Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kot_bury wrote:Witam się piątkowo
mąż przytachał mi z pracy jakieś choróbsko i przez ostatnie trzy dni byłam nie do życia, ale na szczęście domowe sposoby pomogły.
Jusella - dobrze, że endo jest w rodzinie, bo terminy faktycznie mają kosmicznena pewno dostaniesz tabletki na obniżenie i będziesz musiała kontrolować co miesiąc, czy spada. No i oczywiście gratuluję i bardzo się cieszę, że wynik amnio był w porządku, tak mocno trzymałyśmy tu kciuki, że nie mogło być inaczej
Ze sklepów dziecięcych we Wrocławiu słyszałam dobre opinie o sklepie z wózkami w Astrze - podobno potrafią dobrze doradzić. Ale muszę zaciągnąć tam męża, bo niedaleko pracuje, a asortyment na stronie internetowej nie powala, więc dam Wam znać
Co do szydełko vs druty, to się wyłamię, bo dla mnie szydełko jest o wiele łatwiejsze, niby umiem te dwa podstawowe ściegi na drutach, ale nie wyglądają za ładnie. Na kocyk co prawda łatwiej chyba znaleźć fajny wzór na drutach, bo splot na szydełku generalnie wydaje mi się sztywniejszy niż druciany. Ale już na buciki czy maskotkę spokojnie się nada
Dzięki za trzymanie kciuków
tu są kocyki również na szydełku
www.garnstudio.com/
generalnie z tej strony korzystam bo tu sporo darmowych wzorów jest i dla dorosłych i dla dzieci. po polsku cos ok. 2000 ale jak język angielski się wybierze to już ponad 6000Asit, Ejrene, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Kot bury a w której Astrze? To jak nie będę za bardzo zmęczona to podjade zobaczyć. Co do wysokości baby design husky to ja z mężem jestesmy wysocy bardziej sie martwię mala gondola bo słyszałam opinie ze jak dziecko się rodzi latem to gondola powinna byc wieksza.
-
Co do ruchow to ja bardziej czuje jakby mnie coś deptalo albo kopalo rozpychalo się w dole brzucha naciskając na pęcherz albo cholera wie na co... A wczoraj wieczorem to był dosłowne kopniak. Mam nadzieję że nie będzie to już raz tylko częściej
Dzisiaj będę się zapisywać na USG bo mi jeszcze terminy zwieja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 09:08
majeczka87, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Dzięki za trzymanie kciuków
tu są kocyki również na szydełku
www.garnstudio.com/
generalnie z tej strony korzystam bo tu sporo darmowych wzorów jest i dla dorosłych i dla dzieci. po polsku cos ok. 2000 ale jak język angielski się wybierze to już ponad 6000
eee no stronka superSynek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
nowa! wrote:Kot bury a w której Astrze? To jak nie będę za bardzo zmęczona to podjade zobaczyć. Co do wysokości baby design husky to ja z mężem jestesmy wysocy bardziej sie martwię mala gondola bo słyszałam opinie ze jak dziecko się rodzi latem to gondola powinna byc wieksza.
A Lupo Comfort czy Dottyy Ci się nie podobają? Bo maja troszkę większą gondolkę.
Mi też się dziś śniło nasze dziecko w nocybyło już na świecie i jechaliśmy z nim i z mężem po wózek
tylko nie wiem czy był to chłopczyk czy córa
eve90, aisa, kijanka_88, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam
Co do robótek ja oglądam póki co filmiki i czekam na książkę jakaś bo zamowilam i wtedy i ja zaczynam działać!
Chyba dużo myślimy o naszych dzieciach bo mi też już pare razy się śnił mój synek i zawsze to taki miły sen
Noo to trzeba jesc śniadanko i coś działać, choć pogoda kompletnie nie zachęca...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 09:42
jusella lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, pytanie takie: o której chodzicie spać i wstajecie jak jesteście teraz na L4? Bo ja dziś ze snem przesadziłam normalnie- zasnęłam o ... 3:30, a wstałam po 8:00. Teraz jestem nieprzytomna i tak konkretnie zakręciło mi się w głowie. Pewnie od niedospania. Ja już nie wiem jak mam unormować swoje godziny snu.
-
panna truskawka wrote:Dziewczyny, pytanie takie: o której chodzicie spać i wstajecie jak jesteście teraz na L4? Bo ja dziś ze snem przesadziłam normalnie- zasnęłam o ... 3:30, a wstałam po 8:00. Teraz jestem nieprzytomna i tak konkretnie zakręciło mi się w głowie. Pewnie od niedospania. Ja już nie wiem jak mam unormować swoje godziny snu.Synek William
[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Asia_30 wrote:Dziewczyny mam ogromny problem z zatokami
Czy ktoras z was tak miala i jakims cudem to wyleczyla?
-
gagura wrote:Cześć dziewczyny
czy codziennie czujecie ruchy maleństwa ?? ja jestem bardzo zaniepokojona ponieważ wczoraj cały dzień nic sie nie ruszał dzisiaj jak narazie też niemiałyście też takie przerwy w kopniakach ??
Jak się martwisz to zjedź coś słodkiego, przyjmij pozycję półleżącą i poczekaj, powinnaś dostać znak z wewnątrz
I która to mówiła, że będzie mniej zmartwień jak pojawią się ruchy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 10:19
kot_bury, jusella, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ejrene wrote:A Lupo Comfort czy Dottyy Ci się nie podobają? Bo maja troszkę większą gondolkę.
Muszę zobaczyć te wózki na żywo biorę pod uwagę jeszcze inne firmy ale zobaczymy po południu. Chciałabym dziś kupić albo zamówić i mieć to z głowy bo jest bardzo duży wybór wózków i ciężko się zdecydować.Ejrene lubi tę wiadomość
-
Powitać piątkowo
U mnie sypie śnieg, jakiś powrót zimy się zapowiada
Kotbury, fajnie że domowe sposoby dały radę z przeziębieniem
Ale Was wzięło na robótki ręczneJa umiem robić na drutach i szydełkować, ale dawno już tego nie robiłam. I chyba wolę szydełko jednak
-
panna truskawka wrote:Dziewczyny, pytanie takie: o której chodzicie spać i wstajecie jak jesteście teraz na L4? Bo ja dziś ze snem przesadziłam normalnie- zasnęłam o ... 3:30, a wstałam po 8:00. Teraz jestem nieprzytomna i tak konkretnie zakręciło mi się w głowie. Pewnie od niedospania. Ja już nie wiem jak mam unormować swoje godziny snu.
Ja jestem w ciąży dość usystematyzowna, po okresie pracy w nocy szanuje poduszkę ponad wszytko ;p, kładziemy się o 21:30, zasypiam około 22:00, o drugiej wstaje (niestety pęrzech już daje mi popalić), potem nieśpie przez 20 min - zazwyczaj młoda wtedy szalaje- chyba już wiem o której będę karmić w nocy ;P, no i o 06:00 pobutka na leki, i dokładni 06:57 wstaje ... hahahhaha patologia ;P i tak dzien w dzien
czy chce czy nie
Kijanka
-
Asit wrote:ja zaczelam czuc sporadyczne ruch od 15t6d i raczej nie byly codziennie pozniej w 16t1d lyly bardziej wyraziste ale tez sie zdazyl dzien ze nie czulam nic a od 17 t czuje codziennie
-
gagura wrote:Cześć dziewczyny
czy codziennie czujecie ruchy maleństwa ?? ja jestem bardzo zaniepokojona ponieważ wczoraj cały dzień nic sie nie ruszał dzisiaj jak narazie też niemiałyście też takie przerwy w kopniakach ??
Ja tez czasami mam wrażenie że nic nie czuje i się martwię ale tłumaczę sobie że dzieciątko jest jeszcze małe a i może się ruszać jak ty jesteś czymś zajęta i wtedy nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Jest to moje pierwsze dziecko i najczęściej czuję ruchy jak leżę albo jak się czymś mocno zdenerwuje.aisa, kama005, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nowa! wrote:Muszę zobaczyć te wózki na żywo biorę pod uwagę jeszcze inne firmy ale zobaczymy po południu. Chciałabym dziś kupić albo zamówić i mieć to z głowy bo jest bardzo duży wybór wózków i ciężko się zdecydować.
z lupo jest problem z ciemnymikolorami, dotty ma dwa kolory - ale tak jak pisaliśmy różnią się dość mocno kolorami internet a rzeczywistość
... husky znowu fajny jest ciemny... no i zwróćcie uwagę na torby pisałam już wcześniej - znaczenie się różnią ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 10:21
Kijanka