X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaruga82 wrote:
    Dziewczyny jestem już po wizycie. Szef mnie zwolnił na chwile z pracy, władowałam się w kolejkę. Lekarz zrobił mi jakimś paskiem test, czy to wody są i okazało się, że nie. Sprawdził też tętno maluszka i szyjkę. Mówił, że wszystko w normie. Stwierdził, że to mogło być bezwiedne oddanie moczu-znaczy że się niby posikałam. Na ból mam oczywiście brac No-spe 3x dziennie, z córka to mnie tam nic nie bolało ehhh.

Ufff. No to kamień z serca. Teraz relaks Kochana :)

Inska lubi tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ciągle nie jestem zdecydowana czy chodzic na nfz cz prywanie? Wolalabym prywatnie, mysle ze za wizyte raz w miesiacu + bad. krew, mocz dam rade finansowo. Orientujecie się jakie jeszcze koszta pózniej dochodza, gdybym chodziła prywatnie? I pod koniec ciązy podobno chodzi się częściej, to prawda? Bo prywatne wizyty co tydzien, czy dwa to już większe obciązenie finansowe... Proszę o wypowiedź mamy, które już mają dzidziusia lub coś o tym słyszały :)
    Na kolejna wizyte (poniedzialek) i tak musze iśc na nfz do niesympatycznego lekarza, bo polożna powiedzila, że jak nie rozliczę się z nimi z badan za pare stówek to będe musiała za nie zapłacic. Wiec ten lekarz założy mi pewnie już kartę ciązy. Czy to jakas przeszkoda jezeli karta będzie od innego a poziej bede chodziła do innego? Czy tamten wyda nową?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 14:29

majeczka87 lubi tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    ja już dawno przejrzałam i wstępnie wiem co chcę ;) plusem jest to że 80% wytwarzanych w PL szyją w miejscu mojego zamieszkania :D więc nie dało się inaczej idziesz na spacer: wózek, jedziesz na zakupy: reklama szwalni wózków, jedziesz do znajomych: hm, droga obok szwalni ;)

a czego chcesz :)
    Mnie się też dwa podobają ;)

U mnie mdłości praktycznie już ustąpiły, za to mam wrażenie że przez 2 dni brzuch mi urósł.. :P

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ciąża jest bezproblemowa do końca, to chodzi się co miesiąc. Pewnie przy zbliżającym się terminie porodu lekarz będzie chciał częściej, ale to już zależy od lekarza i przebiegu samej ciąży. Także tego nie przewidzisz.
    Ja chodzę prywatnie

Telashe lubi tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Jeszcze ciągle nie jestem zdecydowana czy chodzic na nfz cz prywanie? Wolalabym prywatnie, mysle ze za wizyte raz w miesiacu + bad. krew, mocz dam rade finansowo. Orientujecie się jakie jeszcze koszta pózniej dochodza, gdybym chodziła prywatnie? I pod koniec ciązy podobno chodzi się częściej, to prawda? Bo prywatne wizyty co tydzien, czy dwa to już większe obciązenie finansowe... Proszę o wypowiedź mamy, które już mają dzidziusia lub coś o tym słyszały :)
    Na kolejna wizyte (poniedzialek) i tak musze iśc na nfz do niesympatycznego lekarza, bo polożna powiedzila, że jak nie rozliczę się z nimi z badan za pare stówek to będe musiała za nie zapłacic. Wiec ten lekarz założy mi pewnie już kartę ciązy. Czy to jakas przeszkoda jezeli karta będzie od innego a poziej bede chodziła do innego? Czy tamten wyda nową?

w każdym momencie masz prawo do zmiany lekarza, więc o kartę się nie martw :) to żadna przeszkoda.
    Ja chodzę prywatnie, bo mam uraz do ginekologów, postanowiłam założyć ubezpieczenie medyczne i płacę 100zł miesięcznie i mam w tym dostęp do różnej maści specjalistów, badania i prowadzenie ciąży- nie obejmuje niestety badań prenatalnych typu pappa czy nifty. Jeżeli ciąża przebiega bez komplikacji to do 8mies wizyty są raz w tygodniu a od połowy 8 co dwa tygodnie. Badania w przypadku braku komplikacji wykonuje się dwukrotnie i usg z każdą wizytą (w każdym razie tak jest u mnie :))

ada89 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada ja chodze do tego samego lek i prywatnie i panstwowo. i jak bedzie dobrze bede rodzila prywatnie a jak nie to panstwowo. czesc badan robie za darmo na nfz.

ada89 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    a czego chcesz :)
    Mnie się też dwa podobają ;)

U mnie mdłości praktycznie już ustąpiły, za to mam wrażenie że przez 2 dni brzuch mi urósł.. :P

ja się nastawiam na ten:http://www.roan.pl/#bass.html
    łatwo mi się go składa :) i sprawdzałam czy dam radę wrzucić go sama do bagażnika więc jest ok, ma kółka z przodu skrętne o 360 stopni i opony są pompowane i bieżnikowane gdybym chciała się wybrać na jakąś łąkę czy coś bo często spacerujemy po wale rzeki :) ma wysoko koszyk więc nie będę się bała zaryć o jakąś muldę.
    Bardzo podobają mi się takie retro ale dla moich potrzeb są absolutnie nie praktyczne

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:

P.s. mój mąż czasami włazi na nasze forum i mówi że jesteśmy stuknięte:)
    mój stwierdził, że to nie fair, że nie ma takiego dla facetów bo on chce. o.O ale może to dlatego że społeczeństwo wciąż traktuje ojców jako rodziców drugiej kategorii, a pokolenie naszych partnerów nie ma żadnego wzorca zachowań jak być ojcem obecnym w opiece i wychowaniu.

majeczka87 lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może założyć :)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam pytanie-12.01 mam zrobić usg,mam wpisane usg ciazy na 13t+1dz-czy jakoś powinnam zaznaczyć, że to powinno by takie dłuższe z badaniem tej przeziernosci karkowka czy lekarz zrobi z automatu jak zobaczy ze taki tydzień?

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiscie, ja przy umawianiu mowilam ze to te badanie. to jest bardzo wazna roznica

Gagaga lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, same złe wieści od wczoraj... Weszłam późnym wieczorem i mnie zmroziło, nie czytałam już dalej.
    Dzisiaj powiedziałam w pracy. Reakcja nawet ok, nawet takiej dobrej się nie spodziewalam.
    Przyjechałam do domu i brzuch mnie okresowo boli i to tak sobie dość mocno. Wzięłam No Spę i teraz leżę. Oby wszystko było ok. Jutro wieczorem mam wizytę i pragnę dobrych wiadomości.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia i dobrze zrobilas, leż kobieto i odpoczywaj jak nie przejdzie do godziny wez drugą, do 4 mozna na dobe. Bedzie wszystko dobrze zobaczysz;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podpowiedziano mi ze moj kaszel moze byc skutkiem refluksu od podniesionego zoladka. bo szczegolnie jak leze i jem meczy. kojarzycie jakies leki na to dla kobiet w ciazy?

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarka rodzinna powiedzila, że tantum verde forte do psikania jest bezpieczny, tylko to chyba bardziej na ból gardla niz na kaszel...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak kochaana mnie gardlo nie boli

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na refluks mało co pomaga każdemu. Mnie lekarz powiedział że w razie czego mam brać nolpazę ale na mnie nie działa- dużo lepiej działają migdały

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze ja je kupie i sprobuje brac sobie

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż mnie do edukował- on ma głównie problemy z nadkwasotą. Migdały w przypadku wystąpienia to ok 10 szt i powinno pomóc, ale można też spróbować ze szklanką zimnego mleka albo zwykłą kajzerką :) z tym że ta ostatnia pomaga na chwilę a na dłuższą metę zakwasza organizm.

_analiza lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musialam sobie dzisiaj poprawic humor wiec z mezem pojechalismy po choinke moze jeszcze dzisiaj ja ubierzemy. Pozniej maz zabral mnie do jubilera I kupil mi pod choinke kolczyki. Moze nie powinnam tyle chodzic ale czuje sie dobrze i wierze w to ze z fasolka jest wszystko ok.

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ