X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka na którego BBF wyznaczyło Ci poród? bo widzę że Twoje maleństwo jest 4 dni starsze od mojego :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    nowatorka na którego BBF wyznaczyło Ci poród? bo widzę że Twoje maleństwo jest 4 dni starsze od mojego :D
    12 a tobie ?

Evanlyn lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Cześć Dziewczyny :) widzę że jeszcze nie śpicie :) chciałabym do Was dołączyć jeśli można? BBF wyznaczył mi termin porodu na 17.lipca :)
    cwaniara :D
    ja tu cie zapraszam do nas a ty mnie wyprzedziłas i juz tu siedzisz osz ty :D

Nie martw sie bólem moze poprostu to przemeczenie no i tez twoja pierwsza ciaza wiec wiesz wszystko sie tam w srodku przestawia i dlatego tak ;)
    Ja mialam w pierwszej tez mocne bóle na początku także duzo lezec i odpoczywac :D

Tymczasem miłej nocy :D
    Ja ide spac kochane gdyz maly dopiero co zasnął bo go trzymałam i mam nadzieje ze przespi mi cała noc :)

Życze wszystkim spokojnej nocy.
    Dobranoc <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 23:14

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    12 a tobie ?
    17 :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    cwaniara :D
    ja tu cie zapraszam do nas a ty mnie wyprzedziłas i juz tu siedzisz osz ty :D

Nie martw sie bólem moze poprostu to przemeczenie no i tez twoja pierwsza ciaza wiec wiesz wszystko sie tam w srodku przestawia i dlatego tak ;)
    Ja mialam w pierwszej tez mocne bóle na początku także duzo lezec i odpoczywac :D

Tymczasem miłej nocy :D
    Ja ide spac kochane gdyz maly dopiero co zasnął bo go trzymałam i mam nadzieje ze przespi mi cała noc :)

Życze wszystkim spokojnej nocy.
    Dobranoc <3
    Zobaczę czy będzie mnie bolało po terminie @ bo ten mija dopiero jutro a takie podobne bóle miałam zawsze 2 tyg przed nią :) martwię się bo często prowadzę samochód a wtedy właśnie mnie boli jak napinam mięśnie... o dziwo

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Zobaczę czy będzie mnie bolało po terminie @ bo ten mija dopiero jutro a takie podobne bóle miałam zawsze 2 tyg przed nią :) martwię się bo często prowadzę samochód a wtedy właśnie mnie boli jak napinam mięśnie... o dziwo
    Ja mam tak samo. W samochodzie mam te "bole" bo nie sa to nawet bole tylko takie uczucie jakby mi ktos naciskal brzuch. Wlasnie sie musze zapytac dr czy zapinac pas bo troche mnie uciska. Wy zapinacie?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o ból podbrzusza tez mam i to w roznych sytuacjach, macica sie powiększa. Jesli chodzi o mdłości ja ich nie mam i ciesze sie z tego! Kazda z nas jest inna, wiec i czas w ciąży będziemy odczuwać inaczej. Dbajmy o siebie i nasze fasolki beda rosły zdrowo :)

Dobrej nocy wszystkim :)

Evanlyn, kasiuleks, Karolla. lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2015, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Dziekuje za mile przyjecie. Milo mi Was poznac. Z ostatniej miesiaczki wynika, ze rodze 10ego lipca :) Mam 34 lata i jest to moja pierwsza ciaza i wszystko to jest dla mnie nowe! Juz od jakiegos czasu sie nie zabezpieczalam, ale dopiero w zeszlym miesiacu zaczelam zwracac uwage na dni dni plodne i udalo sie. Ja jednak w dalszym ciagu nie moge uwierzyc, wiec ciagle robie testy :P z dzisiaj rana, gruba, wyrazna krecha po 3 sekundach. Do lekarza dopiero sie bede umawiac. Oprocz powiekszonych, nieco bolesnych piersi nie mam zadnych objawow.

Podpowiedzcie mi prosze jak zrobic te suwaczki :) dzieki!

P.S. Przepraszam za brak polskich znakow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 04:20

Evanlyn, aisa, majeczka87 lubią tę wiadomość

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:
    Czesc dziewczyny! Dziekuje za mile przyjecie. Milo mi Was poznac. Z ostatniej miesiaczki wynika, ze rodze 10ego lipca :) Mam 34 lata i jest to moja pierwsza ciaza i wszystko to jest dla mnie nowe! Juz od jakiegos czasu sie nie zabezpieczalam, ale dopiero w zeszlym miesiacu zaczelam zwracac uwage na dni dni plodne i udalo sie. Ja jednak w dalszym ciagu nie moge uwierzyc, wiec ciagle robie testy :P z dzisiaj rana, gruba, wyrazna krecha po 3 sekundach. Do lekarza dopiero sie bede umawiac. Oprocz powiekszonych, nieco bolesnych piersi nie mam zadnych objawow.

Tutaj masz stronę https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html :) tam jest instrukcja co poklei trzeba robić :) Na sam koniec kopiujesz pierwszy link i tam gdzie u Ciebie "a szczęście tak cichutko przyszło..." (sorki jeśli to wiedziałaś :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chcesz suwaczek taki jak ja wejdz na kalendarz ciąży - udostępnianie wykresu czy dziennika - sygnatura - suwaczek pokazujący zaawansowanie ciąży - i też kopiujesz ten link w tamto miejsce :) powodzenia :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:

Już nie testuj, zostaw kasę na fajne śpioszki ;)
    Żeby ustawić suwaczek, naciśnij np na mój suwaczek. Przeniesie Cię na odpowiednią stronę. Tam wybierasz ciąża i poród. Robisz wszystko zgodnie z instrukcją tam zamieszczoną. Potem kopiujesz kod do forum i wklejasz go w swój podpis forumowy.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ja mam tak samo. W samochodzie mam te "bole" bo nie sa to nawet bole tylko takie uczucie jakby mi ktos naciskal brzuch. Wlasnie sie musze zapytac dr czy zapinac pas bo troche mnie uciska. Wy zapinacie?
    Ja jeszcze zapinam, chyba przestanę dopiero w widocznej ciąży bo boję się jeździć bez :) ja też mam właśnie taki dziwny ból że ne raz nie umiem go nazwać - mogłabym nawet powiedzieć że mam mix bóli: raz kłuje, za chwile uciska, później jak na @ która miałaby przyjść.

Oświadczam że dzisiaj mój termin @ i nie ma widoków na nią co potwierdza moje szczęście :P

aisa lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześ dziewcyzny ;)

Ja też amm takie bóle czasem zakłuje ale jak mówicie że to normalne to się nię martwie ;)

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja jeszcze zapinam, chyba przestanę dopiero w widocznej ciąży bo boję się jeździć bez :) ja też mam właśnie taki dziwny ból że ne raz nie umiem go nazwać - mogłabym nawet powiedzieć że mam mix bóli: raz kłuje, za chwile uciska, później jak na @ która miałaby przyjść.

Oświadczam że dzisiaj mój termin @ i nie ma widoków na nią co potwierdza moje szczęście :P

Ja mam takie same bóle jak ty opisujesz :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o pasy to ja od dłuższego czasu nie zapinam mimo tego,że powinnam ale niestety ja nie lubię jeździć w pasach, bo mi jest niedobrze jak mam zapięte :D nie wiem czym to spowodowane, na pewno nie ciążą, bo to uczucie mam od Dawna :D

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    A jeżeli chodzi o pasy to ja od dłuższego czasu nie zapinam mimo tego,że powinnam ale niestety ja nie lubię jeździć w pasach, bo mi jest niedobrze jak mam zapięte :D nie wiem czym to spowodowane, na pewno nie ciążą, bo to uczucie mam od Dawna :D
    Czyli mogę się spodziewać że te bóle jeszcze trochę potrwają :( miałam nadzieję że po spodziewanej przejdą albo przynajmniej będą lżejsze bo wprowadzają mnie w lekka panikę jak zaczyna tak dziwnie boleć... Boje się trochę samoistnego poronienia :( pierwsza ciąża i obawy przychodzą...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poronilam pierwsza ciaza. Bylo to samoistne poronienie w 34dc ale bylam przygotowana na to bo kontrolowalam bete. Bol byl o wiele wiekszy niz przed okresem ale w tej ciazy tez mam obawy i boje sie powtorki dlatego tak kontroluje czy beta rosnie.

Ja jestem kierowca zawodowym i jeżdżę w pasach ale pas biodrowy staram sie miec luzno. Czuje sie o wiele bezpieczniej gdy ten pas jest zapiety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 09:31

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi kama :( pozostaje mi być dobrej myśli i nie przejmować się aż tak, co będzie to będzie... chyba nic nie mogę zrobić oprócz dbania o siebie. Czyli to poronienie to takie bez powodu? po prostu stało się?

kama005 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Do różnych kłuć, pobolewań i bóli musimy się niestety przyzwyczaić bo będą towarzyszyły nam całą ciążę, teraz macica się rozciąga, potem dziecko gdzieś uciśnie,kopnie itd. :)

Co do pasów to według przepisów możemy nie zapisać dopiero w widocznej ciąży. Ja tam jestem zdania że lepiej je zapiąć niż nie. A można kupić takie specjalne pasy dla kobiet w ciąży nie wiem czy widziałyście?

My dziś zaczynamy szósty tydzień :D
    A coś spać w nocy za bardzo nie mogę.Mam płytki sen i budzę się z 10 razy jak nie więcej :/

Evanlyn, aisa, kama005 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokladnie. Poronienie samoistne w 5 tyg ciazy. Beta byla mala i w peqnym momencie nie przyrosla prawidlowo

Ja sie budze raz w nocy między 4 a 6sta.

Tak widzialam te pasy dla kobiet w ciazy. Fajna sprawa :)

My zaczynamy 5 tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 10:01

Evanlyn, majeczka87 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ