WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Witam się piątkowo :) mąż przytachał mi z pracy jakieś choróbsko i przez ostatnie trzy dni byłam nie do życia, ale na szczęście domowe sposoby pomogły.

Jusella - dobrze, że endo jest w rodzinie, bo terminy faktycznie mają kosmiczne :) na pewno dostaniesz tabletki na obniżenie i będziesz musiała kontrolować co miesiąc, czy spada. No i oczywiście gratuluję i bardzo się cieszę, że wynik amnio był w porządku, tak mocno trzymałyśmy tu kciuki, że nie mogło być inaczej :)

Ze sklepów dziecięcych we Wrocławiu słyszałam dobre opinie o sklepie z wózkami w Astrze - podobno potrafią dobrze doradzić. Ale muszę zaciągnąć tam męża, bo niedaleko pracuje, a asortyment na stronie internetowej nie powala, więc dam Wam znać :)

Co do szydełko vs druty, to się wyłamię, bo dla mnie szydełko jest o wiele łatwiejsze, niby umiem te dwa podstawowe ściegi na drutach, ale nie wyglądają za ładnie. Na kocyk co prawda łatwiej chyba znaleźć fajny wzór na drutach, bo splot na szydełku generalnie wydaje mi się sztywniejszy niż druciany. Ale już na buciki czy maskotkę spokojnie się nada :)

Dzięki za trzymanie kciuków :-)
    tu są kocyki również na szydełku
    www.garnstudio.com/
    generalnie z tej strony korzystam bo tu sporo darmowych wzorów jest i dla dorosłych i dla dzieci. po polsku cos ok. 2000 ale jak język angielski się wybierze to już ponad 6000

Asit, Ejrene, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury a w której Astrze? To jak nie będę za bardzo zmęczona to podjade zobaczyć. Co do wysokości baby design husky to ja z mężem jestesmy wysocy bardziej sie martwię mala gondola bo słyszałam opinie ze jak dziecko się rodzi latem to gondola powinna byc wieksza.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchow to ja bardziej czuje jakby mnie coś deptalo albo kopalo rozpychalo się w dole brzucha naciskając na pęcherz albo cholera wie na co... A wczoraj wieczorem to był dosłowne kopniak. Mam nadzieję że nie będzie to już raz tylko częściej :) Dzisiaj będę się zapisywać na USG bo mi jeszcze terminy zwieja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 09:08

majeczka87, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella aaa ok to poszukam;) do jaka tempka powinna byc mniej wiecej na mleko?

nowa! na pewno bedzie śliczny jak we snie;)

kot bury - doobrze ze juz zdrowko wrocilo ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Asit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dzięki za trzymanie kciuków :-)
    tu są kocyki również na szydełku
    www.garnstudio.com/
    generalnie z tej strony korzystam bo tu sporo darmowych wzorów jest i dla dorosłych i dla dzieci. po polsku cos ok. 2000 ale jak język angielski się wybierze to już ponad 6000

eee no stronka super :D

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

aisa, kot_bury, Kasiulina lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Kot bury a w której Astrze? To jak nie będę za bardzo zmęczona to podjade zobaczyć. Co do wysokości baby design husky to ja z mężem jestesmy wysocy bardziej sie martwię mala gondola bo słyszałam opinie ze jak dziecko się rodzi latem to gondola powinna byc wieksza.

A Lupo Comfort czy Dottyy Ci się nie podobają? Bo maja troszkę większą gondolkę.

Mi też się dziś śniło nasze dziecko w nocy :) było już na świecie i jechaliśmy z nim i z mężem po wózek ;) tylko nie wiem czy był to chłopczyk czy córa :P

eve90, aisa, kijanka_88, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Co do robótek ja oglądam póki co filmiki i czekam na książkę jakaś bo zamowilam i wtedy i ja zaczynam działać!

Chyba dużo myślimy o naszych dzieciach bo mi też już pare razy się śnił mój synek i zawsze to taki miły sen <3

Noo to trzeba jesc śniadanko i coś działać, choć pogoda kompletnie nie zachęca... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 09:42

jusella lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie takie: o której chodzicie spać i wstajecie jak jesteście teraz na L4? Bo ja dziś ze snem przesadziłam normalnie- zasnęłam o ... 3:30, a wstałam po 8:00. Teraz jestem nieprzytomna i tak konkretnie zakręciło mi się w głowie. Pewnie od niedospania. Ja już nie wiem jak mam unormować swoje godziny snu.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Dziewczyny, pytanie takie: o której chodzicie spać i wstajecie jak jesteście teraz na L4? Bo ja dziś ze snem przesadziłam normalnie- zasnęłam o ... 3:30, a wstałam po 8:00. Teraz jestem nieprzytomna i tak konkretnie zakręciło mi się w głowie. Pewnie od niedospania. Ja już nie wiem jak mam unormować swoje godziny snu.
    ja na L4 nie jestem ale wiecej robie sobie wolnego niz pracuje chodze spac dosc pozno czesto po polnocy i zadko mi sie zdarza zasnac wczesnie a wstaje po 6 czasem po 7 bo do 8 mam czas syna do szkoly wyprawic wiec wstawanie i tak itak musowe , zdaza sie ze wracam jeszcze poznie do lozka polezec cyba ze mam jakis nagly przyplyw energii to sie biore rana za jakas robote zawsze :)

• gagura Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    czy codziennie czujecie ruchy maleństwa ?? ja jestem bardzo zaniepokojona ponieważ wczoraj cały dzień nic sie nie ruszał dzisiaj jak narazie też nie :( miałyście też takie przerwy w kopniakach ??

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczelam czuc sporadyczne ruch od 15t6d i raczej nie byly codziennie pozniej w 16t1d lyly bardziej wyraziste ale tez sie zdazyl dzien ze nie czulam nic a od 17 t czuje codziennie

• aisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_30 wrote:
    Dziewczyny mam ogromny problem z zatokami :( Czy ktoras z was tak miala i jakims cudem to wyleczyla?
    Zatoki to masakra.. Może spróbuj je nagrzewać inhalacjami parowymi, na noc smarować amolem. Nigdy nie miałam z tym problemu, ale ponoć potrafi to być mocno upierdliwe.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagura wrote:
    czy codziennie czujecie ruchy maleństwa ?? ja jestem bardzo zaniepokojona ponieważ wczoraj cały dzień nic sie nie ruszał dzisiaj jak narazie też nie :( miałyście też takie przerwy w kopniakach ??
    Ja nie czuje codziennie, są dni niezłej aktywności i takie że nie pamiętam czy w ogóle choć raz kopnęło np wczoraj nic się nie działo.
    Jak się martwisz to zjedź coś słodkiego, przyjmij pozycję półleżącą i poczekaj, powinnaś dostać znak z wewnątrz ;D

I która to mówiła, że będzie mniej zmartwień jak pojawią się ruchy? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 10:19

kot_bury, jusella, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A Lupo Comfort czy Dottyy Ci się nie podobają? Bo maja troszkę większą gondolkę.

Muszę zobaczyć te wózki na żywo biorę pod uwagę jeszcze inne firmy ale zobaczymy po południu. Chciałabym dziś kupić albo zamówić i mieć to z głowy bo jest bardzo duży wybór wózków i ciężko się zdecydować.

Ejrene lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powitać piątkowo

U mnie sypie śnieg, jakiś powrót zimy się zapowiada ;)

Kotbury, fajnie że domowe sposoby dały radę z przeziębieniem :)

Ale Was wzięło na robótki ręczne ;) Ja umiem robić na drutach i szydełkować, ale dawno już tego nie robiłam. I chyba wolę szydełko jednak ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:

Ja jestem w ciąży dość usystematyzowna, po okresie pracy w nocy szanuje poduszkę ponad wszytko ;p, kładziemy się o 21:30, zasypiam około 22:00, o drugiej wstaje (niestety pęrzech już daje mi popalić), potem nieśpie przez 20 min - zazwyczaj młoda wtedy szalaje :P- chyba już wiem o której będę karmić w nocy ;P, no i o 06:00 pobutka na leki, i dokładni 06:57 wstaje ... hahahhaha patologia ;P i tak dzien w dzien :) czy chce czy nie :)

Kijanka
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    ja zaczelam czuc sporadyczne ruch od 15t6d i raczej nie byly codziennie pozniej w 16t1d lyly bardziej wyraziste ale tez sie zdazyl dzien ze nie czulam nic a od 17 t czuje codziennie
    własnie bardzo mnie ten fakt martwi że nic nie czuje jak sie nic nie zmieni do wieczora muszę umówic sie do gin bo inaczej oszaleje

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagura wrote:

Ja tez czasami mam wrażenie że nic nie czuje i się martwię ale tłumaczę sobie że dzieciątko jest jeszcze małe a i może się ruszać jak ty jesteś czymś zajęta i wtedy nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Jest to moje pierwsze dziecko i najczęściej czuję ruchy jak leżę albo jak się czymś mocno zdenerwuje.

aisa, kama005, kot_bury lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Muszę zobaczyć te wózki na żywo biorę pod uwagę jeszcze inne firmy ale zobaczymy po południu. Chciałabym dziś kupić albo zamówić i mieć to z głowy bo jest bardzo duży wybór wózków i ciężko się zdecydować.

z lupo jest problem z ciemnymi :) kolorami, dotty ma dwa kolory - ale tak jak pisaliśmy różnią się dość mocno kolorami internet a rzeczywistość ;)... husky znowu fajny jest ciemny... no i zwróćcie uwagę na torby pisałam już wcześniej - znaczenie się różnią ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 10:21

Kijanka
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ