Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySiłę, nowatorka - mi lekarz polecił na pękające kąciki i zajady branie przez kilka dni witaminy B-od razu pomogło!
Dziewczyny,fajnie,że tu nas więcej jeżdżących konno-ja tuż przed ciążą zaczęłam myśleć o kupnie konia,na razie zarzuciłam pomysł, ale jadę może jutro odwiedzić koniki u nas w stajnimnie dziś bolała glowa - okazało się ze za niskie cisnienoe-105/70 i aż musiałam wypić kawę j poleciała na basen.
Miłego wieczoru!nowatorka, Agaax, kijanka_88, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Ja jeździłam konno zawsze jak jechałam fo rodziny do Gdańska
koło mojej cioci była stadnina. Bardzo bym chciała żeby w przyszłości mój mąż i dziecko też się nauczyli i wtedy moglibyśmy razem jeździć
Gagaga lubi tę wiadomość
-
oldżi wrote:Do nagrzanego
najpierw musi sie lekko przypiec a pózniej suszyć na niższej temperaturze
Mi się zawsze będą taka ciemna robi. Wstawiam do piekarnika jak każą a i tak nie wychodzi... Jakieś pomysły?
Jak wy robicie bez? -
Patutka wrote:Narazie jadę do babci, na wieś. Potrzebuje spokój od miasta i nerw...
Patutka odpocznij i pamiętaj że na nas i nasze wsparcie możesz zawsze liczyć i możesz nas zasypywac swoimi problemami zawsze o każdej porze dnia i nocyod tego jesteśmy
Patutka lubi tę wiadomość
-
Nie, że się będę chwalić ale podobno robie najlepszego daquasa
Piekę zawsze na dwóch poziomach i robiłam juz w różnych piekarnikach. Do nagrzanego 180st piekarnika na 5min termoobieg. Później obniżam do 140st na program na dwa poziomy (moja mam nie ma takiej opcji wiec naprzemiennie ustawiam gora-dół, termoobieg) na 90min. Na samym koncu nastawia termoobieg żeby mi popekaly. I najlepiej na noc zostawić w piekarniku do wystygniecia.
Jest jedno ale, moja teściowa robiła juz je dwa razy i za każdym razem miała wielki glut w środku. Ja twierdzę, że to wina piekarnika (zepsuty) albo najzwyczajniej w świecie nie ma do tego ręki. Wiem, że nieraz napisane jest, że piec na termoobiegu cały czas, ja się przyznaje, że na termoobiegu pięć nie umiemWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 20:04
aisa lubi tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
nowatorka wrote:Hej .my czekamy na pizze
ale jestesmy glodne z Emma
Mam cala torbe spodni ciazowych i spodniczke od siostry mojegoAgaax, aisa lubią tę wiadomość
-
Ja tez juz troszkę urosłam na brzuchu
w biodrach nic , tylko brzuszek się wysunął do przodu tak fajnie hehe
Ooo to widzę ze jest nas więcej jeżdżących konnofajnie
a jeździlyscie jak juz zaszlyscie w ciążę ? Ja na moja klacz kn wsiadłam parę razy na lekką jazdę jak byłam w 7 tygodniu , wiadomo bez żadnych szaleństw galopow skoków itp chciciaz korcilo heheh
moja na szczęście jest bardzo fajna jeśli chodzi o współpracę i nie odwala
później juz na niej nie jeździłam aż do teraz i myślę że jeśli już to będę wsiadać na parę minut stepa
poza tym jest w stałym treningu u znajomej
kama005, kijanka_88 lubią tę wiadomość
-
A co do bezy to ja zawsze robie ale na kruchym cieście z dżemem poezeczkowym i piekę 40 minut w 175○C zawsze wychodzi piękna blada i krucha
bez termoobiegu , grzanie góra dół . Ogólnie bardzo dużo piekę słodkości
robie tez torty na zamówienie
kama005, mamuśka1, mamuśka1, aisa lubią tę wiadomość
-
olcia_2209 wrote:Kamenkaa - jeśli potwierdzi się dziewczynka to na 95 % będzie Zosia
Na razie nie na 100 %, za wcześnie, ale lekarz wczoraj powiedział, że nie widzi nic co wskazywałoby na chłopca więc wg Niego dziewczynka, ale żby jeszcze nie brać tego na 100 %
Ty znasz już płeć?
Olcia tak u mnie dwóch lekarzy potwierdziło że dziewczynka na prenatalnym i na zwyklym Usg.
No ale też nigdy czlowiek tej pewnosci nie ma moze byc tak ze wyjdzie chloptaśOby było tylko zdrowe
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 22:47
Ollaala lubi tę wiadomość
-
aleksja wrote:Ja tez juz troszkę urosłam na brzuchu
w biodrach nic , tylko brzuszek się wysunął do przodu tak fajnie hehe
Ooo to widzę ze jest nas więcej jeżdżących konnofajnie
a jeździlyscie jak juz zaszlyscie w ciążę ? Ja na moja klacz kn wsiadłam parę razy na lekką jazdę jak byłam w 7 tygodniu , wiadomo bez żadnych szaleństw galopow skoków itp chciciaz korcilo heheh
moja na szczęście jest bardzo fajna jeśli chodzi o współpracę i nie odwala
później juz na niej nie jeździłam aż do teraz i myślę że jeśli już to będę wsiadać na parę minut stepa
poza tym jest w stałym treningu u znajomej
Generalnie staram sie lonzowac, ale czasami nie wytrzymam i wsiadam ale na krotko, zrobie elementy w stepie, czasem zaklusuje zeby sprawdzic jak chodzi czy wszystko jest ok. Ja jezdzilam do 10 tyg potem zaczelam sie bardzo zle czuc i nie dalo rady, al teraz jak jestem w super formie to mnie korci:) oczywiscie w tereny nie jezdze i nie szaleje... Poza tym kolezanki mnie w stakni gonia zebym nie wsiadala :p to jak jest zimno to biore ja tylko po lonzy i wsiadam na nia i sluzy za grzejnik :p jak prowadze jazde znajomejale to akurat bardzo lubi bo stajnie i partrzenie jak ktos inny sie meczy ja cieszy:p ... Wlasnie sie staram zwlec z lozka wypuscic na padok na ten snieg bo to raadosc
wielka... Derka na grzebiet i mi zniak na 2 h nawet sie nie odewzie tak lubi taka pogode
Kijanka
-
kijanka_88 wrote:Tak wielką Siwą smoczyce
KOchaną
Ja zrobiłam jej teraz 3 miesiące przerwy , na plecya tak to mam juniorkę która jeździ i którą będę przygotowywać pod Olimpiadę Młodzieży
Ja też jezdzę konno 16 lat ,trochę cięzko sie przyzwyczaić do tej przerwy
Dziewczyny malujecie paznokcie ?? bo naprawdę bardzo różne opinie są na ten tematkijanka_88, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Gagura maluj spokojnie. Ja robie zele a u nog sama sobie maluje. Pytalam lekarza i mozesz malowac ile chcesz
Hej dziewczyny. Wg belly za 2 dni moge juz czuc pierwsze ruchy. Maja to byc jakies bulgotania. Ja juz cos czuje takiego od jakiegos czasu ale nie wiem co to. Czasem jest, czasem nie ma. Czasem jak spie na boku to mi tak jakby sie tam takie male kulki rozpychaly ale ciezko mi powiedziec czy to ruchy czy jelita lub macica rosnie...a jak u was?