Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny musze się pochwalić - ale zrobiłam żarełko!
chodziło za mną od dłuższego czasu i zrobiłam na 2 dni
Chili con carne level mistrz:)
Nie lubię korzystać z gotowych torebek wiec wszyściutko sama doprawiałam- pychotka!
Polecam przepis z kwestii smaku - idealny jest!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 18:16
oldżi, Patutka, Ejrene, jusella, nowatorka, kama005, Agaax, Ana32, kot_bury lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Ufff, ja dziewczyny wyszłam dopiero z pudeł i stosów ubrań. Wczoraj odebraliśmy od mojej starszej siostry wszystkie ubranka jakie zostały jej po synku i miałam dwa dni porządkowania, segregowania i pakowania. Ale jeśli będziemy mieli synka to mam z głowy ubieranie go do 116 cm. Na pewno duuuuża oszcędność, a ja to całe życie staram się być jak najbardziej praktyczna. Bardzo się cieszę!
Oglądam Wasze brzuszki, faaajne jesteście, takie okrąglutkie.
Wczoraj rano mieliśmy wizytę, z dzidzią w porządku, u mnie 4 kg na plusie. Za dwa tygodnie połówkowe USG, czekam z ogromną niecierpliwością żeby się dowiedzieć co tam siedzi.Ale już codziennie dostaję lekkie kopniaczki, więc jestem spokojna.
Ależ to jest szczęście być w ciąży!Pozdrawiamy Was!
jusella, Ejrene, aisa, stokrotka2013, eve90, Zuzulka88, Smile, kot_bury lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
A ja miałam iść 17 na wizytę jednak po dzisiejszych wynikach trafiłam do gina.
Glukoza, morfologia,tsh ok ale mocz.. Duże leukocyty norma 1-5 a i mnie 18-25 więc pojechałam.
Sprawdził ginekologicznie i mam grzybka... Powiedział że jutro na posiew moczu mam przed wysikaniem umyć się i włożyć tampona... Aby był czysty mocz bo możliwe że przy sikancu poszło śluzu i przez to.
Dostałam antybiotyk natamycyna dopochwowo któraś miała może?
Oglądałam dzidzie ruchliwa i włączył mi na chwilę 3d zrobił z 7 zdjęć bardzo widocznych jak trzyma kciuka w buzimały czlowieczek już fajny
Powiedział że ciąża bardzo ładna więc czuję się spokojnie.
Jednak te moje uplawy ostatnio mnie dobrze niepokoily że więcej i takie bardzo wodniste miałam...
Dziewczyny w którym tygodniu polowkowe się robi?Zuzulka88 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Dalile wrote:Koleżanka obiecała, że da mi ciuszki po swojej córce - jak myślicie, kiedy się po nie zgłosić? Myślałam, że ok 25 tyg żeby mieć czas uzupełnić braki i być przygotowaną za wczasu.
Mam ten sam problem- mamy dostać rzeczy po córkach siostry mojego i też nie wiem kiedy zacząć to ogarniać. Z jednej strony chciałabym już a z drugiej muszę koncik dla Maluszka zorganizować więc chyba jeszcze poczekam
-
Sloneczko to jeszcze malec nie pokazal co ma miedzy nogami? Mi juz 2 razy potwierdzil dziolche
Co do pracy to ja bylam z tych pracujacych, pracowalabym do konca ale pod 1 warunkiem...ze nic zlego sie nie dzieje. Dopoki wszystko bylo ok to moglam pracowac ale po incydencie z krwia powiedzialam stop. I wiem ze dbam o moja dzidzie a w pracy jakos sobie poradza a potem za rok,2 wszyscy zapomna ze bylam na zwolnieniu. A dzidzia bedziel na swiecie ze mna -
Dalile wrote:Koleżanka obiecała, że da mi ciuszki po swojej córce - jak myślicie, kiedy się po nie zgłosić? Myślałam, że ok 25 tyg żeby mieć czas uzupełnić braki i być przygotowaną za wczasu.https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
Czesc dziewczyny. Ja juz po badaniach polowkowych. Kolejny raz powiedzial Pan doktor ze chlopiec wiec juz sie raczej nie zmieni. Dzidzioch jest zdrowy I wsxystkie parametry w normie. Wazy okolo 271 g. I wszystko byloby ok gdyby nie to ze mam krotka szyjke 2.8 cm. Wiem ze juz pisalyscie o tych wymiarach szyjki ale bede wdzieczna jak napiszecie ile Wy macie?
jusella, aisa, mamuśka1, oldżi, Agaax, Ejrene, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nowa! wrote:Czesc dziewczyny. Ja juz po badaniach polowkowych. Kolejny raz powiedzial Pan doktor ze chlopiec wiec juz sie raczej nie zmieni. Dzidzioch jest zdrowy I wsxystkie parametry w normie. Wazy okolo 271 g. I wszystko byloby ok gdyby nie to ze mam krotka szyjke 2.8 cm. Wiem ze juz pisalyscie o tych wymiarach szyjki ale bede wdzieczna jak napiszecie ile Wy macie?
Sergiusz
-
Hej dziewczyny, byłam na połowkowych (drugie połowkowe u drugiego gina w pn
a no więc tak. mimo moich ogromnych obaw co do łożyska (mam jakiś polip na łożysku) oraz co do krótkiej szyjki to tak.
Wszystko z synkiem dobrze. Waży byk 411 gserduszko, przeplywy, tetno, brzusio, mozg itp wszystko ok super.
co do łożysko przepływy super, łożysko mam na przedniej ścianie ale na szczęście nie przodujące - mówił, że łożysko generalnie bardzo ładne oprócz tego czegoś uwypuklającego się do macicy - ale nie szkodzi to dziecku, nie ma w nim żadnych przepływów - po prostu jakaś narośl i tyle. najwazniejsze, że się nie zwiekszylo ale zmniejszylo.
szyjka dokladnie zbadana - ma 33mm (ostatnioo było 26mmzamknięta, twarda - mówi, że wszsytko dobrze i mam być spokojna o Wiktorka
Doktor dał zdjęcie młodego - znaczy jego klejnotów (nie wiem czy to fiutelek czy jajeczko - nieważne - ważne, że płecheheh wydrukował specjalnie oddzielnie dla męża aby miał zdjęcie dziecka w portfelu
heheheeh ) takze super!! ojjj jaka jestem szczesliwa - wchodząc do gabinetu położona sprawdziła mi ciśnienie 140/73 a puls 126!!!!! taka byłam zestresowana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 19:48
jusella, aisa, alexxx, mamuśka1, eve90, oldżi, stokrotka2013, Ejrene, Zuzulka88, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Dziewczynki znam już wyniki z amnio kariotyp męski prawidłowy! Siedzę i ryczę że szczęścia!
Udało mi się jeszcze przesunąć badania genetyczne II trymestru z 29 lutego na 19stego (potem Tatusiek wyjeżdża za granicą do pracy- przyjechał specjalnie, żeby być przy mnie podczas tych 3 tygodni).
Dla takiego dnia jak dzisiaj mogę codziennie pić glukozę! Nawet podwójną dawkę!MirelS, izulala, alexxx, mamuśka1, eve90, Wiola90, Milcia, oldżi, stokrotka2013, aisa, Maka, Telashe, kama005, Agaax, Ana32, Ejrene, Zuzulka88, Smile, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Truskawka- mam bardzo podobnie, też muszę zjeść porządne 3 posiłki,a między nimi jeszcze coś podjadać
Dołączam się do gratulacji!jak Wam zazdroszczę, że znacie płeć i już tyle Was po połówkowych. Ja zwykła wizytę mam dopiero 25.02 a do połówkowych jeszcze daleeeko - w mojej klinice robią to badanie w 21 tygodniu dopiero;/
jusella lubi tę wiadomość
-
jusella wrote:Dziewczynki znam już wyniki z amnio kariotyp męski prawidłowy! Siedzę i ryczę że szczęścia!
Udało mi się jeszcze przesunąć badania genetyczne II trymestru z 29 lutego na 19stego (potem Tatusiek wyjeżdża za granicą do pracy- przyjechał specjalnie, żeby być przy mnie podczas tych 3 tygodni).
Dla takiego dnia jak dzisiaj mogę codziennie pić glukozę! Nawet podwójną dawkę!jusella lubi tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Izulala- tak, wszystko krew popaprała no i wiek (za 2 tygodnie 38 lat skończę), ryzyko ZD przed PAPPA 1 do prawie 900 a po już 1:141 i lekarze doradzali amnio.
I w sumie nie żałuję, że zdecydowałam się na amnio a nie na nifty czy Harmony bo teraz mam wykluczone wszystkie wady genetyczne a nie tylko te 3 podstawowe trisomieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 20:16