WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    powiem ci ze teraz nic sie nie placa kupowac w pl ze wzgledu na to ze korona slabo stoi wiec koszta sa takie same a nawet jak sie trafi kupic cos w NO w dobrej cenie to i taniej a np ja chce teraz kupic woze stokke trailz i wyobraz sobie ze w Pl drozszy niz w No plus trzeba doliczyc transport.... myslalam do szwecji sie wybrac na zakupy ale puki co to wiem ze tez sie nie oplaca
    Pamiętam jak kupowałam rzeczy dla Jaśka to taki przewijak na łóżeczko było 3 razy droższy w Se niż w Pl. Łóżeczka dało się znaleźć w podobnej cenie ale w promo. Ciuszki kupowałam w Se. Ale jeśli chodzi o takie większe rzeczy to jednak Polska była tańsza. Podobno Szwecja tańsza od Norwegii, ale nie wiem ile w tym prawdy...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest no ja prawie 3 lata temurobilam wyprawke w PL teraz nawet sie nie oplaca no ale wiesz tez zlezy na co sie na stawiasz.... bo sa np lozeczka po 200 zl za tyle w NO nie kupisz a sa tez za pare tys i wtedy trzeba przekalkulowac gdzie lepiej kupic.... se jest tansze od No. ale np na chwile obecna nie oplaca mi sie kupowac w SE ze wzgledu ze korona norweska slabo stoi wiec np wozka puki co nie oplaca mi sie Szwecji kupowac no ale jeszcze poczekm bo i tak zakup planuje dopiero w maju wiec licze ze sie zmieni cos bo np na wozku mozna nawet okolo 2 tys zaoszedzic kupujac w szwecji jak sie trafi na jakies promo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 17:59

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz nie wiem jakie jest becikowe w Se ale Norweskie dosc ladne wiec spokojnie sie mozna zanie zaopatrzec w bdb rzeczy dla dziecka..... chodz w tym roku nie wiem jeszcze czy nie wybiore maciezynskiego bo mozliwe ze wyszlo by mi wieksze niz becikowe ale to musze z ksiegowa pogadac niech mi tam policzy jak by to wyszlo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 18:03

• aisa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niezła przebitka między Se a No...
    My te większe rzeczy dostaliśmy od znajomych (wózek, łóżeczko, wanienka). To pewnie byłoby tańsze tutaj. Ale np taki przewijak miał dużą przebitkę. Materacyk, pościel, pieluszki tetrowe i flanelowe, kosmetyki, nianię elektryczną i takie małe rzeczy kupowaliśmy w PL. Zrobiliśmy to przy okazji Świąt. Pewnie gdybyśmy mieli specjalnie po to jechać to nie opłacałoby nam się.

W Se nie ma becikowego. Jest macierzyński przez 240 dni matka + 240 dni ojciec. I od urodzenia po 1050kr na dziecko. Jak jest w No?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Kamenka a bierzesz caly czas jakies leki na nadcisnienie? Dali ci cos ostatnio nie? Kurcze nie wiem co ci poradzic :(

A ja jade do kina i do znajomych na kolacje ale z lozka sie zwlec nie moge. Chce mi sie isc ale nie mam za bardzo sil. Moze kubel herbaty mnie postawi na nogi

CZesc Słońce

Tak Biore leki regularnie ale slyszałam że musi minoć dośc troche czasu zanim zaczną działać troche dziwne bo lek chyba powinien działać od razu a nie po tyg czy dwóch...

Zasnełam a jak sie obudziłam ciśnienie spadło obecnie mam 130/70 wiec nie jest źle
    Moglo by spaść do 120 byłabym wtedy mega szcześliwa-Ciekawe co lekarz powie w wtorek...

Głowa to mnie mega boli Masakra...

Ollaala lubi tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    To niezła przebitka między Se a No...
    My te większe rzeczy dostaliśmy od znajomych (wózek, łóżeczko, wanienka). To pewnie byłoby tańsze tutaj. Ale np taki przewijak miał dużą przebitkę. Materacyk, pościel, pieluszki tetrowe i flanelowe, kosmetyki, nianię elektryczną i takie małe rzeczy kupowaliśmy w PL. Zrobiliśmy to przy okazji Świąt. Pewnie gdybyśmy mieli specjalnie po to jechać to nie opłacałoby nam się.

W Se nie ma becikowego. Jest macierzyński przez 240 dni matka + 240 dni ojciec. I od urodzenia po 1050kr na dziecko. Jak jest w No?
    u nas becikowe wyplacane po 26 tc jednorazowo od zeszlego roku jest 44 190 tys. jezeli ma sie wypracowane maciezynskie to mozna wybrac nie wiem jeszcze przez ile jest platne bo nie interesowalo mnie to wczesniej przy mlodszym mi nie przyslugiwalo i dostalam becikowe teraz chce zobaczyc czego dostane wiecej no i po urodzeniu masz 970 kr miesiecznie plus miedzy miedzy jeden a 3 latka 6000 miesiecznie jezeli dziecko nie pojdzie do przedszkola normalnie jest do 2 lat ale w mojej komunie daja do 3 lat

• Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie rzeczy po mlodszym synku sprzedalam wiec wyprawke musze robic od nowa no ale ja lubie takie zakupy wiec dla mnei to bedzie sama przyjemnosc no i napewno z wielu rzeczy zrezygnuje ktore wogole byly dla mnie zbedne wiec te koszta przy kolejnym juz beda nieco mniejsze

• MirelS Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zna któraś z Was jakąś fajną Polską stronę gdzie można robić takie zakupy dla maluszka?:)

• aisa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    u nas becikowe wyplacane po 26 tc jednorazowo od zeszlego roku jest 44 190 tys. jezeli ma sie wypracowane maciezynskie to mozna wybrac nie wiem jeszcze przez ile jest platne bo nie interesowalo mnie to wczesniej przy mlodszym mi nie przyslugiwalo i dostalam becikowe teraz chce zobaczyc czego dostane wiecej no i po urodzeniu masz 970 kr miesiecznie plus miedzy miedzy jeden a 3 latka 6000 miesiecznie jezeli dziecko nie pojdzie do przedszkola normalnie jest do 2 lat ale w mojej komunie daja do 3 lat
    Tu zawsze przysługuje macierzyński, albo to będzie 80proc pensji a jeśli się nie pracowało to 250kr/dzień. Wiem, że też jest jakaś dopłata jak dziecko do przedszkola nie idzie, ale nie ogarniałam tego jeszcze.

Ja po Jaśku niczego nie sprzedawałam więc prawie wszystko mam. I zdecydowanie często robi się za dużo zakupów, które się nie przydają później.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Tu zawsze przysługuje macierzyński, albo to będzie 80proc pensji a jeśli się nie pracowało to 250kr/dzień. Wiem, że też jest jakaś dopłata jak dziecko do przedszkola nie idzie, ale nie ogarniałam tego jeszcze.

Ja po Jaśku niczego nie sprzedawałam więc prawie wszystko mam. I zdecydowanie często robi się za dużo zakupów, które się nie przydają później.
    no to tez nie jst zle w tej Szwecjii..... no ja mialam po Matsie duzo rzeczy ktorych nie uzywalam lub okazaly sie nie trafnym i niepraktycznym zakupem.... a ciuszkow oj zdecydowanie ogranicze ilosc tym razem potem proble sie tego pozbyc, tym bardziej ze juz na 3 konczymy z narzeczonym wiec juz nic nie bede chciala chomikowac po dziecku. mi jedynie zostaly rzeczy od roczku wiec wyprawka tylko na pirwszy rok potrzebna bedzie

• aisa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    A zna któraś z Was jakąś fajną Polską stronę gdzie można robić takie zakupy dla maluszka?:)
    Chyba najtaniej jest na allegro albo osobiście w jakiejś hurtowni dla maluszka. Z ciuszków to wyprzedaże jak są na smyku online to się opłaca. Ze stacjonarnych pepco jest ok choć niektórzy narzekają na jakość ciuszków (ja nie narzekam). Niezłe rzeczy mają też w lidlu. Z tesco f&f też są ok.
    A tak online to oprócz allegro chyba nie podpowiem nic ;) ale ktoś na pewno coś :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    online polecam next :)

• Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    5:10:15 chyba tez ma online promocje teraz

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Ja kupuję ciuszki głównie w H&M, Smyku, C&A i Next. Robię zakupy głównie przez internet, bo są lepsze ceny niż w sklepach stacjonarnych, szczególnie jak są wyprzedaże.

atdc3e5erjm386my.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomysły:) właśnie wiem że teraz wszędzie wyprzedaże i mnie kusi żeby jakieś zakupy już porobić:D

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na razie nie rozglądam się za niczym :) Przyjdzie wiosna, przejdą mdłości to dopiero o tym pomyślę :)

aisa lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to te zakupy przerażają... skąd mam wiedzieć ile czego kupić?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj zauważyłam na staniku z lewej strony takie plamy zaschnięte, skorupy białe, a stanik czarny miałam. Jak nacisnęłam delikatnie pierś to poleciało parę kropelek wody (?) i tak samo z prawą piersią. Czy to może być siara już?
    Zaczynam się martwic. Dodam, że piersi bolą jak zwykle - trochę przy dotyku. Są normalne, nie zaczerwienione ani nic...

2 lipca 2016r. Marcel
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak czytam jak jest u Was w Szwecji i Norwegii, to po prostu żal, że się mieszka w Polsce. Przecież u nas to za państwowe przedszkole trzeba płacić, a u Was jeszcze dopłata jak dziecko nie pójdzie. Żłobek to też jest bardzo duży koszt. Państwowy kosztuje ok 400 zł, a w prywatnych ceny zaczynają się u mnie w okolicy od 650 zł. Becikowe jednorazowe 1000 zł i koniec z dobrych rzeczy. Macierzyński teraz chociaż rok jest, ale to 80% pensji.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Alex, to siara.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ