X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaruga82 wrote:
    Dziewczyny jestem już po wizycie. Szef mnie zwolnił na chwile z pracy, władowałam się w kolejkę. Lekarz zrobił mi jakimś paskiem test, czy to wody są i okazało się, że nie. Sprawdził też tętno maluszka i szyjkę. Mówił, że wszystko w normie. Stwierdził, że to mogło być bezwiedne oddanie moczu-znaczy że się niby posikałam. Na ból mam oczywiście brac No-spe 3x dziennie, z córka to mnie tam nic nie bolało ehhh.

Ufff. No to kamień z serca. Teraz relaks Kochana :)

Inska lubi tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ciągle nie jestem zdecydowana czy chodzic na nfz cz prywanie? Wolalabym prywatnie, mysle ze za wizyte raz w miesiacu + bad. krew, mocz dam rade finansowo. Orientujecie się jakie jeszcze koszta pózniej dochodza, gdybym chodziła prywatnie? I pod koniec ciązy podobno chodzi się częściej, to prawda? Bo prywatne wizyty co tydzien, czy dwa to już większe obciązenie finansowe... Proszę o wypowiedź mamy, które już mają dzidziusia lub coś o tym słyszały :)
    Na kolejna wizyte (poniedzialek) i tak musze iśc na nfz do niesympatycznego lekarza, bo polożna powiedzila, że jak nie rozliczę się z nimi z badan za pare stówek to będe musiała za nie zapłacic. Wiec ten lekarz założy mi pewnie już kartę ciązy. Czy to jakas przeszkoda jezeli karta będzie od innego a poziej bede chodziła do innego? Czy tamten wyda nową?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 14:29

majeczka87 lubi tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    ja już dawno przejrzałam i wstępnie wiem co chcę ;) plusem jest to że 80% wytwarzanych w PL szyją w miejscu mojego zamieszkania :D więc nie dało się inaczej idziesz na spacer: wózek, jedziesz na zakupy: reklama szwalni wózków, jedziesz do znajomych: hm, droga obok szwalni ;)

a czego chcesz :)
    Mnie się też dwa podobają ;)

U mnie mdłości praktycznie już ustąpiły, za to mam wrażenie że przez 2 dni brzuch mi urósł.. :P

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ciąża jest bezproblemowa do końca, to chodzi się co miesiąc. Pewnie przy zbliżającym się terminie porodu lekarz będzie chciał częściej, ale to już zależy od lekarza i przebiegu samej ciąży. Także tego nie przewidzisz.
    Ja chodzę prywatnie

Telashe lubi tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Jeszcze ciągle nie jestem zdecydowana czy chodzic na nfz cz prywanie? Wolalabym prywatnie, mysle ze za wizyte raz w miesiacu + bad. krew, mocz dam rade finansowo. Orientujecie się jakie jeszcze koszta pózniej dochodza, gdybym chodziła prywatnie? I pod koniec ciązy podobno chodzi się częściej, to prawda? Bo prywatne wizyty co tydzien, czy dwa to już większe obciązenie finansowe... Proszę o wypowiedź mamy, które już mają dzidziusia lub coś o tym słyszały :)
    Na kolejna wizyte (poniedzialek) i tak musze iśc na nfz do niesympatycznego lekarza, bo polożna powiedzila, że jak nie rozliczę się z nimi z badan za pare stówek to będe musiała za nie zapłacic. Wiec ten lekarz założy mi pewnie już kartę ciązy. Czy to jakas przeszkoda jezeli karta będzie od innego a poziej bede chodziła do innego? Czy tamten wyda nową?

w każdym momencie masz prawo do zmiany lekarza, więc o kartę się nie martw :) to żadna przeszkoda.
    Ja chodzę prywatnie, bo mam uraz do ginekologów, postanowiłam założyć ubezpieczenie medyczne i płacę 100zł miesięcznie i mam w tym dostęp do różnej maści specjalistów, badania i prowadzenie ciąży- nie obejmuje niestety badań prenatalnych typu pappa czy nifty. Jeżeli ciąża przebiega bez komplikacji to do 8mies wizyty są raz w tygodniu a od połowy 8 co dwa tygodnie. Badania w przypadku braku komplikacji wykonuje się dwukrotnie i usg z każdą wizytą (w każdym razie tak jest u mnie :))

ada89 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada ja chodze do tego samego lek i prywatnie i panstwowo. i jak bedzie dobrze bede rodzila prywatnie a jak nie to panstwowo. czesc badan robie za darmo na nfz.

ada89 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    a czego chcesz :)
    Mnie się też dwa podobają ;)

U mnie mdłości praktycznie już ustąpiły, za to mam wrażenie że przez 2 dni brzuch mi urósł.. :P

ja się nastawiam na ten:http://www.roan.pl/#bass.html
    łatwo mi się go składa :) i sprawdzałam czy dam radę wrzucić go sama do bagażnika więc jest ok, ma kółka z przodu skrętne o 360 stopni i opony są pompowane i bieżnikowane gdybym chciała się wybrać na jakąś łąkę czy coś bo często spacerujemy po wale rzeki :) ma wysoko koszyk więc nie będę się bała zaryć o jakąś muldę.
    Bardzo podobają mi się takie retro ale dla moich potrzeb są absolutnie nie praktyczne

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:

P.s. mój mąż czasami włazi na nasze forum i mówi że jesteśmy stuknięte:)
    mój stwierdził, że to nie fair, że nie ma takiego dla facetów bo on chce. o.O ale może to dlatego że społeczeństwo wciąż traktuje ojców jako rodziców drugiej kategorii, a pokolenie naszych partnerów nie ma żadnego wzorca zachowań jak być ojcem obecnym w opiece i wychowaniu.

majeczka87 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może założyć :)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam pytanie-12.01 mam zrobić usg,mam wpisane usg ciazy na 13t+1dz-czy jakoś powinnam zaznaczyć, że to powinno by takie dłuższe z badaniem tej przeziernosci karkowka czy lekarz zrobi z automatu jak zobaczy ze taki tydzień?

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiscie, ja przy umawianiu mowilam ze to te badanie. to jest bardzo wazna roznica

Gagaga lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, same złe wieści od wczoraj... Weszłam późnym wieczorem i mnie zmroziło, nie czytałam już dalej.
    Dzisiaj powiedziałam w pracy. Reakcja nawet ok, nawet takiej dobrej się nie spodziewalam.
    Przyjechałam do domu i brzuch mnie okresowo boli i to tak sobie dość mocno. Wzięłam No Spę i teraz leżę. Oby wszystko było ok. Jutro wieczorem mam wizytę i pragnę dobrych wiadomości.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia i dobrze zrobilas, leż kobieto i odpoczywaj jak nie przejdzie do godziny wez drugą, do 4 mozna na dobe. Bedzie wszystko dobrze zobaczysz;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podpowiedziano mi ze moj kaszel moze byc skutkiem refluksu od podniesionego zoladka. bo szczegolnie jak leze i jem meczy. kojarzycie jakies leki na to dla kobiet w ciazy?

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarka rodzinna powiedzila, że tantum verde forte do psikania jest bezpieczny, tylko to chyba bardziej na ból gardla niz na kaszel...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak kochaana mnie gardlo nie boli

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na refluks mało co pomaga każdemu. Mnie lekarz powiedział że w razie czego mam brać nolpazę ale na mnie nie działa- dużo lepiej działają migdały

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze ja je kupie i sprobuje brac sobie

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż mnie do edukował- on ma głównie problemy z nadkwasotą. Migdały w przypadku wystąpienia to ok 10 szt i powinno pomóc, ale można też spróbować ze szklanką zimnego mleka albo zwykłą kajzerką :) z tym że ta ostatnia pomaga na chwilę a na dłuższą metę zakwasza organizm.

_analiza lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musialam sobie dzisiaj poprawic humor wiec z mezem pojechalismy po choinke moze jeszcze dzisiaj ja ubierzemy. Pozniej maz zabral mnie do jubilera I kupil mi pod choinke kolczyki. Moze nie powinnam tyle chodzic ale czuje sie dobrze i wierze w to ze z fasolka jest wszystko ok.

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ