X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile ja jestem na ten sam zdecydowana :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak zauważysz gdzieś promocję czy wyprzedaż... :D

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok 1700zł można kupić, używanego raczej nie znajdziesz bo to chyba dość nowy model, nawet o opinie ciężko

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • aisa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Dalile - wozek swietny :)

A co do grupy to po co te spiny? :) Przeciez grupa jest DOBROWOLNA, nie ma zadnego przymusu bycia w niej. Tu, na BBF i tak będziemy pisać a tam kontakt nam pozostanie i dodając posty, zdjęcia będziemy wiedziały kto nas czyta. Ja równiez nie chce fb ogłaszac, że jestem w ciązy, tym bardziej że mam ku temu powody. Moja przyjaciołka sprawdziła czy widac, ze dodana zostałam do grupy, czy widać, ze cos polubie, dodam czy skomentuje post - nic nie widac. Sprawdziłam też z konta mojego męża czy cos sie wyswietla - nic.

Dałam 'ukryj na osi czasu' i po krzyku :)
    Moim zdaniem ta grupa to fajny pomysł :) zresztą ja nie mam nic do ukrycia i nie przeszkadza mi, że ktos będzie wiedział jak wyglądam :)
    Wg mnie też grupa to fajny pomysł. Chodzi o sposób jej prowadzenia i przyjmowania osób.

Jestem na jednej grupie na fb która powstała z wątku na ovu i na drugiej majowych 2014 z belly. Obie są tajne i wiadomo dokładnie kto do niej wchodził.
    Te grupy powstawały gdy grupa już się bardziej zżyła i poznała, nasza wcześniej dlatego jakaś weryfikacja osób do niej należących byłaby wskazana. Jednym nie będzie przeszkadzać że ktoś wie jak wygląda a inni chcą zachować więcej prywatności jednak do grupy też należeć.
    Do naszej też chcę dołączyć tylko chce mieć pewność, że tylko my piszące tu jesteśmy tam.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zweryfikowałam trochę osoby dodane do grupy i są to dziewczyny piszące tutaj na bieżąco :) chyba 2 są, które odzywały się na przełomie listopada/grudnia :)
    na dzień dzisiejszy dla mnie grupa jest bezpieczna :) nikt oprócz członków nie widzi postów, zdjęc itp.
    oczywiście nie zamierzam rezygnowac z BBF, bo jestem z tą stroną psychicznie związana juz :D to jest jak nałog :D

aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wózek essennce bradzo fajny :) Ja z moim mieszkaniem na 4-pietrze będę musiała szukać czegoś mega lekkiego :) Ale z szukaniem i kupowaniem poczekam jeszcze kilka dobrych tygodni :)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patutka jak twoje usg,co z malenstwem?dziewczyny musze sie pochwalic tez mialam dzis wizyte z maluszkiem na szczęście wszystko ok doktor robil badanie przyziernosci karkowej i jest ok tylko tylko zmienil mi soe tydz ciazy i to o tydzien calutki co ja mam teraz myslec?i jak obliczac pogubilam sie!

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

7c7877e138.png[/url]

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam pytanko czy ktoras z was pali papierosy?

7c7877e138.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    ja w pierwszej palilam , w drugiej odstawilam jak tylko postanowilismy miec dziecko niestety po urodzeniu wrocilam no i teraz tez zucilam jakos 2 tyg po tescie ciazowym no i nie pale i napewno juz nie wroce tak jak ostatnim razem.

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Ja palilam ale jak tylko test wyszedł pozytywny to od tego momentu Ani jednego nawet :) I nie ciagnie mnie nic a nic :)

Kochane dzisiaj użyłam 4 razy detektora tak po 10-15 sec . Bo takie dziwne uczucie miałam i się przestraszylam. Myślicie że można tak? Nic dzidzi nie będzie? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 21:34

2 lipca 2016r. Marcel
  • Asit Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    wózek essennce bradzo fajny :) Ja z moim mieszkaniem na 4-pietrze będę musiała szukać czegoś mega lekkiego :) Ale z szukaniem i kupowaniem poczekam jeszcze kilka dobrych tygodni :)
    jezeli chodzi o wygode i lekkosc polecam wozek ABC Design 3 TEC wsam raz jak trzeba go wnosic , wygodnie sie go chwyta i spokojnie w jednej rece zlapiesz stelaz w drugiej gondole mialam przy drugim dziecku i gdyby nie chec posiadania czegos nowego napewno bym kupila jeszcze raz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 21:38

ada89 lubi tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Kochane dzisiaj użyłam 4 razy detektora tak po 10-15 sec . Bo takie dziwne uczucie miałam i się przestraszylam. Myślicie że można tak? Nic dzidzi nie będzie? :(
    ja uzywam codziennie , pytalam ginekologa czy to nic nie szkodzi i nie widzi problemu w uzytkowaniu :)

alexxx lubi tę wiadomość

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit dziękuję :*

Asit lubi tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:

Ale on właśnie pod schody jest kupowany! Stelaż to tylko 9 kg.

ada89 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyka dziewczyny.

Trochę mnie nie było... Nie mam siły was nadrabiać.

Sluchajcie o co kaman z tą grupą na fb? Jak w ogóle grupa.

Wybaczcie że za bardzo nie zaglądam ale jakoś nie mam kiedy. Pomimo tego że jestem na zwolnieniu nie mam chwili czasu usiąść na kompie i na spokojnie przejrzeć forum. Obiecuje poprawę :)

Grautluję udanych wizyt bo widziałam że wizytowałyście :)

Patutka co u Ciebie?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam :)
    dopiero teraz coś się odzywam jak jest chwila czasu :) remonty gonią bo za 3 tyg ślub :)

To dobrze mamusie, że wizyty udane :) :) niech maleństwa zdrowo rosną! :*
    ja wizytuję dopiero za dwa tyg i już się nie mogę doczekać !

A co do papierosów to nie paliłam nawet przed ciążą(teraz oczywiście tym bardziej nie palę) i jak widzę kobietę w ciąży palącą papierosa to aż się we mnie gotuje :/ jak można tak szkodzić własnemu dziecku ?!
    Osobiście znam przypadek gdzie matka w ciąży paliła i dziecko urodziło się z wadą serca definitywnie winą były papierosy, na szczęście po 3 tygodniach było już wszystko w porządku z dzidzią..

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie paliłam papierosów, nie znoszę :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 22:18

860ij44jnlwgi45u.png

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ja pale i musze jakos rzucić to dzidostwo ale ciezko bardzo...

Patutka co z toba?

7c7877e138.png[/url]
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile bardzo szybko ten czas leci ;-) Dopiero byłam na pierwszej wizycie, a tu już ponad miesiąc od niej minął ;-)

860ij44jnlwgi45u.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Wlasnie ja pale i musze jakos rzucić to dzidostwo ale ciezko bardzo...
    nomnie teraz odrzucilo samo, po ostatnim papierosie mam bardzo niemile wspomnienia wiec teraz nawet jak miam jakas chwile slabosci a moze raczej przyzwyczajenie ze w danych sytuacja sie siegalo po papieroska tojak przypomne sobie tego ostatniego to az mi sie odechciewa naszczescie takich momentow w ktorych mi sie o nich przypomina jest coraz mniej.... za to wczesniej ( w drugiej ciazy) ciezko bylo mialam momenty ze nie dam rady bez no ale co sie nie robi dla dzidzi i mimo ze zucilam w momencie starania sie o dzidzie to chodzilam strasznie nerwowa , az moj partner zastanawial sie czy sie na ten czas do mamy nie przeniesc i nie przeczekac hehehe no i kazde chwile checi zapalenia zastepowalam jedzeniem dropsy paluszki slonecznik tylko zeby zajac czyms rece i nie myslec no nie bylo latwo no i chec do palenia po porodzie wrocila, naszczescie teraz mam wstret i napewno juz do tego nie wroce...

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ