Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Poronienia zdarzają się częściej niż się wydaje.
Najczęściej jest to wina jakiegoś błędu, nieprawidłowy plemnik albo jajeczko, nieprawidłowowe zagnieżdżenie.
A najczęściej po prostu zarodek był nieprawidłowy więc organizm się sam broni przed nieprawidłową ciążą a w przyszłości chorym dzieckiem.
Moja pierwsza ciąża była bez żadnych komplikacji, druga poroniona samoistnie na początku 7 tyg.
Ból brzucha był lżejszy niż na @. Fizycznie było tak jakby okres przyszedł.
Trzeba o siebie dbać, nie przemęczać się i przede wszystkim nie stresować za dużo. -
ok bedziemy tAk wlasnie funcjonowaly;) czasami mam napady stresu, niby nie mam czego ale jednak wczoraj zanim powiedzialam tesciom np ;p lapie mnie i nie dam rady tego za bardzo kontrolowac
Evanlyn lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
majeczka87 wrote:ok bedziemy tAk wlasnie funcjonowaly;) czasami mam napady stresu, niby nie mam czego ale jednak wczoraj zanim powiedzialam tesciom np ;p lapie mnie i nie dam rady tego za bardzo kontrolowac
Poza tym tylko świadomość i napady miłości
-
Dzien Dobry wszytkim
Witam wszystkie nowe dziewczyny Gratulacje
Ciagły strach takze ciagle mnie nie odpuszcza, dzis znow snilam ze zaczełam krwawic.
Współczuje wszystkim ktore poroniły. Nikomu tego nie zycze.
Musimy dbac o siebie tak jak napisala aisaEvanlyn, aisa, kasiuleks lubią tę wiadomość
-
Cześć mogę dołączyć? Belly mi wyznacza termin na 3 lipca, do lekarza idę w czwartek - mam nadzieję, że usłyszę już seduszko
Mam już córeczkę - za 2 tygodnie skończy 16 miesięcy
Objawów ciążowych zero, tak samo jak w pierwszej ciąży, jakby nie test to bym nawet nie przypuszczała, że to ciąża jedynie co to lekkie zmęczenie i ciągłe zimno, ale i tak jestem zmarzluchem, więc luzikEvanlyn, majeczka87, aisa, nowatorka, kasiuleks, Agaax lubią tę wiadomość
-
kama005 wrote:Tak dokladnie. Poronienie samoistne w 5 tyg ciazy. Beta byla mala i w peqnym momencie nie przyrosla prawidlowo
Ja sie budze raz w nocy między 4 a 6sta.
Tak widzialam te pasy dla kobiet w ciazy. Fajna sprawa
My zaczynamy 5 tydzień
Ja również budzę się między 4,a 6
I przekręcam się z boku na bok,aż w końcu zasypiam -
Kamila u mnie dziś 6t2d
Między Mają a drugim dzieckiem będzie prawie równe 2 lata różnicy, bo ona też z lipca tyle, że z 21
A coś o mnie lat 29, pracuję, ale jak najszybciej chcę zwiać na L4, bo tryb pracy po 12h na stojąco w zasadzie to 3 miesiące temu wróciłam do pracy z macierzyńskiego, więc nie zdążyłam się nawet rozkręcić, a znów będzie przerwa ale drugie dziecię mocno planowane - staraliśmy się już od maja, udało się dopiero teraz karmię jeszcze starszą piersią - muszę w końcu odstawić, ale jakoś mi szkodaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 11:00
Kamila ;), aisa, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za rady w sprawie suwaczka! Sprobuje dzisiaj go zainstalowac. No i gratuluje wszystkim!
A za godzine wybieram sie na pierwsza wizyte u lekarza. Trzymajcie kciuki!nowatorka, kasiuleks, Evanlyn, majeczka87, MartaT lubią tę wiadomość
a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Namea trzymam kciuki. Daj znac jak poszlo.
Dziewczyny milej niedzieli. My tzn ja, moj, fasol i moj piesek jedziemy w gory pospacerowac bo sloneczko swieci.
Co do strachu przed poronieniem to tez czasem o tym mysle choc staram sie nie myslec bo to zle dla fasola.
Boje sie tez troche 1 wizyty -
Dziewczyny ja mialam dzisiaj beszenna noc. Krecilam sie z boku na bok i za nic nie moglam zasnac. Mam nadzieje , ze to tylko jednorazowo tak . Ale za to czuje sie tak jak bym przespala cala noc .
Milego dnia Kochane
namea daj znac po wizycie -
Jeszcze co do lekow na przeziebienia. Polecam oscillococcinum
Jest homeopatyczny i czasem kobiety w ciazy go biora raz na tydzien profilaktycznie. Na mnie on zawsze dzialal nawet jak nie bylam w ciazy, zawsze go kupowalam , pod jezyk 3 x dziennie i naprawde pomaga. Spytajcie swoich lekarzy ale jestem pewna ze go mozna brac
Ja biore tez wit c codziennie rozpuszczalna zeby nie zlapac jakiegos wirusa