Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaT wrote:Ja mam w poniedziałek wizytę, już się niecierpliwie. I dopiero po wizycie mam zamiar zamówić detektor
ale zazdroszczę tym co mają detektory i słuchają bicia serduszka
to musi być najcudowniejsze uczucie
U mnie w rodzinie każdy czuję,że będzie chłopakale to chyba każdy po cichu liczy na to,żeby był chłopczyk, bo w ostatnim czasie u mnie w rodzinie urodziły się dwie dziewczynki
moi rodzice są dziadkami dwóch wnuczek, także chcieliby jeszcze wnuka. Proste l,że najważniejsze,żeby było zdrowe,ale jednak każdy po cichutku myśli co chciałby mieć
ja tez mam w poniedzialek usgu mnie prenatalne
jak zwykle radosc i lek sie miesza ale mniejszy juz niz ostatnio
MartaT lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Dziewczyny, mam pytanie bo ja już sama nie wiem jak to jest z tymi prenatalnymi i testami pappa.
Moja gin zaproponowała zrobienie pappa i bhcg. Więc poszłam i zrobiłam. Wynik miał być wczoraj w czwartek, ale jak to w szpitalu bywa- dziś piątek, a jego dalej nie ma. A miałam mieć dziś to usg prenatalne i gin bardzo chciała ten wynik pappa.
No więc poszłam i mówię, że wyniku nie ma jeszcze w szpitalu i dziś go raczej nie będzie. Więc moja gin mówi, że nic dziś nie zrobimy niestety. Zrobiła tylko usg, które sprawdziło ile dziecko ma tygodni i cm wg sprzętu (13 tyg i 3 dni) i stwierdziła, żebym przyszła do niej w poniedziałek z tym pappa, ale nie obiecuje że usg prentalne wyjdzie, bo wtedy może być już za późno (zależy ile dziecko urośnie).
Czy po prostu nie mogła dziś zrobić tego usg, a wynik pappa obejrzała by sobie później? W poniedziałek to podejrzewam, że już rzeczywiście za późno będzie na usg. Nie znam się na tym wszystkim ale wydawało mi się, ze usg prenatalne mogła dziś zrobić, a pappa obejrzała by w poniedziałek.
-
Panno truskawko- jakaś dziwaczka z tej lekarki ja w dniu usg prenatalnego miałam dopiero pobrana krew na PAPPA i bhcg, lekarz powiedział, że jak przyjdą wyniki do tygodnia to sobie porówna te dwie rzeczy i jak byłby jakis problem to bedzie sie kontaktował. Nie zadzwonił czyli wszystko wyszło dobrze i nikt mi problemów nie robił
-
oldżi wrote:Panno truskawko- jakaś dziwaczka z tej lekarki ja w dniu usg prenatalnego miałam dopiero pobrana krew na PAPPA i bhcg, lekarz powiedział, że jak przyjdą wyniki do tygodnia to sobie porówna te dwie rzeczy i jak byłby jakis problem to bedzie sie kontaktował. Nie zadzwonił czyli wszystko wyszło dobrze i nikt mi problemów nie robił
-
panna truskawka wrote:Dziewczyny, mam pytanie bo ja już sama nie wiem jak to jest z tymi prenatalnymi i testami pappa.
Moja gin zaproponowała zrobienie pappa i bhcg. Więc poszłam i zrobiłam. Wynik miał być wczoraj w czwartek, ale jak to w szpitalu bywa- dziś piątek, a jego dalej nie ma. A miałam mieć dziś to usg prenatalne i gin bardzo chciała ten wynik pappa.
No więc poszłam i mówię, że wyniku nie ma jeszcze w szpitalu i dziś go raczej nie będzie. Więc moja gin mówi, że nic dziś nie zrobimy niestety. Zrobiła tylko usg, które sprawdziło ile dziecko ma tygodni i cm wg sprzętu (13 tyg i 3 dni) i stwierdziła, żebym przyszła do niej w poniedziałek z tym pappa, ale nie obiecuje że usg prentalne wyjdzie, bo wtedy może być już za późno (zależy ile dziecko urośnie).
Czy po prostu nie mogła dziś zrobić tego usg, a wynik pappa obejrzała by sobie później? W poniedziałek to podejrzewam, że już rzeczywiście za późno będzie na usg. Nie znam się na tym wszystkim ale wydawało mi się, ze usg prenatalne mogła dziś zrobić, a pappa obejrzała by w poniedziałek.
ja mam dzis 13 i 4 i tez mam prenalne w poniedzialek i to dzien na granicy ale moj ginek mowi ze spokojnie wyjdzie i krew mam pobieraną tego samego dnia wiec beda one pozniejWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:33
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
My już po wizycie. Wg Usg Pan określił na 13+6. Termin porodu wg Usg to 9 lipca
Gin określił że rośnie zdrowe maleństwo. Mi się wydawało że coś tam ma dłuższego miedzynogami ale nie nastawiam się. Może w przyszłym tygodniu jak da radę zapisze się do giną innego by mój mógł że mną byćmoże tam coś wyjdzie bo ten mi powiedział że do 16tygodnia się nie mówi. I koniec kropka.
Kość nosowa jest
Przecieziernosc 1,8mm
Wymiar dwuciemieniowy 22,1mm
Maleństwo ma 8,8cm
Z tego ryzyka trisomii nic nie ogarniam
Serduszko bije 153/min
http://static.pokazywarka.pl/i/6237586/304642/dsc-0222.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:50
kot_bury, mamuśka1, nowatorka, Zuzulka88, majeczka87, MartaT, _analiza, aisa lubią tę wiadomość
-
Milcia ty już chociaż znasz płeć. Mi się uparł i nie chciał powiedzieć...
Maleństwo było bardzo spokojne podczas badania może spało i dlatego albo wiedziało że ma się nie ruszać i jużO!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 19:38
nowatorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKama, a jak dawno temu robiłaś ostatni wynik? Moja endokrynolożka mówiła, że w ciąży TSH może się wahać i woli kierować się wynikiem FT4. Oba badania mam robić co 4 tygodnie.
Gratuluję udanych wizyt! Śliczne dzieciaczki i jestem w szoku, że lekarze już u takiego maleństwa potrafią określić płećdo poniedziałku chyba się nie doczekam - ciekawe, czy potwierdzi się moje przeczucie, że będzie dziewuszka
-
Ja jestem zawiedziona że nie znam płci a szkoda! Mój to tylko zapytał się kiedy następne USG by on mógł iść
Miło
TSH ostatnio robiłam 21ego grudnia. I zrobiłam badanie w ciągu dnia. Wizytę u endo mam dopiero 19ego... Może moja gin jutro coś powie co dalej. -
panna truskawka wrote:Dziewczyny, mam pytanie bo ja już sama nie wiem jak to jest z tymi prenatalnymi i testami pappa.
Kama sliczny maluch.szkoda ze nie znasz plci jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:00
-
kama005 wrote:Milcia ty już chociaż znasz płeć. Mi się uparł i nie chciał powiedzieć...
Maleństwo było bardzo spokojne podczas badania może spało i dlatego albo wiedziało że ma się nie ruszać i jużO!
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Hello:)
Ja dzisiaj wrocilam do pracy w sumie sie ciesze bo siedze ie w domu juz mnie dobijalo...
Co do paap ja wogole nie chcialam robi. Tego testy i poszlam na usg zgodnie z wynaczonym terminem pani dr w tym dniu powiedziala ze musimy zrobic test z krwi... Klocic sie nie bede wiec krew pobrana mialam wtedy wynik przyszedl wczoraj wiec tez nie wiem o co chodzi ... Moze akturat nie miala jak nie wiem
Ja dzisiaj mialam okazje podejrzec mala przez 10 s ( pracuje w przychodni i czasem mi sie uda namowic dr na koncu aby spojrzal:) mloda 8 cm i juz pan doktor mowil abym sie nie nastawiala na rodzenie naturalne
Ale co najwazniejsze zaczynam czuc malanie ze kopie ale tak jakby fruwa mi w brzuchu jakby cos mi plywalo suuuper uczucie
:
Kijanka