X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja byłam rano zrobić wyniki :) sprawnie poszło, mało krwi pobierali więc nawet słabo mi się nie zrobiło za bardzo ;)

Co do mieszkania za granicą, to jestem podobnego zdania jak wy. My nie mamy cop przeliczać Waszych rodzinnych czy macierzyńskich na złotówki, bo u Was są inne ceny życia, żywności itd. I dla nas może być to dużo, a dla Was niestety już tak nie jest.
    W Polsce i tak myślę że nie jest tak źle teraz choćby ze względu na macierzyński, co prawda 80% ale i tak dobrze ten rok posiedzieć z dzieckiem. Mojej koleżanki brat mieszka w Holandii i tam np. macierzyński tylko 3 miesiące to w ogóle porażka.

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam się w II trymestrze :) też już cieszyłam się, że od tygodnia mam tylko leciutkie mdłości i nie wymiotuję i co? Dowaliło mi dziś rano za cały pominięty tydzień :/ ugh.

Na domiar złego pożarłam się wczoraj z mężem i nadal mam popsuty humor. Zaplanowałam wczoraj idealny pokój dla malucha (mamy taki jeden, w którym na razie jest tylko łóżko i szafa, śmiejemy się, że "gościnny"). On tak patrzy, patrzy i mówi: no wszystko dobrze, ale gdzie biurko? Pytam, po co noworodkowi biurko. Ale to nie dla dziecka, to dla mnie. No ręce mi opadły! Kupiliśmy mieszkanie półtora roku temu, robiliśmy najpierw taki bardzo z grubsza projekt pokoi, nic nie wspominał o biurku. Nie oglądał biurek w ogóle, nie wymyślił miejsca, gdzie chciałby je mieć (mamy dość ograniczone, bo choć mieszkanie ma 55 metrów, to tylko 3 pokoje, jeden wielki z kuchnią 25 mkw i dwa po 10 mkw - sypialnia i gościnny). Mamy w sypialni małe biureczko, teoretycznie moje, ale teraz go rzadko używam, bo imperium kartkowe rozrosło mi się do nieoczekiwanych rozmiarów i jest za małe, więc proponuję, żeby on je sobie zajął. Nie, on tego nie chce, bo jest badziewne. No dobra, to wystawię je na olx i odsprzedam za parę groszy, a tobie kupimy lepsze. Nie, bo on nie chce mieć biurka w sypialni. Trzymajcie mnie święci Pańscy!

Wiem, że w sumie pierdoła, ale przeżywam jak baba w ciąży :D

Sanna, aisa, _analiza, Ana32 lubią tę wiadomość

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! A co ja mam powiedzieć moje ciśnienie to w granicy 90/60 i się zastanawiam czy to nie ma przypadkiem wpływu na te moje nieprawidłowe przepływy żylne... konsultacje mam dopiero 28go wiec wtedy spytam.

Dalile w necie jest masa list wyprawkowych i podobno dobrze się ich trzymać ale wiadomo życie weryfikuje swoje.

Dziś robie kolejne podejście do owsianki na śniadanie (ble) bo permanentnie walczę z zaparciami.

Dziś mnie też w nocy mocniej pokuwalo w lewy bok i się zastanawiam czy to nie kolka jelitowa.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Czesc dziewczyny ja dziś w pracy od 7

myslalam ze z nadejściem II trymestru puszcza mdlosci a tu cos nie bardzo :( wczoraj caly dzień przelezalam bo sił tez nie było

Gdzie się podziała moja podwójna moc ??!! Przyjdz do mnie proszę :)

Poczekaj jeszcze troszkę :) ja już ją odczuwam :)

Sanna, aisa, nowatorka lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami mdłości takie delikatne.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu grożę, że jak się kłócić będzie, to go myszy zjedzą. :)
    My mamy 4 pokoje, ale dwa wynajmujemy, więc i tak zostaje nam póki co salon i sypialnie. Dlatego póki co dziecko będzie z nami, jak się trafi drugie, albo dojrzejemy, to wypowiemy najem. Dziecko zyska pokój, a mąż odzyska swój gabinet do pracy.

Z resztą uważam, że wygodniej będzie jak dzidzia będzie w swoim łóżeczku ale w naszym pokoju - mniej chodzenia w nocy przy karmieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 10:09

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki witam sie w 2 trymestrze,no ja wizyte mam w srode i tez mam nadzieje ze juz bd widac kim jest moje malenstwo,ale jak lekarz na nfz w tamten czwartek nie widzial to myslicie ze ten prywatny zobaczy?czy przez tydz moglo cos sie zmienic?

Kasiulina, aisa, kot_bury, kamenkaa lubią tę wiadomość

7c7877e138.png[/url]
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim :) ja mam wizytę w czwartek i mam nadzieję,że moje maleństwo uchyli rąbka tajemnicy, bo już chciałabym wiedzieć czy Antoś czy Ala :) i tak patrzę,że to już 16 tydzień rozpoczęty ! ależ ten czas leci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 10:24

Sanna, aisa, Agaax lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny. Ja dzis robiłam sobie podstawowe badania krwi i moczu. A w sobotę kolejna wizyta. Ostatnio moja gin mowila ze bedzie synek ciekawe czy to teraz potwierdzi. Co do mdlosci to juz ich prawie nie mam ale coraz częściej bola mnie dosyc mocno plecy. Dzisiaj zacznę robic listę o co mam zapytac na wizycie :)) u nas mąż powoli konczy remont naszej sypialni a wiosną zaczniemy planować pokój dla naszej fasolki. Ostatnio nachodzą mnie jakies lęki jak sobie poradzę z takim maluszkiem..

• aisa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada89, na pewno wszystkie pomiary będą ok. Trzymamy kciuki!

Olcia, Najszczęśliwsza. Gratki drugiego trymestru :) Może już lekarz wypatrzy płeć, ale nie przywiązujcie się do tego co powie bo na typ etapie może być jak u Oldżi :P

Oldżi, jak po burzy mózgów, imię wybrane?

Dunda, u mnie podobne ciśnienie, czasem ból głowy próbuje mnie złapać. Mieszam inkę z kawą rozpuszczalną, do tego mleko i jest ok.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaruga82 wrote:
    U mnie już wszyscy wiedzą w pracy :D Panika nie z tej ziemi, bo na 7 osób 3 w ciąży :D Zawsze byłam ta która zastępowała wszystkich hehe i teraz zastępowałam jedna i miałam wziąć część obowiązków drugiej :D a tu zonk :D
    Do kiedy masz zamiar chodzic so pracy? Ja tak samo zawsze bylam ta najbardziej dyspozycyjna i ....nadal nia jestem mimo ze ograniczylam sobie prace ale w porownaniu do moich kolezanek ktore nie sa w ciazy a i tak im sie nie nie chce to na to wychodzi....

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Co do mieszkania za granicą, to jestem podobnego zdania jak wy. My nie mamy cop przeliczać Waszych rodzinnych czy macierzyńskich na złotówki, bo u Was są inne ceny życia, żywności itd. I dla nas może być to dużo, a dla Was niestety już tak nie jest.
    W Polsce i tak myślę że nie jest tak źle teraz choćby ze względu na macierzyński, co prawda 80% ale i tak dobrze ten rok posiedzieć z dzieckiem. Mojej koleżanki brat mieszka w Holandii i tam np. macierzyński tylko 3 miesiące to w ogóle porażka.
    Też uważam, że w Polsce jest teraz fajnie, że jest rok urlopu macierzyńskiego. W tą stronę trzeba iść z polityką prorodzinną.

Ana32 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Również witam się w II trymestrze :) też już cieszyłam się, że od tygodnia mam tylko leciutkie mdłości i nie wymiotuję i co? Dowaliło mi dziś rano za cały pominięty tydzień :/ ugh.

Na domiar złego pożarłam się wczoraj z mężem i nadal mam popsuty humor. Zaplanowałam wczoraj idealny pokój dla malucha (mamy taki jeden, w którym na razie jest tylko łóżko i szafa, śmiejemy się, że "gościnny"). On tak patrzy, patrzy i mówi: no wszystko dobrze, ale gdzie biurko? Pytam, po co noworodkowi biurko. Ale to nie dla dziecka, to dla mnie. No ręce mi opadły! Kupiliśmy mieszkanie półtora roku temu, robiliśmy najpierw taki bardzo z grubsza projekt pokoi, nic nie wspominał o biurku. Nie oglądał biurek w ogóle, nie wymyślił miejsca, gdzie chciałby je mieć (mamy dość ograniczone, bo choć mieszkanie ma 55 metrów, to tylko 3 pokoje, jeden wielki z kuchnią 25 mkw i dwa po 10 mkw - sypialnia i gościnny). Mamy w sypialni małe biureczko, teoretycznie moje, ale teraz go rzadko używam, bo imperium kartkowe rozrosło mi się do nieoczekiwanych rozmiarów i jest za małe, więc proponuję, żeby on je sobie zajął. Nie, on tego nie chce, bo jest badziewne. No dobra, to wystawię je na olx i odsprzedam za parę groszy, a tobie kupimy lepsze. Nie, bo on nie chce mieć biurka w sypialni. Trzymajcie mnie święci Pańscy!

Wiem, że w sumie pierdoła, ale przeżywam jak baba w ciąży :D

Tekst tygodnia "przeżywam jak baba w ciąży" :D :P ;D Super :)
    Tekst poprzedniego "bym i bym" :D :P

Kasiulina, Ejrene, Zuzulka88, Agaax lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nie pochwaliłam się że wstępnie wybraliśmy imiona :)

Dla chłopca Mikołaj- nie wszystkim się podoba ale sugeruje się tylko i wyłącznie opinią mojego męża :) inni mogą sobie pogadać :P A dla dziewczynki Zuzia- wiem dość popularne, ale u nas w otoczeniu żadnej nie ma i jak by nie patrzeć to będzie nasza Zuzka :)

Edit: Miałam dzisiaj kogoś do listy dopisać- przyznawać się szybko kto to był :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 10:44

aisa, _analiza, Wiola90, Agaax lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Też uważam, że w Polsce jest teraz fajnie, że jest rok urlopu macierzyńskiego. W tą stronę trzeba iść z polityką prorodzinną.
    No dokladnie. Cieszcie sie bo jest dobrze. Moja kuzynke zwolniono w pracy jak sie dowiedzieli ze jest w ciazy a przez 3 lata potem jeszcze pobierala kase bo zaszla potem od razu w 2 ciaze. Teraz po 3 latach idzie do nowej pracy ;) u nas we wloszech jest gorzej jak w pl :( na szczescie mam tesciow ktorzy beda robic za nianki bo nie wiem jak bym sobie poradzila

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    No dokladnie. Cieszcie sie bo jest dobrze. Moja kuzynke zwolniono w pracy jak sie dowiedzieli ze jest w ciazy a przez 3 lata potem jeszcze pobierala kase bo zaszla potem od razu w 2 ciaze. Teraz po 3 latach idzie do nowej pracy ;) u nas we wloszech jest gorzej jak w pl :( na szczescie mam tesciow ktorzy beda robic za nianki bo nie wiem jak bym sobie poradzila

A Twój mąż to Włoch? :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powodzenia na badaniach, u mne cisnienie super, tez popijam inke bo jestem stradsznym kawoszem i musialam to kawcie zastapic ale nie zrezygnowalam calkiem te dwie dziennie pol na pol z mleczkiem wypijam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 11:48

kamenkaa lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:) u mnie 4 dzień bez wymiotów, więc mam nadzieję, że już odeszły w siną dal. Nadal mnie czasem mdli, ale i tak jest o niebo lepiej. Niestety dokucza mi zgaga i niestrawność codziennie pod wieczór. Nie wiem jak sobie z tym poradzić, kupiłam Rennie -tabletki do ssania, ale działają tylko ok 2 godziny,a w ciąży można tylko 2 dziennie:( i tak nie spałam pół nocy przez ból żołądka :(
    Jeśli chodzi o mieszkanie to my dostaliśmy dom w spadku i teraz go gruntownie remontujemy. Mam nadzieję, że do lipca się wyrobimy i nie będziemy musieli siedzieć rodzicom 'na głowie' z dzieckiem;) Maluszka na razie będę też chciała mieć w naszej sypialni:)
    Na niskie ciśnienie nic nie działa na mnie lepiej niż kilka łyków kawki:)
    Powodzenia wszystkim wizytującym!

aisa, Agaax lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki także w drugim trymestrze (nooo prawie - licząc po mojemu jeszcze tydzień, ale niewaaaaażne!).

Ja wczoraj umierałam z bólu głowy. Tragedia. Myślę że to była migrena. Cały dzień w pizamie i łóżku. Ale dziś trochę lepiej więc mam nadzieję że się poprawi. Dzisiaj siadam do neta i zamawiam poduszkę do spania, krem mustela bo cycki mnie niepokoją (nie wiem jak wygląda początek rozstępów ale takie czerwone nitki nie wróżą dobrze) I może coś jeszcze sobie wrzucę od razu;)

Powiem Wam, że dziś rano się troszkę przestraszyłam - od kilku dni zauważyłam że podczas spania/leżenia drętwieją mi ręce... spytałam juz doktora Google- mówi ze to normalnie. Ale spytam lekarki na wszelki wypadek przy następnej wizycie.

Ada -trzymam kciuki! :)
    Kocie- nie daj się! :) nie będzie chłop biura robil z zaplanowanego pokoiku dziecięcego! :pp hehe

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, fajne imiona :) My póki co nie kombinujemy z imionami. Z Jaśkiem tak samo było. A jak ktoś pytał to mówiliśmy, że będzie "Celsjusz: :P Tak dla jaj ;D

Nowatorka, taki krótki urlop macierzyński jak we Włoszech to na serio masakra. U mnie 240 dni + 240 ojciec to naprawdę rozpusta (co mnie oczywiście cieszy :)
    I bardzo dużo musi się na pewno w Pl zmienić w kwestii podejścia do kobiety w ciąży i musi być łatwość powrotu po macierzyńskim do pracy.

Asit, ja rano pół inki i pół rozpuszczalnej plus mleko koniecznie musze zaliczyć ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ