X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:
    Nanatasza :) na istniejace juz rozstepy rewelacyjny jest bio oil. Poczytaj sobie :) moze Ci pomoze. Ja mam rozstepy na biuscie, bo tez mialam zawsze dosyc spory, dlatego boje sie o brzuch i jade codziennie juz.

O cycki tez sie boje :( ale juz sobie wymyslilam, ze jak bedzie fatalnie to podciagne najwyzej ;)

Zgredka :) wracaj szybko do zdrowia!

Dziewczyny jak sie robi ten cudzyslow?? :D

I własnie Bio oli jest dobry przeciw rozstępom już teraz .

A cudzysłów naciskasz cytuj przy wpisie na który odpowiadasz .

Elfka przy szpitalach obecnie często są darmowe szkoły rodzenia przynajmniej u nas

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    I własnie Bio oli jest dobry przeciw rozstępom już teraz .

A cudzysłów naciskasz cytuj przy wpisie na który odpowiadasz .

Elfka przy szpitalach obecnie często są darmowe szkoły rodzenia przynajmniej u nas
    Właśnie teraz widzę, że na stronach szpitali w okolicy są bezpłatne :) tylko ilość miejsc ograniczona :)

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfka my juz i tak mamy praktykę ja tez za pierwszym razem nie byłam bo jak sie zapisałam to mi wolny termin znaleźli na 17 lipca a ja urodziłam 20 wiec sie uśmiałam bo miałam szkołę rodzenia szybka

Elfka lubi tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

• Elfka Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    Elfka my juz i tak mamy praktykę ja tez za pierwszym razem nie byłam bo jak sie zapisałam to mi wolny termin znaleźli na 17 lipca a ja urodziłam 20 wiec sie uśmiałam bo miałam szkołę rodzenia szybka
    Dokładnie, teraz to by była strata czasu, a przecież starszym trzeba się zajmować ;) nie wiem jak sobie poradzę z brzuchem i biegającą małą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 12:12

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje się właśnie po wizycie u ginekologa. Zrobiła wywiad czy bolą mnie piersi. Powiedziała ze jak bolą to dobrze bo znaczy ze ciąża rośnie. Później zrobiła usg gdzie widać już było piękna fasolkę. Melduje ze ciąża jest żywa i...... bije piękne cudne serduszko!!! Zakochałam sie! Piękne uczucie. I wtedy uświadomiłam ze kurde, zostane matka a w moim brzuchu jest drugi maleńki człowieczek i bije mu piękne serduszko. I jak robiła mi to usg to poglaskalam brzuszek. Powiedziała ze widać wszystko dobrze no i tętno.Dała mi też skierowanie na komplet badań. Mam grupę krwi Arh- i powiedziała ze jak mam ujemna to będę raz na trymestr musiała robić przeciwciała. Kazała mi duuuzo leżeć, odpoczywać. Mam nic nie dźwigać tylko jak najwięcej leżeć i odpoczywać. I pytała czy chce zwolnienie :)

nowatorka, Elfka, katuni, majeczka87, Ejrene, aisa, kasiuleks, Nanatasza lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina to super ze juz <3 widzialas :) no ja tez chyba jeszcze do konca nie wierze ze w moim brzuchu jest nowe zycie. moze uwierze po wizycie ;)
    a dlaczego masz tak duzo odpoczywac i lezec? ja tam uwazam ze jak nie ma jakichs problemow to nie trzeba tak lezec przesadnie, nie dzwigac wiadomo i nie przesadzac w pracy ale zeby lezec...

Karolina_karolina lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - super! cieszymy się z Tobą, że wszytko jest dobrze :)

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Elfka Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina cudnie! <3

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazała leżeć bo mam 6tydz i 3 dzien a według doktor ciąża wygląda na 5tc i 3 dni wiec jest trochę malutka o tydzien. Kazała mi nie przerywać brania luteiny i leżeć właśnie żeby wszystko było ok. Powiedziała ze w ciążę mogłam zajść później ale lepiej żeby narazie nie ryzykować. Za tydzień mamy kontrolna wizytę.

hchygox1kst10j9v.png
  • Basiulka Debiutantka

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, gratulacje, cieszę się że wszytko w porządku:) Ja mam nadzieję, że jak w poniedziałek zobaczę i usłyszę serduszko to w końcu naprawdę uwierzę, że jestem w ciąży:) bo nadal nie dowierzam w to szczęście;)

Jeśli chodzi i kawę, to przed ciążą pijam sporo, a teraz jakoś nie mam ochoty, ale od dziś zaczęłam pić Inkę;)

do szkoły rodzenia raczej nie będę chodzić, ale tylko z racji tego, że sama jestem Położną :):) ale z doświadczenia "tego po drugiej stronie" wiem, że bardzo z tym różnie. jednak w większości kobiety po szkole są bardziej świadome, ale tak jak mówię bywa baardzo różnie, niektórym pomaga a niektórym wręcz przeciwnie;)

miłego dnia! :)

ps. Dziewczyny tak dużo piszcie, że trudno nadążyć z czytaniem;) ale to bardzo pozytywne;)

Elfka, aisa lubią tę wiadomość

0d1ys65gfed679d5.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super gratuluje ;-)

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

• Elfka Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka moja córa starsza od Twojego o 5 dni tylko :D będziesz miała drugie lipcowe dzieciątko jak ja? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 12:32

aisa, Nutka-koloru lubią tę wiadomość

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super :)
    Gratuluje :) Usłyszeć <3 wspaniale uczucie ;)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Basiulka to mamy ekspertke ;) fajnie bedziesz wzdrażać zielone mamusie?;)

aisa lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :) gratulacje!!! Ale wspaniala wiadomosc :) i slychac bylo tak glosno bicie serca? Ja wciaz nie potrafie sobie tego wyobrazic. A powiedz prosze co to ta luteina? Ja w porownaniu do Was to widze, ze jestem zielona absolutnie w kazdym temacie!

Dziekuje dziewczyny za wskazowki co do cytowania wypowiedzi. Jestem tak ostatnio rozkojarzona, ze nie znalazlam, a szukalam dosyc powaznie :P

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, czy mozna do Was dolaczyc? Kilka dni temu wyszedl mi pozytywny test. Nie ukrywam ze jestem nieco przerazona bo mam w domu niespelna poltoraroczna corke...

nowatorka, aisa lubią tę wiadomość

• namea Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karolina1990 :) zapraszamy!

Basiulka :) ja tez ciagle niedowierzam! Mimo, ze mam juz zdjecie kropki. Ale czekam na bicie serca, mysle, ze wtedy do mnie dotrze co sie tam w tym moim brzuchu dzieje!

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    Kazała leżeć bo mam 6tydz i 3 dzien a według doktor ciąża wygląda na 5tc i 3 dni wiec jest trochę malutka o tydzien. Kazała mi nie przerywać brania luteiny i leżeć właśnie żeby wszystko było ok. Powiedziała ze w ciążę mogłam zajść później ale lepiej żeby narazie nie ryzykować. Za tydzień mamy kontrolna wizytę.
    Brałaś luteinę w II fazie cyklu już tak? bo ja w poprzedniej ciąży dostałam w 8-mym tygodniu i brałam do końca, razem z dupkiem :/ i zastanawiam się czy teraz też nie powinnam :/ ale to i tak na receptę

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Witajcie, czy mozna do Was dolaczyc? Kilka dni temu wyszedl mi pozytywny test. Nie ukrywam ze jestem nieco przerazona bo mam w domu niespelna poltoraroczna corke...
    gratulacje! <3 Dasz radę :) ja też z takim małym dzieckiem i w kolejnej ciąży :)

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super super!!! :) Gratuluje :) Tak patrze, ze jestesmy praktycznie w tym samym czasie ciazy, to moze u mnie powoli tez bedzie widac :) Nadziei sobie znowu narobilam :) a wizyta dopiero za tydzien... Ale bardzo sie ciesze razem z Toba :) Tak wogole to chyba jestes pierwsza lipcowka, ktora uslyszala serduszko!!! :D

Karolina1990 witamy :)

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ