X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bransoletek ja mam taką historię: moja bliska koleżanka jak zaszła w ciążę dostała od swojej siostry Lilou z czterolistną koniczynką a jak w listopadzie urodził się jej synuś to wygrawerowała na niej datę urodzenia i jak się dowiedziała, że jestem w ciąży to tez dostałam taka samą i mam jej koniecznie nie ściągać do końca ciąży jak ona :) takze teraz to mój talizman ;)

kot_bury, aisa, _analiza, Gagaga lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki! :)
    Przepraszam od razu na wstępie, że dosyć długo mnie nie było,ale ostatnio jestem zalatana i mam sporo na głowie.
    Widzę,że mam na dzisiaj lekturę do przeczytania :D standardowo muszę Was nadrabiać :D dam radę, biorę się za nadrabianie :)
    Miłego dnia! :D

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja postawiłam na wózek camarelo figaro, no i zobaczymy jak w praktyce się sprawdzi, bo komentarzy jest wiele podzielonych, obecnie czekamy aż przyjdzie nasz kolor, bo chcieliśmy żeby był neutralny na przyszłość ;) albo dla siostry mojego M.
    Wiele osób mówi ze moze za wcześnie ze jeszcze mogą wyjsc nowe modele, ale wózek kupuje nam mama M. i chce już, więc nie sprzeciwiamy sie :p

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnio:) u mnie 3 dzień bez wymiotów i przyszły smaki na...SŁONE (a jestem z tych czekoladożerców raczej;) Wcinam od 3 dni kanapki z serem fetą albo sałatkę grecką bo aż mi ślinka cieknie jak pomyślę o słonym :D kolejny mój smaczek to śledzie:D boję się jak odpowie wieczorem mój żołądek...
    Do nas dziś przyjeżdżają przyjaciele, także lecę zrobić jakąś sałatkę;)
    Wózek planuję kupować dopiero na wiosnę, teraz tylko oglądam sobie Wasze typy w necie;)

miłego popołudnia:)

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Basia7777

Analiza, super prezent od męża! Ucztę a nie obiad musisz Mu zaserwować plus deser ;D

Dunda, to może te przebarwienia na twarzy zwiastują dziewczynkę i to sławetne powiedzenie się sprawdzi ;)

Nowatorka, też piękna bransoletka

Sloneczko, gratki piątego miesiąca

Gagaga, najważniejsze, że z dzieckiem ok a Ty jesteś spokojniejsza :) A teraz spokojniej z pracą i więcej odpoczynku!

Kotbury, pewnie mężu myśli że wózki są tańsze bo cen nie widział. Usadź Go przed kompem i włącz stronę jakiegoś sklepu albo lepiej zabierz Go do jakiegoś. Tam dopiero będzie miał palpitację serca :P

Eve90, w sumie fajnie mieć już zakup wózka za sobą, szkoda tylkko gwarancji która leci a wózek stoi i czeka na maleństwo.

MirelS, udanego popołudnia ze znajomymi :) Jak organizm chce słone to trzeba mu dać :D

nowatorka, Gagaga lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:32

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja propozycja - usunąć grupę. Gdy będzie potrzebna (zaczną pojawiać się linki do przydatnych stron, artykułów, pliki pdf z książkami itp) to wtedy założymy taką, której adres będzie wysyłany wiadomościami priv na belly tak żeby adres do niej nie był znany postronnym osobom.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Witam się sobotnio:) u mnie 3 dzień bez wymiotów i przyszły smaki na...SŁONE
    Noo super :) U mnie niestety dziś wymiot się zdarzył (nagły, niespodziewany, szybki). No i teraz baardzo boli mnie głowa i nie najlepiej się czuje :(

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny:)my już po wizycie, wszystko w porządku:)będzie chłopczyk-możecie wpisać Pana Mikołaja u mnie:)

Basia7777 witaj, fajnie, że jesteś:)

Dziewczyny bardzo ładne bransoletki, ja dzisiaj dostałam mini paczuszkę po wizycie a tam : pielucha hehe:)

Przyjemnego wieczora:)

P.S. skusiłam się na oliwkę w żelu z ziaja.

MartaT, aisa, nowatorka, basia7777, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Halo halo! Mamuśki, czy któraś z Was ma katar ciążowy?
    Ja mam codziennie rano,masakra. Wstaję wiecznie z zapchanym kulfonem :)
    a co do krwawień z nosa to od kilku dni mam codziennie,ale dlatego,że mam anemie.

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Ja mam codziennie rano,masakra. Wstaję wiecznie z zapchanym kulfonem :)
    a co do krwawień z nosa to od kilku dni mam codziennie,ale dlatego,że mam anemie.
    Ja mam tak od świąt, było tylko rano i na wieczór...
    Ale teraz się rozchorowałam, że apap mi gorączki nie zbija....

Ja anemii nie mam ale od miesiąca codziennie przy smarkaniu krwawienie i wcale nie takie krótkie...
    Masz może Martuś jakiś sposób?

2016 🩷

2020 🩵

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ja mam tak od świąt, było tylko rano i na wieczór...
    Ale teraz się rozchorowałam, że apap mi gorączki nie zbija....

Ja anemii nie mam ale od miesiąca codziennie przy smarkaniu krwawienie i wcale nie takie krótkie...
    Masz może Martuś jakiś sposób?

No najgorsze jest to,że właśnie nie mam :(
    Może któraś z dziewczyn ma taki sam przypadek i ma na to sposób? :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    No najgorsze jest to,że właśnie nie mam :(
    Może któraś z dziewczyn ma taki sam przypadek i ma na to sposób? :)
    Tam wyzej jedna z dziewczyn napisała preparat ale żeby też skonsultować to z lekarzem.
    Muszę się po coś ruszyć, bo dla mnie to tragedia...

2016 🩷

2020 🩵

• aisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to samo pytanie na fb nikt Ci nie odpisał, na forum tylko ja.
    Mojej propozycji nie chciałaś wziąć pod uwagę
    UTAJNIŁAŚ w zamian grupę.
    Po co zadawać pytanie jak się nie chce znać odpowiedzi ani usłyszeć innej opinii niż się samemu ma?!?!
    Za jakiś czas pewnie znów zapytasz co zrobić z grupą bądź kto się nią zajmie. Nie oczekuj wtedy odpowiedzi bo i tak zrobisz co sama uważasz, jesteś adminem.
    W tym temacie więcej nie chcę się wypowiadać. Chyba żadna z dziewczyn nie chcę bo nie ma odzewu.

Kasiulina, Gagaga, Ejrene lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:33

2016 🩷

2020 🩵

• nowa! Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie. Wszystko dobrze na 90% bedzie Wiktor.ma okolo 170g i zakładal ręce na głowę.
    Niestety moja pani doktor nie bedzie juz przyjmować w lesznie tylko w Poznaniu wiec raczej będę szukać nowego lekarza dodatkowo zalalam w aucie swoje zwolnienie i sie rozmoklo I teraz mam problem. Przez to troche stracilam humor Bo bede musiala cos zorganizowac.

Zuzulka88, kot_bury, nowatorka, aisa lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ,

czytam Was regularnie ale nia miałam weny pisać, jakieś pare gorszych dni mnie dopadło,

ale czytałam na temat waszych dylematów dt wózków chciałam Was opisać dzisiejszą sytuacje którą miałam w sklepie,

jestem zdecydowana na wózek baby design lupo dzisiaj wchodzę do sklepu faktycznie cena zachęca, są dwa modele lupo i lupo exclusive pytam się pani jaka jest różnica, to mówi ze tylko wkładka w spacerówce pomyślałam na ok jak tylko wkładka to spoko dokupie sobie, nawet już policzyłam pieniądze ale pomyślałam sprawdze jak zapięcia itp. przed kupnem... co się okazało wózeki różni się znacznie !!! ma inną budkę dużo lepszą w spacerówce, wkładkę, inną torbę inne koła no przecież myślałam że wyjdę z siebie nienawidze jak mi ktoś ściemę wciska...!!!

Jutro jade do innego sklepu i kupie tam nie wracam... wrrrr

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Melduje się po wizycie. Wszystko dobrze na 90% bedzie Wiktor.ma okolo 170g i zakładal ręce na głowę.
    Niestety moja pani doktor nie bedzie juz przyjmować w lesznie tylko w Poznaniu wiec raczej będę szukać nowego lekarza dodatkowo zalalam w aucie swoje zwolnienie i sie rozmoklo I teraz mam problem. Przez to troche stracilam humor Bo bede musiala cos zorganizowac.

Gratulacje!
    Jeśli chodzi o ZUS zLA jeśli jest nie czytelne, to daj zna Pani dr jak najszybciej ponieważ lekarze muszą wysyłać pierwszą stronę do ZUS i potem może być problem a tak to wypisze nowe i będzie ok, ale pamiętaj żeby to zrobić szybko ponieważ druk można wystawić wstecznie tylko 3 dni.. :)

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wizyt i że już znacie płeć maluszka.ja we wtorek wizyta u Gin to może dostaniemy skierowanko na USG i może się już dowiemy ;)

Odebrałam Test Pappa wynik prawidłowy i bardzo małe ryzyko wad genetycznych wie cm estesmu happy.

Na temat fb się nie wypowiem bo nikt mi nie odpowiedział na pytanie o co z tym biega i jaka znowu grupa...

kot_bury, nowatorka, aisa, Gagaga lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bylam prawie na koncu wiec zadzwonie do przychodni zaraz o 8 w poniedzialek. Moja wina Bo od razu moglam schowac. Czlowiek uczy sie na bledach.

kijanka_88 lubi tę wiadomość

‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ