Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.
Najszczesliwsza nie pal. Wyobraz sobie ze maly tam w dymie siedzi i sie dusi.
Ja nie palilam ale lubilam popic i nie istnial dla mnie tydzien albo jakies wyjscie bez wina. Ale w ciazy nie pije ani kropelki chociaz mnie ciagnie. Jakos mysl ze moge zaszkodzic mojemu dziecku jest silniejsza
Oldzi hihihi wez nie strasz. Ja nie chce zeby z mojej emmy jakis chlopak wyszedl
Sanna, aisa, oldżi lubią tę wiadomość
-
oldzi ale niespodzianka
mi lekarz powiedział, że napewno to bedzie wiadomo kolo 20 tyg. pewnie, żeby uniknąc takiej sytuacji
Ale zobaczymy może bedzie coś widać wcześniej. Ale aż tak mi się nie spieszy, ważne, żeby było zdrowe
aisa lubi tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
nick nieaktualnyOldżi, a to niespodzianka!
U mnie (Wrocław) też pada śnieg, i to takimi pięknymi, wielkimi płatkami. Tylko ja się jak geniusz wybrałam w adidasach, bo wczoraj była chlapa i przemoczyłam kozaki, a drugą parę mam na obcasie - boli mnie ostatnio kręgosłup, więc stwierdziłam, że już adidasy lepsze, ech.
Nie wiem, czy któraś z Was ma też problemy ze wzrokiem, ale napiszę, może się przydajestem dość mocnym krótkowidzem (po dzisiejszym badaniu wyszło -6.25/-7) i tak się trochę boję, czy będę mogła rodzić naturalnie. Byłam dziś u okulisty i sprawa generalnie wygląda tak, że to zależy
po 20 tygodniu, a najlepiej po teście obciążenia glukozą (czyli chyba po 24?) trzeba zrobić badanie dna oka po zakropieniu atropiną, nic bolesnego, tylko potem przez kilka godzin nie wolno prowadzić auta itd. Od tego, jak to badanie wyjdzie, zależy, czy lekarz będzie zalecać cc, czy można naturalnie.
I niestety - w związku z ciążą wzrok może się pogorszyć, bo często dochodzi astygmatyzm, i u mnie najprawdopodobniej tak się dzieje. Chociaż pani doktor uspokajała, że to najczęściej powodują hormony i w związku z tym po porodzie przechodzi - trzymajcie kciukino i na dziś moje oko wygląda w porządku, zupełnie jak u osoby bez wad, więc szanse na naturalny poród są wysokie
aisa, Agaax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. widzę że tu już gwar od rana. Ja nie mam kiedy napisać bo mam masę roboty w pracy i cały tydzień robie nadgodziny
juz mi uszami wychodzi ta praca. A jutro sobota i nie wychodzę z łóżka. Odbije sobie za cały tydzień.
Juz chyba większość lipcowek po prenatalnych i zaczynają drugi trymestr. Zazdroszczę troszkę ze niektóre z was znają już płeć dziecka. Choć jak czytam zdążają się niespodziankiMi na genetycznych jeszcze nie powiedział lekarz ale we wtorek mam wizytę to może poproszę lekarza żeby zajrzał do malucha
Tez juz zaczynam rozglądać się za wózkiem i resztą dla dziecka ale póki co na c jeszcze nie kupuje. Poczekam do hmmm 20 tygodnia
A gdzie Patutka zniknęła? Miała mieć usg.aisa lubi tę wiadomość
-
nowa! wrote:Dziewczyny powiedzcie mi w jakiej pozycji spicie ? Bo czytałam ze powinno sie na lewym boku a ja wiecznie budzę sie na plecachSynek William
[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Asit wrote:no u mnie piekna zima az wezme za niedlugo wyjde jakies focie zrobic
Ja całkiem południowa Szwecja, klimat jest prawie taki jak w Trójmieście. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeż nie umiem spać na plecach - zazwyczaj śpię na boku, na obu jest mi wygodnie, ale kilka razy w nocy budzę się na brzuchu
zamówiłam sobie poduchę-rogalik do spania, mąż się wczoraj śmiał ze mnie, ale mu powiedziałam, że to na kręgosłup (boli mnie tak od kości ogonowej dookoła bioder... grr) i jak chce, możemy się zamienić, ale nie chciał.
Mam nadzieję, że Patutka zaraz przyjdzie i nam powie, że wszystko u nich OK -
aisa wrote:U mnie tak było zaraz po Sylwestrze. Potem koło 0, wszystko się rozpuściło i teraz znów mróz ale nie ma śniegu.
Ja całkiem południowa Szwecja, klimat jest prawie taki jak w Trójmieście.no i dwa lata temu lato bylo hehehe
aisa, nowatorka lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]