X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Ja mam w poniedziałek wizytę, już się niecierpliwie. I dopiero po wizycie mam zamiar zamówić detektor :) ale zazdroszczę tym co mają detektory i słuchają bicia serduszka :) to musi być najcudowniejsze uczucie :)

U mnie w rodzinie każdy czuję,że będzie chłopak :D ale to chyba każdy po cichu liczy na to,żeby był chłopczyk, bo w ostatnim czasie u mnie w rodzinie urodziły się dwie dziewczynki :) moi rodzice są dziadkami dwóch wnuczek, także chcieliby jeszcze wnuka. Proste l,że najważniejsze,żeby było zdrowe,ale jednak każdy po cichutku myśli co chciałby mieć :)

ja tez mam w poniedzialek usg ;-) u mnie prenatalne ;) jak zwykle radosc i lek sie miesza ale mniejszy juz niz ostatnio

MartaT lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w Polsce usg połówkowe jest drozsze niz normalne?

f2wlanlihx9vcryh.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie bo ja już sama nie wiem jak to jest z tymi prenatalnymi i testami pappa.

Moja gin zaproponowała zrobienie pappa i bhcg. Więc poszłam i zrobiłam. Wynik miał być wczoraj w czwartek, ale jak to w szpitalu bywa- dziś piątek, a jego dalej nie ma. A miałam mieć dziś to usg prenatalne i gin bardzo chciała ten wynik pappa.
    No więc poszłam i mówię, że wyniku nie ma jeszcze w szpitalu i dziś go raczej nie będzie. Więc moja gin mówi, że nic dziś nie zrobimy niestety. Zrobiła tylko usg, które sprawdziło ile dziecko ma tygodni i cm wg sprzętu (13 tyg i 3 dni) i stwierdziła, żebym przyszła do niej w poniedziałek z tym pappa, ale nie obiecuje że usg prentalne wyjdzie, bo wtedy może być już za późno (zależy ile dziecko urośnie).

Czy po prostu nie mogła dziś zrobić tego usg, a wynik pappa obejrzała by sobie później? W poniedziałek to podejrzewam, że już rzeczywiście za późno będzie na usg. Nie znam się na tym wszystkim ale wydawało mi się, ze usg prenatalne mogła dziś zrobić, a pappa obejrzała by w poniedziałek.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panno truskawko- jakaś dziwaczka z tej lekarki ja w dniu usg prenatalnego miałam dopiero pobrana krew na PAPPA i bhcg, lekarz powiedział, że jak przyjdą wyniki do tygodnia to sobie porówna te dwie rzeczy i jak byłby jakis problem to bedzie sie kontaktował. Nie zadzwonił czyli wszystko wyszło dobrze i nikt mi problemów nie robił :/

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Panno truskawko- jakaś dziwaczka z tej lekarki ja w dniu usg prenatalnego miałam dopiero pobrana krew na PAPPA i bhcg, lekarz powiedział, że jak przyjdą wyniki do tygodnia to sobie porówna te dwie rzeczy i jak byłby jakis problem to bedzie sie kontaktował. Nie zadzwonił czyli wszystko wyszło dobrze i nikt mi problemów nie robił :/
    No właśnie też mi się wydawało, że tak można zrobić. Miałam moją lekarkę za osobę taką bardzo kompetentną, ale teraz to nie wiem już o co jej chodzi.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie bo ja już sama nie wiem jak to jest z tymi prenatalnymi i testami pappa.

Moja gin zaproponowała zrobienie pappa i bhcg. Więc poszłam i zrobiłam. Wynik miał być wczoraj w czwartek, ale jak to w szpitalu bywa- dziś piątek, a jego dalej nie ma. A miałam mieć dziś to usg prenatalne i gin bardzo chciała ten wynik pappa.
    No więc poszłam i mówię, że wyniku nie ma jeszcze w szpitalu i dziś go raczej nie będzie. Więc moja gin mówi, że nic dziś nie zrobimy niestety. Zrobiła tylko usg, które sprawdziło ile dziecko ma tygodni i cm wg sprzętu (13 tyg i 3 dni) i stwierdziła, żebym przyszła do niej w poniedziałek z tym pappa, ale nie obiecuje że usg prentalne wyjdzie, bo wtedy może być już za późno (zależy ile dziecko urośnie).

Czy po prostu nie mogła dziś zrobić tego usg, a wynik pappa obejrzała by sobie później? W poniedziałek to podejrzewam, że już rzeczywiście za późno będzie na usg. Nie znam się na tym wszystkim ale wydawało mi się, ze usg prenatalne mogła dziś zrobić, a pappa obejrzała by w poniedziałek.

ja mam dzis 13 i 4 i tez mam prenalne w poniedzialek i to dzien na granicy ale moj ginek mowi ze spokojnie wyjdzie i krew mam pobieraną tego samego dnia wiec beda one pozniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:33

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Wg Usg Pan określił na 13+6. Termin porodu wg Usg to 9 lipca ;)

Gin określił że rośnie zdrowe maleństwo. Mi się wydawało że coś tam ma dłuższego miedzynogami ale nie nastawiam się. Może w przyszłym tygodniu jak da radę zapisze się do giną innego by mój mógł że mną być ;) może tam coś wyjdzie bo ten mi powiedział że do 16tygodnia się nie mówi. I koniec kropka.

Kość nosowa jest
    Przecieziernosc 1,8mm
    Wymiar dwuciemieniowy 22,1mm

Maleństwo ma 8,8cm

Z tego ryzyka trisomii nic nie ogarniam ;)

Serduszko bije 153/min

http://static.pokazywarka.pl/i/6237586/304642/dsc-0222.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:50

kot_bury, mamuśka1, nowatorka, Zuzulka88, majeczka87, MartaT, _analiza, aisa lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja test pappa mam odebrać osobiście za 2 tygodnie ;)

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama to duża dzidzia już jest, ale widać, że wyprostowana jakby specjalnie do pomiaru :) U mnie zawsze taki skrzywiony i się śmieję, że pewnie jakby był wyprostowany to też by był większy :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ty już chociaż znasz płeć. Mi się uparł i nie chciał powiedzieć... :/

Maleństwo było bardzo spokojne podczas badania może spało i dlatego albo wiedziało że ma się nie ruszać i już :D O!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 19:38

nowatorka lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje TSH z dzisiaj 2,6 na czczo... ostatnio w ciągu dnia było 1,05... kurde...

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, a jak dawno temu robiłaś ostatni wynik? Moja endokrynolożka mówiła, że w ciąży TSH może się wahać i woli kierować się wynikiem FT4. Oba badania mam robić co 4 tygodnie.

Gratuluję udanych wizyt! Śliczne dzieciaczki i jestem w szoku, że lekarze już u takiego maleństwa potrafią określić płeć :) do poniedziałku chyba się nie doczekam - ciekawe, czy potwierdzi się moje przeczucie, że będzie dziewuszka :)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zawiedziona że nie znam płci a szkoda! Mój to tylko zapytał się kiedy następne USG by on mógł iść :) Miło :)

TSH ostatnio robiłam 21ego grudnia. I zrobiłam badanie w ciągu dnia. Wizytę u endo mam dopiero 19ego... Może moja gin jutro coś powie co dalej.

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:

Hej. No w poniedzialek rzeczywiscie moze byc juz za pozno. To jakas glupota ze ci go nie zrobila. Ona chciala wyliczyc, zsumowac to usg i testy i obliczyc koncowe ryzyko ale mogla to zrobic w poniedzialek majac wyniki usg z dzisiaj.bardzo to nieprofesjonalne! Tak jakby nie mogla zobaczyc tej linii i czy jest kosc nosowa i narzady......

Kama sliczny maluch.szkoda ze nie znasz plci jeszcze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:00

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój lekarz wyjechał na wczasy i przed wyjazdem bylo za wczesnie a no w poniedzialek ciut za pozno. No ale zobaczymy najwyzej bedzie tylko krew;) nie bede plakac;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:44

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Milcia ty już chociaż znasz płeć. Mi się uparł i nie chciał powiedzieć... :/

Maleństwo było bardzo spokojne podczas badania może spało i dlatego albo wiedziało że ma się nie ruszać i już :D O!
    Kobietki naprawdę się nastawiacie już na tą płeć? Przecież to jeszcze maleństwo ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy ja jestem bardzo ciekawa ale najlepiej jakby była pewna płec tka na 100%. U moich znajomych najpierw był chłopiec potem na kolejnym USG chłopiec a potem nagle dziewczynka :) Także spokojnie ;D

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello:)

Ja dzisiaj wrocilam do pracy w sumie sie ciesze bo siedze ie w domu juz mnie dobijalo...

Co do paap ja wogole nie chcialam robi. Tego testy i poszlam na usg zgodnie z wynaczonym terminem pani dr w tym dniu powiedziala ze musimy zrobic test z krwi... Klocic sie nie bede wiec krew pobrana mialam wtedy wynik przyszedl wczoraj wiec tez nie wiem o co chodzi ... Moze akturat nie miala jak nie wiem :/

Ja dzisiaj mialam okazje podejrzec mala przez 10 s ( pracuje w przychodni i czasem mi sie uda namowic dr na koncu aby spojrzal:) mloda 8 cm i juz pan doktor mowil abym sie nie nastawiala na rodzenie naturalne :/

Ale co najwazniejsze zaczynam czuc mala :):) nie ze kopie ale tak jakby fruwa mi w brzuchu jakby cos mi plywalo suuuper uczucie :):):

Kijanka
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Kobietki naprawdę się nastawiacie już na tą płeć? Przecież to jeszcze maleństwo ;-)
    Moj dr byl pewny na 100% ;)

kamenkaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ