X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja juz po sniadanku i leze bo nic mi sie nie chce. Wizytę mam o 13.40 wiec jeszcze troszkę.
    Kama powiedz czego używasz do smarowania bo ja tez mam strasznie sucha skore aż mnie swędzi.
    Kalendarz Bell pokazuje mi 5 miesiąc ale ten czas leci :-)

• Asit Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja tez wkoncu wstalam ale na sniadanie cos nie mam ochoty, narazie zrobialm sobie inke i przegladam zaleglosci na necie :)
    Ja tez mam od 2 tyg strasznie sucha skure i mnie swedzi mam krem i smaruje sie codziennie ale poprawa jest minimalna.....
    co do krwawienia z nosa to u mnie sprawdzil sie nawilzacz powietrza mialam kilka razy ze mi leciala z nosa i okazalo sie ze to wina suchego powietrza i naczynka po prostu popenkaly, wiec zainwestowalam w nawilzacz i od tego czasu nie mam z tym problemu....

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcje. Dołączam do was :-)
    Termin przesunął Mo się na 30 lipca :-)

nowatorka, kot_bury, Agaax, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy!!

Ja dziś wstałam o 8! Z budzikiem, bo głowa mnie ciągle bolała od zbyt dużej ilości snu :) Za to pół chaty posprzątałam, pranie się robi, zmywarka chodzi, mąż może wracać!
    Obiecałam mu schabowe :)

Mi na suchą skórę (tak, że notorycznie swędzi) pomaga regenerum. Jednak lekarz mówi, że u mnie to chyba objaw nerwicy.

Agaax, aisa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam balsamu AA

http://static.pokazywarka.pl/i/6262178/730020/dsc-0361.jpg

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama -musze wypróbować, na mnie kiedys dobrze działał tez Garnier czerwony;) ale na lydkach od zawsze mam problem z sucha skóra i nawet masła do ciała nie pomagają, ani olejki;)

Witam się sobotnio.
    Dalile- zazdroszczę ogarnięcia, ja w sosie jeszcze totalnie nie wiem co dziś do jedzenia nie wiem kiedy się ogarnę ze sprzątaniem... :/ rzuććie jakiś pomysł na sprytny i dobry obiad :)

Ja wczoraj miałam gorszy dzień, brzuch ciągnął wiec przespalam całe popołudnie. Rano dostałam niespodziankę od męża - kupił mi koraliki Pandory z okazji ciąży:pp dobry chłop :D teraz musze mu coś dobrego ugotować ;)

3f57fdfd7cc22044med.jpg

Gagaga, Zuzulka88, kot_bury, Agaax, aisa lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Może wzmocnij naczynka? Więcej marchewki :)
    O dobry pomysl!

Swoją drogą dzień dobry dziewczyny.

dziewczyny! POMOCY!

Co na gorączkę jak nie schodzi po apapie? :-(

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Kama -musze wypróbować, na mnie kiedys dobrze działał tez Garnier czerwony;) ale na lydkach od zawsze mam problem z sucha skóra i nawet masła do ciała nie pomagają, ani olejki;)

Witam się sobotnio.
    Dalile- zazdroszczę ogarnięcia, ja w sosie jeszcze totalnie nie wiem co dziś do jedzenia nie wiem kiedy się ogarnę ze sprzątaniem... :/ rzuććie jakiś pomysł na sprytny i dobry obiad :)

Ja wczoraj miałam gorszy dzień, brzuch ciągnął wiec przespalam całe popołudnie. Rano dostałam niespodziankę od męża - kupił mi koraliki Pandory z okazji ciąży:pp dobry chłop :D teraz musze mu coś dobrego ugotować ;)

3f57fdfd7cc22044med.jpg

Ja nagle Garnier czerwonego nie mogę stosować a zawsze mi pomagał. Ale ten balsam jest rewelacyjny. Na ręce nakładamy dużo i dopiero wieczorem odczuwam dyskomfort.
    Jest to balsam do skóry suchej i bardzo suchej skłonnej do podrażnień i reakcji alergicznych ;) kosztował w Rossmannie chyba ok 26zl

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analiza cudeńko dostałaś od męża :)
    Ja dziś nie mam weny najlepiej mi w piżamie hehe z oknem piękne słonko i aż kusi aby iść na spacer mmmm.

aisa, _analiza lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja ogólnie na twarzy mam masakrę! Sucha skóra na czole i nosie do tego masa przebarwień, nigdy tak nie wyglądałam. Kiedyś miałam problemy z nogami i dermatolog zalecil Lipikar La Roche-Posay wtedy pomogło zobaczymy czy teraz da rade na twarz. Pocieszyłam się, że nie tylko ja mam problemy. Na ciało póki co stosuje oliwke na rozstepy z rossmanna i jestem zadowolona bo się ładnie wchłania i nawilża.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Czesc dziewczyny. Ja juz po sniadanku i leze bo nic mi sie nie chce. Wizytę mam o 13.40 wiec jeszcze troszkę.
    Kama powiedz czego używasz do smarowania bo ja tez mam strasznie sucha skore aż mnie swędzi.
    Kalendarz Bell pokazuje mi 5 miesiąc ale ten czas leci :-)
    A to jednak od 17.0 jest piatka :) to mi brakuje poltora tygodnia jak fajnie

Analiza ja tez mam taki wozeczek ale ja mamz morellato :) wozek i domek dostalam na swieta od ciotki mojego :)5pihoh.jpg

Ja na sucha twarz stosuje tonik bezalkoholowy garniera. Przemywam kilka x dziennie i pomaga na suchosc i na prychole ktore mi wychodza od czasu do czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:32

aisa, _analiza lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aham.... dobra to w takim razie komu mogę przekazać admina na fejsie?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w 5(!) miesiącu. Ale czas leci. Zaraz porodzimy te dzieci. :P

nowatorka, Gagaga, Agaax, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam na twarz kremu Perfecta dla kobiet w ciąży dostępny w Rossmannie ;) mi pomaga ;)

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny - melduje ze rano lekarz po rozmowie polecił, żebym wpadła - zbadał, zrobił usg i wszystko ok z szyjka,nie skraca się. Wiec stwierdził że to więzadła i trochę jeszcze poboli-podejrzelismy dzieciaka i stwierdził że ma mało miejsca - siedział taki zgarbiony. Ale wszystko ok,serduszko bije miarowo,macha łapkami i głowa i ma...długie nogi - pewnie po mężu ;) tylko nadal nie wiadomo jaka płeć.
    W każdym razie się uspokoiłam.
    Życzę Wam udanej soboty!

kot_bury, Kasiulina, eve90, aisa, stokrotka2013, nowatorka, _analiza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, na krwotoki z nosa polecam maść Emofix, stosuje się ją doraźnie - przyspiesza krzepnięcie i dzięki temu hamuje krwawienie. Ale oczywiście spytaj lekarza, co z tym dalej zrobić - teraz podobno mamy więcej krwi, przez to wyższe ciśnienie i krwotok może się zdarzyć, ale wydaje mi się, że raz dziennie to bardzo często.

Może być też tak, że masz słabe naczynko w nosie, miałam tak z 10 lat temu i skończyło się na zabiegu przypalenia tego naczynka (brzmi gorzej, niż jest naprawdę), przez 10 lat miałam spokój. Niestety, niedawno mi się odnowiło i lekarz zalecił tylko maść (trochę pomogła, bo na początku też miałam codziennie, po niej raz na miesiąc lub rzadziej i już się cieszyłam, że przechodzi, ale teraz w ciąży z powrotem raz w tygodniu). Nie wiem niestety, czy można taki zabieg zrobić w ciąży, ale pytałam ginekologa o tę maść i jest bezpieczna.

Mąż mnie znowu wkurza, pokazałam mu dwa wózki, które mam na oku (Expander Essence i Babydesign Husky) i mi płacze, że drogie i dlaczego nie możemy tańszego? Mi się cenowo wydają średnie, Essence 1600, Husky 1800, biorąc pod uwagę nasze oszczędności, oba się mieszczą w budżecie. Fakt, myślałam o używanym, ale jak patrzę, to są albo w okropnym stanie, albo drogo (używanego Expandera znalazłam za 1200 - z fotelikiem co prawda, ale jakoś używanemu fotelikowi nie ufam, stan też mocno średni). I zacięłam się, mamy nowe dziecko, chcę nowy wózek, koniec, basta :D będę go musiała wyciągnąć do większego sklepu pod pretekstem pomacania wózków, niech sobie ceny poogląda ;)

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa, dokładnie tak jak mówisz, się zaokrąglił :-D Niby niewiele ale tylko w jedne spodnie się mieszczę hehe ;-)

Analiza, tylko pozazdrościć męża :-D Mój to jakiś taki niedomyślny się zrobił i kiepsko u niego z robieniem prezentów bez okazji :-P

Ja od kilku dni też mam okropne problemy z twarzą, skóra prawie schodzi płatami :-/ Myślałam że to z powodu mrozu, ale może faktycznie trzeba ją czymś dobrze nawilżyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 12:40

Agaax, aisa lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wie, że to wcale nie są drogie wózki :)
    Oczywiście znajdziesz tańsze, ale np. sam stelaż waży 15 kg... albo koła sa sztywne, nie skrętne i ciężej prowadzić.
    Ja też myślałam o używanym, ale moi rodzice chcą mi kupić wózek i mama się zaparła, że nowy. Także Expander Essence szykuj się!

kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj oglądałam wózek TAKO OMEGA i powiem Wam ze jestem pod wrażeniem , bardzo skrętny lekki i posiada rewelacyjne amortyzatory ,naprawdę bardzo zgrabniutki wózek z obszerną gondolą :) http://www.swiatdzieckabochnia.pl/wielofunkcyjne/395-wozek-2w1-tako-omega-linia-black.html

aisa lubi tę wiadomość

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Krwotok z nosa czy tylko na chusteczce?
    na chusteczce :*

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ