Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nowa! wrote:Muszę zobaczyć te wózki na żywo biorę pod uwagę jeszcze inne firmy ale zobaczymy po południu. Chciałabym dziś kupić albo zamówić i mieć to z głowy bo jest bardzo duży wybór wózków i ciężko się zdecydować.
To daj później znać
Aisa mi też szydełko wydało się prostsze jak oglądałam filmiki. Mam nadzieję że dziś przyjdzie
Ja w ogóle nie czuje jeszcze ani ruchów, bąbelków nic.aisa, jusella lubią tę wiadomość
-
aisa wrote:Powitać piątkowo
U mnie sypie śnieg, jakiś powrót zimy się zapowiada
Kotbury, fajnie że domowe sposoby dały radę z przeziębieniem
Ale Was wzięło na robótki ręczneJa umiem robić na drutach i szydełkować, ale dawno już tego nie robiłam. I chyba wolę szydełko jednak
zima ..... u mnie piekna wiosna sie robi slonko swieciwlasnie sprzatam chatke i drzwi na taras sobie otworzylam zeby przewietrzyc
az sie milo sprzata przy takiej pogodzie.... stopni za wiele nie jest ale to slonce rekompensuje wszystko...
no Ja stwierdzilam ze za duzo wolnego czasu bede miec i postanowilam wzias sie za robienie na drutachaisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Dziewczyny a ja np. wogole nie czuje ruchów i zaczyna mnie to martwić.. Mam łożysko na przedniej ścianie ale może już powinnam coś powoli czuć? Cały czas sobie mowie ze jeszcze poczuje napewno na dniach i nic.. A do lekarza dopiero 23, z drugiej strony gdyby coś było nie tak to czulabym.. Sama nie wiem?
-
gagura wrote:własnie bardzo mnie ten fakt martwi że nic nie czuje jak sie nic nie zmieni do wieczora muszę umówic sie do gin bo inaczej oszaleje
Ja nie czuje codziennie, są dni niezłej aktywności i takie że nie pamiętam czy w ogóle choć raz kopnęło np wczoraj nic się nie działo.
Jak się martwisz to zjedź coś słodkiego, przyjmij pozycję półleżącą i poczekaj, powinnaś dostać znak z wewnątrz
Dziecko ma jeszcze na tyle dużo miejsca, że ruchy nie muszą być odczuwalne codziennie. Na późniejszym etapie już tak i będą bardzo wyraźne a czasem bolesne, ale jeszcze nie teraz.kot_bury lubi tę wiadomość
-
Smile wrote:Witam się piątkowo z szarlotką na talerzu:)
Ja to jestem śpioch...chodzę spac ok 22-23 (częściej ok 22:) i wstaję zazwyczaj po 8:)śpię raczej dobrze, nawet zbyt często nie wstaję na sikanie.
Na szczęście jeszcze nie mam nocnych wycieczek do wckama005 lubi tę wiadomość
-
aisa wrote:Powtórze się:
Ja nie czuje codziennie, są dni niezłej aktywności i takie że nie pamiętam czy w ogóle choć raz kopnęło np wczoraj nic się nie działo.
Jak się martwisz to zjedź coś słodkiego, przyjmij pozycję półleżącą i poczekaj, powinnaś dostać znak z wewnątrz
Dziecko ma jeszcze na tyle dużo miejsca, że ruchy nie muszą być odczuwalne codziennie. Na późniejszym etapie już tak i będą bardzo wyraźne a czasem bolesne, ale jeszcze nie teraz.aisa lubi tę wiadomość
-
nowa! wrote:Ja tez czasami mam wrażenie że nic nie czuje i się martwię ale tłumaczę sobie że dzieciątko jest jeszcze małe a i może się ruszać jak ty jesteś czymś zajęta i wtedy nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Jest to moje pierwsze dziecko i najczęściej czuję ruchy jak leżę albo jak się czymś mocno zdenerwuje.
Dokładnie albo jak wczoraj podczas posiłkuaisa lubi tę wiadomość
-
eve90 wrote:Dziewczyny a ja np. wogole nie czuje ruchów i zaczyna mnie to martwić.. Mam łożysko na przedniej ścianie ale może już powinnam coś powoli czuć? Cały czas sobie mowie ze jeszcze poczuje napewno na dniach i nic.. A do lekarza dopiero 23, z drugiej strony gdyby coś było nie tak to czulabym.. Sama nie wiem?
aisa, eve90 lubią tę wiadomość
-
eve90 wrote:Dziewczyny a ja np. wogole nie czuje ruchów i zaczyna mnie to martwić.. Mam łożysko na przedniej ścianie ale może już powinnam coś powoli czuć? Cały czas sobie mowie ze jeszcze poczuje napewno na dniach i nic.. A do lekarza dopiero 23, z drugiej strony gdyby coś było nie tak to czulabym.. Sama nie wiem?
Też mam na przedniej ścianie. I nie czuje nic tak jak już napisałam wcześnieja ciążę mam troszkę starszą od Ciebie tak że nie masz co się martwić. Mi lekarz powiedział że smyranie, bąbelki czy jak kto zwie poczuje koło 20tyg dopiero. A na prawdziwe kopniaki przyjdzie nam pewnie czekać jeszcze pewnie z miesiąc jak nie dłużej
aisa, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ja miałam problem z za długim spaniem. Głoa mnie potem cały dzień bolała. Teraz się pilnuję - wstaję z budzikiem, albo budzi mnie mąż.
Ja też wczoraj leżałam i marzyłam o jakiś ruchach, czy chociaż bąbellkach, ale moja mała jest dość nieśmiała widać.aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dalile Ty to jeszcze masz czas:)ja poczułam w zeszłym tyg pierwsze pływanie w brzuchu ala rybka:)a ogólnie to czuje wieczorem jak się położę na plecach ale to też raz mniej a raz bardziej.Łożysko nie wiem gdzie mam ale może dzisiaj się dowiem na wizycie:)
aisa lubi tę wiadomość
-
Smile wrote:Dalile Ty to jeszcze masz czas:)ja poczułam w zeszłym tyg pierwsze pływanie w brzuchu ala rybka:)a ogólnie to czuje wieczorem jak się położę na plecach ale to też raz mniej a raz bardziej.Łożysko nie wiem gdzie mam ale może dzisiaj się dowiem na wizycie:)
Ktoś dziś jeszcze wizytuje? -
Dziewczynki, poradźcie mi co kupić jako prezent dla lutowego noworodka? Kuzynka właśnie leży w szpitalu i czeka na skurcze jakieś bo 2 dni temu odpadł jej czop śluzowy i od tej pory cisza.
Myślałam żeby jej może otulacz kupić bo ponoć to fajna sprawa a nie każda matka o nim słyszała (ona na pewno nie słyszała). Co myślicie? Jakieś lepsze pomysły?
PS. Znalazłam w necie taki skrót do wyprawki letniej i wrzucam dla tych które jak ja nie mają jeszcze NIC
kot_bury, alexxx, majeczka87, jusella, Kasiulina, Ana32, Gagaga, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Analiza, niby najlepszym prezentem jest kocyk a później pieluszki... Tylko kocyków może już mieć kilka...
Jakiś czas temu natknęłam się na taki artykuł: http://www.blogojciec.pl/dzieci/najlepsze-i-najgorsze-prezenty-dla-noworodka-i-jego-rodzicow/
Czop może odejść ok 2 tyg przed porodem, ale jak już Ją przyjęli to pewnie był większy powód. Oby jak najszybciej urodziła i się za mocno nie męczyła_analiza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusella wrote:Dzięki za trzymanie kciuków
tu są kocyki również na szydełku
www.garnstudio.com/
generalnie z tej strony korzystam bo tu sporo darmowych wzorów jest i dla dorosłych i dla dzieci. po polsku cos ok. 2000 ale jak język angielski się wybierze to już ponad 6000
nowa! wrote:Kot bury a w której Astrze? To jak nie będę za bardzo zmęczona to podjade zobaczyć. Co do wysokości baby design husky to ja z mężem jestesmy wysocy bardziej sie martwię mala gondola bo słyszałam opinie ze jak dziecko się rodzi latem to gondola powinna byc wieksza.
U mnie też łożysko z przodu i też nic kompletnie nie czujęmój lekarz był bardziej optymistyczny, stawia na pierwsze ruchy na 18-20 tydzień. Czasem mi się wydaje, że to już, ale to chyba też jednak ciągle te jelita
Smile - trzymam kciuki za wizytęaisa, eve90, jusella lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry! Ja czekam właśnie w aucie na brata i czuje jak mnie dzidzia kopie
nie da się tego pomylić już z jelitami, bo bardzo blisko skory to czuję, a jelita głębiej
dziś kupiłam w pepco body z napisem 'daddy's Little star' będzie mój cieszył
Ja śpię jak zabita do 8, wcześniej nawet dłużej spałam, ale postanowiłam się ogarnąćtylko przed spaniem długo się wierce zanim pozycję znajdę.
majeczka87, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość