WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł
    Ja maluję pazurki normalnie. Przeważnie bezbarwnym, ale teraz w ciąży mam takie mocne i ładnie dorosły wiec szaleje z kolorami.
    A z opiniami to jak zawsze, co człowiek to opinia.

• gagura Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Gagura maluj spokojnie. Ja robie zele a u nog sama sobie maluje. Pytalam lekarza i mozesz malowac ile chcesz ;)

Hej dziewczyny. Wg belly za 2 dni moge juz czuc pierwsze ruchy. Maja to byc jakies bulgotania. Ja juz cos czuje takiego od jakiegos czasu ale nie wiem co to. Czasem jest, czasem nie ma. Czasem jak spie na boku to mi tak jakby sie tam takie male kulki rozpychaly ale ciezko mi powiedziec czy to ruchy czy jelita lub macica rosnie...a jak u was?

Hmm ja czuje bulgotanie i takie male zawirowania , jednak niestety nie potrafię powiedzieć czy to sa ruchy małego . Może niech sie wypowiedzą doświadczone mamuśki jak to z tymi ruchami jest :)

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :) jeden dzien bez komputera i bede dzis nadrabiac wpisy :) hehehehe

aisa lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ja nie maluje paznokci bo zapachy lakiery i zmywacza potęgują u mnie mdłości;) i baardzo szybko mi teraz rosną więc musiałabym wdychac zmywacz ciągle:/
    też czasami, zwłaszcza rano czuje jakieś bulgotania i takie odczucie mam jakby... plywala we mnie rybka;) ale nie mam pojęcia czy to małe tak hasa czy jakieś rewolucje inne w ciele zachodzą:D

• Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagura wrote:
    Hmm ja czuje bulgotanie i takie male zawirowania , jednak niestety nie potrafię powiedzieć czy to sa ruchy małego . Może niech sie wypowiedzą doświadczone mamuśki jak to z tymi ruchami jest :)
    ja mialam jeden wieczor nie dawno i mialam wrazenie ze cos czuje ale to chyba nie bylo to bo od tamtego czasu cisza...za to na detektorze podsluchuje malego i sluchac kiedy sie rosza i puki co najbardziej aktywny jest wieczorem z rana np jest u niego totalna cisza nawet mam problem znalesc serduszko nie mam pojecia gdzie on sie choa z rana hehehe..... za to wieczorkiem moglabym go godzinami podsluchiwac, a na ruchy cierpliwie czekam, ostatnio jak bylam u lekarza powiezial ze powinnam zaczac czuc kolo 18 tyg ale moge tez szybciej , wiec to juz nie dlugo :)

• _analiza Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile- potwierdzam, ja też się borykam z pękającymi kącikami ust, porażka normalnie. Pytałam lekarza i jak najbardziej możemy suplementowac witamine B w ciąży, nie ma żadnych przeciwwskazań a naczesciej to niedobór tej witaminy powoduje właśnie pekanie kącików. Dodatkowo może powodować bóle głowy i zawroty głowy, co u mnie się potwierdza.

Dziś leżę w łóżku (cały czas) z migrenową mendą, rolety pozasuwane bo na światło alergia :/ nie wiem jak ja się dzisiaj wezmę w garść...

Oj te ruchy, ja się nie mogę doczekać... ja sie dopytałam położnej, i faktycznie, jeśli łożysko jest na tylnej ścianie jak u mnie to możliwe ze faktycznie szybciej będzie można je poczuć... :D chcialabymmmm

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pazury tez żelowe robie cały czas, co 2.5 tygodnia. Dopóki nie będę rodzic to myślę że będę robić, bo potem to pewnie czasu nie będzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 11:42

alexxx lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przelewanie w brzuchu i motylki co jakiś czas się pojawiają, ale to jeszcze nie ruchy.
    Belly kalendarz to w ogóle ciut do przodu jest.
    Pamiętam, że od tych przelewań i motylków minęło jeszcze ok 1,5 miesiąca zanim poczułam pierwsze ruchy, takie których nie dało się pomylić z pracą innych narządów.

Ja rzadko maluje paznokcie, jakoś nigdy nie ciągnęło mnie do tego.

kamenkaa lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że kobiety które mają łożysko na tylnej ścianie szybciej czują ruchy - no cóż, zobaczymy ;)
    jak na razie czuje drobne przelewania sporadycznie ale raczej nie utożsamiam tego z dzidzią, jelita po prostu :)

2 lipca 2016r. Marcel
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również robię żele lub hybrydy, co 3 tygodnie :) później zrezygnuje na jakiś czas :)

2 lipca 2016r. Marcel
  • Smile Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analiza, ja cały czas czymś smaruje i już jest lepiej:)biorę zestaw witamin mama dha 2x dziennie.Myślę, że maść witaminowa byłaby dobrym sposobem ale akurat nie mam.

Ja paznokcie hybrydowe robię normalnie:)ściągam i zakładam nowe, mam taki komfort, że mi koleżanka robi za free:)

A ja dzisiaj nie mam co ze sobą zrobić, mąż pojechał na narty a moje koleżanki jak na złość nie odbierają tel...może się dopiero budzą:)jakoś nie chce mi się dzisiaj siedzieć w domu.Idę zaraz do kościoła, także miłej niedzieli:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    A ja dzisiaj nie mam co ze sobą zrobić, mąż pojechał na narty a moje koleżanki jak na złość nie odbierają tel...może się dopiero budzą:)jakoś nie chce mi się dzisiaj siedzieć w domu.Idę zaraz do kościoła, także miłej niedzieli:)
    no ja chce mojego wygonic z dziecmi z domu tez na jakies sanki niech jada bo pogoda piekna dzis u nas jest mrozik ale sloneczko tez pieknie swieci a ja wlasnie sprawdzam kto juz wstam i wyskocze gdzies na kawke i plotki hehe

• Smile Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit właśnie ja tez mam taki plan ale póki co nikt nie odbiera tel...jak na złość...mam ochotę na jakiś wypad, dobry obiad, coś w tym stylu:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile u mnie tez nikt nie odbiera :P

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ! :) u mnie piękna,śnieżna zima dzisiaj - wykorzystam ją na spacer nad Wisłę :) u mnie bulgotki obecne od kilku dni wieczorami zwlaszcza, jak juz taka cisza w domu nastapi ale myslę ,że to jelita bardziej pracują :D powiedzcie jak jest u Was z wagą ? bo ja od początku schudłam 7 kilo i wszystkie ubrania , które nosiłam przed ciążą są teraz na mnie luźniejsze. Brzuszek rośnie wieczorami, ale to pewnie dlatego że jestem najedzona :D i czekam aż zacznie być widoczny, bo narazie to tylko mojego grubaska wzdyma trochę i napewno to nie jest brzuch ciążowy :D pozdrawiam cieplutko w ten mroźny dzień !

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w drugim tymestrze! Jak to zleciało....
    Od wczoraj mnie głowa boli, aż się złamałam i apap wzięłam.
    Plan na dziś - czytać książki i luby o mnie dba.

aisa, kamenkaa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Cześć Dziewczyny ! :) u mnie piękna,śnieżna zima dzisiaj - wykorzystam ją na spacer nad Wisłę :) u mnie bulgotki obecne od kilku dni wieczorami zwlaszcza, jak juz taka cisza w domu nastapi ale myslę ,że to jelita bardziej pracują :D powiedzcie jak jest u Was z wagą ? bo ja od początku schudłam 7 kilo i wszystkie ubrania , które nosiłam przed ciążą są teraz na mnie luźniejsze. Brzuszek rośnie wieczorami, ale to pewnie dlatego że jestem najedzona :D i czekam aż zacznie być widoczny, bo narazie to tylko mojego grubaska wzdyma trochę i napewno to nie jest brzuch ciążowy :D pozdrawiam cieplutko w ten mroźny dzień !
    ja od poczatku przytylam 5,20 kg tylko chyba wszstko poszlo w brzuch i w piersi bo ciuchy jeszcze nosze normalne , owszem spodnie juz musialam wymienic na dresowe bo w jeansach nie wygodnie a ciazowa S jeszcze minimalnie zaduza na mnie.

• Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    To prawda czas strasznie szybko leci ja to mam wrazenie jak bym niedawno test robila a tu juz 2 trymest i zaraz polowkowe bedzie.....

• izulala Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja co do ruchów mam wrażenie ze z kila razy od srodka tak lekko mnie stuknie. Nawet dzisiaj maz polozyl reke na brzuch i za kilka min cos właśnie jakby kopniecie..... on przez reke to poczuł i ja przez moj brzuch; )

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • aisa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Polubiłam za ten drugi trymestr i że luby tak fajnie o Ciebie dba :)
    Bólu głowy współczuje!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ