WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ej te filmiki są boskie!Od razu sobie zapisałam :)

Ja też :p

atdc15nmjt4tk663.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Słuchajcie... ostatnio mdłości dają mi odpocząć, mdli mnie ale nie wymiotuję.
    A dziś... sprzątam sobie, prasuję. Usiadłam zjeść zupę i po 3 łyżkach jak mi się niedobrze zrobiło... cofnęło mi się wszystko aż od śniadania.

Mąż żartuje, że dzidzia dała mi znać, że przesadziłam z robotą.

No widzisz jakie masz dobre dziecko... niedługo będzie Ci herbatkę przynosić :-)

kot_bury lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie w weekend miałam tak samo.

Dziewczyny pilna sprawa, mam pytanie.

Jutro mam mieć pobranie krwi, jak się odnosi to do przeziębienia?
    Czy mogę iść na spokojnie? Czy mam zadzwonić po następne skierowanie?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co masz mieć badane?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólne krwi i ogólne moczu.

2016 🩷

2020 🩵

• Dalile Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem możesz. Ja robiłam i wyniki w normie.

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Ejrene ja tez jestem z Dolnego Slaska i jutro planuje jechac do Wroclawia do babymaxu i Ascotu wiec dam ci znac bo jestem zainteresowana wózkiem baby design husky.

Husky jest suuper, tylko uwaga dla "wielkoludów" :P rodziców gondola jest o 4 cm krótsza od dotty i lupo, ale husky są w bardzo fajnych kolorach i też wysokie ;)

W Katowicach jest fajny sklep przy Ikei, no i Zabrze Bociek, super oferta i bardzo dobre ceny.. i wózki nie wystawowe tylko w kartonikach mają dużo kolorów!! Do tego w Rybniku ale tam nie byłam zachwycona obsługą, wręcz przeciwnie drogo ;) więc A4 i na wycieczkę ;)

Ejene lupo znacznie różni się kolorystycznie internet a rzeczywistość więc warto zobaczyć ...

Ejrene, Agaax lubią tę wiadomość

Kijanka
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka - mnie wczoraj pielęgniarka jak pobierała krew to pytała czy nie jestem czasem przeziębiona bo mogą wyjść podwyższone leukocyty czy coś.
    Może najlepiej zadzwoń rano i się zapytaj czy przeziębienie nie zafałszuje wyników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:48

• Dalile Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale to tylko leukocyty - lekarz chyba wie, że przeziębienie na nie wpływa. Można to wziąć pod uwagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:51

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam zmienić lekarza prowadzącego, dlatego zależy mi na badaniach jutro.
    A leukocyty i tak mam podwyższone

2016 🩷

2020 🩵

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/ratpo/videos/10100117476767455/

której masz ma brata blizniaka?;) polecam filmik wszystkim;)

kot_bury lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ja też zakup rzeczy typu sterylizator czy podgrzewacz będę rozważać po porodzie - planuje KP i mam nadzieję, że na początku nie będą mi potrzebne - przy Pierworodnym gotowałam butelki i nie było to jakieś uciażliwe - ot, wstawić garnek z woda, wrzucić butelki i się gotują odpowiedni czas - nie trzeba mieszać i pilnować, żeby się nie przypaliły :-). Choć przyznam, że teraz rozważam taki zakup ale takiego, który potem może służyć jako urządzenie do gotowania na parze - przyda się później jak Maluszkowi będę wprowadzać pokarmy stałe.

Jeśli chodzi o podgrzewacz - nie korzystałam za pierwszym razem i teraz na pewno nie kupię bo chcę zainwestować w czajnik, gdzie mogę sobie ustawić odpowiednią temperaturę. czajnik spokojnie w nocy może stać przy łóżku na szafce nocnej a przynajmniej będę mieć pewność, że mleczko świeże :-) ( sposób z czajnikiem sprawdzałam przez tydzień, jak opiekowałam się Maleństwem kuzynki, która na tydzień wylądowała w szpitalu).

Staram się być praktyczna i kupować rzeczy "wielofunkcyjne".

ile kosztuje? jest na allegro??

Patutka moja tesciowa by kupila tak samo ;) Ale masz ubranek! ho ho!

Asit hehehe ale mnie ubawilas!!!!

Wszystkie choróbzdy - duzo zdrowka! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 21:14

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka - chodzi Ci o sterylizator? jeśli tak to ja planuję zakup takiego:
    http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7440&cid=5

cena na allegro za nowy od 99 zł w górę
    http://allegro.pl/iij481-nuk-sterylizator-parowy-vapo-2w1-julnata-i5971658448.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 21:33

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka- dzieki będę Dobra teściową :-D

2016 🩷

2020 🩵

• Dalile Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa, to z kolei wszystko nówki by kupowałaa, na tony i bez pomyślenia co potrzebne.

• _analiza Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella- Ty to idź raz dwa do endokrynologa z tym TSH! Nawet prywatnie, żeby czym prędzej Ci dali euthyrox i zaczęło spadać. Nie mówię tego żeby straszyc, ale ku przestrodze - TSH trzeba pilnować bo w ciąży często się pojawia niedoczynność i trzeba leczyć. Potem może przejść po porodzie ale w ciąży leczenie obowiązkowe i zbijanie dziada.

Ja tez jutro idę na badania przed wizytą -myślę zrobić glukozę, mocz i morfologię. Inne rzeczy robiłam niedawno to nie będę powtarzać;)

Ps. Haha wykrakałam- mój M. właśnie przyniósł mi mój "prezent" na walentynki - haha komplet noży ceramicznych :D :P romantiko total:)

Od kina i kolacji się nie wywinie ale noże się przydadzą :P

nowatorka, jusella, eve90, aisa, Maka, kot_bury, Smile, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogę stwierdzić że zaliczyłam dzisiaj wyraźnego kopniaka :D Wcześniej było to takie jakby mnie coś miętoliło deptało/macało w dole brzucha :D

jusella, nowatorka, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Użyjesz noży do zrobienia kolacji :D

Maka lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Jusella- Ty to idź raz dwa do endokrynologa z tym TSH! Nawet prywatnie, żeby czym prędzej Ci dali euthyrox i zaczęło spadać. Nie mówię tego żeby straszyc, ale ku przestrodze - TSH trzeba pilnować bo w ciąży często się pojawia niedoczynność i trzeba leczyć. Potem może przejść po porodzie ale w ciąży leczenie obowiązkowe i zbijanie dziada.

Ja tez jutro idę na badania przed wizytą -myślę zrobić glukozę, mocz i morfologię. Inne rzeczy robiłam niedawno to nie będę powtarzać;)

Ps. Haha wykrakałam- mój M. właśnie przyniósł mi mój "prezent" na walentynki - haha komplet noży ceramicznych :D :P romantiko total:)

Przez tą ciążę to chyba jakieś zaćmienie umysłowe mam, bo całkowicie zapomniałam, że ciotka Tatuśka zrobiła w zeszłym roku specjalizację z endokrynologii i praktykuje :-) więc jutro już będę po wizycie.

Może zaproponuj "darczyńcy" by wypróbował noże i samodzielnie kolację dla Ciebie przygotował.

Ja kiedyś mojemu byłemu mężowi po takim romantycznym prezencie (deska do prasowania) kupiłam w rewanżu komplet garnków (urodziny mieliśmy w odstępie 2 tygodni) - przez długi czas nie mógł dojść do siebie

eve90, aisa, Maka, Naditta, _analiza, kot_bury, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:

Haha

ckaik0s3070dl07t.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ