Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    mój mąż mnie do edukował- on ma głównie problemy z nadkwasotą. Migdały w przypadku wystąpienia to ok 10 szt i powinno pomóc, ale można też spróbować ze szklanką zimnego mleka albo zwykłą kajzerką :) z tym że ta ostatnia pomaga na chwilę a na dłuższą metę zakwasza organizm.
    Nie wiem jak z nadkwasotą ale na zgagę ciążowa zimne mleko działa cuda! ;) polecam też sposob;) a migdały z chęcią spróbuję, bo uwielbiam! ;)

Ja dziś cierpię dziewczyny... Wczoraj zrobiłam sobie dwa słoiki śledzi bo taka mnie naszła na nie ochota, a dziś mam za przeproszeniem taką biegunkę, że prawie umieram ;D Myślicie, że to znak od fasoli, że nie lubi śledzi? Kurde no pierwszy raz w ciąży mnie tak złapało;D
    Najgorzej, że popiłabym mlekiem moją ciążowa zgagę, ale boję się że pogorszę sytuację :)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nie wiem czy tutaj tez Ale kameka sie odezwala. Z dzidzia jest Wszystko okej!:)

Smile, Telashe lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj Wam dziewczyny Na poczatku Chcialabym podziekować Tym co o mnie pamietali
    mamuśka1 :* Jastra :* Wiola90 :* majeczka87 :* Smile :* _analiza :* Telashe :* Dalile alexxx :*kama005 :* nowatorka:* Patutka:*
    Dziewczyny Zostałam w szpitalu juz jestem w domku.
    Plamienie u mnie nie wiadomo skąd wystąpilo całe szczescie juz ok
    Dzidzia ma juz 5,5 cm serduszko bije 160na 1min.
    NA prenatalne sie nie zalapałam ponieważ byłam na odziale i nie nalezalo mi sie za darmo .Nstepne na środę .
    Mam nadzieje ze juz dość Tych pechowych dni za mna ...

Jestescie przekochane ze Pamiętałyście o mnie to miłe Dziękuje powoli poczytam i Was nadrobie..

Buziaczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 20:23

Dunda, Jastra, ada89, Smile, Susana, nowatorka, MartaT, _analiza, Ejrene, kot_bury, Wiola90 lubią tę wiadomość

• ninja Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny miło do Was dołączyć :) Moje maleństwo to istny wojownik i jak na razie pokonuje wszelkie przeciwności losu mam nadzieję że dalej też będzie wszystko ok chociaż muszę przyznać że po ostatnich wiadomościach mega się zmartwiłam i z niecierpliwością czekam na jutrzejszą wizytę u gina...

kamenkaa, Smile, majeczka87, aisa lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka -oby juz teraz było tylko z górki!

Ja czekam na usg jutro...Trzymajcie kciuki!

_analiza, kamenkaa, nowatorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka kamien z serca! Odpoczywajcie :*

kamenkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Nie wiem jak z nadkwasotą ale na zgagę ciążowa zimne mleko działa cuda! ;) polecam też sposob;) a migdały z chęcią spróbuję, bo uwielbiam! ;)

Ja dziś cierpię dziewczyny... Wczoraj zrobiłam sobie dwa słoiki śledzi bo taka mnie naszła na nie ochota, a dziś mam za przeproszeniem taką biegunkę, że prawie umieram ;D Myślicie, że to znak od fasoli, że nie lubi śledzi? Kurde no pierwszy raz w ciąży mnie tak złapało;D
    Najgorzej, że popiłabym mlekiem moją ciążowa zgagę, ale boję się że pogorszę sytuację :)

Pij dużo, żebyś się nie odwodnila - jutro już na pewno będzie lepiej. A fasol to tak naprawdę jeszcze nie wie co lubi,pierwszy raz próbował śledzi a podobno trzeba 3 próby zrobić ;)
    Mi się smaki zmieniły - nigdy nie lubiłam ostrego a dziś wciągnęła ostre curry :)

_analiza lubi tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa cieszę się, że wszystko ok, już nas nie strasz:)

ninja witaj:)czemu Twoje maleństwo to taki wojownik?jakie przygody za wami i w którym tyg jesteś?:)

nowa, a co z tą kosmówką?już wszystko ok?przykleiło się ładnie?pytam bo ja dalej leżakuje a już bym sobie gdzieś wyszła...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    HEj Wam dziewczyny Na poczatku Chcialabym podziekować Tym co o mnie pamietali
    mamuśka1 :* Jastra :* Wiola90 :* majeczka87 :* Smile :* _analiza :* Telashe :* Dalile alexxx :*kama005 :* nowatorka:* Patutka:*
    Dziewczyny Zostałam w szpitalu juz jestem w domku.
    Plamienie u mnie nie wiadomo skąd wystąpilo całe szczescie juz ok
    Dzidzia ma juz 5,5 cm serduszko bije 160na 1min.
    NA prenatalne sie nie zalapałam ponieważ byłam na odziale i nie nalezalo mi sie za darmo .Nstepne na środę .
    Mam nadzieje ze juz dość Tych pechowych dni za mna ...

Jestescie przekochane ze Pamiętałyście o mnie to miłe Dziękuje powoli poczytam i Was nadrobie..

Buziaczki

kochanaaa jestes ;) dzieki Bogu ze wszustko ok ;) dostalas lutke?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:

ninja witaj:)czemu Twoje maleństwo to taki wojownik?jakie przygody za wami i w którym tyg jesteś?:)

nowa, a co z tą kosmówką?już wszystko ok?przykleiło się ładnie?pytam bo ja dalej leżakuje a już bym sobie gdzieś wyszła...
    Dopiero w poniedzialek sie dowiem czy juz jest ok. Dzisiaj musialam na chwile wyjsc z domu Bo od ciaglego lezenia, przegladania internetu I tv zaczelam popadac chwilami w depreche. Mam nadzieje ze juz jest ok. W poniedzialek CI napisze co I jak. Wizyte mam o 15.20

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    kochanaaa jestes ;) dzieki Bogu ze wszustko ok ;) dostalas lutke?

NIe zażywam Dupka .... 2x dziennie... wogole okazalo sie ze moja ciąża jest o 3dni starsza i termin sie zmienił na 3dni do przodu..

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

ojej nie straszyłam to byly Fakty niestety .. plamiłam i zostawili mnie w szpitalu..

Smile wrote:

• Smile Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Dopiero w poniedzialek sie dowiem czy juz jest ok. Dzisiaj musialam na chwile wyjsc z domu Bo od ciaglego lezenia, przegladania internetu I tv zaczelam popadac chwilami w depreche. Mam nadzieje ze juz jest ok. W poniedzialek CI napisze co I jak. Wizyte mam o 15.20

ok fajnie, to czekam na wieści.Dzisiaj chciałam sobie wyjść na ang to powiedzieli, że mam leżeć...no to leże, generalnie każdy mówi żeby leżeć...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosnie bobas ;) ja dopiero we wtorek dowiem sie czy rosnie moj ;) no i bierz dupka i odpoczywaj kamenka. czyli niewiedza od czego plamilo?

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka super wieści. Martwiłyśmy się. Nie strasz nas więcej!!!

Ja mam wizytę jutro o 9:45 i się strasznie stresuje... Mam nadzieję że wszystko ok z fasolem. Ale ostatnio mam złe przeczucia nie wiem czemu...

Nadrobiłam was ale było tego trochę i już nie pamiętam co i jak... Wybaczcie trochę.

Jestem mega zmęczona a jeszcze mają przyjść znajomi o 22.

majeczka87 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kams bedzie dobrze. postaraj sie myslec pozytywnir bo dzidzia wszystko czuje

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    ok fajnie, to czekam na wieści.Dzisiaj chciałam sobie wyjść na ang to powiedzieli, że mam leżeć...no to leże, generalnie każdy mówi żeby leżeć...
    Kochana ja lezalam 4 ostatnie tygodnie I wczesniej jeszcze 3 tygodnie. Teraz tez leze ale czasami pozwalam sobie na np. Malowanie pierniczkow, klejenie uszek czy kupno choinki. To mi poprawia humor I pozwala sie wylaczyc z problemow.

• ninja Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mały wojownik bo po pierwsze mojemu mężowi jak był dzieckiem powiedzieli że nie będzie mógł mieć dzieci po drugie bo maleństwo było totalnie nieplanowane (mimo inf z dzieciństwa zabezpieczaliśmy się :) po trzecie jak już pojawiły się dwie kreseczki to okazało się że mam problemy z tarczycą i lekarz powiedział ze to dziwne że udało mi się zajść w ciążę a po czwarte ginekolog jak robił usg stwierdził że zarodek jest schowany bardzo wysoko w macicy wiec ulokował się w bardzo bezpiecznym dla siebie kącie :P ogólnie to wojownik pokonał wszystkie przeciwności losu i postanowił istnieć teraz mam tylko nadzieję że mu się nie odwidzi :)

kama005, nowatorka, alexxx, Telashe, MartaT, Zuzulka88, Ejrene, Sanna, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się że wszystko wraca do normy :) najadłam się mandarynek i idę spać. Dobranoc :)

MartaT lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa fajnie przeczytać tak dobre wieści, najważniejsze,że jest wszystko ok :) dbaj o siebie i odpoczywaj! :)

kama005 będzie dobrze, musi być! Trzymam mocno kciuki ;* i oczywiście napisz jak tam po wizycie :)

Ja jutro o 8 jadę do endokrynologa mam nadzieje,że uda mi się wszytko załatwić :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ