X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Muszę zobaczyć te wózki na żywo biorę pod uwagę jeszcze inne firmy ale zobaczymy po południu. Chciałabym dziś kupić albo zamówić i mieć to z głowy bo jest bardzo duży wybór wózków i ciężko się zdecydować.

To daj później znać :)

Aisa mi też szydełko wydało się prostsze jak oglądałam filmiki. Mam nadzieję że dziś przyjdzie :)

Ja w ogóle nie czuje jeszcze ani ruchów, bąbelków nic.

aisa, jusella lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się piątkowo z szarlotką na talerzu:)

Ja to jestem śpioch...chodzę spac ok 22-23 (częściej ok 22:) i wstaję zazwyczaj po 8:)śpię raczej dobrze, nawet zbyt często nie wstaję na sikanie.

aisa, nowatorka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Powitać piątkowo

U mnie sypie śnieg, jakiś powrót zimy się zapowiada ;)

Kotbury, fajnie że domowe sposoby dały radę z przeziębieniem :)

Ale Was wzięło na robótki ręczne ;) Ja umiem robić na drutach i szydełkować, ale dawno już tego nie robiłam. I chyba wolę szydełko jednak ;)

zima ..... u mnie piekna wiosna sie robi slonko swieci :D wlasnie sprzatam chatke i drzwi na taras sobie otworzylam zeby przewietrzyc :) az sie milo sprzata przy takiej pogodzie.... stopni za wiele nie jest ale to slonce rekompensuje wszystko...

no Ja stwierdzilam ze za duzo wolnego czasu bede miec i postanowilam wzias sie za robienie na drutach :P

aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja np. wogole nie czuje ruchów i zaczyna mnie to martwić.. Mam łożysko na przedniej ścianie ale może już powinnam coś powoli czuć? Cały czas sobie mowie ze jeszcze poczuje napewno na dniach i nic.. A do lekarza dopiero 23, z drugiej strony gdyby coś było nie tak to czulabym.. Sama nie wiem?

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagura wrote:
    własnie bardzo mnie ten fakt martwi że nic nie czuje jak sie nic nie zmieni do wieczora muszę umówic sie do gin bo inaczej oszaleje
    Powtórze się:
    Ja nie czuje codziennie, są dni niezłej aktywności i takie że nie pamiętam czy w ogóle choć raz kopnęło np wczoraj nic się nie działo.
    Jak się martwisz to zjedź coś słodkiego, przyjmij pozycję półleżącą i poczekaj, powinnaś dostać znak z wewnątrz :)
    Dziecko ma jeszcze na tyle dużo miejsca, że ruchy nie muszą być odczuwalne codziennie. Na późniejszym etapie już tak i będą bardzo wyraźne a czasem bolesne, ale jeszcze nie teraz.

kot_bury lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Witam się piątkowo z szarlotką na talerzu:)

Ja to jestem śpioch...chodzę spac ok 22-23 (częściej ok 22:) i wstaję zazwyczaj po 8:)śpię raczej dobrze, nawet zbyt często nie wstaję na sikanie.
    Śpię podobnie jak Ty, usypiam 23, wstaje przed 8 bo Jasiek się budzi wtedy.
    Na szczęście jeszcze nie mam nocnych wycieczek do wc :D

kama005 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Powtórze się:
    Ja nie czuje codziennie, są dni niezłej aktywności i takie że nie pamiętam czy w ogóle choć raz kopnęło np wczoraj nic się nie działo.
    Jak się martwisz to zjedź coś słodkiego, przyjmij pozycję półleżącą i poczekaj, powinnaś dostać znak z wewnątrz :)
    Dziecko ma jeszcze na tyle dużo miejsca, że ruchy nie muszą być odczuwalne codziennie. Na późniejszym etapie już tak i będą bardzo wyraźne a czasem bolesne, ale jeszcze nie teraz.
    Może faktycznie za bardzo się przyzwyczaiłam do codziennych ruchów.

aisa lubi tę wiadomość

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Ja tez czasami mam wrażenie że nic nie czuje i się martwię ale tłumaczę sobie że dzieciątko jest jeszcze małe a i może się ruszać jak ty jesteś czymś zajęta i wtedy nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Jest to moje pierwsze dziecko i najczęściej czuję ruchy jak leżę albo jak się czymś mocno zdenerwuje.

Dokładnie albo jak wczoraj podczas posiłku :)

aisa lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Dziewczyny a ja np. wogole nie czuje ruchów i zaczyna mnie to martwić.. Mam łożysko na przedniej ścianie ale może już powinnam coś powoli czuć? Cały czas sobie mowie ze jeszcze poczuje napewno na dniach i nic.. A do lekarza dopiero 23, z drugiej strony gdyby coś było nie tak to czulabym.. Sama nie wiem?
    Moja koleżanka poczuła dopiero w 20tc więc spokojnie

aisa, eve90 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:

Też mam na przedniej ścianie. I nie czuje nic tak jak już napisałam wcześniej ;) a ciążę mam troszkę starszą od Ciebie tak że nie masz co się martwić. Mi lekarz powiedział że smyranie, bąbelki czy jak kto zwie poczuje koło 20tyg dopiero. A na prawdziwe kopniaki przyjdzie nam pewnie czekać jeszcze pewnie z miesiąc jak nie dłużej ;)

aisa, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam problem z za długim spaniem. Głoa mnie potem cały dzień bolała. Teraz się pilnuję - wstaję z budzikiem, albo budzi mnie mąż.

Ja też wczoraj leżałam i marzyłam o jakiś ruchach, czy chociaż bąbellkach, ale moja mała jest dość nieśmiała widać. :)

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile Ty to jeszcze masz czas:)ja poczułam w zeszłym tyg pierwsze pływanie w brzuchu ala rybka:)a ogólnie to czuje wieczorem jak się położę na plecach ale to też raz mniej a raz bardziej.Łożysko nie wiem gdzie mam ale może dzisiaj się dowiem na wizycie:)

aisa lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Dalile Ty to jeszcze masz czas:)ja poczułam w zeszłym tyg pierwsze pływanie w brzuchu ala rybka:)a ogólnie to czuje wieczorem jak się położę na plecach ale to też raz mniej a raz bardziej.Łożysko nie wiem gdzie mam ale może dzisiaj się dowiem na wizycie:)
    O której masz?
    Ktoś dziś jeszcze wizytuje?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 30...taka ni z dupy ta godzina:P

aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Dziewczyny a ja np. wogole nie czuje ruchów i zaczyna mnie to martwić..
    Spoko, ja też nic nie czuję :) Codziennie czekam, a tu tylko jelita jakieś :)

eve90 lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, poradźcie mi co kupić jako prezent dla lutowego noworodka? Kuzynka właśnie leży w szpitalu i czeka na skurcze jakieś bo 2 dni temu odpadł jej czop śluzowy i od tej pory cisza.

Myślałam żeby jej może otulacz kupić bo ponoć to fajna sprawa a nie każda matka o nim słyszała (ona na pewno nie słyszała). Co myślicie? Jakieś lepsze pomysły?

PS. Znalazłam w necie taki skrót do wyprawki letniej i wrzucam dla tych które jak ja nie mają jeszcze NIC :)

7838938c36925151med.png

kot_bury, alexxx, majeczka87, jusella, Kasiulina, Ana32, Gagaga, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza, niby najlepszym prezentem jest kocyk a później pieluszki... Tylko kocyków może już mieć kilka...
    Jakiś czas temu natknęłam się na taki artykuł: http://www.blogojciec.pl/dzieci/najlepsze-i-najgorsze-prezenty-dla-noworodka-i-jego-rodzicow/

Czop może odejść ok 2 tyg przed porodem, ale jak już Ją przyjęli to pewnie był większy powód. Oby jak najszybciej urodziła i się za mocno nie męczyła :)

_analiza lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dzięki za trzymanie kciuków :-)
    tu są kocyki również na szydełku
    www.garnstudio.com/
    generalnie z tej strony korzystam bo tu sporo darmowych wzorów jest i dla dorosłych i dla dzieci. po polsku cos ok. 2000 ale jak język angielski się wybierze to już ponad 6000
    Właśnie chyba już wcześniej ją wrzucałaś i sobie zapisałam - niektóre rzeczy są boooskie! Ale kocyk drutowy mam już zaklepany u mamy, do tego sobie uszyję drugi, będą na zmianę :)
    nowa! wrote:
    Kot bury a w której Astrze? To jak nie będę za bardzo zmęczona to podjade zobaczyć. Co do wysokości baby design husky to ja z mężem jestesmy wysocy bardziej sie martwię mala gondola bo słyszałam opinie ze jak dziecko się rodzi latem to gondola powinna byc wieksza.
    W tej większej i dalej od centrum - nie pamiętam niestety ulicy, mąż pracuje na Lotniczej, ale ten sklep jest już chyba na prostopadłej do niej :)

U mnie też łożysko z przodu i też nic kompletnie nie czuję :) mój lekarz był bardziej optymistyczny, stawia na pierwsze ruchy na 18-20 tydzień. Czasem mi się wydaje, że to już, ale to chyba też jednak ciągle te jelita :)

Smile - trzymam kciuki za wizytę :)

aisa, eve90, jusella lubią tę wiadomość

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit ja jestem z Rogaland, okolice Stavanger ,a Ty?

e96b0e4df0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Ja czekam właśnie w aucie na brata i czuje jak mnie dzidzia kopie :D nie da się tego pomylić już z jelitami, bo bardzo blisko skory to czuję, a jelita głębiej ;) dziś kupiłam w pepco body z napisem 'daddy's Little star' będzie mój cieszył :D
    Ja śpię jak zabita do 8, wcześniej nawet dłużej spałam, ale postanowiłam się ogarnąć;) tylko przed spaniem długo się wierce zanim pozycję znajdę.

majeczka87, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ