Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny. Ja juz po sniadanku i leze bo nic mi sie nie chce. Wizytę mam o 13.40 wiec jeszcze troszkę.
Kama powiedz czego używasz do smarowania bo ja tez mam strasznie sucha skore aż mnie swędzi.
Kalendarz Bell pokazuje mi 5 miesiąc ale ten czas leci -
NO ja tez wkoncu wstalam ale na sniadanie cos nie mam ochoty, narazie zrobialm sobie inke i przegladam zaleglosci na necie
Ja tez mam od 2 tyg strasznie sucha skure i mnie swedzi mam krem i smaruje sie codziennie ale poprawa jest minimalna.....
co do krwawienia z nosa to u mnie sprawdzil sie nawilzacz powietrza mialam kilka razy ze mi leciala z nosa i okazalo sie ze to wina suchego powietrza i naczynka po prostu popenkaly, wiec zainwestowalam w nawilzacz i od tego czasu nie mam z tym problemu....
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Witamy!!
Ja dziś wstałam o 8! Z budzikiem, bo głowa mnie ciągle bolała od zbyt dużej ilości snuZa to pół chaty posprzątałam, pranie się robi, zmywarka chodzi, mąż może wracać!
Obiecałam mu schabowe
Mi na suchą skórę (tak, że notorycznie swędzi) pomaga regenerum. Jednak lekarz mówi, że u mnie to chyba objaw nerwicy.Agaax, aisa lubią tę wiadomość
-
Kama -musze wypróbować, na mnie kiedys dobrze działał tez Garnier czerwony;) ale na lydkach od zawsze mam problem z sucha skóra i nawet masła do ciała nie pomagają, ani olejki;)
Witam się sobotnio.
Dalile- zazdroszczę ogarnięcia, ja w sosie jeszcze totalnie nie wiem co dziś do jedzenia nie wiem kiedy się ogarnę ze sprzątaniem...rzuććie jakiś pomysł na sprytny i dobry obiad
Ja wczoraj miałam gorszy dzień, brzuch ciągnął wiec przespalam całe popołudnie. Rano dostałam niespodziankę od męża - kupił mi koraliki Pandory z okazji ciąży:pp dobry chłopteraz musze mu coś dobrego ugotować
Gagaga, Zuzulka88, kot_bury, Agaax, aisa lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
_analiza wrote:Kama -musze wypróbować, na mnie kiedys dobrze działał tez Garnier czerwony;) ale na lydkach od zawsze mam problem z sucha skóra i nawet masła do ciała nie pomagają, ani olejki;)
Witam się sobotnio.
Dalile- zazdroszczę ogarnięcia, ja w sosie jeszcze totalnie nie wiem co dziś do jedzenia nie wiem kiedy się ogarnę ze sprzątaniem...rzuććie jakiś pomysł na sprytny i dobry obiad
Ja wczoraj miałam gorszy dzień, brzuch ciągnął wiec przespalam całe popołudnie. Rano dostałam niespodziankę od męża - kupił mi koraliki Pandory z okazji ciąży:pp dobry chłopteraz musze mu coś dobrego ugotować
Ja nagle Garnier czerwonego nie mogę stosować a zawsze mi pomagał. Ale ten balsam jest rewelacyjny. Na ręce nakładamy dużo i dopiero wieczorem odczuwam dyskomfort.
Jest to balsam do skóry suchej i bardzo suchej skłonnej do podrażnień i reakcji alergicznychkosztował w Rossmannie chyba ok 26zl
-
analiza cudeńko dostałaś od męża
Ja dziś nie mam weny najlepiej mi w piżamie hehe z oknem piękne słonko i aż kusi aby iść na spacer mmmm.aisa, _analiza lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Dzień dobry! Ja ogólnie na twarzy mam masakrę! Sucha skóra na czole i nosie do tego masa przebarwień, nigdy tak nie wyglądałam. Kiedyś miałam problemy z nogami i dermatolog zalecil Lipikar La Roche-Posay wtedy pomogło zobaczymy czy teraz da rade na twarz. Pocieszyłam się, że nie tylko ja mam problemy. Na ciało póki co stosuje oliwke na rozstepy z rossmanna i jestem zadowolona bo się ładnie wchłania i nawilża.
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
nowa! wrote:Czesc dziewczyny. Ja juz po sniadanku i leze bo nic mi sie nie chce. Wizytę mam o 13.40 wiec jeszcze troszkę.
Kama powiedz czego używasz do smarowania bo ja tez mam strasznie sucha skore aż mnie swędzi.
Kalendarz Bell pokazuje mi 5 miesiąc ale ten czas lecito mi brakuje poltora tygodnia jak fajnie
Analiza ja tez mam taki wozeczek ale ja mamz morellatowozek i domek dostalam na swieta od ciotki mojego
Ja na sucha twarz stosuje tonik bezalkoholowy garniera. Przemywam kilka x dziennie i pomaga na suchosc i na prychole ktore mi wychodza od czasu do czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:32
aisa, _analiza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny - melduje ze rano lekarz po rozmowie polecił, żebym wpadła - zbadał, zrobił usg i wszystko ok z szyjka,nie skraca się. Wiec stwierdził że to więzadła i trochę jeszcze poboli-podejrzelismy dzieciaka i stwierdził że ma mało miejsca - siedział taki zgarbiony. Ale wszystko ok,serduszko bije miarowo,macha łapkami i głowa i ma...długie nogi - pewnie po mężu
tylko nadal nie wiadomo jaka płeć.
W każdym razie się uspokoiłam.
Życzę Wam udanej soboty!kot_bury, Kasiulina, eve90, aisa, stokrotka2013, nowatorka, _analiza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatutka, na krwotoki z nosa polecam maść Emofix, stosuje się ją doraźnie - przyspiesza krzepnięcie i dzięki temu hamuje krwawienie. Ale oczywiście spytaj lekarza, co z tym dalej zrobić - teraz podobno mamy więcej krwi, przez to wyższe ciśnienie i krwotok może się zdarzyć, ale wydaje mi się, że raz dziennie to bardzo często.
Może być też tak, że masz słabe naczynko w nosie, miałam tak z 10 lat temu i skończyło się na zabiegu przypalenia tego naczynka (brzmi gorzej, niż jest naprawdę), przez 10 lat miałam spokój. Niestety, niedawno mi się odnowiło i lekarz zalecił tylko maść (trochę pomogła, bo na początku też miałam codziennie, po niej raz na miesiąc lub rzadziej i już się cieszyłam, że przechodzi, ale teraz w ciąży z powrotem raz w tygodniu). Nie wiem niestety, czy można taki zabieg zrobić w ciąży, ale pytałam ginekologa o tę maść i jest bezpieczna.
Mąż mnie znowu wkurza, pokazałam mu dwa wózki, które mam na oku (Expander Essence i Babydesign Husky) i mi płacze, że drogie i dlaczego nie możemy tańszego? Mi się cenowo wydają średnie, Essence 1600, Husky 1800, biorąc pod uwagę nasze oszczędności, oba się mieszczą w budżecie. Fakt, myślałam o używanym, ale jak patrzę, to są albo w okropnym stanie, albo drogo (używanego Expandera znalazłam za 1200 - z fotelikiem co prawda, ale jakoś używanemu fotelikowi nie ufam, stan też mocno średni). I zacięłam się, mamy nowe dziecko, chcę nowy wózek, koniec, bastabędę go musiała wyciągnąć do większego sklepu pod pretekstem pomacania wózków, niech sobie ceny poogląda
-
Aisa, dokładnie tak jak mówisz, się zaokrąglił
Niby niewiele ale tylko w jedne spodnie się mieszczę hehe
Analiza, tylko pozazdrościć mężaMój to jakiś taki niedomyślny się zrobił i kiepsko u niego z robieniem prezentów bez okazji
Ja od kilku dni też mam okropne problemy z twarzą, skóra prawie schodzi płatamiMyślałam że to z powodu mrozu, ale może faktycznie trzeba ją czymś dobrze nawilżyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 12:40
Agaax, aisa lubią tę wiadomość
-
Nie wie, że to wcale nie są drogie wózki
Oczywiście znajdziesz tańsze, ale np. sam stelaż waży 15 kg... albo koła sa sztywne, nie skrętne i ciężej prowadzić.
Ja też myślałam o używanym, ale moi rodzice chcą mi kupić wózek i mama się zaparła, że nowy. Także Expander Essence szykuj się!kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj oglądałam wózek TAKO OMEGA i powiem Wam ze jestem pod wrażeniem , bardzo skrętny lekki i posiada rewelacyjne amortyzatory ,naprawdę bardzo zgrabniutki wózek z obszerną gondolą
http://www.swiatdzieckabochnia.pl/wielofunkcyjne/395-wozek-2w1-tako-omega-linia-black.html
aisa lubi tę wiadomość