X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Czy któraś z Was ma jeszcze mdłości czy tylko ja się jeszcze z tym męczę?
    Ja mam :) I mdłości i wymioty.

2 lipca 2016r. Marcel
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Ja ostatnie wymioty miałam przedwczoraj, wczoraj tylko mdłości i zgage. Niestety dokucza mi też refluks, ale mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. Trzymajcie się:*
    Patutka myślą jestem z Tobą:* daj znać jak się wszystko potoczyło o bądź dobrej myśli:*

• MirelS Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Ja ostatnie wymioty miałam przedwczoraj, wczoraj tylko mdłości i zgage. Niestety dokucza mi też refluks, ale mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. Trzymajcie się:*
    Patutka myślą jestem z Tobą:* daj znać jak się wszystko potoczyło o bądź dobrej myśli:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Co do samochodów my mamy Opla corse z 2004 którym jeżdżę ja i Opla Vectre sedan z 2002 zagazowanego więc kolo zapasowe mamy w bagazniku i wózek już nie wejdzie. A w moim aucie jak wszystko wywalilo to może coś by do bagażnika weszlo

My też jeździmy vectra z gazem i niby bagażnik w sedanie spory ale to koło :(
    Znajomi w podobnych sytuacjach wozili zapasówki do czasu aż pojawił się wózek właśnie :)

Ja juz z mdłościami się pożegnałam, za to wyszedł juz brzuszek :) Mój mąż mówi że jest seksi :D
    A'propo jak u was życie łóżkowe? Co lekarze zalecają? Mi w pierwszym trymestrze libido spadło do minusowych wartości ale teraz... Bym i bym :)

Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Bym i bym :)
    Spodobało mi się to Bym i bym hehe :-D
    Więc ja z niecierpliwością czekam na tę chwilę, bo póki co u mnie z tym kiepsko :-/

860ij44jnlwgi45u.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Dziewczyny bezę wstawia się do nagrzanego piekarnika ? Czy może być i do nagrzewającego się ?

Do nagrzanego :) najpierw musi sie lekko przypiec a pózniej suszyć na niższej temperaturze :)

Ejrene lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, ale fajna rączka dzidzi :)
    Uważaj z paracetamolem w ciąży męskiej

Oldżi, kciukam za burzę mózgów nad imieniem dla maleństwa :)

Sanna, gratki z okazji wejścia w II trymestr

Ejrene, do rozgrzanego piekarnika się wkłada bezę

Renieczka, u mnie słabo z chęciami. Pamiętam, że w pierwszej ciąży też bym i bym ;) właśnie w II i III trym. Teraz coś kiepsko z tym...

Sanna lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Czy któraś z Was ma jeszcze mdłości czy tylko ja się jeszcze z tym męczę?

Nie martw się nie tylko Ty! ;)
    Mój pierwszy trymestr to dni wyjęte z życiorysu. Okropne mdłości, wymioty czasami po 20 razy na dobę,leciało buzią, nosem, momentami aż mnie przyduszało tak mną rzucało. Brałam czopki przez prawie miesiąc, sześć dni byłam w szpitalu i były chwile gdy klęczałam nad sedesem i jedyne co byłam w stanie powiedzieć to "Boże zlituj się nade mną". Jak słyszałam rady o imbirze i migdałach to myślałam sobie "co ty możesz wiedzieć o dolegliwościach jak 5 migdałów przynosi Ci ulgę!"
    Od tygodnia jest lepiej :) Nadal mam mdłości i czasami zwymiotuję, ale to już pikuś.
    I na szczęście mimo Torecanu z Maleństwem wszystko ok.

p19udqk32cxiv2un.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido też ostatnimi czasy bardzo wzrosło :D
    A z bezą tak właśnie zrobiłam ;)

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości też jeszcze czasem są, ale już prawie od tygodnia bez wymiotów i generalnie czuję się dużo lepiej - mam nadzieję, że już tak zostanie :) szczególnie rano mam tyle energii, że mogłabym góry przenosić. Wieczorem już trochę gorzej, bo po 22 przysypiam, ale jeszcze niedawno kładłam się po 20, więc postęp jest ;)

I strasznie ciągnie mnie do porządkowania, przekładania rzeczy z kąta w kąt, oglądania ubranek i mebli dla malucha - chyba zaczynam wić gniazdo :D

Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie ja dziś na allegro zerkałam za ciuszkami, tylko jeszcze nie wiem za jakim kolorem hehe :-D

kot_bury lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och a ja tez ciagle sie mecze mialam troche spokoju bylo ok a teraz znowu to samo mdli mnie nie moge jesc bo jak patrze na jedzenie to masakre przezywam :-(

Co do bym i bym to tez tak mam bardzo chce i sie ale ja jestem w gorszej sytuacji bo nie mogę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 14:25

7c7877e138.png[/url]
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości ciągle się utrzymują, nie wymiotuję, ale nadal wszystko mi śmierdzi i póki co mam 3,5 kg na minusie.
    Libido wzrosło w ostatnim tygodniu, ale bez szału, wcześniej kompletnie mnie nie ciągnęło.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksja wrote:
    Kijanka , masz konia ? :)

ja jeżdżę konno od 10 lat :) swoją klacz mam już piąty rok :)
    ahh, ciężko jest nie jeździć tak długo , a jeszcze trochę przede mną hehe :)

Teraz trenuje mi ją znajoma :)

Tak wielką Siwą smoczyce ;) KOchaną ;)

Ja zrobiłam jej teraz 3 miesiące przerwy , na plecy ;) a tak to mam juniorkę która jeździ i którą będę przygotowywać pod Olimpiadę Młodzieży ;)

Kijanka
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze sprawami łóżkowymi ok. Zupełnie inaczej jak za pierwszym razem, bo mieliśmy zakaz.

Mi wczoraj gin powiedziała, że za mało przybieram na wadze, a raczej że tracę. No ale ja wiem, że na pewno przytyję.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to od listopada nie miałam kompletnie ochoty, zwłaszcza, że wieczory nad wc spędzałam..., ale teraz odrobinę lepiej, a za to odkąd jestem w ciąży mój ciągle by i by:P

• Dalile Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odpukać mdłości trochę zelżały. Nawet wczoraj pobrykaliśmy wieczorem :D

Ale mój luby tez ciągle by mógł odkąd zaszłam. :) Feromony, czy co... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 16:11

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja nawet mam ochote na przytulanki, nie narzekam. Chociaz czesto zasne zanim ta ochote zrealizuje ;)

Co do mdlosci ja juz raczej ich nie mam, mam za to slabosc i jestem ciagle zmeczona :/

Dziewczyny a macie bol brzucha czasem? Ja mam dzisiaj takie klucia, nie sa jakies mocne ale sa. Zazwyczaj mnie boli jak na@ ale do tego juz sie przyzwyczailam. ;)

Patutka odpoczywaj

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mogę zastosować na pękające kąciki ust? oczywiście żeby było w miare skuteczne, póki co smaruję kremem lub olejkiem...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile mi tez popekaly usta. A potem jeszcze sobie je obgryzlam :/ . smaruje tylko szminka ochronna

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ