WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussela ja też zrobiłam właśnie sobie na własną rękę to tsh bo Dziewczyny pisały aby lepiej sprawdzić i mi wyszło 1,415 więc u mnie wporzadku.

Co do ruchów.... Ja już zglupialam bo zapytałam lekarza po usg czy jest nisko w dole brzucha bo ja czuję że onnie naciska na żołądek i koło żeber a on mówi że do żołądka to on ma jeszcze daleka drogę...
    Kurcze to co to jest... Wyraźnie jak siedzę to czuję że mi zaczyna coś uciskac na żołądku i woreczku żółciowym...aż się teraz martwię co mi się tam dzieje...

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ogromny problem z zatokami :( Czy ktoras z was tak miala i jakims cudem to wyleczyla?

klz9df9hph2l42tn.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Moja teściowa, to z kolei wszystko nówki by kupowałaa, na tony i bez pomyślenia co potrzebne.
    U mnie to 1/4 jest używanych z tego wszystkiego :-P

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Ejrene ja tez jestem z Dolnego Slaska i jutro planuje jechac do Wroclawia do babymaxu i Ascotu wiec dam ci znac bo jestem zainteresowana wózkiem baby design husky.

Daj znać co tam ciekawego w Askocie i Baby bo ja też z Dolnego i blisko do Wro :)

kot_bury lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    Asit a jakie konkretnie strony.?
    z polskich moge polecic zalando reszte bo ten sklep chyba w kazdym kraju jest a reszte so strony norweskie :)
    ale jak bys wpisala w google ciuchy ciazowe czy cos podobnego to napewno znalazlo by sie kilka stron w PL z fajnymi ciuchami

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    A ja mogę stwierdzić że zaliczyłam dzisiaj wyraźnego kopniaka :D Wcześniej było to takie jakby mnie coś miętoliło deptało/macało w dole brzucha :D
    Fratuluje :) moj od gtygodnia nie daje mi zasnac wieczorami bo wtedy jest najbardziej aktywny no i z rana robi mi pobudki hehehe chyba chce nie przyszykowac do wczesnego wstawania, chodz dzis bylam pierwsza hehehe

• Asit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jako tako was nadrobilam :) moge sie przywitac z poranna kawusia :)
    Zaraz musze starszego budzis i wyszykowac do szkoly :) i musze sie wziasc za sprzatanie, wczoraj namowilam mojego na przemeblowanie w salonie i udalo mi sie po wszystkim tylko po odkurzac wiec dzis reszta pozadkow :)

jusella, aisa lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam w piatkowy poranek !

My jutro idziemy w poszukiwaniu mebli do duzego pokoju gdzie bede mogla przelozyc rzeczy z pokoju dzieciecego i kanapy :)
    Jak juz oproznie szafe w pokoiku to zaczne tam wkladac rzeczy dla malej :)

Ps. Juz poranne kopanko za mna ;)

jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit a ja proszę o norweskie stronki, bo też tutaj mieszkam. Ciężko znaleźć coś taniego i w miarę wyglądającego. Jedyne co na razie kupilam to przecenione spodnie z hm ,ale bardziej na wiosne się nadają..a na teraz,na tą pogodę nie mam nic za bardzo do ubrania, jeżeli chodzi o spodnie.

e96b0e4df0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ranne Ptaszki z Was :-)
    Też się witam. Patrzę przez okno i zapowiada się słoneczny dzień :-)
    Na 10:00 mam wizytę u gina, zobaczymy co powie na te moje wczorajsze wyniki. Po południu endokrynolog a w między czasie do USC podpisać papiery o uznaniu ojcostwa, więc "pracowity dzień mnie czeka, tym bardziej, ze na obiad planuje pierogi - dla Tatuśka z mięchem a dla mnie ze szpinakiem i serem :-)

kot_bury, aisa, eve90, Maka lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    Asit a ja proszę o norweskie stronki, bo też tutaj mieszkam. Ciężko znaleźć coś taniego i w miarę wyglądającego. Jedyne co na razie kupilam to przecenione spodnie z hm ,ale bardziej na wiosne się nadają..a na teraz,na tą pogodę nie mam nic za bardzo do ubrania, jeżeli chodzi o spodnie.
    http://www.stormberg.com/no/kampanje/mammaklaer/
    https://www.zalando.no/mammaklaer/
    http://www.lindex.com/no/dame/mom/overdeler-underdeler/?gclid=CjwKEAiA__C1BRDqyJOQ8_Tq230SJABWBSxnkx3mTWYgmdDeZV-aBCec0Ix2qXDQu7H8eGL1v7YDbhoCMLHw_wcB#!/page1/row1
    http://mamalicious.no/?gclid=CjwKEAiA__C1BRDqyJOQ8_Tq230SJABWBSxnnEMxGW319YJqxseXgwq9GW_iQk_WFJLbMd0uoL7fkRoC3d7w_wcB

to sa przykladowe w tym ostatnim najwiecej nakupowalam :) ale jak wpiszesz w google: mammakløer på nett to ci pokarze sklepy internetowe i zawsze mozna gdziesc na cos fajnego strafic :)

• Asit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja sie pochwale czym sie zajelam przy porannej kawce :)
    2e077f1b7d8571bemed.jpg

kot_bury, jusella, eve90, Wiola90, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Majeczka - chodzi Ci o sterylizator? jeśli tak to ja planuję zakup takiego:
    http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7440&cid=5

cena na allegro za nowy od 99 zł w górę
    http://allegro.pl/iij481-nuk-sterylizator-parowy-vapo-2w1-julnata-i5971658448.html

nie skarbie, o ten czajnik;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się piątkowo :) mąż przytachał mi z pracy jakieś choróbsko i przez ostatnie trzy dni byłam nie do życia, ale na szczęście domowe sposoby pomogły.

Jusella - dobrze, że endo jest w rodzinie, bo terminy faktycznie mają kosmiczne :) na pewno dostaniesz tabletki na obniżenie i będziesz musiała kontrolować co miesiąc, czy spada. No i oczywiście gratuluję i bardzo się cieszę, że wynik amnio był w porządku, tak mocno trzymałyśmy tu kciuki, że nie mogło być inaczej :)

Ze sklepów dziecięcych we Wrocławiu słyszałam dobre opinie o sklepie z wózkami w Astrze - podobno potrafią dobrze doradzić. Ale muszę zaciągnąć tam męża, bo niedaleko pracuje, a asortyment na stronie internetowej nie powala, więc dam Wam znać :)

Co do szydełko vs druty, to się wyłamię, bo dla mnie szydełko jest o wiele łatwiejsze, niby umiem te dwa podstawowe ściegi na drutach, ale nie wyglądają za ładnie. Na kocyk co prawda łatwiej chyba znaleźć fajny wzór na drutach, bo splot na szydełku generalnie wydaje mi się sztywniejszy niż druciany. Ale już na buciki czy maskotkę spokojnie się nada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 08:59

jusella, aisa lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja narazie trenuje jak juz nabore wprawy to wezme sie za szukanie jakiegos wzoru naszczescie mojego faceta siostra cuda robi na drutach wiec jak bede widziec ze sobie z czyms nie radze to poprosze ja o mala pomoc ale puki co chce sama sprobowac moze mi sie uda :P

kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    A to ja sie pochwale czym sie zajelam przy porannej kawce :)
    2e077f1b7d8571bemed.jpg

Asit jestem pełna podziwu :-)
    nie wiem czy patrzyłaś, ale na tej stronce, którą Ci podałam ze wzorem kocyka jest zakładka video gdzie są też podstawy :-)

• jusella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    nie skarbie, o ten czajnik;)

Oj Majeczka tych czajników to jest od groma i trochę i jeszcze konkretnego nie wybrałam
    :-)

majeczka87 lubi tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie patrzalam jeszcze jak zaczac kocyk narazie trenuje :) mysle ze po wekendzie wezme sie za probe kocyka :)

kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny. Az żal mi sie dzisiaj bylo budzić miałam piękny sen. Co prawda snilo mi sie ze urodzilam za wcześnie ale dużego i ślicznego chłopca. Chyba szkrab dal mamusi znac żeby się nie martwiła :-)

kot_bury, jusella, majeczka87, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matynka a gdzie w NO mieszkasz??

‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ