego przyzwyczailam, mam tak kilka x dziennie. A bol brzucga to pewnie nie zwiazany z tym
Ona to lekarz powinien cie poinformowac o tym wszystkim a ty tak sama na wlasna reke robisz? moj mi sam pobral krew i sam odczyta wyniki i powie mi w dniu usg razemWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 13:08
-
nick nieaktualnyNowatorka trochę dziwne mi się to wydaje, ze w styczniu będą porównywali styczniową wielkość dziecka z wartością białka i bety z wczoraj. Jesteś pewna że to do tego samego badania?
Ja jutro robię badania krwi, ale takie zlecone przez gina, kontrolne, a nie związane z Pappa. To dopiero w styczniu. Przecież te 3 wielkości się ze sobą porównuje, więc one powinny być w tym samym czasie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 13:14
-
Jastra wrote:Nowatorka trochę dziwne mi się to wydaje, ze w styczniu będą porównywali styczniową wielkość dziecka z wartością białka i bety z wczoraj. Jesteś pewna że to do tego samego badania?
Ja jutro robię badania krwi, ale takie zlecone przez gina, kontrolne, a nie związane z Pappa. To dopiero w styczniu. Przecież te 3 wielkości się ze sobą porównuje, więc one powinny być w tym samym czasie... -
nick nieaktualny
-
Bardzo slicznie doktor mówił,ze bardzo ruchliwe i fikołki robiło
a jak właczył dwieg i serduszko usłyszałąm to całkowicie odleciałam..
5 stycznia mam badania przejzystosc karkowa ? tak to sie nazywa?
a 13 stycznia normalna wizyta
jeny coś czujemy ze to dziewuszka bedzie.. -
nick nieaktualnyTalusia wrote:Bardzo slicznie doktor mówił,ze bardzo ruchliwe i fikołki robiło
a jak właczył dwieg i serduszko usłyszałąm to całkowicie odleciałam..
5 stycznia mam badania przejzystosc karkowa ? tak to sie nazywa?
a 13 stycznia normalna wizyta
jeny coś czujemy ze to dziewuszka bedzie..
Dokładnie przezierność karkowa. Super że wszystko dobrze, trzymam kciuki za kolejne badaniaTalusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTalusia wrote:przezierność karkowa jest obowiazkowa prawda? a to jest to samo co to badanie papp ? czy jakos tak ?
Inaczej, ten parametr mierzy się podczas obowiązkowego badania USG. Nie jest powiązany z Pappa, ale robiac pappa też robi się badanie usg, podczas którego się to mierzy
-
Dziewczyny jestem już po wizycie. Szef mnie zwolnił na chwile z pracy, władowałam się w kolejkę. Lekarz zrobił mi jakimś paskiem test, czy to wody są i okazało się, że nie. Sprawdził też tętno maluszka i szyjkę. Mówił, że wszystko w normie. Stwierdził, że to mogło być bezwiedne oddanie moczu-znaczy że się niby posikałam. Na ból mam oczywiście brac No-spe 3x dziennie, z córka to mnie tam nic nie bolało ehhh.
Jastra, _analiza, kama005 lubią tę wiadomość