Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Muszę zobaczyć te wózki na żywo biorę pod uwagę jeszcze inne firmy ale zobaczymy po południu. Chciałabym dziś kupić albo zamówić i mieć to z głowy bo jest bardzo duży wybór wózków i ciężko się zdecydować.

To daj później znać :)

Aisa mi też szydełko wydało się prostsze jak oglądałam filmiki. Mam nadzieję że dziś przyjdzie :)

Ja w ogóle nie czuje jeszcze ani ruchów, bąbelków nic.

aisa, jusella lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się piątkowo z szarlotką na talerzu:)

Ja to jestem śpioch...chodzę spac ok 22-23 (częściej ok 22:) i wstaję zazwyczaj po 8:)śpię raczej dobrze, nawet zbyt często nie wstaję na sikanie.

aisa, nowatorka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Powitać piątkowo

U mnie sypie śnieg, jakiś powrót zimy się zapowiada ;)

Kotbury, fajnie że domowe sposoby dały radę z przeziębieniem :)

Ale Was wzięło na robótki ręczne ;) Ja umiem robić na drutach i szydełkować, ale dawno już tego nie robiłam. I chyba wolę szydełko jednak ;)

zima ..... u mnie piekna wiosna sie robi slonko swieci :D wlasnie sprzatam chatke i drzwi na taras sobie otworzylam zeby przewietrzyc :) az sie milo sprzata przy takiej pogodzie.... stopni za wiele nie jest ale to slonce rekompensuje wszystko...

no Ja stwierdzilam ze za duzo wolnego czasu bede miec i postanowilam wzias sie za robienie na drutach :P

aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja np. wogole nie czuje ruchów i zaczyna mnie to martwić.. Mam łożysko na przedniej ścianie ale może już powinnam coś powoli czuć? Cały czas sobie mowie ze jeszcze poczuje napewno na dniach i nic.. A do lekarza dopiero 23, z drugiej strony gdyby coś było nie tak to czulabym.. Sama nie wiem?

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagura wrote:
    własnie bardzo mnie ten fakt martwi że nic nie czuje jak sie nic nie zmieni do wieczora muszę umówic sie do gin bo inaczej oszaleje
    Powtórze się:
    Ja nie czuje codziennie, są dni niezłej aktywności i takie że nie pamiętam czy w ogóle choć raz kopnęło np wczoraj nic się nie działo.
    Jak się martwisz to zjedź coś słodkiego, przyjmij pozycję półleżącą i poczekaj, powinnaś dostać znak z wewnątrz :)
    Dziecko ma jeszcze na tyle dużo miejsca, że ruchy nie muszą być odczuwalne codziennie. Na późniejszym etapie już tak i będą bardzo wyraźne a czasem bolesne, ale jeszcze nie teraz.

kot_bury lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Witam się piątkowo z szarlotką na talerzu:)

Ja to jestem śpioch...chodzę spac ok 22-23 (częściej ok 22:) i wstaję zazwyczaj po 8:)śpię raczej dobrze, nawet zbyt często nie wstaję na sikanie.
    Śpię podobnie jak Ty, usypiam 23, wstaje przed 8 bo Jasiek się budzi wtedy.
    Na szczęście jeszcze nie mam nocnych wycieczek do wc :D

kama005 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Powtórze się:
    Ja nie czuje codziennie, są dni niezłej aktywności i takie że nie pamiętam czy w ogóle choć raz kopnęło np wczoraj nic się nie działo.
    Jak się martwisz to zjedź coś słodkiego, przyjmij pozycję półleżącą i poczekaj, powinnaś dostać znak z wewnątrz :)
    Dziecko ma jeszcze na tyle dużo miejsca, że ruchy nie muszą być odczuwalne codziennie. Na późniejszym etapie już tak i będą bardzo wyraźne a czasem bolesne, ale jeszcze nie teraz.
    Może faktycznie za bardzo się przyzwyczaiłam do codziennych ruchów.

aisa lubi tę wiadomość

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Ja tez czasami mam wrażenie że nic nie czuje i się martwię ale tłumaczę sobie że dzieciątko jest jeszcze małe a i może się ruszać jak ty jesteś czymś zajęta i wtedy nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Jest to moje pierwsze dziecko i najczęściej czuję ruchy jak leżę albo jak się czymś mocno zdenerwuje.

Dokładnie albo jak wczoraj podczas posiłku :)

aisa lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Dziewczyny a ja np. wogole nie czuje ruchów i zaczyna mnie to martwić.. Mam łożysko na przedniej ścianie ale może już powinnam coś powoli czuć? Cały czas sobie mowie ze jeszcze poczuje napewno na dniach i nic.. A do lekarza dopiero 23, z drugiej strony gdyby coś było nie tak to czulabym.. Sama nie wiem?
    Moja koleżanka poczuła dopiero w 20tc więc spokojnie

aisa, eve90 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:

Też mam na przedniej ścianie. I nie czuje nic tak jak już napisałam wcześniej ;) a ciążę mam troszkę starszą od Ciebie tak że nie masz co się martwić. Mi lekarz powiedział że smyranie, bąbelki czy jak kto zwie poczuje koło 20tyg dopiero. A na prawdziwe kopniaki przyjdzie nam pewnie czekać jeszcze pewnie z miesiąc jak nie dłużej ;)

aisa, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam problem z za długim spaniem. Głoa mnie potem cały dzień bolała. Teraz się pilnuję - wstaję z budzikiem, albo budzi mnie mąż.

Ja też wczoraj leżałam i marzyłam o jakiś ruchach, czy chociaż bąbellkach, ale moja mała jest dość nieśmiała widać. :)

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile Ty to jeszcze masz czas:)ja poczułam w zeszłym tyg pierwsze pływanie w brzuchu ala rybka:)a ogólnie to czuje wieczorem jak się położę na plecach ale to też raz mniej a raz bardziej.Łożysko nie wiem gdzie mam ale może dzisiaj się dowiem na wizycie:)

aisa lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Dalile Ty to jeszcze masz czas:)ja poczułam w zeszłym tyg pierwsze pływanie w brzuchu ala rybka:)a ogólnie to czuje wieczorem jak się położę na plecach ale to też raz mniej a raz bardziej.Łożysko nie wiem gdzie mam ale może dzisiaj się dowiem na wizycie:)
    O której masz?
    Ktoś dziś jeszcze wizytuje?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 30...taka ni z dupy ta godzina:P

aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Dziewczyny a ja np. wogole nie czuje ruchów i zaczyna mnie to martwić..
    Spoko, ja też nic nie czuję :) Codziennie czekam, a tu tylko jelita jakieś :)

eve90 lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, poradźcie mi co kupić jako prezent dla lutowego noworodka? Kuzynka właśnie leży w szpitalu i czeka na skurcze jakieś bo 2 dni temu odpadł jej czop śluzowy i od tej pory cisza.

Myślałam żeby jej może otulacz kupić bo ponoć to fajna sprawa a nie każda matka o nim słyszała (ona na pewno nie słyszała). Co myślicie? Jakieś lepsze pomysły?

PS. Znalazłam w necie taki skrót do wyprawki letniej i wrzucam dla tych które jak ja nie mają jeszcze NIC :)

7838938c36925151med.png

kot_bury, alexxx, majeczka87, jusella, Kasiulina, Ana32, Gagaga, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza, niby najlepszym prezentem jest kocyk a później pieluszki... Tylko kocyków może już mieć kilka...
    Jakiś czas temu natknęłam się na taki artykuł: http://www.blogojciec.pl/dzieci/najlepsze-i-najgorsze-prezenty-dla-noworodka-i-jego-rodzicow/

Czop może odejść ok 2 tyg przed porodem, ale jak już Ją przyjęli to pewnie był większy powód. Oby jak najszybciej urodziła i się za mocno nie męczyła :)

_analiza lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dzięki za trzymanie kciuków :-)
    tu są kocyki również na szydełku
    www.garnstudio.com/
    generalnie z tej strony korzystam bo tu sporo darmowych wzorów jest i dla dorosłych i dla dzieci. po polsku cos ok. 2000 ale jak język angielski się wybierze to już ponad 6000
    Właśnie chyba już wcześniej ją wrzucałaś i sobie zapisałam - niektóre rzeczy są boooskie! Ale kocyk drutowy mam już zaklepany u mamy, do tego sobie uszyję drugi, będą na zmianę :)
    nowa! wrote:
    Kot bury a w której Astrze? To jak nie będę za bardzo zmęczona to podjade zobaczyć. Co do wysokości baby design husky to ja z mężem jestesmy wysocy bardziej sie martwię mala gondola bo słyszałam opinie ze jak dziecko się rodzi latem to gondola powinna byc wieksza.
    W tej większej i dalej od centrum - nie pamiętam niestety ulicy, mąż pracuje na Lotniczej, ale ten sklep jest już chyba na prostopadłej do niej :)

U mnie też łożysko z przodu i też nic kompletnie nie czuję :) mój lekarz był bardziej optymistyczny, stawia na pierwsze ruchy na 18-20 tydzień. Czasem mi się wydaje, że to już, ale to chyba też jednak ciągle te jelita :)

Smile - trzymam kciuki za wizytę :)

aisa, eve90, jusella lubią tę wiadomość

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit ja jestem z Rogaland, okolice Stavanger ,a Ty?

e96b0e4df0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Ja czekam właśnie w aucie na brata i czuje jak mnie dzidzia kopie :D nie da się tego pomylić już z jelitami, bo bardzo blisko skory to czuję, a jelita głębiej ;) dziś kupiłam w pepco body z napisem 'daddy's Little star' będzie mój cieszył :D
    Ja śpię jak zabita do 8, wcześniej nawet dłużej spałam, ale postanowiłam się ogarnąć;) tylko przed spaniem długo się wierce zanim pozycję znajdę.

majeczka87, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ