X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Najszczesliwsza nie pal. Wyobraz sobie ze maly tam w dymie siedzi i sie dusi.
    Ja nie palilam ale lubilam popic i nie istnial dla mnie tydzien albo jakies wyjscie bez wina. Ale w ciazy nie pije ani kropelki chociaz mnie ciagnie. Jakos mysl ze moge zaszkodzic mojemu dziecku jest silniejsza

Oldzi hihihi wez nie strasz. Ja nie chce zeby z mojej emmy jakis chlopak wyszedl :P

Sanna, aisa, oldżi lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldzi no to ładnie... Ładna niespodzianka. Byle się już nie zmieniło ;)

My pewnie kolejna wizytę będziemy mieli za 2,3 tygodnie może wtedy poznamy płeć.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ;-) U mnie też śnieżnie i mroźnie, przez okno ślicznie to wygląda ;-)

Oldżi, a to Wam Hania psikusa zrobiła :-D

860ij44jnlwgi45u.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldzi ale niespodzianka :) mi lekarz powiedział, że napewno to bedzie wiadomo kolo 20 tyg. pewnie, żeby uniknąc takiej sytuacji :) Ale zobaczymy może bedzie coś widać wcześniej. Ale aż tak mi się nie spieszy, ważne, żeby było zdrowe :)

aisa lubi tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldżi, a to niespodzianka! :)

U mnie (Wrocław) też pada śnieg, i to takimi pięknymi, wielkimi płatkami. Tylko ja się jak geniusz wybrałam w adidasach, bo wczoraj była chlapa i przemoczyłam kozaki, a drugą parę mam na obcasie - boli mnie ostatnio kręgosłup, więc stwierdziłam, że już adidasy lepsze, ech.

Nie wiem, czy któraś z Was ma też problemy ze wzrokiem, ale napiszę, może się przyda :) jestem dość mocnym krótkowidzem (po dzisiejszym badaniu wyszło -6.25/-7) i tak się trochę boję, czy będę mogła rodzić naturalnie. Byłam dziś u okulisty i sprawa generalnie wygląda tak, że to zależy :) po 20 tygodniu, a najlepiej po teście obciążenia glukozą (czyli chyba po 24?) trzeba zrobić badanie dna oka po zakropieniu atropiną, nic bolesnego, tylko potem przez kilka godzin nie wolno prowadzić auta itd. Od tego, jak to badanie wyjdzie, zależy, czy lekarz będzie zalecać cc, czy można naturalnie.

I niestety - w związku z ciążą wzrok może się pogorszyć, bo często dochodzi astygmatyzm, i u mnie najprawdopodobniej tak się dzieje. Chociaż pani doktor uspokajała, że to najczęściej powodują hormony i w związku z tym po porodzie przechodzi - trzymajcie kciuki :) no i na dziś moje oko wygląda w porządku, zupełnie jak u osoby bez wad, więc szanse na naturalny poród są wysokie :)

aisa, Agaax lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie Lipcóweczki ! ja mam termin na 11 Lipca :)
    4kniyx8du3m0ezyb.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:33

nowatorka, kot_bury, Sanna, alexxx, aisa, Zuzulka88, Wiola90, Agaax, MartaT lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja puki co jeszcze problemu z krengoslupem nie mam ale w 2 ciazach byl wiec teraz tez pewnie sie z czasem pojawi , mam wrazie w pas ciazowy ktory bardzo ulatwia funkcjonowanie

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziewczyny znowu mam ta slabosc. Kurcze ide do pracy o 2, moze mi przejdzie... :(

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi w jakiej pozycji spicie ? Bo czytałam ze powinno sie na lewym boku a ja wiecznie budzę sie na plecach :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. widzę że tu już gwar od rana. Ja nie mam kiedy napisać bo mam masę roboty w pracy i cały tydzień robie nadgodziny :( juz mi uszami wychodzi ta praca. A jutro sobota i nie wychodzę z łóżka. Odbije sobie za cały tydzień.

Juz chyba większość lipcowek po prenatalnych i zaczynają drugi trymestr. Zazdroszczę troszkę ze niektóre z was znają już płeć dziecka. Choć jak czytam zdążają się niespodzianki :) Mi na genetycznych jeszcze nie powiedział lekarz ale we wtorek mam wizytę to może poproszę lekarza żeby zajrzał do malucha :)

Tez juz zaczynam rozglądać się za wózkiem i resztą dla dziecka ale póki co na c jeszcze nie kupuje. Poczekam do hmmm 20 tygodnia :)

A gdzie Patutka zniknęła? Miała mieć usg.

aisa lubi tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi w jakiej pozycji spicie ? Bo czytałam ze powinno sie na lewym boku a ja wiecznie budzę sie na plecach :-)
    ja przewaznie spie na lewym boku ,ale wiecrce sie w nocy to chwile na lewym to na prawym, na plecach nie umiem spac a jak sie budze to kurcze nie pamietam

• Asit Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na mnie tez praca czeka ale stwierdzilam ze poleniuchuje jeszcze do konca miesiaca i w lutym sie troche rusze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:41

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:

To na lewym boku to chyba pod koniec ciazy. Ja spie jak mi wygodnie. Na boku jednym i drugim, plecach

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak Wasze brzuszki ? rosną ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:44

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    no u mnie piekna zima az wezme za niedlugo wyjde jakies focie zrobic :)
    U mnie tak było zaraz po Sylwestrze. Potem koło 0, wszystko się rozpuściło i teraz znów mróz ale nie ma śniegu.
    Ja całkiem południowa Szwecja, klimat jest prawie taki jak w Trójmieście.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Witam serdecznie Lipcóweczki ! ja mam termin na 11 Lipca :)
    4kniyx8du3m0ezyb.png

Witaj. Ja mam na 12 .07 a według czego masz suwaczek ustawiony ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie umiem spać na plecach - zazwyczaj śpię na boku, na obu jest mi wygodnie, ale kilka razy w nocy budzę się na brzuchu :/ zamówiłam sobie poduchę-rogalik do spania, mąż się wczoraj śmiał ze mnie, ale mu powiedziałam, że to na kręgosłup (boli mnie tak od kości ogonowej dookoła bioder... grr) i jak chce, możemy się zamienić, ale nie chciał.

Mam nadzieję, że Patutka zaraz przyjdzie i nam powie, że wszystko u nich OK :)

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    według ostatniej miesiączki, ale ciąża o parę dni młodsza . muszę zmienić suwaczek :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    U mnie tak było zaraz po Sylwestrze. Potem koło 0, wszystko się rozpuściło i teraz znów mróz ale nie ma śniegu.
    Ja całkiem południowa Szwecja, klimat jest prawie taki jak w Trójmieście.
    U mnie zima piekna co roku zato jesien wiosna deszczowa :P no i dwa lata temu lato bylo hehehe

aisa, nowatorka lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:

ja mam ustawiany wedlug OM ale mam swietnie wilicznoe bo na prenatalnych co do dnia sie zgadzalo wiec data u mnie bez zmian

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ