WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_30 wrote:
    Dziewczyny mam ogromny problem z zatokami :( Czy ktoras z was tak miala i jakims cudem to wyleczyla?

Ja na szczęście nie mam takich problemów ale Tatusiek cierpi na zatoki, płucze wodą morską i pomaga mu chrzan. Łyżeczka chrzanu na kanapkę i przeczyszcza zatoki :-) dodatkowo jak strasznie mu doskwierają to wącha chrzan :-)

• Asit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    Asit ja jestem z Rogaland, okolice Stavanger ,a Ty?

Os okolice Bergen :) co roku jezdzimy do Olbrg (jakos tak sie pisze)na camping to jest tam kolo stavanger . :D

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wlasnie sie obiadek robi dzis mam grochowke :P
    chata prawie posprzatana zostala mi tylko kuchnia do ogarniecia jeszcze :)
    a w przetwach na odpoczynek robie po 2 rzadki na drutach hehehe :P

jusella, aisa lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

W końcu! Wczoraj poczułam pierwsze ruchy, konkretne i tego nie dało się pomylić :D
    Dziś rano też poczułam, mąż wrócił po nocce do łóżka, przyłożył rękę i tak leżeliśmy i się chichraliśmy ze szczęścia :D
    Zaczęłam brać magnez od wczoraj bo tak mi oko skacze od tygodnia :/
    A co do ruchów, to mam koleżankę, która dopiero w 25 tyg zaczęła czuć.

Idę robić rosół :D

jusella, eve90, aisa, kot_bury, stokrotka2013, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie a raczej wizytach :-)
    Podczas USG Szymonek spał grzecznie z rączką pod głową. Zapowiada się, że będzie dużym dzieciakiem - od początku wymiary w górnych granicach i jak tak dalej pójdzie to jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że do porodu ok. 4 kg będzie ważył. Serduszko w porządku :-), wdłg. pomiarów Szymon starszy jest o tydzień no ale to dlatego, że duży

Jeśli chodzi o tarczycę to mam nie panikować, źle nie jest. Nie przepisywał mi nic bo dziś i tak do endo idę.
    Mój gin nie mógł mi wystawić skierowania bo prywatny gabinet, więc musiałam jeszcze do lekarza pierwszego kontaktu iść i o dziwo udało mi się "z buta" dostać - weszłam od razu :-)

Jeszcze wieczorkiem jeden lekarz mnie czeka i weekend :-)

Agaax, aisa, eve90, Ejrene, kot_bury, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jusella mnie ostatnio też się "udalo" kolejka do laryngologa na cały korytarz, a mnie babka wywołuje z marszu bo ciąża. Nienawiść ludzi:level 1000 - bo nawet brzucha nie widać to co to za ciaza:P

A co do tsh to wiadomo, że to nie katastrofa, ale ginekolodzy jakos lekko podchodzą do tarczycy, z zupełnie niewiadomych dla mnie względów. Mój gin twierdził że przy staraniach o dziecko wynik 4.05 mieści się w widełkach i nic nie trzeba robić, za to endo jak mnie zobaczyła to się przeżegnala, że lekarz nie zalecił konsultacji, tylko przyszłam sama z siebie ze swoją internetową mądrością! :P

Ja dziś aż poszłam sprawdzić sobie z krwi TSH swoje, bo nigdy niewiadomo kiedy może skoczyć :)

Powiem Wam ze mnie dziś wyjątkowo meczy brzuch- ciągnie mnie mocno tuż nad biodrami na wysokości jajników. I nawet nospa nie pomogła... a dziś idę na pazury i 2h trzeba będzie czekać...

Ps. Któraś pisała o zestawie do hybryd... Ja mocno rozważam tę opcję po porodzie bo raczej nie będzie czasu na wycieczki do kosmetyczki. Tylko zastanawiam się ile czasu zajmuje zrobienie obu rąk od początku do końca...ze zdejmowaniem itp

jusella, Agaax, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja posiadam zestaw do hybryd od ponad roku i uważam że to jeden z lepszych zakupów jaki mogłam poczynić :)
    Hmm mi ze zmyciem to mysle że zajmuje gdzieś z ponad godzine, może poltorej, tyle że zmywanie jest najgorsze :p potem pilowanie, skorki itd dlatego często robie tak że najpierw zmyje a potem po jakimś czasie robie paznokcie, szczerze polecam bo to super wygoda i oszczędność pieniędzy, ja nawet jezdze babci robić hybrydy :)

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi ciąża chyba rozum odbiera. Wczoraj byłam na zakupach, kupiłam m.in. owoce i masło. Rozpakowałam zakupy a wieczorem patrzę że masło leży w koszu z owocami, pośmialiśmy się z mężem i tyle. Dzisiaj zrobiłam sobie kanapki na śniadanie, później wchodzę do kuchni a tam masło w zlewie leży. Nie wiem jak ja to zrobiłam, chyba chciałam odłożyć nóż. Normalnie nie wiem czy się śmiać czy płakać...

jusella, Maka, aisa, kot_bury, Agaax, kama005, September, stokrotka2013, Kasiulina, mamuśka1, _analiza, Smile, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 dla mnie to normalka, chyba ciąża tak na nas działa.
    Ja za to wpadłam w znak drogowy ,odbiłam się głową od niego(nisko był postawiony, bo to "roboczy " znak) i mam jeszcze ślad po tym cudownym " spotkaniu" :D

Maka, aisa, kot_bury, Agaax, kama005, Wiola90, stokrotka2013, jusella, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Dziewczyny mi ciąża chyba rozum odbiera. Wczoraj byłam na zakupach, kupiłam m.in. owoce i masło. Rozpakowałam zakupy a wieczorem patrzę że masło leży w koszu z owocami, pośmialiśmy się z mężem i tyle. Dzisiaj zrobiłam sobie kanapki na śniadanie, później wchodzę do kuchni a tam masło w zlewie leży. Nie wiem jak ja to zrobiłam, chyba chciałam odłożyć nóż. Normalnie nie wiem czy się śmiać czy płakać...

Wiola u mnie to norma :-) chowam rzeczy w dziwnych miejscach, jestem strasznie "roztrzepana" i chłopaki moje się śmieją że mam pamięć rybki - ciągle czegoś zapominam.

aisa, kot_bury, kama005, Wiola90 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Objętość mózgu kurczy się od 4% – 8%, a stan taki może utrzymywać się do 6 miesięcy po porodzie."

http://mataja.pl/2014/10/zglupialas-w-ciazy-pieluszkowe-zapalenie-mozgu-atakuje/

Fajny blog, ciekawe tematy, polecam na przyszłość :)

Agaax, kama005, kot_bury lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyprawy sypkie do kurczaka chowam do zamrażalki, zapominam nazw niektórych rzeczy np. ostatnio zapomniałam jak nazywa się "antena satelitarna", robię dziwne błędy ortograficzne ale wczoraj przegięłam... zamiast majtki wrzucić do kosza z brudną bielizną to ja ... otworzyłam muszlę klozetową i tam je wrzuciłam :D No po prostu pomyliły mi się otwory :D

kama005, Wiola90, jusella, stokrotka2013, Kasiulina, aisa, mamuśka1, kot_bury, _analiza, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładnie Dziewczyny :) masło nie w lodówce, spotkania ze znakiem. Ja jeśli jiz to po coś pójdę i tego nie kupię :D

jusella, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz się kłóciłam z mężem żeby pas zapiał w aucie- on mi ciągle odpowiadał że ma zapięty i w końcu pokazuje mu no jak... i okazało się że to mój był nie zapięty :P

jusella, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszyłyście bo już myślałam, że to trzeba zacząć leczyć :)

jusella, aisa, kot_bury, majeczka87 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na USG (22 Luty) ;)

kot_bury, majeczka87 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Zapisałam się na USG (22 Luty) ;)

Ja połówkowe mam 29.02 :)

kot_bury lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja połówkowe mam 29.02 :)
    Ja mam dopiero 8 marca :( ale mam nadzieję, że dzieciątko zrobi mamie prezent i pokaże co ma między nóżkami ;)

Ejrene, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Ja mam dopiero 8 marca :( ale mam nadzieję, że dzieciątko zrobi mamie prezent i pokaże co ma między nóżkami ;)

Ja też na to liczę, tym razem się nastawiam że poznam pleć na pewno :)
    Pokaż co już tam wydziergałaś ?

atdc15nmjt4tk663.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w słoneczny piątek :) trochę mnie nie było bo oczywiście moja chrzesnica wypełnia mi wolny czas :)
    Ostatnio dużo się dzialo na forum bo trochę mi zajęło aby was nadrobić
    Gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych płci dzieciaczkow <3
    Co do ruchów to Ja też nie czuje codziennie ale to jak już czuję to raczej to małe się wierci jeszcze delikatnie hehe :)
    Spać chodzę ok 23 pobudka ok 8 i dwie wędrówki w nocy do wc zaliczam zawsze :).
    I już mamy o 18 tc :)
    Miłego popołudnia :)

aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ