Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia_30 wrote:Dziewczyny mam ogromny problem z zatokami
Czy ktoras z was tak miala i jakims cudem to wyleczyla?
Ja na szczęście nie mam takich problemów ale Tatusiek cierpi na zatoki, płucze wodą morską i pomaga mu chrzan. Łyżeczka chrzanu na kanapkę i przeczyszcza zatokidodatkowo jak strasznie mu doskwierają to wącha chrzan
-
U mnie wlasnie sie obiadek robi dzis mam grochowke
chata prawie posprzatana zostala mi tylko kuchnia do ogarniecia jeszcze
a w przetwach na odpoczynek robie po 2 rzadki na drutach hehehejusella, aisa lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Witam!
W końcu! Wczoraj poczułam pierwsze ruchy, konkretne i tego nie dało się pomylić
Dziś rano też poczułam, mąż wrócił po nocce do łóżka, przyłożył rękę i tak leżeliśmy i się chichraliśmy ze szczęścia
Zaczęłam brać magnez od wczoraj bo tak mi oko skacze od tygodnia
A co do ruchów, to mam koleżankę, która dopiero w 25 tyg zaczęła czuć.
Idę robić rosółjusella, eve90, aisa, kot_bury, stokrotka2013, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Już po wizycie a raczej wizytach
Podczas USG Szymonek spał grzecznie z rączką pod głową. Zapowiada się, że będzie dużym dzieciakiem - od początku wymiary w górnych granicach i jak tak dalej pójdzie to jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że do porodu ok. 4 kg będzie ważył. Serduszko w porządku, wdłg. pomiarów Szymon starszy jest o tydzień no ale to dlatego, że duży
Jeśli chodzi o tarczycę to mam nie panikować, źle nie jest. Nie przepisywał mi nic bo dziś i tak do endo idę.
Mój gin nie mógł mi wystawić skierowania bo prywatny gabinet, więc musiałam jeszcze do lekarza pierwszego kontaktu iść i o dziwo udało mi się "z buta" dostać - weszłam od razu
Jeszcze wieczorkiem jeden lekarz mnie czeka i weekend
Agaax, aisa, eve90, Ejrene, kot_bury, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Haha jusella mnie ostatnio też się "udalo" kolejka do laryngologa na cały korytarz, a mnie babka wywołuje z marszu bo ciąża. Nienawiść ludzi:level 1000 - bo nawet brzucha nie widać to co to za ciaza:P
A co do tsh to wiadomo, że to nie katastrofa, ale ginekolodzy jakos lekko podchodzą do tarczycy, z zupełnie niewiadomych dla mnie względów. Mój gin twierdził że przy staraniach o dziecko wynik 4.05 mieści się w widełkach i nic nie trzeba robić, za to endo jak mnie zobaczyła to się przeżegnala, że lekarz nie zalecił konsultacji, tylko przyszłam sama z siebie ze swoją internetową mądrością!
Ja dziś aż poszłam sprawdzić sobie z krwi TSH swoje, bo nigdy niewiadomo kiedy może skoczyć
Powiem Wam ze mnie dziś wyjątkowo meczy brzuch- ciągnie mnie mocno tuż nad biodrami na wysokości jajników. I nawet nospa nie pomogła... a dziś idę na pazury i 2h trzeba będzie czekać...
Ps. Któraś pisała o zestawie do hybryd... Ja mocno rozważam tę opcję po porodzie bo raczej nie będzie czasu na wycieczki do kosmetyczki. Tylko zastanawiam się ile czasu zajmuje zrobienie obu rąk od początku do końca...ze zdejmowaniem itpjusella, Agaax, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Ja posiadam zestaw do hybryd od ponad roku i uważam że to jeden z lepszych zakupów jaki mogłam poczynić
Hmm mi ze zmyciem to mysle że zajmuje gdzieś z ponad godzine, może poltorej, tyle że zmywanie jest najgorsze :p potem pilowanie, skorki itd dlatego często robie tak że najpierw zmyje a potem po jakimś czasie robie paznokcie, szczerze polecam bo to super wygoda i oszczędność pieniędzy, ja nawet jezdze babci robić hybrydy -
Dziewczyny mi ciąża chyba rozum odbiera. Wczoraj byłam na zakupach, kupiłam m.in. owoce i masło. Rozpakowałam zakupy a wieczorem patrzę że masło leży w koszu z owocami, pośmialiśmy się z mężem i tyle. Dzisiaj zrobiłam sobie kanapki na śniadanie, później wchodzę do kuchni a tam masło w zlewie leży. Nie wiem jak ja to zrobiłam, chyba chciałam odłożyć nóż. Normalnie nie wiem czy się śmiać czy płakać...
jusella, Maka, aisa, kot_bury, Agaax, kama005, September, stokrotka2013, Kasiulina, mamuśka1, _analiza, Smile, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
Wiola90 dla mnie to normalka, chyba ciąża tak na nas działa.
Ja za to wpadłam w znak drogowy ,odbiłam się głową od niego(nisko był postawiony, bo to "roboczy " znak) i mam jeszcze ślad po tym cudownym " spotkaniu"Maka, aisa, kot_bury, Agaax, kama005, Wiola90, stokrotka2013, jusella, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Wiola90 wrote:Dziewczyny mi ciąża chyba rozum odbiera. Wczoraj byłam na zakupach, kupiłam m.in. owoce i masło. Rozpakowałam zakupy a wieczorem patrzę że masło leży w koszu z owocami, pośmialiśmy się z mężem i tyle. Dzisiaj zrobiłam sobie kanapki na śniadanie, później wchodzę do kuchni a tam masło w zlewie leży. Nie wiem jak ja to zrobiłam, chyba chciałam odłożyć nóż. Normalnie nie wiem czy się śmiać czy płakać...
Wiola u mnie to normachowam rzeczy w dziwnych miejscach, jestem strasznie "roztrzepana" i chłopaki moje się śmieją że mam pamięć rybki - ciągle czegoś zapominam.
aisa, kot_bury, kama005, Wiola90 lubią tę wiadomość
-
"Objętość mózgu kurczy się od 4% – 8%, a stan taki może utrzymywać się do 6 miesięcy po porodzie."
http://mataja.pl/2014/10/zglupialas-w-ciazy-pieluszkowe-zapalenie-mozgu-atakuje/
Fajny blog, ciekawe tematy, polecam na przyszłośćAgaax, kama005, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ja przyprawy sypkie do kurczaka chowam do zamrażalki, zapominam nazw niektórych rzeczy np. ostatnio zapomniałam jak nazywa się "antena satelitarna", robię dziwne błędy ortograficzne ale wczoraj przegięłam... zamiast majtki wrzucić do kosza z brudną bielizną to ja ... otworzyłam muszlę klozetową i tam je wrzuciłam
No po prostu pomyliły mi się otwory
kama005, Wiola90, jusella, stokrotka2013, Kasiulina, aisa, mamuśka1, kot_bury, _analiza, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam w słoneczny piątek
trochę mnie nie było bo oczywiście moja chrzesnica wypełnia mi wolny czas
Ostatnio dużo się dzialo na forum bo trochę mi zajęło aby was nadrobić
Gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych płci dzieciaczkow
Co do ruchów to Ja też nie czuje codziennie ale to jak już czuję to raczej to małe się wierci jeszcze delikatnie hehe
Spać chodzę ok 23 pobudka ok 8 i dwie wędrówki w nocy do wc zaliczam zawsze.
I już mamy o 18 tc
Miłego popołudniaaisa, kot_bury lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)