Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Patulka pamietaj ze mm robi sie swierze i moze stac godz nie dluzej jak juz ci tak zalezy na szybkim mleczku bez potrzeby podgrzewania w odpowiedniej tem w 30 sek polecam to cudo sama urzywalam i jest na mojej lisci jak juz bede szla na mm. tam jest wszystko 3 w 1 ekspres sterylizator i podgrzewacz ale ja tylko z ekspresu korzystalam.
http://allegro.pl/bib-expresso-ekspres-do-mleka-sterylizator-beaba-i5963513861.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:53
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Patutka wrote:No tak, zapomniałam, że wszystko co ja robię to jest źle
Nie no najlepiej to wszystko robić pojedynczo i narzekać, że się czasu nie ma.
Ps. Myślę, że każda mama zdrobi jak uważadla mnie lepiej wstać w nocy jakby sie karmilo butelka czy cos i wziąć butelkę z podgrzewacza z ciepłym mlekiem niz stac, czekać aż woda sie zagotuje, przestygnie itd
Wolę mieć chwilę dla siebie niż na pilnowaniu wyparzanych butelek, a potem narzekać
Każda zrobi, jak uważa
Ale non stop tylko co do moich zakupów jest jakieś ale...
A przecież to indywidualna sprawa
Można sobie je kupić wcześniej i mieć na zapas - tak jak Ty zrobiłaś i ok, ale można też zaczekać i jeśli się nie przydadzą to nie mieć.
Ja nie miałam ani sterylizatora ani podgrzewacza i też było okAsit, Ejrene, kot_bury lubią tę wiadomość
-
mleka odciaganego sie nie podgrzewa tylko podaje w temp pokojowej jak sie ma w lodowc z poprzedniego dnia to sie je wyciaga np z rana i mozna pozniej podac a jak odciaga sie z rana to moze ono stac w dzien w pokojowej temp
Jezeli jest naprawde lodowate i zalezy ci na podaniu to podgrzać możesz ale delkatnie, tylko po to by nie było lodowate. Najlepiej w garnuszku z ciepłą wodą. Mleko kobiece możne też nawet przegotować tylko, ze wtedy mija się to z celem, bo w ten sopsób likwiduje się przeciwciała - czyli to co jest w nim najcenniejsze!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 11:05
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Ja to jestem totalnie zielona w tych wszystkich przeczach typu podgrzewacze itd. Dobrze ze troche mnie tu uswiadamiacie bo nawet bym nie wiedziala ze takie cuda istnieja
Co do walentynek moj robi kolacje w domu jak zwykle, nie wychodzimy w ten dzien bo w restauracjach i kinach jest u nas zawsze przeludnienie, stoliki stawiaja blisko siebie zeby wiecej ludzi pomiescic itd. Wolimy spokojnie sami sobie ugotowac a moj to swietny kucharzPatutka, eve90, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Patutka, ani razu nie wypowiedziałam się o Twoich zakupach.
Wcześniej miałam inne zdanie co do fb i tyle, z zakupami nie miało to nic wspólnego. Nie doszukuj się czegoś czego nie ma
Dziś dopiero zabrałam głos w sprawie kp, sterylizatora i podgrzewacza. Może ktoś się zastanawia czy brać teraz czy później. Wiesz, że będziesz zostawiać dziecko z kimś innym stąd pewność, że te rzeczy się przydadzą i to jest jak najbardziej ok, nic do tego nie mam.
Jak ktoś jeszcze nie wie jak będzie po porodzie z opieką nad dzieckiem to może poczekać z zakupem pewnych rzeczy. -
Ja mam podgrzewacz, z którego na początku korzystaliśmy, ale i tak woda w nim się długo podgrzewała. My musieliśmy np dokarmiać małą jedną butelką mm, bo po tym jak strasznie traciła na wadze, takie było zalecenie lekarza. A do mleka i tak musi być woda przegotowana. Teraz żeby było szybciej, to mamy w dzbanku przegotowaną wodę i jak jest potrzeba, to wlewamy odpowiednią ilość do garnuszka i podgrzewamy i do butelki. O wiele szybciej idzie niż w podgrzewaczu, ale sami musieliśmy do tego dojść
Podgrzewacz dostałam od koleżanki, ale jakbym miała sama kupować, to bym nie kupiła.
-
Ja to na przykład nie będę kupowała całych kompletów butelek bo z opowieści nie jednej mamy słyszałam że nie każda butelka dziecku podpasuje, więc w razie gdybym musiała karmić MM to lepiej jak jedna mi nie podpasuje i kupie drugą niż cały komplet.
Patutka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:Ja mam podgrzewacz, z którego na początku korzystaliśmy, ale i tak woda w nim się długo podgrzewała. My musieliśmy np dokarmiać małą jedną butelką mm, bo po tym jak strasznie traciła na wadze, takie było zalecenie lekarza. A do mleka i tak musi być woda przegotowana. Teraz żeby było szybciej, to mamy w dzbanku przegotowaną wodę i jak jest potrzeba, to wlewamy odpowiednią ilość do garnuszka i podgrzewamy i do butelki. O wiele szybciej idzie niż w podgrzewaczu, ale sami musieliśmy do tego dojść
Podgrzewacz dostałam od koleżanki, ale jakbym miała sama kupować, to bym nie kupiła.
-
aisa wrote:Tak
Butelkowane mineralne to raczej smakowe szwedziaki kupują, zwykłe mineralne raczej nie schodzą.Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
aisa wrote:Niektórzy trzymają gorącą wodę w termosie, też ponoć dobry sposóbSynek William
[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Patutka tak szczerze mówiąc to już możesz zapisać dziecko do przedszkola:)To naprawdę nie nasza sprawa:)ale jak piszesz na forum no to chyba spodziewasz się jakiegoś odzewu:)jak piszą że super, fajnie to jest fajnie ale jak któraś powie że coś jest jej niepotrzebne to odbierasz to od razu jako atak.Już nie pierwszy raz tak robisz...nie lepiej napisać coś w stylu " ja uważam że mi się przyda dlatego kupiłam" i skończyć temat?
Naprawdę nikt tu nie chce źle, rób sobie po swojemu ale jak piszesz na forum to nie spodziewaj się tylko samych zachwytów...
Przepraszam ale się poirytowałam...i nie atakuj mnie za moja wypowiedź bo nie chce kłótni.Miłego dnia Ci życzęAsit, _analiza, Ejrene, *Słoneczko, aisa, Kasiulina, Zuzulka88, September, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ejrene wrote:Ja to na przykład nie będę kupowała całych kompletów butelek bo z opowieści nie jednej mamy słyszałam że nie każda butelka dziecku podpasuje, więc w razie gdybym musiała karmić MM to lepiej jak jedna mi nie podpasuje i kupie drugą niż cały komplet.
Ejrene lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Asit wrote:jak mozesz podeslij ten link na you tube bo ja wlasnie sobie jeden wlaczylam i jakas masakra.... heheheh moze twoj bedzie jakisprostrzy
Asit niestety nie korzystam z Yotube bo ja już zaawansowana jestem w tych sprawachale ogarnę się trochę i poszukam czegoś dla Ciebie - może coś wypatrzę