X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny..
    Mnie czeka na drugi tydz prenatalka bo mi przesuneli bo szpital stresuje się mega ale coż chciałabym miec juz to za sobą musi byc dobrze.. ;-)
    Jak przygotowania do świąt??
    pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 12:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    A czy któraś z Was była na prenatalnych w lux medzie? Trzymam kciuki i trzymajcie Trzymajcie za mnie o 16 ;)

O, a to u nich robią? Byłam w środę i lekarz mi powiedział, że u nich można zbadać tylko przezierność karkową i reszty nie może zrobić - nie mówił wprost (pewnie nie mogą), ale między wierszami zrozumiałam, że usg genetyczne i pappa mogę zrobić u niego prywatnie.
    MartaT wrote:
    Ja już po wizycie u endokrynologa, trafiła mi się super babka :) okazuje się,że przez niedobór żelaza mam anemię :( ale dostałam leki także będzie dobrze :) co.do tarczycy to mam nadczynność tj. Norma w ciąży jest do 2, a ja mam ponad 5.

W tą stronę to na odwrót, niedoczynność :) U mnie właśnie w związku z ciążą przekręciło się w tę drugą stronę, wcześniej miałam niedoczynność i wysokie TSH, a teraz tak mi spadło, że aż z laboratorium do mnie dzwonili, że mam poniżej normy (potem się zresztą okazało, że pani nie doczytała, że jestem w ciąży, a dla ciężarówek te normy są inne, bardzo mnie przepraszała, ale co się najadłam strachu, to moje). Aż leciałam dzisiaj do lekarza, bo biorę Euthyrox i nie wiedziałam, czy nie powinnam może brać mniejszej dawki albo w ogóle przestać, endokrynologa co prawda mam za 10 dni, ale nie chciałabym maluchowi zaszkodzić... w każdym razie, jeśli którejś z Was TSH spadnie to poziomu sugerującego normalnie nadczynność, to podobno zdarza się to często i nie należy się tym zbytnio stresować, tylko potem trzeba ten poziom często sprawdzać i skonsultować koniecznie z endo :)

• nowa! Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie mieszkam z rodzicami I w zwiazku z moim lezeniem to mama raczej szykuje swieta a ja jej tylko troche pomagam. Ja uwielbiam swieta tegoroczne Sa wyjatkowe Bo wkoncu z malym ludzikiem

kamenkaa lubi tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10xg5ua.jpg

To nasz bobas :)

kot_bury, ona2012, Susana, mamuśka1, kamenkaa, nowatorka, _analiza, Ama, majeczka87, lena77, Zuzulka88, aisa, Gagaga, Agaax lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj w nocy strasznie zaczęły bolec mnie mięśnie i gardło, wzięłam już dwa razy paracetamol- raz w nocy i raz rano. Ale po jakimś czasie ten ból mięśni wraca. Czy ten paracetamol rzeczywiście jest bezpieczny? Jak długo można go brać? Mam nadzieje, że obejdzie się bez innych leków. Na gardło kupiłam prenalen i tantum verde, bo strasznie mnie boli. Mam nadzieje że z dzieciaczkiem wszystko ok, wizytę mam dopiero w poniedziałek.

atdc3e5erjm386my.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakie śliczne Wasze bobaski. Az zazdroszczę. Ja wizytę mam dopiero 28.12. a w poniedziałek idę na badania i whaaa juz mam stresa. Nie wyników tylko pobierania krwi.

Ciągle walczę z zaparciem to jest koszmar... najgorsze ze nienawidzę suszonych owoców, które niby mogłyby pomoc i mam problem z wypiciem litra wody dziennie...

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Ja na szczescie mieszkam z rodzicami I w zwiazku z moim lezeniem to mama raczej szykuje swieta a ja jej tylko troche pomagam. Ja uwielbiam swieta tegoroczne Sa wyjatkowe Bo wkoncu z malym ludzikiem
    Tak kochana to racja sa wyjątkwo piękne i cudowne bo z Naszymi maluszkami w brzuszku :)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    10xg5ua.jpg

To nasz bobas :)

Jesiuuuuuu jaki śliczniasty Dziubus :) Zapewne w 3d :)
    Jakie masz Crl juz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:23

oldżi lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj w nocy strasznie zaczęły bolec mnie mięśnie i gardło, wzięłam już dwa razy paracetamol- raz w nocy i raz rano. Ale po jakimś czasie ten ból mięśni wraca. Czy ten paracetamol rzeczywiście jest bezpieczny? Jak długo można go brać? Mam nadzieje, że obejdzie się bez innych leków. Na gardło kupiłam prenalen i tantum verde, bo strasznie mnie boli. Mam nadzieje że z dzieciaczkiem wszystko ok, wizytę mam dopiero w poniedziałek.

Kochana mleko+ miód + czosnek -wiem ochyda mi pomogło w 1dzien POlecam......!
    A gardziełko pukaj zwykła szałwią serio mi pomogło na drugi dzien juz bylo OK!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:14

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT, tak jak pisze kot_bury, to niedoczynność tarczycy. Ja mam wizytę u endokrynologa we wtorek i będą co miesiąc aż do porodu. Pewnie teraz już będzie dawka Euthyroxu zwiększona.

Kama super, że usg udane. Kamenka, dzidzia już duża i wszystko ładnie widać.

kamenkaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldzi jejku jak dobrze widac wszystko !!!! jaki piekny maly czlowieczek :)

kamenkaa, oldżi lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ogólne przygotowania tez ominą bo przecież trzeba leżakować ale ok wtorku środy mam zamiar upiec ciasta. To będzie mój jedyny wkład w święta.

Monika00 dziękujemy:)miło,że do nas zajrzałaś.Zazdroszczę że już chwila moment i będzie u Ciebie po wszystkim:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupiłam kapustę kiszoną na bigos i właśnie zajadam się na surowo. Tego mi było trzeba :)

nowatorka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot_Bury i Milcia tak macie rację, mój błąd już się poprawiłam :) ja jak na razie będę też się leczyła u endokrynologa :) a jeżeli chodzi o leki to dostałam Letrox 1 tabl. dziennie :), Ferrum (żelazo), Jodid, Vigantoletten i Wit. C :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:31

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zadzwonilam i w lux medzie faktycznie tylko podczas usg sprawdzają przeUernosc karkowka. Na pappa umówiłam się prywatnie w klinice mojego lekarza prowadzącego - mają dobre opinie. Cena badania (całego pakietu) 600 zł. Termin 12.01,wtedy kiedy usg w lux medzie-zrobie 2 i zobaczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:35

• oldżi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Jesiuuuuuu jaki śliczniasty Dziubus :) Zapewne w 3d :)
    Jakie masz Crl juz?

Ma 5,4 cm :) według doktora to na 80% dziewczynka :)

kamenkaa, kot_bury, majeczka87, Gagaga, Wiola90, Agaax, kama005 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja dziś kupiłam kapustę kiszoną na bigos i właśnie zajadam się na surowo. Tego mi było trzeba :)

też mi się chce ale czekam na dostawę prosto od teściów, ta sklepowa czy targowa może się schować...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już po prenatalnych. wszystko na szczescie ok,dzidzia ma ponad 6cm wzrostu :) przeziernosc karkowa w normie 1,6, serduszko, glowka ok, nosek jest :) powiedzial ze jest bardzo pozytywnie - jeszcze czekam na wyniki z krwi papp ale jakos jestem spokojna.

Siurdak Mały (bo już wiem, ze na 90% facet) tak mnie kopał na usg, że było zabawnie, machał rączkami a na koniec lekarz mówi patrzcie macha do was a ja faktycznie raczke wystawił i pomachał - urocze to było

a najlepsze.... jak tylko lekarz przylozyl usg do brzucha to pierwsze co zobaczy.... stojacego siurdaka :) hahahah i mowiii - ooooo bedzie na 90% chlop :) bo lechtaczka jest mniejsza i zwisa - a tutaj ewidentnie STAŁO :) ahahah takze super ok.
    dziewczynki 3majta sie - wszystkim zycze zdrówka i bedzie dobrze!!

aha - mam nagranie dvd jak mnie kopie macha wierci sie - ale dopiero powiemy o plci i dvd w swieta :) taka mala niespodzianka -wrzucilabym z checia tutaj to nagranie ale kompletnie nie wiem jak
    3majcie sie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 14:02

Susana, majeczka87, kot_bury, lena77, _analiza, nowatorka, aisa, MartaT, Gagaga, Wiola90 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wszysko ok :) kamien z serca!!! Malenstwo machalo raczkami i nozkami i podobno pokazalo nawet co ma miedzy nogami :D ma juz 5 cm a serduszko bije 180 ale wiercil sie tak ze lekarz mial problem z określeniem dlugosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:58

Susana, majeczka87, lena77, nowatorka, aisa, Gagaga lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super, że wizyty udane. Trzymajcie kciuki za nas następne wizytujące.

izulala lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ