Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dalile wrote:Mnie to te zakupy przerażają... skąd mam wiedzieć ile czego kupić?Synek William
[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Milcia wrote:Dziewczyny, jak czytam jak jest u Was w Szwecji i Norwegii, to po prostu żal, że się mieszka w Polsce. Przecież u nas to za państwowe przedszkole trzeba płacić, a u Was jeszcze dopłata jak dziecko nie pójdzie. Żłobek to też jest bardzo duży koszt. Państwowy kosztuje ok 400 zł, a w prywatnych ceny zaczynają się u mnie w okolicy od 650 zł. Becikowe jednorazowe 1000 zł i koniec z dobrych rzeczy. Macierzyński teraz chociaż rok jest, ale to 80% pensji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 21:32
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Dziewczyny ja to przebilam ostatnio z zachciankami wszystko
mąż pojechał do mojej mamy, pomoc jej w czymś i przywiózł od niej spaghetti jak to zobaczyłam myślałam, że umrę i wywalilam cały słoik bo nawet patrzeć nie mogłam na to. A na następny dzień leciałam do marketu po składniki na .... Spaghetti... No coz jednym słowem w dupce się przewraca
Asit, aisa, Sanna lubią tę wiadomość
-
kamenka mam ten sam problem z ciśnieniem bralam leki w sumie biorę od 3 lat ale teraz jak jestem w ciazy musialam jechac do instytutu matki i dziecka do kardiologa w wawie bo oni sie tam zajmuja kobietami w ciazy z nadcisnieniem doatalam tabletki inne i biore po pol rano i wieczorem mam,caly czas kontrolowac cisnienie bo gdy bd 140/90 to mam wziasc ra druga tabletkę i tez siedze jak na szpilkach mierze cisnienie i tak co chwila w czwartek jade na zalozenie holtera na 24h wiec same problemy
Co do jedzenia o zachcianek to wczoraj za kebaba dala bym się pokroic...a dzis juz nie moglam o nim myslec w dodadku kluce sie z moim facetem i za chwile placze juz bym chciala urodzic i te nastroje miec z glowy[/url]
-
Milcia wrote:Dziewczyny, jak czytam jak jest u Was w Szwecji i Norwegii, to po prostu żal, że się mieszka w Polsce. Przecież u nas to za państwowe przedszkole trzeba płacić, a u Was jeszcze dopłata jak dziecko nie pójdzie. Żłobek to też jest bardzo duży koszt. Państwowy kosztuje ok 400 zł, a w prywatnych ceny zaczynają się u mnie w okolicy od 650 zł. Becikowe jednorazowe 1000 zł i koniec z dobrych rzeczy. Macierzyński teraz chociaż rok jest, ale to 80% pensji.
Macierzyński wychodzi na to samo choć jeszcze ojciec ma swoje 240 dni, z czego 150 dni może oddać matce.
Dostaje się 1050kr na miesiąc, ale w stosunku do wydatków szału nie ma.
Na pewno na plus są jeszcze darmowe szczepienia (5w1 lub 6w1) i od tego roku ponoć darmowe leki dla dzieci (tego jeszcze nie sprawdzaliśmy). -
Dalile, będą tu takie burze mózgów i konsultacje, że po nich będziesz od razu wiedziała
Teraz wydaje się to trudne, ale jak się głębiej wejdzie w temat to spokojnie się ogarnie
Aleeex, ale szybko pojawiła Ci się siara
Najszczęśliwsza, niestety po porodzie hormony też ostro szaleją więc nastroje tak szybko nie minął. Staraj się nie poddawać złym emocjom, róbcie z mężem to co najbardziej lubicie, będzie mniej sytuacji powodujących spięcia.
Oldżi, faktycznie zaszalałaśNastępnym razem schowaj słoik do lodówki. Nigdy nie znasz dnia ani godziny kiedy się przyda
-
Milcia u nas we wloszech tez tragedia. Macierzynski tylko 5 m-cy (2 przed i 3 po porodzie) platny 100%, pozostale (do roku) 30%. Teraz doszlo 80 euro miesiecznie przez 3 lata ale to tez nic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 22:46
-
U mnie w Irlandii jest pol roku macierzynskiego przy czym pracodawca nie musi placic pensji. Wtedy od Panstwa jest ok €180 euro na tydzien dla matki przez 6 mies i €140 euro na dziecko, az do ukonczenia przez nie 18 roku. Ja mam to szczescie, ze pracodawca placi przez 4 mies 100% pensji i przez kolejne dwa 50%. Plus to €140 co miesiac dodatkowo.
Nie ma tragedii choc przy czynszach €1500-2000 na miesiac za dwupokojowe mieszkanie w Dublinie, to te kwoty sa farsa. -
Witam się w drugim trymestrze
Jestem już w pracy, dziś chcę powiedzieć o ciąży, więc ciekawa jestem jak zareagują..
Ada- trzymam kciuki, na pewno wszystko wyjdzie dobrze!
Dziś też idę na USG na NFZ, może lekarz będzie chciał powiedzieć coś na temat płci?aisa, Sanna lubią tę wiadomość