WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka pamietaj ze mm robi sie swierze i moze stac godz nie dluzej jak juz ci tak zalezy na szybkim mleczku bez potrzeby podgrzewania w odpowiedniej tem w 30 sek polecam to cudo sama urzywalam i jest na mojej lisci jak juz bede szla na mm. tam jest wszystko 3 w 1 ekspres sterylizator i podgrzewacz ale ja tylko z ekspresu korzystalam.
    http://allegro.pl/bib-expresso-ekspres-do-mleka-sterylizator-beaba-i5963513861.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:53

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    No tak, zapomniałam, że wszystko co ja robię to jest źle :-D

Nie no najlepiej to wszystko robić pojedynczo i narzekać, że się czasu nie ma.

Ps. Myślę, że każda mama zdrobi jak uważa :-) dla mnie lepiej wstać w nocy jakby sie karmilo butelka czy cos i wziąć butelkę z podgrzewacza z ciepłym mlekiem niz stac, czekać aż woda sie zagotuje, przestygnie itd :-)
    Wolę mieć chwilę dla siebie niż na pilnowaniu wyparzanych butelek, a potem narzekać :-)
    Każda zrobi, jak uważa :-)

Ale non stop tylko co do moich zakupów jest jakieś ale...
    A przecież to indywidualna sprawa :-D
    Nie bierz każdej wypowiedzi, która różni się od tego co Ty robisz jako zdania, że Ty coś źle robisz :)
    Można sobie je kupić wcześniej i mieć na zapas - tak jak Ty zrobiłaś i ok :), ale można też zaczekać i jeśli się nie przydadzą to nie mieć.
    Ja nie miałam ani sterylizatora ani podgrzewacza i też było ok :)

Asit, Ejrene, kot_bury lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 17:45

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Asit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mleka odciaganego sie nie podgrzewa tylko podaje w temp pokojowej jak sie ma w lodowc z poprzedniego dnia to sie je wyciaga np z rana i mozna pozniej podac a jak odciaga sie z rana to moze ono stac w dzien w pokojowej temp

Jezeli jest naprawde lodowate i zalezy ci na podaniu to podgrzać możesz ale delkatnie, tylko po to by nie było lodowate. Najlepiej w garnuszku z ciepłą wodą. Mleko kobiece możne też nawet przegotować tylko, ze wtedy mija się to z celem, bo w ten sopsób likwiduje się przeciwciała - czyli to co jest w nim najcenniejsze!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 11:05

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem totalnie zielona w tych wszystkich przeczach typu podgrzewacze itd. Dobrze ze troche mnie tu uswiadamiacie bo nawet bym nie wiedziala ze takie cuda istnieja ;)

Co do walentynek moj robi kolacje w domu jak zwykle, nie wychodzimy w ten dzien bo w restauracjach i kinach jest u nas zawsze przeludnienie, stoliki stawiaja blisko siebie zeby wiecej ludzi pomiescic itd. Wolimy spokojnie sami sobie ugotowac a moj to swietny kucharz :)

Patutka, eve90, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, ani razu nie wypowiedziałam się o Twoich zakupach.
    Wcześniej miałam inne zdanie co do fb i tyle, z zakupami nie miało to nic wspólnego. Nie doszukuj się czegoś czego nie ma :)

Dziś dopiero zabrałam głos w sprawie kp, sterylizatora i podgrzewacza. Może ktoś się zastanawia czy brać teraz czy później. Wiesz, że będziesz zostawiać dziecko z kimś innym stąd pewność, że te rzeczy się przydadzą i to jest jak najbardziej ok, nic do tego nie mam.
    Jak ktoś jeszcze nie wie jak będzie po porodzie z opieką nad dzieckiem to może poczekać z zakupem pewnych rzeczy.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v

2016 🩷

2020 🩵

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podgrzewacz, z którego na początku korzystaliśmy, ale i tak woda w nim się długo podgrzewała. My musieliśmy np dokarmiać małą jedną butelką mm, bo po tym jak strasznie traciła na wadze, takie było zalecenie lekarza. A do mleka i tak musi być woda przegotowana. Teraz żeby było szybciej, to mamy w dzbanku przegotowaną wodę i jak jest potrzeba, to wlewamy odpowiednią ilość do garnuszka i podgrzewamy i do butelki. O wiele szybciej idzie niż w podgrzewaczu, ale sami musieliśmy do tego dojść :) Podgrzewacz dostałam od koleżanki, ale jakbym miała sama kupować, to bym nie kupiła.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa a u was tez kranowa jest zdrowsza niz z butelki??

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na przykład nie będę kupowała całych kompletów butelek bo z opowieści nie jednej mamy słyszałam że nie każda butelka dziecku podpasuje, więc w razie gdybym musiała karmić MM to lepiej jak jedna mi nie podpasuje i kupie drugą niż cały komplet.

Patutka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    aisa a u was tez kranowa jest zdrowsza niz z butelki??
    Tak :)
    Butelkowane mineralne to raczej smakowe szwedziaki kupują, zwykłe mineralne raczej nie schodzą.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja mam podgrzewacz, z którego na początku korzystaliśmy, ale i tak woda w nim się długo podgrzewała. My musieliśmy np dokarmiać małą jedną butelką mm, bo po tym jak strasznie traciła na wadze, takie było zalecenie lekarza. A do mleka i tak musi być woda przegotowana. Teraz żeby było szybciej, to mamy w dzbanku przegotowaną wodę i jak jest potrzeba, to wlewamy odpowiednią ilość do garnuszka i podgrzewamy i do butelki. O wiele szybciej idzie niż w podgrzewaczu, ale sami musieliśmy do tego dojść :) Podgrzewacz dostałam od koleżanki, ale jakbym miała sama kupować, to bym nie kupiła.
    Niektórzy trzymają gorącą wodę w termosie, też ponoć dobry sposób ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Tak :)
    Butelkowane mineralne to raczej smakowe szwedziaki kupują, zwykłe mineralne raczej nie schodzą.
    hahaha no wlasnie mnie to ciekawilo bo pamietam jedna babka normalnie mleko robila z cieplej kranowy ehhehe ja jednak sceptycznie podchodzilam do tego i gotowalam wode mojemu.... ale np jak juz mial 4 m to dopajalam go

• Asit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Niektórzy trzymają gorącą wodę w termosie, też ponoć dobry sposób ;)
    ja tak robilam jak gdzies jechalismy mialam w butelce polowe zimnej i tylko dolewalam druga polowe goracej i akurat temp odpowiednia na mleczko

• Smile Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka tak szczerze mówiąc to już możesz zapisać dziecko do przedszkola:)To naprawdę nie nasza sprawa:)ale jak piszesz na forum no to chyba spodziewasz się jakiegoś odzewu:)jak piszą że super, fajnie to jest fajnie ale jak któraś powie że coś jest jej niepotrzebne to odbierasz to od razu jako atak.Już nie pierwszy raz tak robisz...nie lepiej napisać coś w stylu " ja uważam że mi się przyda dlatego kupiłam" i skończyć temat?
    Naprawdę nikt tu nie chce źle, rób sobie po swojemu ale jak piszesz na forum to nie spodziewaj się tylko samych zachwytów...

Przepraszam ale się poirytowałam...i nie atakuj mnie za moja wypowiedź bo nie chce kłótni.Miłego dnia Ci życzę:)

Asit, _analiza, Ejrene, *Słoneczko, aisa, Kasiulina, Zuzulka88, September, kot_bury lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Ejrene lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Asit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja to na przykład nie będę kupowała całych kompletów butelek bo z opowieści nie jednej mamy słyszałam że nie każda butelka dziecku podpasuje, więc w razie gdybym musiała karmić MM to lepiej jak jedna mi nie podpasuje i kupie drugą niż cały komplet.
    to prawda ja mialam 3 z aventa i musialam leciec po inna naszczescie 2 model podpasowal odrazu i niebylo ptrzeby dluzszego szukania .... dlatego teraz wstrzymuje sie z kupnem i kupie jedna na probe zeby potem nie stalo to wszystko

Ejrene lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    jak mozesz podeslij ten link na you tube bo ja wlasnie sobie jeden wlaczylam i jakas masakra.... heheheh moze twoj bedzie jakisprostrzy :P

Asit niestety nie korzystam z Yotube bo ja już zaawansowana jestem w tych sprawach :-) ale ogarnę się trochę i poszukam czegoś dla Ciebie - może coś wypatrzę :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 17:46

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ