X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • izulala Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy już sie zastanwialyscie nad tymi komorkami macierzystymi z krwi pępowinowej - drogie trochę w utrzymaniu, ale z drugiej stony jakieś bazpieczeństwo... https://www.pbkm.pl/

w ogole wczoraj gin polecił zrobic badania w kiedunku konfliktu serologicznego - w chwili obecnej dzięki Unii mozna za darmo zrobic badania, wiec warto. tutaj macie stronkę, tylko w niektórych miastach w Polsce do zrobienia (mówił, że raczej tylko 2% populacji ma taki konflikt, ale jak za darmo to lepiej skorzystac):

http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tak mi przykro:(
    Ja mam wizytę w poniedziałek. Zaczyniam się już bać.
    Dziewczyny a ten test z krwi to gdzie można wykonać?

atdc3e5erjm386my.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Słuchajcie - gdzieś przeczytałam, że Pappa i usg trzeba zrobić w tym samym dniu,czy to prawda? Ja mam 12.01 usg o 7 rano, potem tego samego dnia wizytę u lekarza prowadzącego, nie wiem czy wtedy mu mówić o tym Pappa?
    A mi juz pobral krew w zeszly czwatlrtek a usg mam w styczniu. Facet na pewno zna sie na tym co robi wiec nie trzeba robic tego samego dnia co usg ;)

[/QUOTE] poleciała jakaś woda aż mi majty i spodnie pzremokły, a od nocy do teraz boli mnie podbrzusze, jestem kompletnia spanikowana, na 15 sta ide dziś do gin.
    Może niepotrzebnie zakladalam wczoraj ten suwaczek, ale myślałam ze już w miarę bezpiecznie jest.[/QUOTE]
    To moze sluz. Mi tez tak ostatnio momentami poleci ze czuje mokro i az sprawdzam w toalecie co to. ;) ale juz sie do tego przyzwyczailam, mam tak kilka x dziennie. A bol brzucga to pewnie nie zwiazany z tym

Ona to lekarz powinien cie poinformowac o tym wszystkim a ty tak sama na wlasna reke robisz? ;) moj mi sam pobral krew i sam odczyta wyniki i powie mi w dniu usg razem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 13:08

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka trochę dziwne mi się to wydaje, ze w styczniu będą porównywali styczniową wielkość dziecka z wartością białka i bety z wczoraj. Jesteś pewna że to do tego samego badania?

Ja jutro robię badania krwi, ale takie zlecone przez gina, kontrolne, a nie związane z Pappa. To dopiero w styczniu. Przecież te 3 wielkości się ze sobą porównuje, więc one powinny być w tym samym czasie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 13:14

• Patutka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jak sie dzis czujecie?:)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę w poniedziałek,akurat będę miała 10 tygodni.Zapytam się go bo ja mogę mieć to badanie refundowane,ale wątpie żeby mój lekarz mi pobral.

atdc3e5erjm386my.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miały ten wodnisty śluz badalyscie progesteron?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Czesc dziewczyny. Jak sie dzis czujecie?:)
    U mnie niestety nie ma poprawy,mdłości,wymioty,senność i nie wiadomo kiedy to się skończy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 13:23

atdc3e5erjm386my.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;)

Pokazuje moje malenstwo ;)
    zobaczcie jak ślicznie macha do mamusi ;)

http://pokazywarka.pl/9ax2mc/

_analiza, kot_bury lubią tę wiadomość

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pokazywarka.pl/9ax2mc/ Zdjęcia

majeczka87, kijanka_88 lubią tę wiadomość

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Nowatorka trochę dziwne mi się to wydaje, ze w styczniu będą porównywali styczniową wielkość dziecka z wartością białka i bety z wczoraj. Jesteś pewna że to do tego samego badania?

Ja jutro robię badania krwi, ale takie zlecone przez gina, kontrolne, a nie związane z Pappa. To dopiero w styczniu. Przecież te 3 wielkości się ze sobą porównuje, więc one powinny być w tym samym czasie...
    Nie wiem. Ja mieszkam we wloszech wiec u nas ma to inne nazwy ale to na pewno jest badanie plynu owodniowego (chyba) na wady wlasnie, na pewno to nie jest zwykle bad krwi bo te robie oddzielnie. Wiem ze tu sa 2 testy z krwi plus usg. Nie wiem, moze mi bedzie jeszcze pobieral ale watpie. Na pewno wie co robi bo on sie tym zajmuje od lat sam ( tzn sam pobiera) i robi u siebie tez wiele innych badan diagnostycznych talze jest b dobrze poinformowany na pewno. Moze tutaj jakos inaczej to badaja, nie wiem. On juz wyniki moje ma takze wynik tego nie bedzie zalezal od usg. Tylko zeby mnie nie denerwowac zsumuje to wszystko razem z usg i powie ostateczna diagnoze

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Czesc dziewczyny ;)

Pokazuje moje malenstwo ;)
    zobaczcie jak ślicznie macha do mamusi ;)

http://pokazywarka.pl/9ax2mc/

Nooo i takich wiadomości nam trza;)
    Ślicznie się przywitał(a) :)

Talusia lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia o jakie piekneeee :) jejku zazdroszcze ci tych zdjec :) czesc fasolko !

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo slicznie ;) doktor mówił,ze bardzo ruchliwe i fikołki robiło ;)
    a jak właczył dwieg i serduszko usłyszałąm to całkowicie odleciałam.. ;)

5 stycznia mam badania przejzystosc karkowa ? tak to sie nazywa?
    a 13 stycznia normalna wizyta ;)

jeny coś czujemy ze to dziewuszka bedzie.. ;)

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i mam pytanie, czy wiecie moze co lekarz tam napisał? bo sa cyferki to wiem, ale toprzed cyferkami ? bo ja taka zakrecona,ze zapomniałam sie spytac ;p

http://pokazywarka.pl/npv01w/

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Bardzo slicznie ;) doktor mówił,ze bardzo ruchliwe i fikołki robiło ;)
    a jak właczył dwieg i serduszko usłyszałąm to całkowicie odleciałam.. ;)

5 stycznia mam badania przejzystosc karkowa ? tak to sie nazywa?
    a 13 stycznia normalna wizyta ;)

jeny coś czujemy ze to dziewuszka bedzie.. ;)

Dokładnie przezierność karkowa. Super że wszystko dobrze, trzymam kciuki za kolejne badania :)

• Talusia Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przezierność karkowa jest obowiazkowa prawda? a to jest to samo co to badanie papp ? czy jakos tak ?

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • Inska Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dopiero teraz przeczytałam...Nie wiem nawet co mogę ci w takiej sytuacji napisać. Serducho mi krwawi na samą myśl, co przeżywacie...Trzymajcie się Kochani! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 13:42

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    przezierność karkowa jest obowiazkowa prawda? a to jest to samo co to badanie papp ? czy jakos tak ?

Inaczej, ten parametr mierzy się podczas obowiązkowego badania USG. Nie jest powiązany z Pappa, ale robiac pappa też robi się badanie usg, podczas którego się to mierzy

• szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po wizycie. Szef mnie zwolnił na chwile z pracy, władowałam się w kolejkę. Lekarz zrobił mi jakimś paskiem test, czy to wody są i okazało się, że nie. Sprawdził też tętno maluszka i szyjkę. Mówił, że wszystko w normie. Stwierdził, że to mogło być bezwiedne oddanie moczu-znaczy że się niby posikałam. Na ból mam oczywiście brac No-spe 3x dziennie, z córka to mnie tam nic nie bolało ehhh.

Jastra, _analiza, kama005 lubią tę wiadomość

f2w3lhb82umyoybw.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ