X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    mój mąż mnie do edukował- on ma głównie problemy z nadkwasotą. Migdały w przypadku wystąpienia to ok 10 szt i powinno pomóc, ale można też spróbować ze szklanką zimnego mleka albo zwykłą kajzerką :) z tym że ta ostatnia pomaga na chwilę a na dłuższą metę zakwasza organizm.
    Nie wiem jak z nadkwasotą ale na zgagę ciążowa zimne mleko działa cuda! ;) polecam też sposob;) a migdały z chęcią spróbuję, bo uwielbiam! ;)

Ja dziś cierpię dziewczyny... Wczoraj zrobiłam sobie dwa słoiki śledzi bo taka mnie naszła na nie ochota, a dziś mam za przeproszeniem taką biegunkę, że prawie umieram ;D Myślicie, że to znak od fasoli, że nie lubi śledzi? Kurde no pierwszy raz w ciąży mnie tak złapało;D
    Najgorzej, że popiłabym mlekiem moją ciążowa zgagę, ale boję się że pogorszę sytuację :)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nie wiem czy tutaj tez Ale kameka sie odezwala. Z dzidzia jest Wszystko okej!:)

Smile, Telashe lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj Wam dziewczyny Na poczatku Chcialabym podziekować Tym co o mnie pamietali
    mamuśka1 :* Jastra :* Wiola90 :* majeczka87 :* Smile :* _analiza :* Telashe :* Dalile alexxx :*kama005 :* nowatorka:* Patutka:*
    Dziewczyny Zostałam w szpitalu juz jestem w domku.
    Plamienie u mnie nie wiadomo skąd wystąpilo całe szczescie juz ok
    Dzidzia ma juz 5,5 cm serduszko bije 160na 1min.
    NA prenatalne sie nie zalapałam ponieważ byłam na odziale i nie nalezalo mi sie za darmo .Nstepne na środę .
    Mam nadzieje ze juz dość Tych pechowych dni za mna ...

Jestescie przekochane ze Pamiętałyście o mnie to miłe Dziękuje powoli poczytam i Was nadrobie..

Buziaczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 20:23

Dunda, Jastra, ada89, Smile, Susana, nowatorka, MartaT, _analiza, Ejrene, kot_bury, Wiola90 lubią tę wiadomość

• ninja Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny miło do Was dołączyć :) Moje maleństwo to istny wojownik i jak na razie pokonuje wszelkie przeciwności losu mam nadzieję że dalej też będzie wszystko ok chociaż muszę przyznać że po ostatnich wiadomościach mega się zmartwiłam i z niecierpliwością czekam na jutrzejszą wizytę u gina...

kamenkaa, Smile, majeczka87, aisa lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka -oby juz teraz było tylko z górki!

Ja czekam na usg jutro...Trzymajcie kciuki!

_analiza, kamenkaa, nowatorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka kamien z serca! Odpoczywajcie :*

kamenkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Nie wiem jak z nadkwasotą ale na zgagę ciążowa zimne mleko działa cuda! ;) polecam też sposob;) a migdały z chęcią spróbuję, bo uwielbiam! ;)

Ja dziś cierpię dziewczyny... Wczoraj zrobiłam sobie dwa słoiki śledzi bo taka mnie naszła na nie ochota, a dziś mam za przeproszeniem taką biegunkę, że prawie umieram ;D Myślicie, że to znak od fasoli, że nie lubi śledzi? Kurde no pierwszy raz w ciąży mnie tak złapało;D
    Najgorzej, że popiłabym mlekiem moją ciążowa zgagę, ale boję się że pogorszę sytuację :)

Pij dużo, żebyś się nie odwodnila - jutro już na pewno będzie lepiej. A fasol to tak naprawdę jeszcze nie wie co lubi,pierwszy raz próbował śledzi a podobno trzeba 3 próby zrobić ;)
    Mi się smaki zmieniły - nigdy nie lubiłam ostrego a dziś wciągnęła ostre curry :)

_analiza lubi tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa cieszę się, że wszystko ok, już nas nie strasz:)

ninja witaj:)czemu Twoje maleństwo to taki wojownik?jakie przygody za wami i w którym tyg jesteś?:)

nowa, a co z tą kosmówką?już wszystko ok?przykleiło się ładnie?pytam bo ja dalej leżakuje a już bym sobie gdzieś wyszła...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    HEj Wam dziewczyny Na poczatku Chcialabym podziekować Tym co o mnie pamietali
    mamuśka1 :* Jastra :* Wiola90 :* majeczka87 :* Smile :* _analiza :* Telashe :* Dalile alexxx :*kama005 :* nowatorka:* Patutka:*
    Dziewczyny Zostałam w szpitalu juz jestem w domku.
    Plamienie u mnie nie wiadomo skąd wystąpilo całe szczescie juz ok
    Dzidzia ma juz 5,5 cm serduszko bije 160na 1min.
    NA prenatalne sie nie zalapałam ponieważ byłam na odziale i nie nalezalo mi sie za darmo .Nstepne na środę .
    Mam nadzieje ze juz dość Tych pechowych dni za mna ...

Jestescie przekochane ze Pamiętałyście o mnie to miłe Dziękuje powoli poczytam i Was nadrobie..

Buziaczki

kochanaaa jestes ;) dzieki Bogu ze wszustko ok ;) dostalas lutke?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:

ninja witaj:)czemu Twoje maleństwo to taki wojownik?jakie przygody za wami i w którym tyg jesteś?:)

nowa, a co z tą kosmówką?już wszystko ok?przykleiło się ładnie?pytam bo ja dalej leżakuje a już bym sobie gdzieś wyszła...
    Dopiero w poniedzialek sie dowiem czy juz jest ok. Dzisiaj musialam na chwile wyjsc z domu Bo od ciaglego lezenia, przegladania internetu I tv zaczelam popadac chwilami w depreche. Mam nadzieje ze juz jest ok. W poniedzialek CI napisze co I jak. Wizyte mam o 15.20

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    kochanaaa jestes ;) dzieki Bogu ze wszustko ok ;) dostalas lutke?

NIe zażywam Dupka .... 2x dziennie... wogole okazalo sie ze moja ciąża jest o 3dni starsza i termin sie zmienił na 3dni do przodu..

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

ojej nie straszyłam to byly Fakty niestety .. plamiłam i zostawili mnie w szpitalu..

Smile wrote:

• Smile Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Dopiero w poniedzialek sie dowiem czy juz jest ok. Dzisiaj musialam na chwile wyjsc z domu Bo od ciaglego lezenia, przegladania internetu I tv zaczelam popadac chwilami w depreche. Mam nadzieje ze juz jest ok. W poniedzialek CI napisze co I jak. Wizyte mam o 15.20

ok fajnie, to czekam na wieści.Dzisiaj chciałam sobie wyjść na ang to powiedzieli, że mam leżeć...no to leże, generalnie każdy mówi żeby leżeć...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosnie bobas ;) ja dopiero we wtorek dowiem sie czy rosnie moj ;) no i bierz dupka i odpoczywaj kamenka. czyli niewiedza od czego plamilo?

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka super wieści. Martwiłyśmy się. Nie strasz nas więcej!!!

Ja mam wizytę jutro o 9:45 i się strasznie stresuje... Mam nadzieję że wszystko ok z fasolem. Ale ostatnio mam złe przeczucia nie wiem czemu...

Nadrobiłam was ale było tego trochę i już nie pamiętam co i jak... Wybaczcie trochę.

Jestem mega zmęczona a jeszcze mają przyjść znajomi o 22.

majeczka87 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kams bedzie dobrze. postaraj sie myslec pozytywnir bo dzidzia wszystko czuje

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    ok fajnie, to czekam na wieści.Dzisiaj chciałam sobie wyjść na ang to powiedzieli, że mam leżeć...no to leże, generalnie każdy mówi żeby leżeć...
    Kochana ja lezalam 4 ostatnie tygodnie I wczesniej jeszcze 3 tygodnie. Teraz tez leze ale czasami pozwalam sobie na np. Malowanie pierniczkow, klejenie uszek czy kupno choinki. To mi poprawia humor I pozwala sie wylaczyc z problemow.

• ninja Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mały wojownik bo po pierwsze mojemu mężowi jak był dzieckiem powiedzieli że nie będzie mógł mieć dzieci po drugie bo maleństwo było totalnie nieplanowane (mimo inf z dzieciństwa zabezpieczaliśmy się :) po trzecie jak już pojawiły się dwie kreseczki to okazało się że mam problemy z tarczycą i lekarz powiedział ze to dziwne że udało mi się zajść w ciążę a po czwarte ginekolog jak robił usg stwierdził że zarodek jest schowany bardzo wysoko w macicy wiec ulokował się w bardzo bezpiecznym dla siebie kącie :P ogólnie to wojownik pokonał wszystkie przeciwności losu i postanowił istnieć teraz mam tylko nadzieję że mu się nie odwidzi :)

kama005, nowatorka, alexxx, Telashe, MartaT, Zuzulka88, Ejrene, Sanna, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się że wszystko wraca do normy :) najadłam się mandarynek i idę spać. Dobranoc :)

MartaT lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa fajnie przeczytać tak dobre wieści, najważniejsze,że jest wszystko ok :) dbaj o siebie i odpoczywaj! :)

kama005 będzie dobrze, musi być! Trzymam mocno kciuki ;* i oczywiście napisz jak tam po wizycie :)

Ja jutro o 8 jadę do endokrynologa mam nadzieje,że uda mi się wszytko załatwić :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ