Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
namea wrote:Nanatasza na istniejace juz rozstepy rewelacyjny jest bio oil. Poczytaj sobie moze Ci pomoze. Ja mam rozstepy na biuscie, bo tez mialam zawsze dosyc spory, dlatego boje sie o brzuch i jade codziennie juz.
O cycki tez sie boje ale juz sobie wymyslilam, ze jak bedzie fatalnie to podciagne najwyzej
Zgredka wracaj szybko do zdrowia!
Dziewczyny jak sie robi ten cudzyslow??
I własnie Bio oli jest dobry przeciw rozstępom już teraz .
A cudzysłów naciskasz cytuj przy wpisie na który odpowiadasz .
Elfka przy szpitalach obecnie często są darmowe szkoły rodzenia przynajmniej u nas
-
Nutka-koloru wrote:I własnie Bio oli jest dobry przeciw rozstępom już teraz .
A cudzysłów naciskasz cytuj przy wpisie na który odpowiadasz .
Elfka przy szpitalach obecnie często są darmowe szkoły rodzenia przynajmniej u nas
-
Elfka my juz i tak mamy praktykę ja tez za pierwszym razem nie byłam bo jak sie zapisałam to mi wolny termin znaleźli na 17 lipca a ja urodziłam 20 wiec sie uśmiałam bo miałam szkołę rodzenia szybka
Elfka lubi tę wiadomość
-
Nutka-koloru wrote:Elfka my juz i tak mamy praktykę ja tez za pierwszym razem nie byłam bo jak sie zapisałam to mi wolny termin znaleźli na 17 lipca a ja urodziłam 20 wiec sie uśmiałam bo miałam szkołę rodzenia szybka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 12:12
-
Dziewczyny melduje się właśnie po wizycie u ginekologa. Zrobiła wywiad czy bolą mnie piersi. Powiedziała ze jak bolą to dobrze bo znaczy ze ciąża rośnie. Później zrobiła usg gdzie widać już było piękna fasolkę. Melduje ze ciąża jest żywa i...... bije piękne cudne serduszko!!! Zakochałam sie! Piękne uczucie. I wtedy uświadomiłam ze kurde, zostane matka a w moim brzuchu jest drugi maleńki człowieczek i bije mu piękne serduszko. I jak robiła mi to usg to poglaskalam brzuszek. Powiedziała ze widać wszystko dobrze no i tętno.Dała mi też skierowanie na komplet badań. Mam grupę krwi Arh- i powiedziała ze jak mam ujemna to będę raz na trymestr musiała robić przeciwciała. Kazała mi duuuzo leżeć, odpoczywać. Mam nic nie dźwigać tylko jak najwięcej leżeć i odpoczywać. I pytała czy chce zwolnienie
nowatorka, Elfka, katuni, majeczka87, Ejrene, aisa, kasiuleks, Nanatasza lubią tę wiadomość
-
karolina to super ze juz widzialas no ja tez chyba jeszcze do konca nie wierze ze w moim brzuchu jest nowe zycie. moze uwierze po wizycie
a dlaczego masz tak duzo odpoczywac i lezec? ja tam uwazam ze jak nie ma jakichs problemow to nie trzeba tak lezec przesadnie, nie dzwigac wiadomo i nie przesadzac w pracy ale zeby lezec...Karolina_karolina lubi tę wiadomość
-
Kazała leżeć bo mam 6tydz i 3 dzien a według doktor ciąża wygląda na 5tc i 3 dni wiec jest trochę malutka o tydzien. Kazała mi nie przerywać brania luteiny i leżeć właśnie żeby wszystko było ok. Powiedziała ze w ciążę mogłam zajść później ale lepiej żeby narazie nie ryzykować. Za tydzień mamy kontrolna wizytę.
-
Karolina, gratulacje, cieszę się że wszytko w porządku:) Ja mam nadzieję, że jak w poniedziałek zobaczę i usłyszę serduszko to w końcu naprawdę uwierzę, że jestem w ciąży:) bo nadal nie dowierzam w to szczęście;)
Jeśli chodzi i kawę, to przed ciążą pijam sporo, a teraz jakoś nie mam ochoty, ale od dziś zaczęłam pić Inkę
do szkoły rodzenia raczej nie będę chodzić, ale tylko z racji tego, że sama jestem Położną ale z doświadczenia "tego po drugiej stronie" wiem, że bardzo z tym różnie. jednak w większości kobiety po szkole są bardziej świadome, ale tak jak mówię bywa baardzo różnie, niektórym pomaga a niektórym wręcz przeciwnie;)
miłego dnia!
ps. Dziewczyny tak dużo piszcie, że trudno nadążyć z czytaniem;) ale to bardzo pozytywne;)
Elfka, aisa lubią tę wiadomość
-
Karolina gratulacje!!! Ale wspaniala wiadomosc i slychac bylo tak glosno bicie serca? Ja wciaz nie potrafie sobie tego wyobrazic. A powiedz prosze co to ta luteina? Ja w porownaniu do Was to widze, ze jestem zielona absolutnie w kazdym temacie!
Dziekuje dziewczyny za wskazowki co do cytowania wypowiedzi. Jestem tak ostatnio rozkojarzona, ze nie znalazlam, a szukalam dosyc powazniea szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Witaj Karolina1990 zapraszamy!
Basiulka ja tez ciagle niedowierzam! Mimo, ze mam juz zdjecie kropki. Ale czekam na bicie serca, mysle, ze wtedy do mnie dotrze co sie tam w tym moim brzuchu dzieje!a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Karolina_karolina wrote:Kazała leżeć bo mam 6tydz i 3 dzien a według doktor ciąża wygląda na 5tc i 3 dni wiec jest trochę malutka o tydzien. Kazała mi nie przerywać brania luteiny i leżeć właśnie żeby wszystko było ok. Powiedziała ze w ciążę mogłam zajść później ale lepiej żeby narazie nie ryzykować. Za tydzień mamy kontrolna wizytę.
-
karolina1990 wrote:Witajcie, czy mozna do Was dolaczyc? Kilka dni temu wyszedl mi pozytywny test. Nie ukrywam ze jestem nieco przerazona bo mam w domu niespelna poltoraroczna corke...
-
Karolina super super!!! Gratuluje Tak patrze, ze jestesmy praktycznie w tym samym czasie ciazy, to moze u mnie powoli tez bedzie widac Nadziei sobie znowu narobilam a wizyta dopiero za tydzien... Ale bardzo sie ciesze razem z Toba Tak wogole to chyba jestes pierwsza lipcowka, ktora uslyszala serduszko!!!
Karolina1990 witamyKarolina_karolina lubi tę wiadomość
Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)