Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Poprzednio biust mi z rozmiaru 65 D urósł do 75 G także szykujcie się
A co do rozstępów to dużo chyba zależy od skłonności genetycznych ja nie mam żadnych mimo, że smarowałam się nieregularnie, a brzuch miałam ogromny - przytyłam 20 kg po porodzie w pół roku wróciłam do wagi sprzed ciąży, więc ta skóra też szybko musiała się skurczyć teraz planuję się smarować regularniej, w końcu skóra już nie ta co wcześniej, ale wciąż zapominam - używam oliwki z Babydreama
-
moniiikaaa wrote:Na pewno obawiam się rozstępów, dlatego czytałam już dużo o tym przed ciążą, ale przeraża mnie też wizja brzucha po ciąży. Boję się, że skóra będzie wiotka i pomarszczona dlatego zależy mi żeby nie przytyć dużo w ciąży i bardzo uważam na to co jem .
Monika ja też uwarzałam do dietetyka chodziłam i guzik lekarz mi powiedział że oganizłm najwidoczniej tyle potrzebuje i muszę sie z tym pogodzić . -
moniiikaaa wrote:Na pewno obawiam się rozstępów, dlatego czytałam już dużo o tym przed ciążą, ale przeraża mnie też wizja brzucha po ciąży. Boję się, że skóra będzie wiotka i pomarszczona dlatego zależy mi żeby nie przytyć dużo w ciąży i bardzo uważam na to co jem .
Po ciąży nie ma tragedii wiadomo, że to już nie jest to co wcześniej, ale jak o siebie zadbasz to oponka nie będzie duża , ja mam malutki flaczeknamea, aisa lubią tę wiadomość
-
namea wrote:
Katuni no wlasnie wszystko musze rozwazyc. W grundiu mam zamiar podjac decyzje. Ja jestem w Polsce nieubezpieczona, wiec musialabym rowniez to jakos ogarnac. No i jak wyjade w kwietniu, to po porodzie w lipcu juz zostane cale wakacje w Polsce, bo tutaj wracac na wakacje nie chce, wtedy sa upaly 50+, wiec nawet na spacer z dzieckime nie wyjde. Wiec nie bedzie mnie okolo 5-6 miesiecy. Wiadomo maz bedzie cyrklowal, zeby byc przy narodzinach i moze dwa trzy tygodnie po sie uda zostac, ale to wszystko zalezy od pracy no orzech bardzo ciezko bedzie zgryzc. Ale cos wymyslimy
Namea trzymam kciuki w takim razie Co nie zrobisz to bedzie dobrze masz jeszcze troszke czasu, wiec sie zastnaow na spokojnie. Ale jak faktycznie terminy mamy w lipcu, a tam beda takie upaly to moze lepiej Ci przyjechac do PL? Jak maz i tak przyjedzie na porod i zostanie chwile po? Moze tak by bylo najkorzystniej? No nie wiem nie mieszam Ci
nowatorka wrote:
Co do otwarcia nowego watku mysle ze nie zostal otwarty bez powodu. cos musialo sie na tym watku nie spodobac, inaczej nie mialoby to zadnego sensu....
Ciezko mi stwierdzic co sie moglo nie spodobac.. Atmosfera fajna, nie zauwazylam, zeby sie grupy robily.. Ale coz. Dla mnie bezsens i tyle.. Ale dobra, nie ma co roztrzasac.
namea wrote:Dzieczyny a jak zapobiegacie rozstepom? Ja sie ich stracznie boje, i juz codziennie sie smaruje i lekko masuje. Oby mnie to ominelo...
Ja sie smaruje kremem z Lirene dla przyszlych Mam. Niby pisze, zeby uzywac od 4 miesiaca, ale ja uzywam juz. Tak jak pisalam wczesniej, ja sie panicznie boje, ze duzo przytyje... Zawsze mialam problemy z waga. Wiec smaruje sie od samego poczatku I jak tylko uda mi sie zdobyc, to tez planuje zaczac uzywac oleju kokosowego, tak jak radzily dziewczyny Narazie jeszcze nie zdazylam kupic.
nowatorka wrote:no mnie troche boli biust ale tez jakos nie strasznie. ja i tak juz mam duzy z natury wiec lepiej zeby sie za bardzo nie powiekszal
Ja tez mam duzy biust z natury... A obecnie zostal mi ostatni stanik w ktory sie mieszcze... Masakra... Nie wiem co bedzie potem... Mi akurat powiekszajacy sie biust jest bardzo nie na reke ...nowatorka, aisa lubią tę wiadomość
Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
Oj tego to ja sie tez panicznie boje... A brzuch zawsze mialam w miare ladny... no ale czego sie nie robi dla fasolkiMoj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
Elfka wrote:Po ciąży nie ma tragedii wiadomo, że to już nie jest to co wcześniej, ale jak o siebie zadbasz to oponka nie będzie duża , ja mam malutki flaczek
Ja do ciąży praktycznie przygotowywałam się od półtora roku. Zmieniłam całkowicie swój styl życia od odżywiania po sport, którego nigdy nie byłam fanką, tak bieganie stało się moją pasją i razem z mężem nieźle się wkręciliśmy aż doszło do tego że on biega w półmaratonach . Mam nadzieję, że ten tryb życia zaowocuje i będziemy mieć zdrowe dzieciątko .
-
Mi biust nic się nie zmienił
Tylko lepiej lub gorzej wypełniał stanik
Ja od wczoraj cierpie na rozstroj zoladkowo jelitowy, mała przewlekła że żłobka, a sama na szczęście zdrowa jak ryba.
Monika: na pewno będzie zdrowy, ja regularnie cwiczylam przed ciążą, byłam w dobrej formie, potem jeszcze do 7 miesiąca regularnie, choć przyznał, że palilam niewiele ale jednak do zajścia.. Mała jest okazem zdrowiaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 11:32
-
dziewczyny wy juz sie smarujecie na brzuchu? ja mam krem kupiony specjalnie na rozstepy (czeka juz chyba od roku) ale na nim jest napisane zeby stosowac od 4 mca. ale jak wy juz smarujecie to moze i ja tez zaczne
Nanatasza jaj tez mam lekkie biale rozstepy na udach po bokach i na piersiach z okresu dojrzewania ale jakos nigdy mi nie przeszkadzaly. co do brzucha to nie martwcie sie na zapas. ja np patrze na osoby wokol mnie ktore byly w ciazy i w rodzinie i wcale nie maja zlych brzuchow ja sie bardziej obawiam piersi nalesnikow ale mam naprawde wielka nadzieje ze mnie to nie czeka -
Ja miałam przed ciąża dużo nadprogramowych kilogramów, wiec i rozstępy nie są mi obce...
Ale cóż, trzeba wziąć sie w garść i spróbować nie przytyć za dużo
Co do drugiego wątku dla mnie to troche przedszkole, ale cieszę sie, ze dużo dziewczyn zostało tutaj!namea, katuni, nowatorka, aisa lubią tę wiadomość
-
Elfka wrote:U mnie położna jest w pakiecie z ginem tzn. najpierw jest wizyta u położnej, a potem u lekarza - i tak za każdym razem
Co do szkoły rodzenia... w pierwszej ciąży myślałam o tym, i nawet zapytałam położną jaką poleca na co ona: a po co pani szkoła rodzenia? szkoda pieniędzy, lepiej na dziecko wydać same urodzimy i nie poszłam a jak tak patrzę z perspektywy porodu to nie wiem czy by mi szkoła rodzenia coś pomogła to są takie emocje, adrenalina i stres, że szok, a organizm sam dobrze wie co robi zresztą przy moim porodzie były 3 położne i tak mnie dobrze instruowały, że udało się szybko urodzić bez szkoły rodzenia
powiem tak ja tez kiedys myslalm ze szkola rodzenia uczy samego porodu. ale bylam w błedzie. Bylam u dwoch kolezanek przed porodem, jedna bez szkoly rodzenia druga bez. wiedza tej co chodzila do szkoly rodzenia na temat przygotowan do porodu, pielegnacji dziecka, leków dla niego - bylam w szoku. Ja ide
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
zgredka wrote:
Ja od wczoraj cierpie na rozstroj zoladkowo jelitowy, mała przewlekła że żłobka, a sama na szczęście zdrowa jak ryba.
ja na to cierpiałam wczoraj wypiłam smecte i elektrolity i przeszło . -
A co do smarowania to ja zakupiłam oliwkę w żelu z rumiankiem, wiec tez juz próbuje działać
Do szkoły rodzenia wybiorę sie jeśli sił starczy i bede miała dość siedzenia w domu widzę po niektórych znajomych, ze fajne babeczki poznały a zawsze to fajnie wspierać sie grupowo w trudach macierzyństwaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 11:41
-
majeczka87 wrote:powiem tak ja tez kiedys myslalm ze szkola rodzenia uczy samego porodu. ale bylam w błedzie. Bylam u dwoch kolezanek przed porodem, jedna bez szkoly rodzenia druga bez. wiedza tej co chodzila do szkoly rodzenia na temat przygotowan do porodu, pielegnacji dziecka, leków dla niego - bylam w szoku. Ja ide
-
Witajcie
Wiola90 wrote:Cześć Dziewczyny Chciałbym do Was nieśmiało dołączyć jeśli mnie przyjmiecie ;)Gratuluję wszystkim i życzę bezproblemowych ciąż Belly wyznacza mi termin na 19 lipca. U mnie dziś 13dpo beta 83 mlU/ml, pierwszą wizytę u gina mam 19 listopada.
Bardzo sie ciesze ze jestes Tutaj z nami
Tak jak pisałam na różowej ze szybko pojawisz sie na fioletowej
nowatorka wrote:
Nanatasza zebys tych mdlosci nie wywolala bo podobno sie pojawiaja w 6 tyg. ja tez nie mam zadnych mdlosci narazie i ciesze sie z tego. Brzuch tez mnie juz nie boli, wogole czuje sie jak przed ciaza. najwazniejsze ze lekarz na wizycie powie ze wszystko ok. moja kolezanka cala ciaze zero mdlosci a zebralo jej sie na rzyganie jak jechala rodzic
Co do wedlin to ja tez uwazam na te podejrzane lub ciezkie, w sumie jem tylko szynke z piersi z kurczaka i indyka. ale ja ogolnie nie wpieprzalam nigdy duzo wedlin.
a kawy nie pije bo przed ciaza tez nie pilam ale jak mi sie zachce to sobie zrobie, 1,2 mozna wypic, moze nie bardzo mocna. za to pije duzo slabych herbat. mam na nie niesamowita ochote
Co do otwarcia nowego watku mysle ze nie zostal otwarty bez powodu. cos musialo sie na tym watku nie spodobac, inaczej nie mialoby to zadnego sensu....
milego dnia wszystkim
Co mdłości i objawów ja jestem prawie w 8 tygodniu i dalej cisza. Kazda z nas jest inna inaczej bedzie przechodzić ciaze.
Wędliny sklepowe jem i kupuje ale nie wszystkie!! Moj maz zanim cokolwiek kupi dokładnie czyta ze zrozumieniem skład (ja juz tez zaczelam) I a sie kupic dobra wędlinkę, ser i inne produkty ale trzeba sie "naczytać"
Kawy piłam zawsze bardzo malo wiec nie porblem jej nie pic dla mnie Kupilismy teraz kawe zbozowa kujawianka Jest w skladzie ok ale w smaku jak dla mnie nie bardzo.
O rostepy tez sie boje jak wiekszość z nas Poki nie rosnę smaruje sie oliwa dla dzieci co drugi dzien
Miłego dnia wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 11:55
aisa, Wiola90 lubią tę wiadomość
-
Nanatasza na istniejace juz rozstepy rewelacyjny jest bio oil. Poczytaj sobie moze Ci pomoze. Ja mam rozstepy na biuscie, bo tez mialam zawsze dosyc spory, dlatego boje sie o brzuch i jade codziennie juz.
O cycki tez sie boje ale juz sobie wymyslilam, ze jak bedzie fatalnie to podciagne najwyzej
Zgredka wracaj szybko do zdrowia!
Dziewczyny jak sie robi ten cudzyslow??a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
majeczka87 wrote:szkola rodzeniaa jest za darmo
O teraz sprawdziłam - są przy dwóch szpitalach bezpłatne, ale to mam jeszcze dalej u mnie sam dojazd nieopłacalnyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 12:01
-
namea wrote:Nanatasza na istniejace juz rozstepy rewelacyjny jest bio oil. Poczytaj sobie moze Ci pomoze. Ja mam rozstepy na biuscie, bo tez mialam zawsze dosyc spory, dlatego boje sie o brzuch i jade codziennie juz.
O cycki tez sie boje ale juz sobie wymyslilam, ze jak bedzie fatalnie to podciagne najwyzej
Zgredka wracaj szybko do zdrowia!
Dziewczyny jak sie robi ten cudzyslow??
Chodzi ci o to co zrobilam z twoim postem??
Daj na cytuj, wybrany postWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 12:04