X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Mnie to te zakupy przerażają... skąd mam wiedzieć ile czego kupić?
    na poczatek po kilka sztuk a w praktyce zobaczysz czego wiecej uzywasz i na bierzaco mozna dokupic, ja np nie uzywam wogole spichow nie lubie ale za to sprawdzaly sie u mnie pajacyki i pol spiochy uwielbiam body zapinane z boku wiec sama ocenisz co jest dla ciebie najlepsze

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na arbuza i mizerię, no i Fante bym sobie wypiła.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Dziewczyny, jak czytam jak jest u Was w Szwecji i Norwegii, to po prostu żal, że się mieszka w Polsce. Przecież u nas to za państwowe przedszkole trzeba płacić, a u Was jeszcze dopłata jak dziecko nie pójdzie. Żłobek to też jest bardzo duży koszt. Państwowy kosztuje ok 400 zł, a w prywatnych ceny zaczynają się u mnie w okolicy od 650 zł. Becikowe jednorazowe 1000 zł i koniec z dobrych rzeczy. Macierzyński teraz chociaż rok jest, ale to 80% pensji.
    tak np u mnie dlugo sie czeka na miejsce w przeszkolu i zregoly ten dodatek jest po to ze jak mama i tata musza pracowac to jest on na opiekunke, ale jak juz dziecko dostanie miejsce w przedszkolu to dodatku nie ma moj poszedl do przedszkola jak mial 2 latka i 2 miesiace, na miejsce czekalam 6 miesiecy a miesieczny koszt z wyzywieniem to to 3190 wiec wcale nie malo.... Naszeczescie starszy juz w szole wiec te najwieksze koszta to przedszkole i wyprawka do przedszkola tez jest droga jezeli rodzic che nowe a nie uzywane rzeczy, a po pujsciu do przedszkola zostaje jedynie te 970 rodzinnego no i na jak na norweskie realia to ie sa duze pieniadze,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 21:32

• Asit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam na cos ochote ale nie wiem na co od 19 leze w lozku zjadlam juz dwa jabka a teraz podjadam herbatniki ale to dalej nie to na co mam ochote

• oldżi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to przebilam ostatnio z zachciankami wszystko :) mąż pojechał do mojej mamy, pomoc jej w czymś i przywiózł od niej spaghetti jak to zobaczyłam myślałam, że umrę i wywalilam cały słoik bo nawet patrzeć nie mogłam na to. A na następny dzień leciałam do marketu po składniki na .... Spaghetti... No coz jednym słowem w dupce się przewraca :)

Asit, aisa, Sanna lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenka mam ten sam problem z ciśnieniem bralam leki w sumie biorę od 3 lat ale teraz jak jestem w ciazy musialam jechac do instytutu matki i dziecka do kardiologa w wawie bo oni sie tam zajmuja kobietami w ciazy z nadcisnieniem doatalam tabletki inne i biore po pol rano i wieczorem mam,caly czas kontrolowac cisnienie bo gdy bd 140/90 to mam wziasc ra druga tabletkę i tez siedze jak na szpilkach mierze cisnienie i tak co chwila w czwartek jade na zalozenie holtera na 24h wiec same problemy

Co do jedzenia o zachcianek to wczoraj za kebaba dala bym się pokroic...a dzis juz nie moglam o nim myslec w dodadku kluce sie z moim facetem i za chwile placze juz bym chciala urodzic i te nastroje miec z glowy

7c7877e138.png[/url]

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według belly jutro zaczynamy 2 trymestr jupi

Sanna, kamenkaa lubią tę wiadomość

7c7877e138.png[/url]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Dziewczyny, jak czytam jak jest u Was w Szwecji i Norwegii, to po prostu żal, że się mieszka w Polsce. Przecież u nas to za państwowe przedszkole trzeba płacić, a u Was jeszcze dopłata jak dziecko nie pójdzie. Żłobek to też jest bardzo duży koszt. Państwowy kosztuje ok 400 zł, a w prywatnych ceny zaczynają się u mnie w okolicy od 650 zł. Becikowe jednorazowe 1000 zł i koniec z dobrych rzeczy. Macierzyński teraz chociaż rok jest, ale to 80% pensji.
    Tu przedszkole też darmowe nie jest. Wysokość opłaty zależy od miejsca w którym się mieszka, dochodów i ilości dzieci. Tam mniej więcej przy jednym dziecku płaci się ok 600zł. Jeśli się nie pracuje bądź jest się na macierzyńskim na drugie dziecko to liczba godzin jest ograniczona do 15 (w niektórych województwach więcej).
    Macierzyński wychodzi na to samo choć jeszcze ojciec ma swoje 240 dni, z czego 150 dni może oddać matce.
    Dostaje się 1050kr na miesiąc, ale w stosunku do wydatków szału nie ma.
    Na pewno na plus są jeszcze darmowe szczepienia (5w1 lub 6w1) i od tego roku ponoć darmowe leki dla dzieci (tego jeszcze nie sprawdzaliśmy).

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, będą tu takie burze mózgów i konsultacje, że po nich będziesz od razu wiedziała ;D Teraz wydaje się to trudne, ale jak się głębiej wejdzie w temat to spokojnie się ogarnie :)

Aleeex, ale szybko pojawiła Ci się siara

Najszczęśliwsza, niestety po porodzie hormony też ostro szaleją więc nastroje tak szybko nie minął. Staraj się nie poddawać złym emocjom, róbcie z mężem to co najbardziej lubicie, będzie mniej sytuacji powodujących spięcia.

Oldżi, faktycznie zaszalałaś :P Następnym razem schowaj słoik do lodówki. Nigdy nie znasz dnia ani godziny kiedy się przyda ;D

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa no to mnie pocieszylas na święta noc :-)

aisa lubi tę wiadomość

7c7877e138.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia u nas we wloszech tez tragedia. Macierzynski tylko 5 m-cy (2 przed i 3 po porodzie) platny 100%, pozostale (do roku) 30%. Teraz doszlo 80 euro miesiecznie przez 3 lata ale to tez nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 22:46

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Irlandii jest pol roku macierzynskiego przy czym pracodawca nie musi placic pensji. Wtedy od Panstwa jest ok €180 euro na tydzien dla matki przez 6 mies i €140 euro na dziecko, az do ukonczenia przez nie 18 roku. Ja mam to szczescie, ze pracodawca placi przez 4 mies 100% pensji i przez kolejne dwa 50%. Plus to €140 co miesiac dodatkowo.
    Nie ma tragedii choc przy czynszach €1500-2000 na miesiac za dwupokojowe mieszkanie w Dublinie, to te kwoty sa farsa.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za godzine lekarz i pomiar NT. Nerwy...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w drugim trymestrze :)
    Jestem już w pracy, dziś chcę powiedzieć o ciąży, więc ciekawa jestem jak zareagują..
    Ada- trzymam kciuki, na pewno wszystko wyjdzie dobrze!
    Dziś też idę na USG na NFZ, może lekarz będzie chciał powiedzieć coś na temat płci?:)

aisa, Sanna lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Dzień zaczął się dobrze, bez mdłości. Oby tak dalej!

aisa lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    za godzine lekarz i pomiar NT. Nerwy...

Ada będzie dobrze! Każda z nas się nieco bała tych badań. W sumie do mnie dziś mają wyniki wysłać.

• oldżi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada trzymamy kciuki! Daj znać po wizycie jak tam brzuszkowy lokator :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już wszyscy wiedzą w pracy :D Panika nie z tej ziemi, bo na 7 osób 3 w ciąży :D Zawsze byłam ta która zastępowała wszystkich hehe i teraz zastępowałam jedna i miałam wziąć część obowiązków drugiej :D a tu zonk :D

aisa, nowatorka lubią tę wiadomość

f2w3lhb82umyoybw.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja dziś w pracy od 7

myslalam ze z nadejściem II trymestru puszcza mdlosci a tu cos nie bardzo :( wczoraj caly dzień przelezalam bo sił tez nie było

Gdzie się podziała moja podwójna moc ??!! Przyjdz do mnie proszę :)

74di4z174lr410ce.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak ty, ale ja mam lepsze i gorsze dni.. może to te gorsze? Tzn. że jutro będzie lepiej! :)

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ