Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Ja mam w poniedziałek wizytę, już się niecierpliwie. I dopiero po wizycie mam zamiar zamówić detektor :) ale zazdroszczę tym co mają detektory i słuchają bicia serduszka :) to musi być najcudowniejsze uczucie :)

U mnie w rodzinie każdy czuję,że będzie chłopak :D ale to chyba każdy po cichu liczy na to,żeby był chłopczyk, bo w ostatnim czasie u mnie w rodzinie urodziły się dwie dziewczynki :) moi rodzice są dziadkami dwóch wnuczek, także chcieliby jeszcze wnuka. Proste l,że najważniejsze,żeby było zdrowe,ale jednak każdy po cichutku myśli co chciałby mieć :)

ja tez mam w poniedzialek usg ;-) u mnie prenatalne ;) jak zwykle radosc i lek sie miesza ale mniejszy juz niz ostatnio

MartaT lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w Polsce usg połówkowe jest drozsze niz normalne?

f2wlanlihx9vcryh.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie bo ja już sama nie wiem jak to jest z tymi prenatalnymi i testami pappa.

Moja gin zaproponowała zrobienie pappa i bhcg. Więc poszłam i zrobiłam. Wynik miał być wczoraj w czwartek, ale jak to w szpitalu bywa- dziś piątek, a jego dalej nie ma. A miałam mieć dziś to usg prenatalne i gin bardzo chciała ten wynik pappa.
    No więc poszłam i mówię, że wyniku nie ma jeszcze w szpitalu i dziś go raczej nie będzie. Więc moja gin mówi, że nic dziś nie zrobimy niestety. Zrobiła tylko usg, które sprawdziło ile dziecko ma tygodni i cm wg sprzętu (13 tyg i 3 dni) i stwierdziła, żebym przyszła do niej w poniedziałek z tym pappa, ale nie obiecuje że usg prentalne wyjdzie, bo wtedy może być już za późno (zależy ile dziecko urośnie).

Czy po prostu nie mogła dziś zrobić tego usg, a wynik pappa obejrzała by sobie później? W poniedziałek to podejrzewam, że już rzeczywiście za późno będzie na usg. Nie znam się na tym wszystkim ale wydawało mi się, ze usg prenatalne mogła dziś zrobić, a pappa obejrzała by w poniedziałek.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panno truskawko- jakaś dziwaczka z tej lekarki ja w dniu usg prenatalnego miałam dopiero pobrana krew na PAPPA i bhcg, lekarz powiedział, że jak przyjdą wyniki do tygodnia to sobie porówna te dwie rzeczy i jak byłby jakis problem to bedzie sie kontaktował. Nie zadzwonił czyli wszystko wyszło dobrze i nikt mi problemów nie robił :/

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Panno truskawko- jakaś dziwaczka z tej lekarki ja w dniu usg prenatalnego miałam dopiero pobrana krew na PAPPA i bhcg, lekarz powiedział, że jak przyjdą wyniki do tygodnia to sobie porówna te dwie rzeczy i jak byłby jakis problem to bedzie sie kontaktował. Nie zadzwonił czyli wszystko wyszło dobrze i nikt mi problemów nie robił :/
    No właśnie też mi się wydawało, że tak można zrobić. Miałam moją lekarkę za osobę taką bardzo kompetentną, ale teraz to nie wiem już o co jej chodzi.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie bo ja już sama nie wiem jak to jest z tymi prenatalnymi i testami pappa.

Moja gin zaproponowała zrobienie pappa i bhcg. Więc poszłam i zrobiłam. Wynik miał być wczoraj w czwartek, ale jak to w szpitalu bywa- dziś piątek, a jego dalej nie ma. A miałam mieć dziś to usg prenatalne i gin bardzo chciała ten wynik pappa.
    No więc poszłam i mówię, że wyniku nie ma jeszcze w szpitalu i dziś go raczej nie będzie. Więc moja gin mówi, że nic dziś nie zrobimy niestety. Zrobiła tylko usg, które sprawdziło ile dziecko ma tygodni i cm wg sprzętu (13 tyg i 3 dni) i stwierdziła, żebym przyszła do niej w poniedziałek z tym pappa, ale nie obiecuje że usg prentalne wyjdzie, bo wtedy może być już za późno (zależy ile dziecko urośnie).

Czy po prostu nie mogła dziś zrobić tego usg, a wynik pappa obejrzała by sobie później? W poniedziałek to podejrzewam, że już rzeczywiście za późno będzie na usg. Nie znam się na tym wszystkim ale wydawało mi się, ze usg prenatalne mogła dziś zrobić, a pappa obejrzała by w poniedziałek.

ja mam dzis 13 i 4 i tez mam prenalne w poniedzialek i to dzien na granicy ale moj ginek mowi ze spokojnie wyjdzie i krew mam pobieraną tego samego dnia wiec beda one pozniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:33

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Wg Usg Pan określił na 13+6. Termin porodu wg Usg to 9 lipca ;)

Gin określił że rośnie zdrowe maleństwo. Mi się wydawało że coś tam ma dłuższego miedzynogami ale nie nastawiam się. Może w przyszłym tygodniu jak da radę zapisze się do giną innego by mój mógł że mną być ;) może tam coś wyjdzie bo ten mi powiedział że do 16tygodnia się nie mówi. I koniec kropka.

Kość nosowa jest
    Przecieziernosc 1,8mm
    Wymiar dwuciemieniowy 22,1mm

Maleństwo ma 8,8cm

Z tego ryzyka trisomii nic nie ogarniam ;)

Serduszko bije 153/min

http://static.pokazywarka.pl/i/6237586/304642/dsc-0222.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:50

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nowatorka, Zuzulka88, majeczka87, MartaT, _analiza, aisa lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja test pappa mam odebrać osobiście za 2 tygodnie ;)

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama to duża dzidzia już jest, ale widać, że wyprostowana jakby specjalnie do pomiaru :) U mnie zawsze taki skrzywiony i się śmieję, że pewnie jakby był wyprostowany to też by był większy :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ty już chociaż znasz płeć. Mi się uparł i nie chciał powiedzieć... :/

Maleństwo było bardzo spokojne podczas badania może spało i dlatego albo wiedziało że ma się nie ruszać i już :D O!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 19:38

nowatorka lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje TSH z dzisiaj 2,6 na czczo... ostatnio w ciągu dnia było 1,05... kurde...

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, a jak dawno temu robiłaś ostatni wynik? Moja endokrynolożka mówiła, że w ciąży TSH może się wahać i woli kierować się wynikiem FT4. Oba badania mam robić co 4 tygodnie.

Gratuluję udanych wizyt! Śliczne dzieciaczki i jestem w szoku, że lekarze już u takiego maleństwa potrafią określić płeć :) do poniedziałku chyba się nie doczekam - ciekawe, czy potwierdzi się moje przeczucie, że będzie dziewuszka :)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zawiedziona że nie znam płci a szkoda! Mój to tylko zapytał się kiedy następne USG by on mógł iść :) Miło :)

TSH ostatnio robiłam 21ego grudnia. I zrobiłam badanie w ciągu dnia. Wizytę u endo mam dopiero 19ego... Może moja gin jutro coś powie co dalej.

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:

Hej. No w poniedzialek rzeczywiscie moze byc juz za pozno. To jakas glupota ze ci go nie zrobila. Ona chciala wyliczyc, zsumowac to usg i testy i obliczyc koncowe ryzyko ale mogla to zrobic w poniedzialek majac wyniki usg z dzisiaj.bardzo to nieprofesjonalne! Tak jakby nie mogla zobaczyc tej linii i czy jest kosc nosowa i narzady......

Kama sliczny maluch.szkoda ze nie znasz plci jeszcze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:00

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój lekarz wyjechał na wczasy i przed wyjazdem bylo za wczesnie a no w poniedzialek ciut za pozno. No ale zobaczymy najwyzej bedzie tylko krew;) nie bede plakac;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:44

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Milcia ty już chociaż znasz płeć. Mi się uparł i nie chciał powiedzieć... :/

Maleństwo było bardzo spokojne podczas badania może spało i dlatego albo wiedziało że ma się nie ruszać i już :D O!
    Kobietki naprawdę się nastawiacie już na tą płeć? Przecież to jeszcze maleństwo ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy ja jestem bardzo ciekawa ale najlepiej jakby była pewna płec tka na 100%. U moich znajomych najpierw był chłopiec potem na kolejnym USG chłopiec a potem nagle dziewczynka :) Także spokojnie ;D

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello:)

Ja dzisiaj wrocilam do pracy w sumie sie ciesze bo siedze ie w domu juz mnie dobijalo...

Co do paap ja wogole nie chcialam robi. Tego testy i poszlam na usg zgodnie z wynaczonym terminem pani dr w tym dniu powiedziala ze musimy zrobic test z krwi... Klocic sie nie bede wiec krew pobrana mialam wtedy wynik przyszedl wczoraj wiec tez nie wiem o co chodzi ... Moze akturat nie miala jak nie wiem :/

Ja dzisiaj mialam okazje podejrzec mala przez 10 s ( pracuje w przychodni i czasem mi sie uda namowic dr na koncu aby spojrzal:) mloda 8 cm i juz pan doktor mowil abym sie nie nastawiala na rodzenie naturalne :/

Ale co najwazniejsze zaczynam czuc mala :):) nie ze kopie ale tak jakby fruwa mi w brzuchu jakby cos mi plywalo suuuper uczucie :):):

Kijanka
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Kobietki naprawdę się nastawiacie już na tą płeć? Przecież to jeszcze maleństwo ;-)
    Moj dr byl pewny na 100% ;)

kamenkaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ