Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Poronienia zdarzają się częściej niż się wydaje.
Najczęściej jest to wina jakiegoś błędu, nieprawidłowy plemnik albo jajeczko, nieprawidłowowe zagnieżdżenie.
A najczęściej po prostu zarodek był nieprawidłowy więc organizm się sam broni przed nieprawidłową ciążą a w przyszłości chorym dzieckiem.
Moja pierwsza ciąża była bez żadnych komplikacji, druga poroniona samoistnie na początku 7 tyg.
Ból brzucha był lżejszy niż na @. Fizycznie było tak jakby okres przyszedł.
Trzeba o siebie dbać, nie przemęczać się i przede wszystkim nie stresować za dużo. -
ok bedziemy tAk wlasnie funcjonowaly;) czasami mam napady stresu, niby nie mam czego ale jednak
wczoraj zanim powiedzialam tesciom np ;p lapie mnie i nie dam rady tego za bardzo kontrolowac
Evanlyn lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
majeczka87 wrote:ok bedziemy tAk wlasnie funcjonowaly;) czasami mam napady stresu, niby nie mam czego ale jednak
wczoraj zanim powiedzialam tesciom np ;p lapie mnie i nie dam rady tego za bardzo kontrolowac
Poza tym tylko świadomość i napady miłości
-
Dzien Dobry wszytkim
Witam wszystkie nowe dziewczynyGratulacje
Ciagły strach takze ciagle mnie nie odpuszcza, dzis znow snilam ze zaczełam krwawic.
Współczuje wszystkim ktore poroniły. Nikomu tego nie zycze.
Musimy dbac o siebie tak jak napisala aisaEvanlyn, aisa, kasiuleks lubią tę wiadomość
-
Cześć
mogę dołączyć? Belly mi wyznacza termin na 3 lipca, do lekarza idę w czwartek - mam nadzieję, że usłyszę już seduszko
Mam już córeczkę - za 2 tygodnie skończy 16 miesięcy
Objawów ciążowych zero, tak samo jak w pierwszej ciąży, jakby nie test to bym nawet nie przypuszczała, że to ciążajedynie co to lekkie zmęczenie i ciągłe zimno, ale i tak jestem zmarzluchem, więc luzik
Evanlyn, majeczka87, aisa, nowatorka, kasiuleks, Agaax lubią tę wiadomość
-
kama005 wrote:Tak dokladnie. Poronienie samoistne w 5 tyg ciazy. Beta byla mala i w peqnym momencie nie przyrosla prawidlowo
Ja sie budze raz w nocy między 4 a 6sta.
Tak widzialam te pasy dla kobiet w ciazy. Fajna sprawa
My zaczynamy 5 tydzień
Ja również budzę się między 4,a 6
I przekręcam się z boku na bok,aż w końcu zasypiam -
Kamila u mnie dziś 6t2d
Między Mają a drugim dzieckiem będzie prawie równe 2 lata różnicy, bo ona też z lipca tyle, że z 21
A coś o mnielat 29, pracuję, ale jak najszybciej chcę zwiać na L4, bo tryb pracy po 12h na stojąco
w zasadzie to 3 miesiące temu wróciłam do pracy z macierzyńskiego, więc nie zdążyłam się nawet rozkręcić, a znów będzie przerwa
ale drugie dziecię mocno planowane - staraliśmy się już od maja, udało się dopiero teraz
karmię jeszcze starszą piersią - muszę w końcu odstawić, ale jakoś mi szkoda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 11:00
Kamila ;), aisa, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za rady w sprawie suwaczka! Sprobuje dzisiaj go zainstalowac. No i gratuluje wszystkim!
A za godzine wybieram sie na pierwsza wizyte u lekarza. Trzymajcie kciuki!nowatorka, kasiuleks, Evanlyn, majeczka87, MartaT lubią tę wiadomość
a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Namea trzymam kciuki. Daj znac jak poszlo.
Dziewczyny milej niedzieli. My tzn ja, moj, fasol i moj piesek jedziemy w gory pospacerowac bo sloneczko swieci.
Co do strachu przed poronieniem to tez czasem o tym mysle choc staram sie nie myslec bo to zle dla fasola.
Boje sie tez troche 1 wizyty -
Dziewczyny ja mialam dzisiaj beszenna noc. Krecilam sie z boku na bok i za nic nie moglam zasnac. Mam nadzieje , ze to tylko jednorazowo tak . Ale za to czuje sie tak jak bym przespala cala noc .
Milego dnia Kochane
namea daj znac po wizycie -
Jeszcze co do lekow na przeziebienia. Polecam oscillococcinum
Jest homeopatyczny i czasem kobiety w ciazy go biora raz na tydzien profilaktycznie. Na mnie on zawsze dzialal nawet jak nie bylam w ciazy, zawsze go kupowalam , pod jezyk 3 x dziennie i naprawde pomaga. Spytajcie swoich lekarzy ale jestem pewna ze go mozna brac
Ja biore tez wit c codziennie rozpuszczalna zeby nie zlapac jakiegos wirusa