WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Dziewczyny jutro planowałam jechać i zamówić albo kupić wózek ale po wczorajszej wiadomości dot . złego stanu szyjki się załamałam i boje się teraz kupować cokolwiek. Mam doła, wy piszecie o wyprawkach i butelkach a ja zastanawiam się co będzie jutro. muszę dzisiaj sobie to przetrawić.
    A co z tą szyjką jest nietak?
    Jaką długość ma?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Maka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Mnie ostatnio, tzn. miesiąc temu bolało podbrzusze nisko po badaniu i nawet brudziłam ale mówił że tak może być bo pobierał mi cytologie a mam nadżerkę.

Ja plamien nie mam ale czuje taki dyskomfort i ból jak chodzę. Ale szczerze strasznie mnie to wczoraj bolało- myślałam że się posram. :-/ nie nawidze tych badań i grzebania..

ckaik0s3070dl07t.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    W Pepco fajne teraz też są różne pierdoły do domu :)

izulala o to długa byłaś :) a teraz ile masz wzrostu?

Asit u was chyba troszkę chłodniej w lecie niż u nas?

Ja nie wiem ile mój mąż miał cm i kg po porodzie. On na pewno tego nie wie, ciekawe czy gdzieś w starych papierach by było... teściowej nie zapytam bo nie żyje.

a to roznie z tym bywa po ponad 30 stopni tez sa dni wiec na letnie ciuszki rowniez trzea sie przygotowac :D

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    ufff bylabym wdzieczna cos latwego prosze ja juz kilka przelecialam ale kazdy wydaje mi sie jakis skomplikowany...

Asit tu znalazłam filmiki instruktażowe i wydaje mi się, że fajnie wytłumaczone (przejrzałam kilkanaście i były też nawet spoko ale laska miała tak okropny głos, że po niecałej minucie myślałam, że wyrzucę kompa przez okno, więc nawet nie podaję linków, żeby zaoszczędzić Ci stresu)

nabieranie oczek
    https://www.youtube.com/watch?v=OCVe9xbk1N8

oczka prawe
    https://www.youtube.com/watch?v=4I-Nbes4CTY

oczka lewe
    https://www.youtube.com/watch?v=Da3CdTe3RoM

Na pierwszy raz proponuję prosty i bardzo ładny wzór:

wzór ryżowy
    https://www.youtube.com/watch?v=ndB8ksh5XzQ

A tutaj schemat na prosty i bardzo ładny kocyk
    https://www.youtube.com/watch?v=ndB8ksh5XzQ
    przy czym on robiony jest bardzo grubą wełną

eve90, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slicznie dziekuje :D Jusella

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Tam to chyba powinni mieć.
    Chociaz w warszawie w pewnych luxmedach, to mają taki sprzęt, że aż strach.....
    I z tego co wiem to tam p 3D można bylo pomarzyć. Ale medicover chyba lepszy jest

To chyba zalezy od LuxMedu,bo tam gdzie ja chodzę mają aparat z 3D/4D.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    A co z tą szyjką jest nietak?
    Jaką długość ma?
    nowatorka wrote:
    Nowa a co sie stali? Lekarz ci stwierdzil skracajaca szyjke? Mi ostatnio lekka biegunka spowodowala skurcze i krwawienie wiec teraz uwazam na wszystko

Moja szyjka ma 2,8 cm (norma 2,5 cm) , dwa tygodnie temu szyjka była ok ale nie mówił mi ile ma. od kilku dni miałam bóle brzucha ale lekkie dodatkowo męczył mnie kaszel. Myślałam że macica się powiększa i dlatego takie bóle. Za 2 tygodnie czeka mnie kolejna wizyta, mam się obserwować jeśli coś mnie będzie niepokoić to od razu mam jechać na pogotowie. to moja pierwsza ciąża i nie wiem co jest normalne a co nie...
    Dzisiaj sobie troszkę popłakałam to później mój synek bardzo się ruszał czuł że mamusia jest niespokojna.

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałam, ale dopadło mnie okrutne przeziębienie, ledwo oddycham i siedzę w domu na zwolnieniu :(

Nie mam siły na nic, leżę całymi dniami.
    My połówkowe mamy dopiero na początku marca, też się nie mogę doczekać.
    Pod koniec miesiąca mam wizytę u lekarza,mam nadzieję, że potwierdzi nam płeć.
    Na razie kupiłam trochę ciuszków, ale wszystkie w kolorach neutralnych.
    Wczoraj chyba poczułam pierwsze kopnięcie:) Dziś czekam na kolejne;)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i potwierdzonych płci!

jusella lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, ja bym radziła udac się do endokrynologa, bo TSH jest za wysokie. W II trymestrze norma dla ciężarnych jest do 3.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    A teraz prośba:
    odebrałam dziś wyniki z badań krwi i coś mi się wydaje, że mam problem z tarczycą

TSH 3-cia generacja 5,721 mU/L (norma 0,35 - 5,5)
    FT3 - 3,21 mU/L (norma 2,3 - 4,2)
    FT4 - 0,84 mU/L (norma 0,89 - 1,76)
    jeśli któraś orientuje się w tym temacie to proszę o interpretację :-)

no i nie wiem też czy krzywa cukrowa dobrze wyszła
    poziom na czczo - 79,5 (norma 55 - 110)
    po 60 minutach - 127,2
    po 120 min - 100,3
    o reszta wszystko w normie :-)

nie wiem co to jest TSH 3-generacja ale jeśli to zwykłe TSH to jest jak dla kobiety w ciąży o dużo za wysokie. Powiadom o tym swojego lekarza ale on najprawdopodobniej skieruje cię od razu do endokrynologa. Dostaniesz Eutyrox na pewno i wyniki się poprawią ważne żebyś jak najszybciej wynik skonsultowała ze swoim lekarzem.
    Jeśli chodzi o krzywą cukrową to jest ok
    prawidłowy wynik to:
    po 60 min. max 180
    po 120 min. max 152

jusella lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczyny!
    Jak mawia mój Pierworodny - jak nie urok to sraczka.
    tyle co uspokoiłam się po amnio to teraz tarczyca... jutro wizyta u gina i zobaczymy, a dziś na wszelki wypadek zadzwoniłam do przychodni i do endokrynologa termin na listopad mi zaproponowano, to ja do babeczki, że w ciąży jestem i do listopada to 2 razy zdążę urodzić na to ona, że jak na skierowaniu wpisze mi lekarz że pilne to na koniec marca może mnie zapisać i teraz tak się zastanawiam, czy czasem nie pozapisywać się do wszystkich lekarzy specjalistów tak "na wszelki wypadek" bo może akurat jakaś konsultacja za jakiś czas będzie potrzebna ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:11

• Asit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci co mają jedno dziecko pewnie nie uwierzą, a Ci co maja trójkę?
    Rodzina na wesoło:)
    Twoje ubrania:
    Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
    Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
    Trzeciedziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
    Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
    Drugie dziecko: Wrzucasz tylko te najbardziej ubrudzone i pierzesz ze swoimi ubraniami.
    Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
    starsze dziecko.
    Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
    Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
    Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na przykry zapach, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
    Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
    Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.
    Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
    Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

jusella, Ejrene, aisa, Smile, Gagaga, Wiola90, Grzybka, Kasiulina, stokrotka2013, Zuzulka88, Maka, September, eve90, kijanka_88, mamuśka1, majeczka87, _analiza, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znałam to, ale dalej bawi :D

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre podoba mi się :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jestem rozczarowana :( byłam teraz na poczcie i zaszłam do dziecięcego zapytać czy mają wózek baby desing i mieli lupo comfort ale Pani na mnie popatrzała i mówi od razu że on dla mnie za niski będzie :/
    Mówiła też że byli ostatnio na targach i teraz wszystkie nowości co robią to w plastikowych gondolach i nie ma prawa dziecko się od niej pocić.

Tak że muszę chyba szukać innego, dziś już nie miałam czasu na żywo oglądać

atdc15nmjt4tk663.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Jak wy dziś szalejecie....
    Ja wstałam dopiero 2 godziny temu i trochę pracuję na komputerze, ale bardziej planuje dalsze prace porządkowe w składziku. :)

Dalile byłaś w tym ciuchu w końcu?udało Ci się coś upolować?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, czasem tak bywa z szyjką niestety.. Dużo leż i się nie przemęczaj. Jesteś pod stałą kontrolą a w razie czego możesz jechać na ip. Gdyby bardziej Ci się skracała to założą szew albo pessar. Póki co masz ją jeszcze w normie więc spokojnie. Staraj się dużo odpoczywać i będzie ok. Nie jedną historię już słyszałam ze skracającymi się szyjkami i ciąże donoszone a czasem i przenoszone ;) Głowa do góry!

Izulala, długaśna byłaś po urodzeniu, ale na wielkoluda nie wyrosłaś ;)

Ejrene, Ty zdaje się jesteś dość wysoka, 180cm? Ile miałaś po urodzeniu?

Olcia, zdrówka, kuruj się!

Asit, też to kiedyś czytałam ;) U mnie się nic z tego nie sprawdziło w pierwszej ciąży. Chyba jestem za mało wrażliwa czy coś ;D

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Patutka, zaraz będziesz mogła torbę do szpitala pakować ;) szybko się uwinęłaś ze wszystkim. Ja planuję do końca maja wszystko ogarnąć, żeby później z brzuchem w upały nie latać.

Dziewczyny które już mają dzieciaczki mogłybyście napisać ile ubranek Wam się przydało?
    Zastanawiam się po ile trzeba mieć sztuk pajaców, śpiochów/ połśpiochów, ile kupić bodów z krótkim i długim rękawem w tych najmniejszych rozmiarach?
    Mam jakąś przykładową wyprawkę ale jak patrzę, że jest zaznaczone po 4-7 szt to wydaje mi się że to za mało. Podzielcie się swoim doświadczeniem :)

Ja na przykład wiem że nie będę już kupywała śpiochów, dla mnie one były niepraktyczne. Przede wszystkim kupię pajacyki. Wiola po 4 sztuki to według mnie na pewno za mało, wiadomo są pralki, ale do pralki wrzuca się zawsze więcej, więc te 7 dobrze mieć. Na pewno kupię po ok 7 sztuk body z krótkim i długim rękawem. Mój synek w rozmiarze 56 chodził ok 2-3 tygodnie, a urodził się z wagą 3100, więc zaopatrzę się głównie w rozmiar 62, 56 też kupię ale może po 2 sztuki. Do body jakieś spodenki lub półśpiochy można kupić.

Wiola90 lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:

Ejrene, Ty zdaje się jesteś dość wysoka, 180cm? Ile miałaś po urodzeniu?

Tak 180 cm :) a jak się urodziłam miałam chyba 56 cm i 3680 ważyłam, moja starsza o rok siostra 3860 a najmłodsza co w tym roku skończy 12 lat 4040 :D

atdc15nmjt4tk663.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Ja na przykład wiem że nie będę już kupywała śpiochów, dla mnie one były niepraktyczne. Przede wszystkim kupię pajacyki. Wiola po 4 sztuki to według mnie na pewno za mało, wiadomo są pralki, ale do pralki wrzuca się zawsze więcej, więc te 7 dobrze mieć. Na pewno kupię po ok 7 sztuk body z krótkim i długim rękawem. Mój synek w rozmiarze 56 chodził ok 2-3 tygodnie, a urodził się z wagą 3100, więc zaopatrzę się głównie w rozmiar 62, 56 też kupię ale może po 2 sztuki. Do body jakieś spodenki lub półśpiochy można kupić.
    Mój się urodził 3580 ale 52cm i dwa tygodnie nosił rozmiar 50. Ale zdecydowanie lepiej kupić od razu 56 niż mieć za małe rzeczy.
    Śpiochy faktycznie są mało praktyczne, dużo lepsze są pajacyki.
    Niektórym nie robi różnicy czy body zakładane są przez główkę czy kopertowe. Mnie bardziej odpowiadały kopertowe i takie kupowałam.
    Jak się zbierze po 7 szt z krótkim i długim rękawem, do tego z 7 pajaców to już jest 21 ubranek. Do tego tetrowe, półśpiochy i kilka innych mniejszych rzeczy i pralka będzie chodzić częściej.
    Do tego będzie lato w pełni, pranie będzie szybko schło więc za dużo na te najmniejsze rozmiary nie ma co brać. Poza tym takie maluchy bardzo szybko rosną.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ