Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Jeśli chodzi o drugi wątek, to popieram dziewczyny, że lepiej zostać tutaj .
Co do jedzenia, to uważajcie na wędliny. Interesuję się zdrowym odżywaniem i składami produktów i wiem, że jedyną dobrą opcją jest kupienie sobie mięsa ze sprawdzonego źródła i upieczenie go w piekarniku, a potem na kanapki.katuni lubi tę wiadomość
-
Nanatasza wrote:ja chodziłam do położnej, jak leczyliśmy się na niepłodność.
normalnie przyjmują babki na nfz i można chodzić już od początku ciąży. Wybiera się jedną, jak z lekarzem, jak wybierzesz drugą, to automatycznie odpisuje Cię system od poprzedniej.
potem położna przychodzi po porodzie, mówi co i jak, bada szyjkę, patrzy na szwy, pomaga przy dziecku, z każdym pytaniem można zadzwonić.
One teraz są na prywatnych działalnościach, więc dbają o pacjentki.
A my nie planujemy szkoły rodzenia. Ja mam nadzieję, że lekarz pozwoli dalej jogę praktykować, więc oddychania się nauczę
szkola rodzenia to nie tylko oddychanie
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
majeczka87 wrote:szkola rodzenia to nie tylko oddychanie
ale planujemy nie iść, bynajmniej na tę chwilę
w rodzinie i u koleżanek żadna nie chodziła do szkoły. Nie wiem, być może u nas ta szkoła nie jest zbyt dobra? dużo zależy od położnych prowadzącychstarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Katuni z tymi lotami to zalezy od lini. W Emirates Airlines od 29ego tygodnia trzeba miec certyficat of lekarza z wieloma punktami. I teraz nie kazdy lekarz chce wziac odpowiedzialnosc i takie cos wydac i podpisac wiec nie wiem jak to bedzie ze mna... teraz lecimy na BN do Polski, to bedzie pod koniec trzeciego miesiaca.
Karolina_karolina ja z wedlin zrezygnowalam calkiem. Ale na polskie kabanosy sie skusilam. Dzisiaj zjadlam jednego.
a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Nanatasza wrote:o patrz, a ja kabanosy jadłam całkiem normalnie.. to już bardziej jakieś szynki prasowanki i inne mielonki i parówki powinny być zakazane, nie tylko ciężarnym
aisa - faktycznie długo będziesz czekać..
Faktycznie składy sklepowych wędlin itp przyprawiają czasem o zawrót głowy... -
namea wrote:Katuni z tymi lotami to zalezy od lini. W Emirates Airlines od 29ego tygodnia trzeba miec certyficat of lekarza z wieloma punktami. I teraz nie kazdy lekarz chce wziac odpowiedzialnosc i takie cos wydac i podpisac wiec nie wiem jak to bedzie ze mna... teraz lecimy na BN do Polski, to bedzie pod koniec trzeciego miesiaca.
A to widzisz nawet nie wiedzialam.. W takim razie tez musze sobie to posprawdzac No to masz ciezki "orzech do zgryzienia".. Najgorsze chyba to rozstanie z mezem. A on nie ma mozliwosci, zeby wziąć jakis dluzszy urlop i przyjechac z Toba?
Kurcze jak tak czytam o tych wedlinach to naprawde sie ciesze, ze wogole nie jem miesa... Chociaz wiadomo wszystko ma swoje plusy i minusy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 10:06
Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
Aisa Staram sie dwa razy do roku. Czesciej sie nie da, bo to dosyc daleko, ale Rodzina i znajomi odwiedzaja. Bylam sama w lipcu na dwa tygodnie, a teraz lecimy razem na Swieta i juz sie doczekac nie mozemy a Ty jak czesto jestes w Polsce?
Moniikaa ja tez zostaje na tym watku.
Katuni no wlasnie wszystko musze rozwazyc. W grundiu mam zamiar podjac decyzje. Ja jestem w Polsce nieubezpieczona, wiec musialabym rowniez to jakos ogarnac. No i jak wyjade w kwietniu, to po porodzie w lipcu juz zostane cale wakacje w Polsce, bo tutaj wracac na wakacje nie chce, wtedy sa upaly 50+, wiec nawet na spacer z dzieckime nie wyjde. Wiec nie bedzie mnie okolo 5-6 miesiecy. Wiadomo maz bedzie cyrklowal, zeby byc przy narodzinach i moze dwa trzy tygodnie po sie uda zostac, ale to wszystko zalezy od pracy no orzech bardzo ciezko bedzie zgryzc. Ale cos wymyslimyaisa lubi tę wiadomość
-
witajcie dziewczynki
Namea cos wymyslicie. jeszcze macie troche czasu. ale rzeczywiscie to zalezy od linii, niektore nie chca wpuszczac jak widac ciaze i chce zaswiadczenia wlasnie.
Nanatasza zebys tych mdlosci nie wywolala bo podobno sie pojawiaja w 6 tyg. ja tez nie mam zadnych mdlosci narazie i ciesze sie z tego. Brzuch tez mnie juz nie boli, wogole czuje sie jak przed ciaza. najwazniejsze ze lekarz na wizycie powie ze wszystko ok. moja kolezanka cala ciaze zero mdlosci a zebralo jej sie na rzyganie jak jechala rodzic
Co do wedlin to ja tez uwazam na te podejrzane lub ciezkie, w sumie jem tylko szynke z piersi z kurczaka i indyka. ale ja ogolnie nie wpieprzalam nigdy duzo wedlin.
a kawy nie pije bo przed ciaza tez nie pilam ale jak mi sie zachce to sobie zrobie, 1,2 mozna wypic, moze nie bardzo mocna. za to pije duzo slabych herbat. mam na nie niesamowita ochote
Co do otwarcia nowego watku mysle ze nie zostal otwarty bez powodu. cos musialo sie na tym watku nie spodobac, inaczej nie mialoby to zadnego sensu....
milego dnia wszystkimaisa lubi tę wiadomość
-
U mnie położna jest w pakiecie z ginem tzn. najpierw jest wizyta u położnej, a potem u lekarza - i tak za każdym razem
Co do szkoły rodzenia... w pierwszej ciąży myślałam o tym, i nawet zapytałam położną jaką poleca na co ona: a po co pani szkoła rodzenia? szkoda pieniędzy, lepiej na dziecko wydać same urodzimy i nie poszłam a jak tak patrzę z perspektywy porodu to nie wiem czy by mi szkoła rodzenia coś pomogła to są takie emocje, adrenalina i stres, że szok, a organizm sam dobrze wie co robi zresztą przy moim porodzie były 3 położne i tak mnie dobrze instruowały, że udało się szybko urodzić bez szkoły rodzeniaaisa lubi tę wiadomość
-
Nowatorka ja podobnie jak Ty czuje sie jak przed ciaza, no moze jedyne to, ze zadnej koszuli juz nie moge dopiac. Mmam dosyc spory biust, i jak juz na poczatku az tak sie powiekszy to co dopiero bedzie potem nie chce myslec!
nowatorka, Nanatasza, aisa lubią tę wiadomość
-
namea wrote:Nowatorka ja podobnie jak Ty czuje sie jak przed ciaza, no moze jedyne to, ze zadnej koszuli juz nie moge dopiac. Mmam dosyc spory biust, i jak juz na poczatku az tak sie powiekszy to co dopiero bedzie potem nie chce myslec!
no mnie troche boli biust ale tez jakos nie strasznie. ja i tak juz mam duzy z natury wiec lepiej zeby sie za bardzo nie powiekszal -
namea wrote:Nowatorka ja podobnie jak Ty czuje sie jak przed ciaza, no moze jedyne to, ze zadnej koszuli juz nie moge dopiac. Mmam dosyc spory biust, i jak juz na poczatku az tak sie powiekszy to co dopiero bedzie potem nie chce myslec!
starania od 2007
namea wrote:Dzieczyny a jak zapobiegacie rozstepom? Ja sie ich stracznie boje, i juz codziennie sie smaruje i lekko masuje. Oby mnie to ominelo...
Ja narazie używam kremu dla mam Babydream z Rossmanna, ale od grudnia planuje używać oleju kokosowego i migdałowego. Podobno świetnie działa na skórę i zapobiega rozstępom .Nanatasza, aisa lubią tę wiadomość
-
namea wrote:Dzieczyny a jak zapobiegacie rozstepom? Ja sie ich stracznie boje, i juz codziennie sie smaruje i lekko masuje. Oby mnie to ominelo...
próbuję się pocieszać, że może tylko takie skłonności od bioder w dół i brzucha mi nie obejmie
słyszałam o metodzie, by brać zimny prysznic na brzuch, polewać zimną wodą. Ile w tym prawdy.. nie wiem.starania od 2007
Dziewczyny z tym cycem to jest nie do ogarniecia! Szosty tydzien dopiero, a ja juz DD mam, jak nie wiecej co to bedzie pozniej?
Ja tez na kokosowy i migdalowy sie nastawiam! na razie robie co dwa dni peeling, a codziennie oliwka z Palmersaa szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Witam nowe dziewczyny
MartaT widzie że myto wizytować u gina będziemy w tych samych dniach i termin porodu też podobny
Co do mdłości ja w poprzedniej ciąży całe 3 miesiące nie rozstawałam się z toaletą
w tej jest lepiej zależy od dnia .
A z tym 2 wątkiem tez jestem zaskoczona ale też zostanę tutaj bo tu miło i wesołoMartaT, aisa lubią tę wiadomość
-
Na pewno obawiam się rozstępów, dlatego czytałam już dużo o tym przed ciążą, ale przeraża mnie też wizja brzucha po ciąży. Boję się, że skóra będzie wiotka i pomarszczona dlatego zależy mi żeby nie przytyć dużo w ciąży i bardzo uważam na to co jem .
katuni lubi tę wiadomość