X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka ja tez slyszlaam jaka to zla jestem ze jestem w ciazy i ze sobie na zwolnienie poszlam i zostawilam dzieci... rodzice uczniow tak psioczyli. Ale wiesz co? olać to.. teraz masz myslec o sobie i dziecku i jesli lekarz zaleci lezenie to wogle poprsocic zey nie przekazywali Ci tych komentarzy. Naprawde nie warto brac ich do glowy bo i Ty i maluszek na tym cierpisz

kijanka_88, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka teraz najwazniejsza jestes ty i dzidzia. Praca jest na 2 miejscu. Wiem, mi tez bylo b przykro isc na zwolnienie bo tez lubie moja prace. Ale pamietaj ze nikt ci orderu za to nie da

majeczka87, kijanka_88, Gagaga, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka - olej komentarze i komentatorów. I uczynnch "donosicieli" również.
    Ja zrezygnowałam z pracy ze względu właśnie na chorą atmosferę- jak tylko człowiek wyszedł z pokoju od razu stawał się tematem nr 1. Przez stres zaliczyłam jedno poronienie i kłopoty z kręgosłupem i miałam wybór- zdrowie albo praca (dodam, że uwielbiałam swoją pracę)
    Zrezygnowałam z pracy, kłopoty zdrowotne przeszły, stres odszedł w niepamięć a w nagrodę noszę pod sercem małe serduszko :-)
    Szkoda tylko, że ludzka zawiść potrafi wykończyć człowieka i obrzydzić mu coś co sprawiało przyjemnoś

kijanka_88, alexxx, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię swoją pracę i ludzi niej i ciężko mi będzie się pożegnać ale tak jak ktoś napisał medalu nie dostanę dlatego też od kwietnia planuje iść na zwolnienie, zwłaszcza że tą wątrobę odczuwam teraz codziennie.
    Tak że Kijanka Twój organizm daje Ci znać że na Ciebie pora. A ruchów ja nie czuje nadal.

Też zamowiłam z allegro szydełka i spróbuje zrobić kocyk :)

A to ja i mój brzuch z poniedziałku (18t 1d) moja siostra mówi że duży jak na pierwszą ciążę.

b056c507f1e35a87med.png

mamuśka1, eve90, jusella, alexxx, MirelS, aisa, Wiola90, _analiza, nowatorka, ona2012, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny...
    poczytałam sobie Was, uśmiechnęłam, zjadłam na pocieszenie zakazane chrupki (mąż mnie zabije :P) ale wiecie to lepiej mi dużo... może to stres tak potęguje ten ból... jak leżę to nie boli...

Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tym szydełkowaniem... hmmm może i ja coś zaczne kombinować zawsze chciałam sie nauczyć robić na drutach i szydełkować...

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki dziewczyny

Ejrene lubi tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    A tym szydełkowaniem... hmmm może i ja coś zaczne kombinować zawsze chciałam sie nauczyć robić na drutach i szydełkować...
    takie robótki wyciszają :)

oficjalnie mam szlaban na ciuchy dziecięce. Wyszły mi samych dzisiejszych zakupów dwa pełne wsady pralki (wsad 8kg)... ale byłam w ciucholandzie i była przecena "wszystko po złotówce" więc wróciłam jak objuczony osioł ;) poza niedrapkami i skarpetkami oficjalnie mamy wszystko z ubranek. Koszt? 43zł...

jusella, mamuśka1, eve90, Ejrene, stokrotka2013, Agaax, Ana32, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie macie fajne brzuchy!

Ejrene lubi tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Kijanka ja tez slyszlaam jaka to zla jestem ze jestem w ciazy i ze sobie na zwolnienie poszlam i zostawilam dzieci... rodzice uczniow tak psioczyli.
    Rodzice moich przedszkolaków też tak zareagowali- zła, niedobra, porzuciła dzieci :) No i po tym jak potraktowała mnie dyrekcja wiem, że to miejsce po prostu niszczyło mnie psychicznie :)

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj bóle w podbrzuszu jak na okres. Musze zapisać się do Gin by mi wypisała lek bo zgubiłam receptę ;/ to od razu zapytam a w dole brzucha czuje jakby mi się coś wiercilo...

Zaraz cykne fote swojego brzucha ;)

Maka jak wizyta?

Kijanka oby było wszystko ok. Nie zwracaj uwagi na komentarze innych bo ty i maleństwo jesteście najważniejsi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 16:54

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o to mój brzuch wg USG 18tydz

20160210-165752.jpg

mamuśka1, jusella, MirelS, eve90, aisa, stokrotka2013, _analiza, nowatorka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,ale macie duże brzuchy! Nie mogę się nadziwić,bo u mnie nadal niewielka krągłość, jak wzdęcie czy przejedzenie...

Też bym chciała umieć na drutach, kiedyś próbowałam, ale nic mi nie wychodziło, może się teraz jeszcze raz skuszę...;)

Nie mam pojęcia o co chodzi z tym Waszym twardnieniem i stawianiem się macicy - ja chyba nigdy nic takiego nie czułam,tylko różne bóle w podbrzuszu, hm...
    Ja zażywałam magnez+b6, a na ostatniej wizycie ginka kazała mi kupić Asmag i dopiero dziś odwiedziłam aptekę.

Telashe to udane łowy miałaś! Ja też byłam dziś na sh i kupiłam kilka fajnych ubranek oraz poduszkę w kształcie C do karmienia za 3 zł:) na złotówki się nie pcham, bo u nas jest taki szał, że bałabym się, że oberwę w brzuszek...

jusella, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawka, a jak się czujesz? przeszły mdłości? mi jeszcze trochę towarzyszą, ale o wiele mniej i już nie wymiotuję;)
    Olejcie wredne koleżanki z pracy i szefowe złe bestie! Ja się już nie przejmuję, choć też co nieco do mnie dotarło;)

• eve90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie chce słuchać, na początku jak zaszlam w ciążę tak się bałam tego co będą gadac w pracy, szczególnie ze tam jestem jedną z 'młodszych' tak się denerwowalam że ciągle płakałam ale teraz.. po czasie zrozumialam że szkoda moich nerwów na plotkarzy których boli szczęście innych! A czy plotkowali? Napewno! Ale nawet nie pytam kolezanek, Ci co trzeba się ucieszyli a reszte olalam... :)

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    A o to mój brzuch wg USG 18tydz

20160210-165752.jpg
    Piękny brzucholek <3
    Mój przy waszych to malutki taki jest haha :-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    truskawka, a jak się czujesz? przeszły mdłości? mi jeszcze trochę towarzyszą, ale o wiele mniej i już nie wymiotuję;)

Mi mdłości też jeszcze towarzyszą (zwłaszcza jak mam za dużą przerwę między posiłkami) ale jest o wiele lepiej niż było. Czasami tylko (zwłaszcza po wstaniu i tak do południa) jak coś zjem na szybko to może mi się zdarzyć, że zwymiotuję ale jeden rzyg to jestem w stanie przetrwać :D
    Są dni, że czuję się bardzo słabo, bez energii i zanim wstanę z łóżka to czuje się baaardzo dziwnie, ale np. dziś jest całkiem ok i nawet mnie nie mdli mimo, że już sporo minęło od ostatniego posiłku.
    Ciąża nauczyła mnie jednego: choć by się waliło, paliło to ja muszę zjeść śniadanie, konkretny sycący obiad i porządną kolację. No i między posiłkami co chwilę coś, żeby przerwa nie była dłuższa niż dwie godziny :) Dzidzia zmusza do dbania o siebie :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, nie powiem że nie kręcił nosem... Ale później stwierdził, że rozumie mnie bo ciąża wystarana.. Posłuchał serduszka, zbadał szyjkę - tylko powiedział że wszystko dobrze- i wypisal skierowanie na polowkowe.

jusella, stokrotka2013, aisa, nowatorka, mamuśka1, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w nosie miej jego foszki. Masz prawo konsultować się z kim chcesz i tak często jak uważasz za niezbędne.

Maka, Telashe, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki macie :) Myślałam, że mój jest już bardzo widoczny, ale przy Was mogę się schować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 18:04

Patutka lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ