Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
jusella wrote:Asit niestety nie korzystam z Yotube bo ja już zaawansowana jestem w tych sprawach
ale ogarnę się trochę i poszukam czegoś dla Ciebie - może coś wypatrzę
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Patutka, zaraz będziesz mogła torbę do szpitala pakować
szybko się uwinęłaś ze wszystkim. Ja planuję do końca maja wszystko ogarnąć, żeby później z brzuchem w upały nie latać.
Dziewczyny które już mają dzieciaczki mogłybyście napisać ile ubranek Wam się przydało?
Zastanawiam się po ile trzeba mieć sztuk pajaców, śpiochów/ połśpiochów, ile kupić bodów z krótkim i długim rękawem w tych najmniejszych rozmiarach?
Mam jakąś przykładową wyprawkę ale jak patrzę, że jest zaznaczone po 4-7 szt to wydaje mi się że to za mało. Podzielcie się swoim doświadczeniem
aisa, Gagaga, September, kot_bury lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
Patutka wrote:Ahahahahah. Ale ja nie odbieram tego za atak xd nie napisalam nic zlego tylko swoje zdanie, ze uważam ze stron dwóch dziewczyn, ze co nie napiszę, czy nie kupię jest źle, więc bez przesady hahah.
Ja już mu studia planuję więc spokojnie
A tak poważnie to nie napisałam nic złego, czy czepialskiego co można by było uważać za spine
A jakbym się tak unosiła Twoim zdaniem to chyba dawno bym przestała tu zaglądać.
A i fajnie, że wypowiedzi z waszej strony są okej ale z mojej, to od razu ATAK
Wiesz, jednak po stylu pisania da się dużo wywnioskować...a już na pewno jak ktoś się dużo wypowiada na forum. Wiele Swoich wypowiedzi mogłaś napisać normalnie i miło, a wyszło jak wyszło. Może czasami trzeba coś przeczytać, zastanowić się, ochłonąć i dopiero potem odp a nie od razu wybuch skrajnych emocji. Takie moje zdanie i myślę, że większość dziewczyn myśli tak samo.Lepiej się rozmawia w miłej atmosferze._analiza, Asit, Ejrene, aisa, September, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Wiola
Ja mam w domu suszarke wiec bede prac na bierzac i po 2 h mam suche wiec faktycznie nie szaleje z iloscia ubran
moj planowany plan zakowol:
rozm 50 ( tylko dlatego ze moj drugi synus urodzil sie 48 cm wiec na pierwsze dni chce miec cos dopasowane w razie w)
- 2 x body na dlugi
- 2x polspiochy
- cieply pajacyk ( ja mam z welny merino)
rozm 56
3x body na krotki
3x body na dl
3x polspiochy
2x spioszki
2x rajtuski
3x pizamki ze stopkami
cieply pajacyk
3x rampersy
rozm 62
3x body krotki
5x body dlugii
2x rampersy
5x polspiochy
3x rajtuski
3x pizamki
cieply pajacyk
-skarpetki i czapeczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 11:55
Wiola90, aisa, majeczka87, Agaax lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
izulala wrote:Bardzo lsdne bawełniane ubranka mozna kupic w pepco po 10zl. Ale wiadomo po co kupować nie wiadomo ile nowych rzeczy dla takich maluchów.... za szybko rosną.
izulala, aisa, Ejrene, Zuzulka88, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Patutka wrote:Wiola, no bo ja po prostu nie chciałam aby robiła to za mnie teściowa, bo ona to wszystko używane.... ostatnio nawet wysłała mi jakiś wózek sprzed 20 lat za 70 zl i napisała, że taki będzie okej.... czy łóżeczko za darmo znalazła bo 6 szczebelkow brak....
No nie chciałam takiej wyprawki, to wolałam zrobić to teraz....
A nie wiem jak z tą moja szyjką, czy będę mogła funkcjonować jak kiedyś... czy do końca ciąży leżeć
teraz dostałam pozwolenie od lekarza na wyjście, no to to co trzeba było pomacać żeby kupić to kupilam.ja jeszcze zanim zaszłam w ciążę nie mogłam się powstrzymać przed oglądaniem tych wszystkich malutkich ubranek np. jak do pepco wchodziłam
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
Ja też zakup rzeczy typu sterylizator czy podgrzewacz będę rozważać po porodzie - planuje KP i mam nadzieję, że na początku nie będą mi potrzebne - przy Pierworodnym gotowałam butelki i nie było to jakieś uciażliwe - ot, wstawić garnek z woda, wrzucić butelki i się gotują odpowiedni czas - nie trzeba mieszać i pilnować, żeby się nie przypaliły
. Choć przyznam, że teraz rozważam taki zakup ale takiego, który potem może służyć jako urządzenie do gotowania na parze - przyda się później jak Maluszkowi będę wprowadzać pokarmy stałe.
Jeśli chodzi o podgrzewacz - nie korzystałam za pierwszym razem i teraz na pewno nie kupię bo chcę zainwestować w czajnik, gdzie mogę sobie ustawić odpowiednią temperaturę. czajnik spokojnie w nocy może stać przy łóżku na szafce nocnej a przynajmniej będę mieć pewność, że mleczko świeże( sposób z czajnikiem sprawdzałam przez tydzień, jak opiekowałam się Maleństwem kuzynki, która na tydzień wylądowała w szpitalu).
Staram się być praktyczna i kupować rzeczy "wielofunkcyjne".aisa, eve90, majeczka87, _analiza lubią tę wiadomość
-
Wiola90 wrote:Patutka, zaraz będziesz mogła torbę do szpitala pakować
szybko się uwinęłaś ze wszystkim. Ja planuję do końca maja wszystko ogarnąć, żeby później z brzuchem w upały nie latać.
Dziewczyny które już mają dzieciaczki mogłybyście napisać ile ubranek Wam się przydało?
Zastanawiam się po ile trzeba mieć sztuk pajaców, śpiochów/ połśpiochów, ile kupić bodów z krótkim i długim rękawem w tych najmniejszych rozmiarach?
Mam jakąś przykładową wyprawkę ale jak patrzę, że jest zaznaczone po 4-7 szt to wydaje mi się że to za mało. Podzielcie się swoim doświadczeniem
U mnie tak jak u Asit, najpierw szedł rozmiar 50.Wiola90, Agaax lubią tę wiadomość
-
Maka wrote:Czy któraś po wizycie u lekarza i badaniu na samolocie miała dziwny ból w kroczu? Boli od wczoraj, nie wiem czy to normalne.
Mnie ostatnio, tzn. miesiąc temu bolało podbrzusze nisko po badaniu i nawet brudziłam ale mówił że tak może być bo pobierał mi cytologie a mam nadżerkę. -
Agaax wrote:Właśnie, jest jeszcze moja ukochana świątynia pepco
Tylko rozmiarówka jest zaniżona - podobnie jak w smyku.Agaax lubi tę wiadomość
-
Agaax wrote:Właśnie, jest jeszcze moja ukochana świątynia pepco
wiecie co. Wczoraj lekarz poprosił abysmy na nast wizytę mieli nssza wage urodzenia i ile mieliśmy "wzrostu"
Ano wiec
ja wazylam 3500 a długa bylam 62cm
maz wazyl 4500 a długi 60cm;)
Podobno mnie bali sie podnosić ze sie zlamieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 12:16
*Słoneczko, aisa, majeczka87, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
A teraz prośba:
odebrałam dziś wyniki z badań krwi i coś mi się wydaje, że mam problem z tarczycą
TSH 3-cia generacja 5,721 mU/L (norma 0,35 - 5,5)
FT3 - 3,21 mU/L (norma 2,3 - 4,2)
FT4 - 0,84 mU/L (norma 0,89 - 1,76)
jeśli któraś orientuje się w tym temacie to proszę o interpretację
no i nie wiem też czy krzywa cukrowa dobrze wyszła
poziom na czczo - 79,5 (norma 55 - 110)
po 60 minutach - 127,2
po 120 min - 100,3
o reszta wszystko w normie
-
Dziewczyny jutro planowałam jechać i zamówić albo kupić wózek ale po wczorajszej wiadomości dot . złego stanu szyjki się załamałam i boje się teraz kupować cokolwiek. Mam doła, wy piszecie o wyprawkach i butelkach a ja zastanawiam się co będzie jutro. muszę dzisiaj sobie to przetrawić.
-
W Pepco fajne teraz też są różne pierdoły do domu
izulala o to długa byłaśa teraz ile masz wzrostu?
Asit u was chyba troszkę chłodniej w lecie niż u nas?
Ja nie wiem ile mój mąż miał cm i kg po porodzie. On na pewno tego nie wie, ciekawe czy gdzieś w starych papierach by było... teściowej nie zapytam bo nie żyje.aisa lubi tę wiadomość
-
Ejrene wrote:W Pepco fajne teraz też są różne pierdoły do domu
izulala o to długa byłaśa teraz ile masz wzrostu?
Asit u was chyba troszkę chłodniej w lecie niż u nas?
Ja nie wiem ile mój mąż miał cm i kg po porodzie. On na pewno tego nie wie, ciekawe czy gdzieś w starych papierach by było... teściowej nie zapytam bo nie żyje.
Ja teraz mam 174cm. A po co mu te dane to nie wiem.Ejrene, aisa lubią tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;