WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siłę, nowatorka - mi lekarz polecił na pękające kąciki i zajady branie przez kilka dni witaminy B-od razu pomogło!

Dziewczyny,fajnie,że tu nas więcej jeżdżących konno-ja tuż przed ciążą zaczęłam myśleć o kupnie konia,na razie zarzuciłam pomysł, ale jadę może jutro odwiedzić koniki u nas w stajni :) mnie dziś bolała glowa - okazało się ze za niskie cisnienoe-105/70 i aż musiałam wypić kawę j poleciała na basen.

Miłego wieczoru!

nowatorka, Agaax, kijanka_88, kamenkaa lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeździłam konno zawsze jak jechałam fo rodziny do Gdańska ;) koło mojej cioci była stadnina. Bardzo bym chciała żeby w przyszłości mój mąż i dziecko też się nauczyli i wtedy moglibyśmy razem jeździć ;)

Gagaga lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Do nagrzanego :) najpierw musi sie lekko przypiec a pózniej suszyć na niższej temperaturze :)

Mi się zawsze będą taka ciemna robi. Wstawiam do piekarnika jak każą a i tak nie wychodzi... Jakieś pomysły?
    Jak wy robicie bez?

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Narazie jadę do babci, na wieś. Potrzebuje spokój od miasta i nerw...

Patutka odpocznij i pamiętaj że na nas i nasze wsparcie możesz zawsze liczyć i możesz nas zasypywac swoimi problemami zawsze o każdej porze dnia i nocy ;) od tego jesteśmy ;)

Patutka lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .my czekamy na pizze :) ale jestesmy glodne z Emma :D
    Mam cala torbe spodni ciazowych i spodniczke od siostry mojego :)

aisa, kijanka_88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, że się będę chwalić ale podobno robie najlepszego daquasa ;) Piekę zawsze na dwóch poziomach i robiłam juz w różnych piekarnikach. Do nagrzanego 180st piekarnika na 5min termoobieg. Później obniżam do 140st na program na dwa poziomy (moja mam nie ma takiej opcji wiec naprzemiennie ustawiam gora-dół, termoobieg) na 90min. Na samym koncu nastawia termoobieg żeby mi popekaly. I najlepiej na noc zostawić w piekarniku do wystygniecia.

Jest jedno ale, moja teściowa robiła juz je dwa razy i za każdym razem miała wielki glut w środku. Ja twierdzę, że to wina piekarnika (zepsuty) albo najzwyczajniej w świecie nie ma do tego ręki. Wiem, że nieraz napisane jest, że piec na termoobiegu cały czas, ja się przyznaje, że na termoobiegu pięć nie umiem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 20:04

aisa lubi tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Hej .my czekamy na pizze :) ale jestesmy glodne z Emma :D
    Mam cala torbe spodni ciazowych i spodniczke od siostry mojego :)
    My też ostatnio zamawialiśmy pizze. Miała być na pół, ale ja taka głodna byłam, że dla męża został tylko jeden kawałek:P Nigdy tyle nie zjadałam. Ostatnio mam strasznie duży apetyt:)

Agaax, aisa lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda ja jestem fanką pavlovej :) wstawiam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i po 5 min zmniejszam do 120 stopni przez 1,5 h.
    Kama moze jakis psikus piekarnik robi?

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe. Pieczecie na Góra dół czy termoobieg?

A i jeszcze jedno beze robicie na jakim cukrze? Zwykły czy cukier puder?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 21:11

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam jeszcze ze moj brzuch wyglada juz na ciazowy. Zwlaszcza wieczorem

aisa, renieczka, Sanna lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Powiem wam jeszcze ze moj brzuch wyglada juz na ciazowy. Zwlaszcza wieczorem

Wieczorami faktycznie ja tez mam wrazenie ze roosne :) :p

aisa lubi tę wiadomość

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to wieczorem jest mega wielki!

1usapiqvhk164civ.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz troszkę urosłam na brzuchu :) w biodrach nic , tylko brzuszek się wysunął do przodu tak fajnie hehe ;)

Ooo to widzę ze jest nas więcej jeżdżących konno :) fajnie :) a jeździlyscie jak juz zaszlyscie w ciążę ? Ja na moja klacz kn wsiadłam parę razy na lekką jazdę jak byłam w 7 tygodniu , wiadomo bez żadnych szaleństw galopow skoków itp chciciaz korcilo heheh :) moja na szczęście jest bardzo fajna jeśli chodzi o współpracę i nie odwala :) później juz na niej nie jeździłam aż do teraz i myślę że jeśli już to będę wsiadać na parę minut stepa :) poza tym jest w stałym treningu u znajomej ;)

kama005, kijanka_88 lubią tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bezy to ja zawsze robie ale na kruchym cieście z dżemem poezeczkowym i piekę 40 minut w 175○C zawsze wychodzi piękna blada i krucha :) bez termoobiegu , grzanie góra dół . Ogólnie bardzo dużo piekę słodkości :) robie tez torty na zamówienie :)

kama005, mamuśka1, mamuśka1, aisa lubią tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Kamenkaa - jeśli potwierdzi się dziewczynka to na 95 % będzie Zosia ;) Na razie nie na 100 %, za wcześnie, ale lekarz wczoraj powiedział, że nie widzi nic co wskazywałoby na chłopca więc wg Niego dziewczynka, ale żby jeszcze nie brać tego na 100 % :) Ty znasz już płeć?

Olcia tak u mnie dwóch lekarzy potwierdziło że dziewczynka na prenatalnym i na zwyklym Usg.
    No ale też nigdy czlowiek tej pewnosci nie ma moze byc tak ze wyjdzie chloptaś :) Oby było tylko zdrowe :)
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 22:47

Ollaala lubi tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksja wrote:
    Ja tez juz troszkę urosłam na brzuchu :) w biodrach nic , tylko brzuszek się wysunął do przodu tak fajnie hehe ;)

Ooo to widzę ze jest nas więcej jeżdżących konno :) fajnie :) a jeździlyscie jak juz zaszlyscie w ciążę ? Ja na moja klacz kn wsiadłam parę razy na lekką jazdę jak byłam w 7 tygodniu , wiadomo bez żadnych szaleństw galopow skoków itp chciciaz korcilo heheh :) moja na szczęście jest bardzo fajna jeśli chodzi o współpracę i nie odwala :) później juz na niej nie jeździłam aż do teraz i myślę że jeśli już to będę wsiadać na parę minut stepa :) poza tym jest w stałym treningu u znajomej ;)

Generalnie staram sie lonzowac, ale czasami nie wytrzymam i wsiadam ale na krotko, zrobie elementy w stepie, czasem zaklusuje zeby sprawdzic jak chodzi czy wszystko jest ok. Ja jezdzilam do 10 tyg potem zaczelam sie bardzo zle czuc i nie dalo rady, al teraz jak jestem w super formie to mnie korci:) oczywiscie w tereny nie jezdze i nie szaleje... Poza tym kolezanki mnie w stakni gonia zebym nie wsiadala :p to jak jest zimno to biore ja tylko po lonzy i wsiadam na nia i sluzy za grzejnik :p jak prowadze jazde znajomej :) ale to akurat bardzo lubi bo stajnie i partrzenie jak ktos inny sie meczy ja cieszy:p ... Wlasnie sie staram zwlec z lozka wypuscic na padok na ten snieg bo to raadosc :):):) wielka... Derka na grzebiet i mi zniak na 2 h nawet sie nie odewzie tak lubi taka pogode :):)

Kijanka
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Tak wielką Siwą smoczyce ;) KOchaną ;)

Ja zrobiłam jej teraz 3 miesiące przerwy , na plecy ;) a tak to mam juniorkę która jeździ i którą będę przygotowywać pod Olimpiadę Młodzieży ;)

Ja też jezdzę konno 16 lat ,trochę cięzko sie przyzwyczaić do tej przerwy :)

Dziewczyny malujecie paznokcie ?? bo naprawdę bardzo różne opinie są na ten temat

kijanka_88, kamenkaa lubią tę wiadomość

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluje paznokcie normalnie :)

Kijanka
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rzadko maluje teraz , a to ze względu takiego , ze paznokcie rosną teraz bardzo szybko i nie chce mi sie co drugi dzień zmywać i malować na nowo .

e96b0e4df0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagura maluj spokojnie. Ja robie zele a u nog sama sobie maluje. Pytalam lekarza i mozesz malowac ile chcesz ;)

Hej dziewczyny. Wg belly za 2 dni moge juz czuc pierwsze ruchy. Maja to byc jakies bulgotania. Ja juz cos czuje takiego od jakiegos czasu ale nie wiem co to. Czasem jest, czasem nie ma. Czasem jak spie na boku to mi tak jakby sie tam takie male kulki rozpychaly ale ciezko mi powiedziec czy to ruchy czy jelita lub macica rosnie...a jak u was?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ