X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja juz po sniadanku i leze bo nic mi sie nie chce. Wizytę mam o 13.40 wiec jeszcze troszkę.
    Kama powiedz czego używasz do smarowania bo ja tez mam strasznie sucha skore aż mnie swędzi.
    Kalendarz Bell pokazuje mi 5 miesiąc ale ten czas leci :-)

• Asit Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja tez wkoncu wstalam ale na sniadanie cos nie mam ochoty, narazie zrobialm sobie inke i przegladam zaleglosci na necie :)
    Ja tez mam od 2 tyg strasznie sucha skure i mnie swedzi mam krem i smaruje sie codziennie ale poprawa jest minimalna.....
    co do krwawienia z nosa to u mnie sprawdzil sie nawilzacz powietrza mialam kilka razy ze mi leciala z nosa i okazalo sie ze to wina suchego powietrza i naczynka po prostu popenkaly, wiec zainwestowalam w nawilzacz i od tego czasu nie mam z tym problemu....

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcje. Dołączam do was :-)
    Termin przesunął Mo się na 30 lipca :-)

nowatorka, kot_bury, Agaax, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy!!

Ja dziś wstałam o 8! Z budzikiem, bo głowa mnie ciągle bolała od zbyt dużej ilości snu :) Za to pół chaty posprzątałam, pranie się robi, zmywarka chodzi, mąż może wracać!
    Obiecałam mu schabowe :)

Mi na suchą skórę (tak, że notorycznie swędzi) pomaga regenerum. Jednak lekarz mówi, że u mnie to chyba objaw nerwicy.

Agaax, aisa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam balsamu AA

http://static.pokazywarka.pl/i/6262178/730020/dsc-0361.jpg

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama -musze wypróbować, na mnie kiedys dobrze działał tez Garnier czerwony;) ale na lydkach od zawsze mam problem z sucha skóra i nawet masła do ciała nie pomagają, ani olejki;)

Witam się sobotnio.
    Dalile- zazdroszczę ogarnięcia, ja w sosie jeszcze totalnie nie wiem co dziś do jedzenia nie wiem kiedy się ogarnę ze sprzątaniem... :/ rzuććie jakiś pomysł na sprytny i dobry obiad :)

Ja wczoraj miałam gorszy dzień, brzuch ciągnął wiec przespalam całe popołudnie. Rano dostałam niespodziankę od męża - kupił mi koraliki Pandory z okazji ciąży:pp dobry chłop :D teraz musze mu coś dobrego ugotować ;)

3f57fdfd7cc22044med.jpg

Gagaga, Zuzulka88, kot_bury, Agaax, aisa lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Może wzmocnij naczynka? Więcej marchewki :)
    O dobry pomysl!

Swoją drogą dzień dobry dziewczyny.

dziewczyny! POMOCY!

Co na gorączkę jak nie schodzi po apapie? :-(

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Kama -musze wypróbować, na mnie kiedys dobrze działał tez Garnier czerwony;) ale na lydkach od zawsze mam problem z sucha skóra i nawet masła do ciała nie pomagają, ani olejki;)

Witam się sobotnio.
    Dalile- zazdroszczę ogarnięcia, ja w sosie jeszcze totalnie nie wiem co dziś do jedzenia nie wiem kiedy się ogarnę ze sprzątaniem... :/ rzuććie jakiś pomysł na sprytny i dobry obiad :)

Ja wczoraj miałam gorszy dzień, brzuch ciągnął wiec przespalam całe popołudnie. Rano dostałam niespodziankę od męża - kupił mi koraliki Pandory z okazji ciąży:pp dobry chłop :D teraz musze mu coś dobrego ugotować ;)

3f57fdfd7cc22044med.jpg

Ja nagle Garnier czerwonego nie mogę stosować a zawsze mi pomagał. Ale ten balsam jest rewelacyjny. Na ręce nakładamy dużo i dopiero wieczorem odczuwam dyskomfort.
    Jest to balsam do skóry suchej i bardzo suchej skłonnej do podrażnień i reakcji alergicznych ;) kosztował w Rossmannie chyba ok 26zl

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analiza cudeńko dostałaś od męża :)
    Ja dziś nie mam weny najlepiej mi w piżamie hehe z oknem piękne słonko i aż kusi aby iść na spacer mmmm.

aisa, _analiza lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja ogólnie na twarzy mam masakrę! Sucha skóra na czole i nosie do tego masa przebarwień, nigdy tak nie wyglądałam. Kiedyś miałam problemy z nogami i dermatolog zalecil Lipikar La Roche-Posay wtedy pomogło zobaczymy czy teraz da rade na twarz. Pocieszyłam się, że nie tylko ja mam problemy. Na ciało póki co stosuje oliwke na rozstepy z rossmanna i jestem zadowolona bo się ładnie wchłania i nawilża.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Czesc dziewczyny. Ja juz po sniadanku i leze bo nic mi sie nie chce. Wizytę mam o 13.40 wiec jeszcze troszkę.
    Kama powiedz czego używasz do smarowania bo ja tez mam strasznie sucha skore aż mnie swędzi.
    Kalendarz Bell pokazuje mi 5 miesiąc ale ten czas leci :-)
    A to jednak od 17.0 jest piatka :) to mi brakuje poltora tygodnia jak fajnie

Analiza ja tez mam taki wozeczek ale ja mamz morellato :) wozek i domek dostalam na swieta od ciotki mojego :)5pihoh.jpg

Ja na sucha twarz stosuje tonik bezalkoholowy garniera. Przemywam kilka x dziennie i pomaga na suchosc i na prychole ktore mi wychodza od czasu do czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:32

aisa, _analiza lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aham.... dobra to w takim razie komu mogę przekazać admina na fejsie?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w 5(!) miesiącu. Ale czas leci. Zaraz porodzimy te dzieci. :P

nowatorka, Gagaga, Agaax, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam na twarz kremu Perfecta dla kobiet w ciąży dostępny w Rossmannie ;) mi pomaga ;)

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny - melduje ze rano lekarz po rozmowie polecił, żebym wpadła - zbadał, zrobił usg i wszystko ok z szyjka,nie skraca się. Wiec stwierdził że to więzadła i trochę jeszcze poboli-podejrzelismy dzieciaka i stwierdził że ma mało miejsca - siedział taki zgarbiony. Ale wszystko ok,serduszko bije miarowo,macha łapkami i głowa i ma...długie nogi - pewnie po mężu ;) tylko nadal nie wiadomo jaka płeć.
    W każdym razie się uspokoiłam.
    Życzę Wam udanej soboty!

kot_bury, Kasiulina, eve90, aisa, stokrotka2013, nowatorka, _analiza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, na krwotoki z nosa polecam maść Emofix, stosuje się ją doraźnie - przyspiesza krzepnięcie i dzięki temu hamuje krwawienie. Ale oczywiście spytaj lekarza, co z tym dalej zrobić - teraz podobno mamy więcej krwi, przez to wyższe ciśnienie i krwotok może się zdarzyć, ale wydaje mi się, że raz dziennie to bardzo często.

Może być też tak, że masz słabe naczynko w nosie, miałam tak z 10 lat temu i skończyło się na zabiegu przypalenia tego naczynka (brzmi gorzej, niż jest naprawdę), przez 10 lat miałam spokój. Niestety, niedawno mi się odnowiło i lekarz zalecił tylko maść (trochę pomogła, bo na początku też miałam codziennie, po niej raz na miesiąc lub rzadziej i już się cieszyłam, że przechodzi, ale teraz w ciąży z powrotem raz w tygodniu). Nie wiem niestety, czy można taki zabieg zrobić w ciąży, ale pytałam ginekologa o tę maść i jest bezpieczna.

Mąż mnie znowu wkurza, pokazałam mu dwa wózki, które mam na oku (Expander Essence i Babydesign Husky) i mi płacze, że drogie i dlaczego nie możemy tańszego? Mi się cenowo wydają średnie, Essence 1600, Husky 1800, biorąc pod uwagę nasze oszczędności, oba się mieszczą w budżecie. Fakt, myślałam o używanym, ale jak patrzę, to są albo w okropnym stanie, albo drogo (używanego Expandera znalazłam za 1200 - z fotelikiem co prawda, ale jakoś używanemu fotelikowi nie ufam, stan też mocno średni). I zacięłam się, mamy nowe dziecko, chcę nowy wózek, koniec, basta :D będę go musiała wyciągnąć do większego sklepu pod pretekstem pomacania wózków, niech sobie ceny poogląda ;)

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa, dokładnie tak jak mówisz, się zaokrąglił :-D Niby niewiele ale tylko w jedne spodnie się mieszczę hehe ;-)

Analiza, tylko pozazdrościć męża :-D Mój to jakiś taki niedomyślny się zrobił i kiepsko u niego z robieniem prezentów bez okazji :-P

Ja od kilku dni też mam okropne problemy z twarzą, skóra prawie schodzi płatami :-/ Myślałam że to z powodu mrozu, ale może faktycznie trzeba ją czymś dobrze nawilżyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 12:40

Agaax, aisa lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wie, że to wcale nie są drogie wózki :)
    Oczywiście znajdziesz tańsze, ale np. sam stelaż waży 15 kg... albo koła sa sztywne, nie skrętne i ciężej prowadzić.
    Ja też myślałam o używanym, ale moi rodzice chcą mi kupić wózek i mama się zaparła, że nowy. Także Expander Essence szykuj się!

kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj oglądałam wózek TAKO OMEGA i powiem Wam ze jestem pod wrażeniem , bardzo skrętny lekki i posiada rewelacyjne amortyzatory ,naprawdę bardzo zgrabniutki wózek z obszerną gondolą :) http://www.swiatdzieckabochnia.pl/wielofunkcyjne/395-wozek-2w1-tako-omega-linia-black.html

aisa lubi tę wiadomość

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Krwotok z nosa czy tylko na chusteczce?
    na chusteczce :*

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ