X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Jeśli chodzi o drugi wątek, to popieram dziewczyny, że lepiej zostać tutaj :).

Co do jedzenia, to uważajcie na wędliny. Interesuję się zdrowym odżywaniem i składami produktów i wiem, że jedyną dobrą opcją jest kupienie sobie mięsa ze sprawdzonego źródła i upieczenie go w piekarniku, a potem na kanapki.

katuni lubi tę wiadomość

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    ja chodziłam do położnej, jak leczyliśmy się na niepłodność.
    normalnie przyjmują babki na nfz i można chodzić już od początku ciąży. Wybiera się jedną, jak z lekarzem, jak wybierzesz drugą, to automatycznie odpisuje Cię system od poprzedniej.
    potem położna przychodzi po porodzie, mówi co i jak, bada szyjkę, patrzy na szwy, pomaga przy dziecku, z każdym pytaniem można zadzwonić.
    One teraz są na prywatnych działalnościach, więc dbają o pacjentki.
    A my nie planujemy szkoły rodzenia. Ja mam nadzieję, że lekarz pozwoli dalej jogę praktykować, więc oddychania się nauczę :P

szkola rodzenia to nie tylko oddychanie

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    szkola rodzenia to nie tylko oddychanie
    no pewnie, że nie tylko :)
    ale planujemy nie iść, bynajmniej na tę chwilę :)
    w rodzinie i u koleżanek żadna nie chodziła do szkoły. Nie wiem, być może u nas ta szkoła nie jest zbyt dobra? dużo zależy od położnych prowadzących :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katuni :) z tymi lotami to zalezy od lini. W Emirates Airlines od 29ego tygodnia trzeba miec certyficat of lekarza z wieloma punktami. I teraz nie kazdy lekarz chce wziac odpowiedzialnosc i takie cos wydac i podpisac :( wiec nie wiem jak to bedzie ze mna... teraz lecimy na BN do Polski, to bedzie pod koniec trzeciego miesiaca.

Karolina_karolina :) ja z wedlin zrezygnowalam calkiem. Ale na polskie kabanosy sie skusilam. Dzisiaj zjadlam jednego.

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    o patrz, a ja kabanosy jadłam całkiem normalnie.. to już bardziej jakieś szynki prasowanki i inne mielonki i parówki powinny być zakazane, nie tylko ciężarnym :)

aisa - faktycznie długo będziesz czekać..
    W Szwecji trzeba trochę poczekać na wizyte...

Faktycznie składy sklepowych wędlin itp przyprawiają czasem o zawrót głowy...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namea, jak często latacie do Pl?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:
    Katuni :) z tymi lotami to zalezy od lini. W Emirates Airlines od 29ego tygodnia trzeba miec certyficat of lekarza z wieloma punktami. I teraz nie kazdy lekarz chce wziac odpowiedzialnosc i takie cos wydac i podpisac :( wiec nie wiem jak to bedzie ze mna... teraz lecimy na BN do Polski, to bedzie pod koniec trzeciego miesiaca.

A to widzisz nawet nie wiedzialam.. W takim razie tez musze sobie to posprawdzac :) No to masz ciezki "orzech do zgryzienia".. Najgorsze chyba to rozstanie z mezem. A on nie ma mozliwosci, zeby wziąć jakis dluzszy urlop i przyjechac z Toba?

Kurcze jak tak czytam o tych wedlinach to naprawde sie ciesze, ze wogole nie jem miesa... Chociaz wiadomo wszystko ma swoje plusy i minusy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 10:06

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa :) Staram sie dwa razy do roku. Czesciej sie nie da, bo to dosyc daleko, ale Rodzina i znajomi odwiedzaja. Bylam sama w lipcu na dwa tygodnie, a teraz lecimy razem na Swieta i juz sie doczekac nie mozemy :) a Ty jak czesto jestes w Polsce?

Moniikaa :) ja tez zostaje na tym watku.

Katuni :) no wlasnie wszystko musze rozwazyc. W grundiu mam zamiar podjac decyzje. Ja jestem w Polsce nieubezpieczona, wiec musialabym rowniez to jakos ogarnac. No i jak wyjade w kwietniu, to po porodzie w lipcu juz zostane cale wakacje w Polsce, bo tutaj wracac na wakacje nie chce, wtedy sa upaly 50+, wiec nawet na spacer z dzieckime nie wyjde. Wiec nie bedzie mnie okolo 5-6 miesiecy. Wiadomo maz bedzie cyrklowal, zeby byc przy narodzinach i moze dwa trzy tygodnie po sie uda zostac, ale to wszystko zalezy od pracy :( no orzech bardzo ciezko bedzie zgryzc. Ale cos wymyslimy :)

aisa lubi tę wiadomość

hchyvfxm7iotia77.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczynki

Namea cos wymyslicie. jeszcze macie troche czasu. ale rzeczywiscie to zalezy od linii, niektore nie chca wpuszczac jak widac ciaze i chce zaswiadczenia wlasnie.

Nanatasza zebys tych mdlosci nie wywolala bo podobno sie pojawiaja w 6 tyg. ja tez nie mam zadnych mdlosci narazie i ciesze sie z tego. Brzuch tez mnie juz nie boli, wogole czuje sie jak przed ciaza. najwazniejsze ze lekarz na wizycie powie ze wszystko ok. moja kolezanka cala ciaze zero mdlosci a zebralo jej sie na rzyganie jak jechala rodzic :P

Co do wedlin to ja tez uwazam na te podejrzane lub ciezkie, w sumie jem tylko szynke z piersi z kurczaka i indyka. ale ja ogolnie nie wpieprzalam nigdy duzo wedlin.

a kawy nie pije bo przed ciaza tez nie pilam ale jak mi sie zachce to sobie zrobie, 1,2 mozna wypic, moze nie bardzo mocna. za to pije duzo slabych herbat. mam na nie niesamowita ochote :)

Co do otwarcia nowego watku mysle ze nie zostal otwarty bez powodu. cos musialo sie na tym watku nie spodobac, inaczej nie mialoby to zadnego sensu....

milego dnia wszystkim

aisa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie położna jest w pakiecie z ginem :) tzn. najpierw jest wizyta u położnej, a potem u lekarza - i tak za każdym razem :)

Co do szkoły rodzenia... w pierwszej ciąży myślałam o tym, i nawet zapytałam położną jaką poleca na co ona: a po co pani szkoła rodzenia? szkoda pieniędzy, lepiej na dziecko wydać ;) same urodzimy :D i nie poszłam ;) a jak tak patrzę z perspektywy porodu to nie wiem czy by mi szkoła rodzenia coś pomogła :P to są takie emocje, adrenalina i stres, że szok, a organizm sam dobrze wie co robi :) zresztą przy moim porodzie były 3 położne i tak mnie dobrze instruowały, że udało się szybko urodzić bez szkoły rodzenia :)

aisa lubi tę wiadomość

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka :) ja podobnie jak Ty czuje sie jak przed ciaza, no moze jedyne to, ze zadnej koszuli juz nie moge dopiac. Mmam dosyc spory biust, i jak juz na poczatku az tak sie powiekszy to co dopiero bedzie potem :D :D :D nie chce myslec!

nowatorka, Nanatasza, aisa lubią tę wiadomość

hchyvfxm7iotia77.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny a jak zapobiegacie rozstepom? Ja sie ich stracznie boje, i juz codziennie sie smaruje i lekko masuje. Oby mnie to ominelo...

hchyvfxm7iotia77.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:
    Nowatorka :) ja podobnie jak Ty czuje sie jak przed ciaza, no moze jedyne to, ze zadnej koszuli juz nie moge dopiac. Mmam dosyc spory biust, i jak juz na poczatku az tak sie powiekszy to co dopiero bedzie potem :D :D :D nie chce myslec!

no mnie troche boli biust ale tez jakos nie strasznie. ja i tak juz mam duzy z natury wiec lepiej zeby sie za bardzo nie powiekszal :O

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Nanatasza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:
    mam to samo! oby się nie skończyło na męskich t-shirtach ... cyc wielki żo ho ho!! :D

starania od 2007
  • moniiikaaa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:
    Dzieczyny a jak zapobiegacie rozstepom? Ja sie ich stracznie boje, i juz codziennie sie smaruje i lekko masuje. Oby mnie to ominelo...

Ja narazie używam kremu dla mam Babydream z Rossmanna, ale od grudnia planuje używać oleju kokosowego i migdałowego. Podobno świetnie działa na skórę i zapobiega rozstępom :).

Nanatasza, aisa lubią tę wiadomość

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:
    też się tego boję.. i w moim przypadku, obawiam się, że ich nie uniknę.. smaruję się balsamami, ale mam skłonności do rozstępów. jak byłam dzieckiem za szybko urosłam (obecny wzrost miałam już w wieku 12-13 lat, 174cm) i skóra na nogach nie nadążała. Całe uda mam w białych pręgach, jakby mnie ktoś tłukł przez pół życia.
    próbuję się pocieszać, że może tylko takie skłonności od bioder w dół i brzucha mi nie obejmie :)

słyszałam o metodzie, by brać zimny prysznic na brzuch, polewać zimną wodą. Ile w tym prawdy.. nie wiem.

starania od 2007
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym cycem to jest nie do ogarniecia! Szosty tydzien dopiero, a ja juz DD mam, jak nie wiecej :D co to bedzie pozniej?

Ja tez na kokosowy i migdalowy sie nastawiam! na razie robie co dwa dni peeling, a codziennie oliwka z Palmersa :)

hchyvfxm7iotia77.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny ;-)

MartaT widzie że myto wizytować u gina będziemy w tych samych dniach i termin porodu też podobny ;-)

Co do mdłości ja w poprzedniej ciąży całe 3 miesiące nie rozstawałam się z toaletą
    w tej jest lepiej zależy od dnia .

A z tym 2 wątkiem tez jestem zaskoczona ale też zostanę tutaj bo tu miło i wesoło ;-)

MartaT, aisa lubią tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno obawiam się rozstępów, dlatego czytałam już dużo o tym przed ciążą, ale przeraża mnie też wizja brzucha po ciąży. Boję się, że skóra będzie wiotka i pomarszczona :( dlatego zależy mi żeby nie przytyć dużo w ciąży i bardzo uważam na to co jem :).

katuni lubi tę wiadomość

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od zeszłej ciąż do kąpieli dodawałam sobie bio oil i nie mam żadnego bez smarowania . a przytyłam bardzo dużo

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ