X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wizytę 18 stycznia słabo widziałam dzidzie jeśli chodzi o o twarz. Widziałam główkę i czarne dziorki w oczach ;-)
    Lekarz nie jest niestety wylewny w zagadywaniu i pokazywaniu ;-)
    Po usg pytam a kiedy będzie ta przeziernosc karku i kość nosowa to mówił no dzisiaj sprawdziłem i nie widzę nieprawidłowości hehe
    Ordynator starszy,ale specjalista bardzo dobry i musze się przyzwyczaić że jak mówi że wszystko dobrze to jest ok :-)

Termin miałam na 5 sierpnia a teraz 30 lipiec. Ciekawe jest to że mój syn jest z 6 sierpnia :-)
    Oczywiście chciałabym dziewczynkę ale wiadomo najważniejsze zdrowie :-)
    Nie ukrywam że jak z synem byłam w ciąży to i tym razem zdecydowaliśmy się na niespodziankę co do płci wiec musze uzbroić się w cierpliwość i mieć ubaw z mam które będą obstawiać co t razem ;-)

Moja koleżanka ma teraz 17 tc i mówi że już w 13 tc czuła specyficzne bąbelki w brzuchu i to na pewno nie były jelita tylko początki odczuwania dziecka a podobno przy drugim dziecku prędzej się coś czuję a jak u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 22:38

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja to 3 ciaza i bardzo delikatnie czuc ruchy dzidzi to moj 3 dzien dzis :) oczywiscie nie sa to komniaki ale tak jak by sie delikatnie obracal lub wypial.... napewno bedziesz wiedziec ze to to tym bardziej ze to kolejna twoja ciaza, wiec tego nie da sie juz z burczeniem w jelitach pomylic...

basia7777 lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własne mam ten problem Dziewczyny, że to moja pierwsza ciąża i za nic nie wiem jak rozpoznać ruchy maluszka a w dodatku teraz kiedy tego wyczekuje moje jelita postanowiły codziennie bulgotać, kiziać miziać itp ;)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy skonczyłyście brać duphaston? Dzisiaj mój ostatni dzień i trochę się denerwuje.
    Przy poprzedniej ciązy, która poroniłam, kiedy odstawiałam lek (po konsultacji,zarodek się już nie rozwijał) to nie nadążałam z wymianą podpasek w nocy.
    Teraz niby jest wszystko ok, ale mam złe skojarzenia i się stresuje ;/

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, Nowa, gratuluję udanych wizyt i chłopaków pod sercem :)

Kijanka, "rzetelna" obsługa w tym sklepie, nie ma co o.O

Kama, super że pappa wyszła ok!

Basia, ile lat ma syn?
    Ja w pierwszej ciąży ruchy czułam w 20tc. Teraz powoli coś czuje, ale to nie są jeszcze te ruchy które dają pewność, że to to.

Ada, w tej kwestii nie pomogę ale myślę że lekarz wie co robi, to wspomnienia robią złą robotę. Tym razem wszystko jest ok! :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze wszystkimi ! :)
    jestem po kuligu. Po nim było ognisko a na nim żurek i kiełbaska - było superrr :)
    Uśmiałam się za wszystkie czasy :)
    Dziś też zapowiada mi się fajny dzień, jedziemy do znajomych w odwiedziny, oglądać płytę z wesela na którym byliśmy w sierpniu :D
    jestem po śniadaniu i jestem w szoku, bo jem więcej niż ostatnio .. :)
    dzisiaj szef kuchni poleca tosty z masełkiem czosnkowym i pomidorkami, na obiad kurczak z brokułami i pieczonymi ziemniaczkami a na deser upiekłam wczoraj babeczki z czekoladą i bananem :)
    pozdrawiamy z moją coraz większą Fasolką ! <3
    OOooo ! 17 tydzień zaczęłam ! jupii ! <3<3<3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2c968ff3fc0.jpg - to jest mój faworyt wózka :D
    a to moja Fasolinaa : http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b1611fdc3a4.jpg
    <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 09:16

aisa, mamuśka1, Agaax, Gagaga lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    No własne mam ten problem Dziewczyny, że to moja pierwsza ciąża i za nic nie wiem jak rozpoznać ruchy maluszka a w dodatku teraz kiedy tego wyczekuje moje jelita postanowiły codziennie bulgotać, kiziać miziać itp ;)
    ja w pierwszej ciazy nie moglam sie doczekac i wszystko kojarzylo mi sie zee to juz to dopiero jak wypol ktoras czesc ciala i chwile tak trzymal wiedzialam ze to to.... teraz mam tak samo ale narazie delikatnie i szybko sie chowa mam nadzieje ze na dniach juz bedzie faajnie brykal :)

mamuśka1 lubi tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina witam cie o poranku ja juz na nogach od 7, najmlodszy nie dal dzis pospac dluzej :P
    ja dzis na sniadanie zjadlam kaszke manne po synku i tak mi zasmakowala ze sonbie tez musialam ugotowac, gdzie ja nigdy kaszy manny nie lubilam :P
    Ja zaraz tez ide sie wyszykowac i w poludnie jedziemy do znajomych wiec dzien po za domem dzis

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Kasiulina witam cie o poranku ja juz na nogach od 7, najmlodszy nie dal dzis pospac dluzej :P
    ja dzis na sniadanie zjadlam kaszke manne po synku i tak mi zasmakowala ze sonbie tez musialam ugotowac, gdzie ja nigdy kaszy manny nie lubilam :P
    Ja zaraz tez ide sie wyszykowac i w poludnie jedziemy do znajomych wiec dzien po za domem dzis
    a więc miłego tego dnia ! :)

Asit lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 15 tygodniu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 09:53

aisa, Kasiulina lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)dziękuję dziewczyny za kciuki.Powiem Wam że się trochę stresowałam tą wczorajszą wizytą.Jeszcze doktorek mnie wystraszył bo sie położyłam, przyłozył ta głowicę i nagle tekst" o w mordę jeża". No aż mi się gorąco zrobiło ale uspokoił mnie że wszystko dobrze. Powiedział tez że źle się u mnie robi badanie przepływów ale nie ze względu na moje tkanki tylko na ułożenie dziecka. Całkiem przyjemny ten lekarz, taki przystępny, wszystko wytłumaczył, rozrysował:)jestem zadowolona:)

Patutka może zacznij popijać jakąś meliskę bo emocje u Ciebie chyba biorą często górę. Jesteś młodziutka więc pewnie jeszcze płynie w Tobie buntownicza krew:) i nie odbieraj tego jako atak na Twoją osobę tylko dobrą radę:)

Nowa, bardzo się cieszę, że u Was wszystko ok:)

Kasiulina zazdroszczę kuligu:)chętnie sama bym się wybrała

Wy dziewczyny wybieracie wózki a ja się rozglądam za spodniami ciążowymi. Ma któras bryczesy z pasem ciążowym?na allegro widziałam i w sumie niedrogie

Co do wózka to znajomi mają adamex barletta i sobie chwalą, są zadowleni.Widziałam że niektóre z Was sa zainteresowane tym wózkiem.Znajomi mówili że ten wózek ma dużo fajnych i przydatnych gadżetów:)

Miłego i dobrego dnia:)

aisa, Kasiulina lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina a co to za model wózka?

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Wy dziewczyny wybieracie wózki a ja się rozglądam za spodniami ciążowymi. Ma któras bryczesy z pasem ciążowym?na allegro widziałam i w sumie niedrogie

Co do wózka to znajomi mają adamex barletta i sobie chwalą, są zadowleni.Widziałam że niektóre z Was sa zainteresowane tym wózkiem.Znajomi mówili że ten wózek ma dużo fajnych i przydatnych gadżetów:)

Miłego i dobrego dnia:)
    no ja osttanio wlasnie sobie zamowilam te bryczesy i sa super fakt musze jeszcze troszke na nie poczekac bo wzielam M tak na wiosne zeby miec wiec troszke luzne jeszcze na mnie ale leza i czekaja

• kama005 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się pytała czy zmniejszają progesyeron ale widziała że ja niechętnie więc zamiast 3x1 tabletce dupa biorę 2x1 i do tego dalej luteine dopochwowa 2x1.

My właśnie przeglądamy jakieś wózki ale nie mamy faworyta jeszcze.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit chyba sobie zamówię te bryczesy:)przed ciążą lubiłam w takich chodzić:)zawsze to inaczej wygląda niż leginsy.

Wózki z firmy adamex są całkiem fajnie chociaż na żwyo nie widziałam, szwagierka ma z baby merc też zadowolona była. Nawet pytała ostatnio czy nie chcemy tego wózka ale kupimy sobie swój nowy:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasi znajomi teraz kupili Adamexa i są bardzo zadowoleni dostali go w Warszawie na Marywilskiej ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 a jaki model kupili?bo moi maja ta barlette

kama005 lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jak zawsze tu się dużo dzieje.
    Mi się przypaletalo przeziębienie, nie ruszam się z łóżka i tylko napar z imbiru,sok z malin i apap bo katar i głowa rwie-nie spałam prawie całą noc :(na szczęście bez temperatury. Wiec nastrojowo slqbiutko u mnie.
    Co do bryczesow-fajne są. Ja kupiłam jedne dżinsy ciążowe w h&m i chyba jeszcze tylko na lato coś kupie a tak to mam nadzieje ze zostane przy swoich sukienkach ;)
    Miłego dnia i ubierajcie się ciepło bo kto by pomyślał że zwykły katar może tak rozłożyć człowieka ;)

• Agaax Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w 17 tygodniu!
    Te cholerne wózki nie dają mi spać po nocy, ciągle myśle jaki wybrać :D mam na oku te, o których już pisałyście bo sama się nie znam na tych markach :P
    więc: expander essence, expander ecco, albo adamex barletta - wszyste i tak wyglądają praktycznie tak samo.
    Kurde, taki piękny biały puszek na dworze, a ja musze się zbierać do pracy w niedzilę, niech to szlag!
    A co do facebooka, to nie mam pojęcia co zrobić, uscichło tam, może kiedyś zrobimy reaktywację :D
    Miłej niedzieli dziewczyny! :*

201607055580.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Dziewczyny kiedy skonczyłyście brać duphaston? Dzisiaj mój ostatni dzień i trochę się denerwuje.
    Przy poprzedniej ciązy, która poroniłam, kiedy odstawiałam lek (po konsultacji,zarodek się już nie rozwijał) to nie nadążałam z wymianą podpasek w nocy.
    Teraz niby jest wszystko ok, ale mam złe skojarzenia i się stresuje ;/

Ja właśnie zchodze z duphaston już mi została właśnie jedna tabletka :-)
    Brałam 3 x dziennie i jak kazał zchodzic to brałam kilka dni 2 x dziennie a teraz 1x dziennie więc aby stopniowo zejść:-)

Aisa syn ma 5 lat :-)

aisa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ