X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kawę, ale bardzo rzadko i bardzo lekką, tak właściwie to w pracy rano piłam, ale, z że od dzisiaj jestem na zwolnieniu to będę się starała w ogóle nie pić :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:
    Dzien dobry! U mnie dzisiaj piekny dzien, jak dla mnie mogloby juz byc chlodniej i troche popadac :P coraz ciezej mi sie wstaje, dzisiaj najchetniej zostalabym w domu :D wczoraj powiedzialam szefowi, ze jestem w ciazy. Bardzo sie ucieszyl, gratulowal. Taka mila reakcja :)

Dziewczyny a pijecie kawe? ja sobie od czasu do czasu pozwalam na jedna latte, ale w necie tyle informacji, ze oszalec mozna! Przestaje to czytac :)

MartaT :) beta jak sie patrzy! Ja jeszcze nie robilam, moze powinnam? A 5mm to juz calkiem calkiem spory zarodek! gratulacje :)

Witam nowe lipcowki!
    A dziękuję bardzo :) faktycznie spory :D myślałam,że będzie ok 2mm, a tu zaskoczenie :) teraz, aby 2tyg i już serduszko będzie słychać :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza :) z tymi mdlosciami to ja bym sie nie przejmowala. Jedne maja inne nie. A ta co Cie nastraszyla to chyba ma nie po kolei w glowie! Ja tez nie mam zadnych mdlosci. Moja przyjaciolka na 4 ciaze, miala mdlosci i wymiotowala tylko w jednej, wiec chyba nie ma sie czym martwic.

MartaT :) no ja wlasnie dzisiaj sobie pozwolilam na kawe latte. Alez mi smakowala! Na kiedy masz termin?

Nanatasza lubi tę wiadomość

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstępnie tak 4-5 lipiec,ale na kolejnej wizycie za 2 tyg. Pewnie powie mi konkretnie :) już odliczam dni do 23.11.2015 już będzie słychać serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 07:34

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT :) ja nastepna wizyte mam 22ego :) dzien przed Toba. Tez czekam niecierpliwie.

MartaT lubi tę wiadomość

hchyvfxm7iotia77.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru ja tez mam torbiel na prawym jajniku, 2 lata z nia chodze i z niej ostatnimi czasy nie bylo owulacji tylko ze zdrowego ;)

Wiola90 moje gratulacje! nie myslałaś o zrobieniu progesteronu?

Kama005 bierzesz luteine?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 07:49

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza ja też nie wymiotuję :) w poprzedniej ciąży też nie wymiotowałam, a wszystko było dobrze także nic się nie martw ;) trzeba się cieszyć, że nas nie męczy :)

Ja piję Inkę :P ale to zaczęłam w poprzedniej ciąży, całe karmienie aż do teraz, więc w zasadzie nie pamiętam jak zwykła kawa smakuje ;) mam wizytę pojutrze <3 już się nie mogę doczekać :D

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak teraz nasze życie od wizyty do wizyty ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfka, ja też pojutrze :)
    miałam już robione 2 razy usg, ale pęcherzyk był malutki, mam nadzieję, że teraz już będzie więcej widać

dziewczyny, decydujecie się na wizyty u położnej w trakcie ciąży?
    koleżanki moje chodziły oprócz do lekarza też do położnej - rozmawiała, uspokajała, później robiła ktg itd
    ja planuję odwiedzić położną w przyszłym tygodniu

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Już dwa dni do wizyty mi zostały, nie mogę się doczekać. Dziś mąż odwoził mnie do pracy i mówi: pożegnaj się z koleżankami dziś. On nie chce żebym wracała już do pracy.

Miłego wtoreczku :)

Któraś ma dziś wizytę?

• aisa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Witam nowe mamusie lipcowe :)

Co do wymiotów to nie zdarzyło się ani razu w pierwszej ciąży a dziecię zdrowe i ciąża też przebiegała bez problemów. Tylko się cieszyć takim obrotem spraw ;)

Ja pije jedną kawę, nie za mocną ale pije. Bardzo długo piłam inkę, ostatnich kilka miesięcy zwykłą kawę. Pewnie niedługo znów inka zagości o poranku ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wymiotuje , mdłości miałam tylko przez 3 dni ;) więc powinnyśmy się cieszyć.

Ja odliczam do 18.11 do wizyty :)

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierwszą wizytę u położnej 24.11, a pierwsze usg 30.11.
    Chyba jestem jedną z tych, co najdłużej będą czekać...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    A z krakowa ktos moze polecic dobrego gine prywatnie badz nfz ?

Bardzo polecam http://www.nzoz-arka.eu/
    Profesjonalne podejście i zrozumienie dla pacjentki.

• namea Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze widziec, ze ktos jeszcze pije kawe :) ja ostatnio wyczytalam gdzies, ze kabanosy zabronione. Zaraz po tym jak wypatrzylam i kupilam dwie paczki naszych kabanosow z Sokolowa! I poki do leza, nietkniete... :D

hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o patrz, a ja kabanosy jadłam całkiem normalnie.. to już bardziej jakieś szynki prasowanki i inne mielonki i parówki powinny być zakazane, nie tylko ciężarnym :)

aisa - faktycznie długo będziesz czekać..

starania od 2007
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza wlasnie nie znam sie ni cholery na poloznej, podobno jak sie zapisuje do szkoly rodzenia to za darmo jak sie z tamtad wybierze polozną. Tylko jedną można wybrac? bo kiedys w przychodni sie zapisywalam na polożną. ale nie mam pojecia co z tym zrobic

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodziłam do położnej, jak leczyliśmy się na niepłodność.
    normalnie przyjmują babki na nfz i można chodzić już od początku ciąży. Wybiera się jedną, jak z lekarzem, jak wybierzesz drugą, to automatycznie odpisuje Cię system od poprzedniej.
    potem położna przychodzi po porodzie, mówi co i jak, bada szyjkę, patrzy na szwy, pomaga przy dziecku, z każdym pytaniem można zadzwonić.
    One teraz są na prywatnych działalnościach, więc dbają o pacjentki.
    A my nie planujemy szkoły rodzenia. Ja mam nadzieję, że lekarz pozwoli dalej jogę praktykować, więc oddychania się nauczę :P

starania od 2007
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wędliny sklepowej to zawsze jadlam normalnie. Zazwyczaj kupowałam z indyka,kurczaka albo chuda szynkę. Ale odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży postanowiłam ja ograniczyć do minimum ze wzgledu na skład. Sama chemia niestety :(. Polecam Wam kupić sobie pierś z indyka i upiec w całości samemu w piekarniku. Później kroicie normalnie jak wędline na kanapki. Pyszne a o wiele zdrowsze. Aaaa i nie kupujcie pasztetow takich sklepowych. Masakra. Stałam raz w kolejce po mięso i Pani przede mna chciała taki pasztet. A ja z ciekawości przez ta szklana lade zerknelam na skład bo akurat był widoczny i śmiało mogę powiedzieć że skład mnie powalił. Na pierwszym miejscu MOM i same E. Zero mięsa. Az mi się nie dobrze zrobiło. Wole pasztet domowy, nigdy ze sklepu.

hchygox1kst10j9v.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny :)

Wczoraj kompletnie nie mialam czasu i musze nadrobic. :) Teraz siedze w pracy i nie mam jakos sily sie zajac niczym pozytecznym :)
    namea wrote:

Nowatorka :) mieszkam w Emiratach Arabskich i wlasnie rozmyslam gdzie mam rodzic. Tu niestety nie dostaje sie zwolnienia w ciazy, a platnego urlopu macierzynskiego jest 45 dni. Z kolei jak bede rodzic w Polsce to musialabym wyjechac najpozniej w 6tym miesiacu, bo potem do samolotu nie wpuszczaja. Ech...

A to nie jest tak przypadkiem, ze mozna latac do 36 tygodnia jak z ciaza jest wszystko w porzadku? Tak mi sie jakos obilo o uszy. Ja tez sie sporo przemieszczam i w ciazy napewno przyjdzie mi latac samolotem.. Tak pozatym zazdroszcze mieszkania w egzotycznym miejscu. ja tez zawsze nosilam sie z zamiarem wyjechania "na koniec swiata". Uwilebiam podrozowac :)
    Ejrene wrote:
    Ja znowu po bezsennej nocy :( spałam może ze 3 godziny razem. może mi odda któraś trochę swojej senności ciążowej?

Oj ja Ci moge oddac. spie caly czas i bez przerwy jak tylko mam okazje... W niedziele wstalam o 9, przenioslam sie do salonu i spalam dalej do 12... Nawet nie wiem kiedy zasnelam...

Nanatasza wrote:
    heh, ja ostatnio, jak nie wiedziałam jeszcze o ciąży, zrobiłam zakupy, włożyłam do samochodu, usiadłam na miejscu pasażera i czekam.. dopiero po chwili do mnie dotarło, że to ja kierowcą jestem :)

to chyba tak ma być :D

Haha usmialam sie :) :) :) Ale chyba wszystkie takie nierozgarniete teraz jestesmy :)

Mnie nadal mecza mdlosci okropne. I bol piersi tez nie przeszedl, ale nie mam juz takiego dramatu jak kilka dni temu.

Co do drugiego watku to moim zdaniem kompletnie bezsensu! Tu przynajmniej bylysmy wszystkie razem. A pisac tu i tam o tym samym mija sie z celem. Wszystko sie jakos "rozpierzchnie"... Nie rozumiem no ale trudno. To moja subiektywna opinia. Ja osobiscie zostaje tutaj i tyle :)

aisa, aisa, aisa lubią tę wiadomość

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ