Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nowatorka wrote:Gagura maluj spokojnie. Ja robie zele a u nog sama sobie maluje. Pytalam lekarza i mozesz malowac ile chcesz
Hej dziewczyny. Wg belly za 2 dni moge juz czuc pierwsze ruchy. Maja to byc jakies bulgotania. Ja juz cos czuje takiego od jakiegos czasu ale nie wiem co to. Czasem jest, czasem nie ma. Czasem jak spie na boku to mi tak jakby sie tam takie male kulki rozpychaly ale ciezko mi powiedziec czy to ruchy czy jelita lub macica rosnie...a jak u was?
Hmm ja czuje bulgotanie i takie male zawirowania , jednak niestety nie potrafię powiedzieć czy to sa ruchy małego . Może niech sie wypowiedzą doświadczone mamuśki jak to z tymi ruchami jest -
Hej:) ja nie maluje paznokci bo zapachy lakiery i zmywacza potęgują u mnie mdłości;) i baardzo szybko mi teraz rosną więc musiałabym wdychac zmywacz ciągle:/
też czasami, zwłaszcza rano czuje jakieś bulgotania i takie odczucie mam jakby... plywala we mnie rybka;) ale nie mam pojęcia czy to małe tak hasa czy jakieś rewolucje inne w ciele zachodzą -
gagura wrote:Hmm ja czuje bulgotanie i takie male zawirowania , jednak niestety nie potrafię powiedzieć czy to sa ruchy małego . Może niech sie wypowiedzą doświadczone mamuśki jak to z tymi ruchami jestSynek William
[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Smile- potwierdzam, ja też się borykam z pękającymi kącikami ust, porażka normalnie. Pytałam lekarza i jak najbardziej możemy suplementowac witamine B w ciąży, nie ma żadnych przeciwwskazań a naczesciej to niedobór tej witaminy powoduje właśnie pekanie kącików. Dodatkowo może powodować bóle głowy i zawroty głowy, co u mnie się potwierdza.
Dziś leżę w łóżku (cały czas) z migrenową mendą, rolety pozasuwane bo na światło alergianie wiem jak ja się dzisiaj wezmę w garść...
Oj te ruchy, ja się nie mogę doczekać... ja sie dopytałam położnej, i faktycznie, jeśli łożysko jest na tylnej ścianie jak u mnie to możliwe ze faktycznie szybciej będzie można je poczuć...chcialabymmmm
19.07.2016 r. Aleksander
-
A pazury tez żelowe robie cały czas, co 2.5 tygodnia. Dopóki nie będę rodzic to myślę że będę robić, bo potem to pewnie czasu nie będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 11:42
alexxx lubi tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Przelewanie w brzuchu i motylki co jakiś czas się pojawiają, ale to jeszcze nie ruchy.
Belly kalendarz to w ogóle ciut do przodu jest.
Pamiętam, że od tych przelewań i motylków minęło jeszcze ok 1,5 miesiąca zanim poczułam pierwsze ruchy, takie których nie dało się pomylić z pracą innych narządów.
Ja rzadko maluje paznokcie, jakoś nigdy nie ciągnęło mnie do tego.kamenkaa lubi tę wiadomość
-
analiza, ja cały czas czymś smaruje i już jest lepiej:)biorę zestaw witamin mama dha 2x dziennie.Myślę, że maść witaminowa byłaby dobrym sposobem ale akurat nie mam.
Ja paznokcie hybrydowe robię normalnie:)ściągam i zakładam nowe, mam taki komfort, że mi koleżanka robi za free:)
A ja dzisiaj nie mam co ze sobą zrobić, mąż pojechał na narty a moje koleżanki jak na złość nie odbierają tel...może się dopiero budzą:)jakoś nie chce mi się dzisiaj siedzieć w domu.Idę zaraz do kościoła, także miłej niedzieli:) -
Smile wrote:A ja dzisiaj nie mam co ze sobą zrobić, mąż pojechał na narty a moje koleżanki jak na złość nie odbierają tel...może się dopiero budzą:)jakoś nie chce mi się dzisiaj siedzieć w domu.Idę zaraz do kościoła, także miłej niedzieli:)Synek William
[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Cześć Dziewczyny !
u mnie piękna,śnieżna zima dzisiaj - wykorzystam ją na spacer nad Wisłę
u mnie bulgotki obecne od kilku dni wieczorami zwlaszcza, jak juz taka cisza w domu nastapi ale myslę ,że to jelita bardziej pracują
powiedzcie jak jest u Was z wagą ? bo ja od początku schudłam 7 kilo i wszystkie ubrania , które nosiłam przed ciążą są teraz na mnie luźniejsze. Brzuszek rośnie wieczorami, ale to pewnie dlatego że jestem najedzona
i czekam aż zacznie być widoczny, bo narazie to tylko mojego grubaska wzdyma trochę i napewno to nie jest brzuch ciążowy
pozdrawiam cieplutko w ten mroźny dzień !
-
Kasiulina wrote:Cześć Dziewczyny !
u mnie piękna,śnieżna zima dzisiaj - wykorzystam ją na spacer nad Wisłę
u mnie bulgotki obecne od kilku dni wieczorami zwlaszcza, jak juz taka cisza w domu nastapi ale myslę ,że to jelita bardziej pracują
powiedzcie jak jest u Was z wagą ? bo ja od początku schudłam 7 kilo i wszystkie ubrania , które nosiłam przed ciążą są teraz na mnie luźniejsze. Brzuszek rośnie wieczorami, ale to pewnie dlatego że jestem najedzona
i czekam aż zacznie być widoczny, bo narazie to tylko mojego grubaska wzdyma trochę i napewno to nie jest brzuch ciążowy
pozdrawiam cieplutko w ten mroźny dzień !
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Dalile wrote:Witam w drugim tymestrze! Jak to zleciało....
Od wczoraj mnie głowa boli, aż się złamałam i apap wzięłam.
Plan na dziś - czytać książki i luby o mnie dba.Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Hej dziewczyny. Ja co do ruchów mam wrażenie ze z kila razy od srodka tak lekko mnie stuknie. Nawet dzisiaj maz polozyl reke na brzuch i za kilka min cos właśnie jakby kopniecie..... on przez reke to poczuł i ja przez moj brzuch; )
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Dalile wrote:Witam w drugim tymestrze! Jak to zleciało....
Od wczoraj mnie głowa boli, aż się złamałam i apap wzięłam.
Plan na dziś - czytać książki i luby o mnie dba.
Bólu głowy współczuje!