X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizytuję o 19,55. Nerwy mnie chyba zjedzą.

kamenkaa, majeczka87 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już prawie weekendowo:)

ja będę miała badanie u dr Zwolińskiego, on podobno tez jest z Wawy ale będę mogła Wam napisać co i jak dopiero 29.12

nowa...no to faktycznie się należałaś...

analiza no leżę ale czasami pozwalam sobie na pokręcenie sie po kuchni...mój cudowny gin nie umiał mi określić na ile mam leżeć i nie powiedział mi czy tylko się odkleja(nawet nie wiem ile)czy jest jakis krwiak bo ja nie wiem czy to to samo czy nie...

generalnie od paru dni jem kaszkę mannę na śniadanie, też Was ciagnie do mleka z rana?:)

trzymajcie się dzielnie na tych wizytach! niech moc będzie z Wami!:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie

Fasol ma 3,4cm
    Serduszko bije 160/min

Machał rączkami i nóżkami ;)

http://static.pokazywarka.pl/i/6208851/671740/dsc-0070.jpg

Ja jak nie lubiłam za bardzo mleka tak teraz chetnie pije

Jestem spokojniejsza ;) jak sie cieszę!!!

Susana, kamenkaa, nowatorka, Gagaga, _analiza, Ama, MartaT, lena77, majeczka87, Jastra, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    rosnie bobas ;) ja dopiero we wtorek dowiem sie czy rosnie moj ;) no i bierz dupka i odpoczywaj kamenka. czyli niewiedza od czego plamilo?

HEjka wlasnie nie wiadomo skąd plamienie nastąpiło badalo mnie sporo lekarzy i nie potrafia powiedzieć stwierdzili hormony może....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:39

• Milena00 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Ja jstem styczniowka 2016 i tutaj tak sobie weszlam ;-) Bo tu o plamieniu... nie pomoge pewnie bo kazdy orgaznim jest inny ale ja tez plamilam w 13 tygodniu (mieszkam w Irlandii) wiec tu to wszystko wyglada troszeczke inaczej ale...ale...dowiedzialam sie ze do 16 tyg mozna plamic bez wiekszego ryzka dlatego ze niektore kobietki maja bardzo dobrze ukrwiona szyjke macicy i jak nasze maluszki sobie rosna , rosna to nam naciskaja szczegolnie jak jestesmy dlugo w pozycji siedzacej albo kleczacej..., zylki pekaja i widac slady krwi..albo nawet tej krwi troszeczke wiecej ;-) To tyle..z moich doswiadczen . Chcialabym wam zyczyc cierpliwosci a szczegolnie w ostatnich tygodniach ciazy ;-) Te kobiety ktore juz byly w ciazy wiedza jak to jest chociaz...kazda ciaza inna ale szczegolnie wytrwalosci dla tych swiezych mamc ;-) P.S Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo . Pozdrawiam ;-)

Smile, kamenkaa, ada89, aisa, Agaax lubią tę wiadomość

Moj Maluszek jest juz tuz , tuz <3
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Oto Moja Dzidzia

http://static.pokazywarka.pl/i/6208862/102635/dzidzia.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6208867/923226/dzidzia1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:41

Telashe, Susana, ada89, nowatorka, _analiza, Ama, Gagaga, lena77, MartaT, majeczka87, kot_bury, kama005, aisa lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry! :) mnie do mleka ciągnie wieczorem. ech kolejny dzień na pełnym stresie :/ ale chyba znalazłam sposób ulubione fabularnie gry próbuję ciąć na konsoli ale jakoś pad mi w ręku nie leży. Jest tu ktoś jeszcze nie lubiący świąt?

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    dobry! :) mnie do mleka ciągnie wieczorem. ech kolejny dzień na pełnym stresie :/ ale chyba znalazłam sposób ulubione fabularnie gry próbuję ciąć na konsoli ale jakoś pad mi w ręku nie leży. Jest tu ktoś jeszcze nie lubiący świąt?
    świeta to ja lubie nie lubie przygotowań ;/

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, kamenka super zdjatka.u kamenkinto wogole wszystko widac, oczy, nosek, buzke :) jakis b dobry sprzet ;)

kamenkaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktora z was dziewczyny bedzie robila prenatalne na UL. Polnej w Poznaniu ?

• oldżi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wkleić zdjęcie bo chciałabym tez pochwalić sie swoim bobokiem :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • lena77 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam linka do strony o żywieniu kobiet w ciąży możecie poczytać bardzo dużo ciekawych rzeczy tu piszą http://www.imid.med.pl/images/poradnik-zywienia-dla-kobiet-w-ciazy1.pdf

28.03.2015 aniołek
    26.12.2015 aniołek
    22.09.2017 aniołek

w6cj39x.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Dziewczyny jak wkleić zdjęcie bo chciałabym tez pochwalić sie swoim bobokiem :)
    Wejdz na strone www. tinypic .com (bez spacji) i tam zaladuj swoje zdjecie, wybierz format email/website. Potem skopiuj drugi link i wklej go tutaj :)

majeczka87, oldżi lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile ja jem codziennie musli na śniadanko. trzeba pamiętać, żeby gotować mleczko albo robić na UHT ze względu na listeriozę.

kamenkaa i kama005 śliczne dzieciątka.

lena77 z nieba mi spadlaś z tym linkiem, bo ja już nie mam pojęcia co jeść, jem często owoce i warzywa i pieczywo, i chudnę zamiast przybierać i się martwię. Może jem za chudo moze mi potrzebny schabowy w panierce i zmieniaki ze skwarami??

oldżi musisz wrzucic na jakiś serwer ze zdjęciami np fotosik albo pokazywarka i potem skopiować link który ci wyskoczy na forum

f2w3lhb82umyoybw.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaruga82 wrote:
    Smile moze mi potrzebny schabowy w panierce i zmieniaki ze skwarami??
    kupiłaś mnie.

myślałyście już nad pokojem dla młodzieży?

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • lena77 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaruga ją znowu nie mogę zmusić się do mleka jogurtów ,jem go stanowczo za mało według mnie a nie potrafię bo zaraz mam mdłości ale teraz wiem że wapń jest też w innych potrawach więc muszę próbować.Ostatnio mało piłam wody bo miałam mdłości soki też już mi się znudziły ,herbata czasami co jeszcze pić? Staram się dużo zupy jeść tam też jest woda i mi smakują zupy całe szczęście :-)

28.03.2015 aniołek
    26.12.2015 aniołek
    22.09.2017 aniołek

w6cj39x.png[/url]
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, kamenkaa cudowne fasolki :)

Ja już po wizycie u endokrynologa, trafiła mi się super babka :) okazuje się,że przez niedobór żelaza mam anemię :( ale dostałam leki także będzie dobrze :) co.do tarczycy to mam niedoczynność tj. Norma w ciąży jest do 2, a ja mam ponad 5. Dostałam również leki i oczywiście będę leczona przez tą panią. Za 4 tyg muszę zrobić badania i za 6 tyg mam ponownie wizytę u endokrynologa :) ale leków to mam full, masakra. A tak poza tym jest ok, właśnie leżę,bo strasznie źle się czuję mam mdłości i jest mi strasznie nie dobrze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:25

kamenkaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny śliczne dzieciątka! powodzenia reszcie na wizytach! ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena77 wrote:
    Szaruga ją znowu nie mogę zmusić się do mleka jogurtów ,jem go stanowczo za mało według mnie a nie potrafię bo zaraz mam mdłości ale teraz wiem że wapń jest też w innych potrawach więc muszę próbować.Ostatnio mało piłam wody bo miałam mdłości soki też już mi się znudziły ,herbata czasami co jeszcze pić? Staram się dużo zupy jeść tam też jest woda i mi smakują zupy całe szczęście :-)

jest masa rodzajów herbat, ziół, herbaty z suszu owocowego są też kompoty :P

lena77 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT ja w poprzedniej ciąży miałam hemoglobine ok 10 i mimo brania żelaza nie poprawiło się aż do końca ciąży. Teraz przed zajściem od stycznia byłam na diecie, starałam się zdrowo odżywiać i co drugi dzien robilam sobie smothie z buraka, marchwi i jabłuszka i woybraż sobie, że tę ciąze zaczęłam z hemoglobiną 12 :) jak na mnie MEGA, teraz tlyko pilnować by nie spadła ehhehh

Z picia ja codziennie spożywam melisę ta szklaneczkę dwie, nie wiem nawet czy mogę, ale z teściami cięzko mi wytrzymać nerwowo , wcześniej ratowałam się piwkiem no ale teraz to odpada :)

Telashe u mnie maluszek będzie mieszkał na początku z nami, musze jakoś wcisnąć łóżeczko a potem w pokoju córki jak podrośnie, a ty masz juz jakies plany??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 12:26

f2w3lhb82umyoybw.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ