X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Walentynek to my chyba doslowanie bedziemy walic tynki ;p jutro odbieramy klucze od nowego mieszkania, wiec szykuje sie remont i wyposazanie mieszkania :) mąż niedluugo wyjezdza w delegacje na 2 miesiace;/ , wiec chcemy (tzw on bedzie robic) jak najwiecej zrobic do tego czasu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:02

renieczka, jusella, MirelS, aisa, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja no co za ciec .... co on niby zobaczyl przez 2 min na usg????

Ada no to super i gratuluje nowego gniazdka..... mysm yzmieniali na wakacjach w zeszlym roku wlasnie z mysla o powiekszeniu rodziny :) naszczescie wszystko nowiutkie wiec remontu nie trzeba jedyne co bede robic to malowac pokuj dla maluszka jak juz znajde cos co mi sie spodoba :)

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

mam juz koncepcje na dzisiejszy obiadek :D a wogole chodzi za mna dzis salatka z pomidorow z czerwona cebulka i smietana :D
    poza tym zaczyna mi dopisywac humor dzis to moze uda mi sie wyrwac do pracy chociaz na troszke hehe zobacze za godz czy bedzie mnie jeszcze taka chec trzymac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:14

• ninja Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co widzial ja nic nie zdażylam zobaczyc :( a tyle sie czeka na to usg i idzie sie tam z taka radoscia ze znow sie zobaczy malenstwo i taka lipa aż ze złości poszla do cukierni i nakupowałam ciastek podobno jak naje sie cukru to dzidzia sie bardziej wierci bo dostaje kopa energii... skoro jej nie widzialam to mam nadzieje ze chociaz poczuje...
    i znow z zakupami musze czekac miesiac

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 17:42

MirelS, majeczka87, nowatorka, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, z chrupkami mam identycznie- mój M krzyczy jak tylko wyciągam po nie rękę :P Kupił mi chrupki kukurydziane o smaku truskawkowym i stwierdził, że to mogę jeść hehe :)

Truskawka, tak to jest, nasze maleństwa zmuszają nas do regularnych posiłków ;) Ja też wcześniej jadałam o różnych porach, z dużymi przerwami między posiłkami. A teraz tak jak Ty- przerwy nie większe niż 2 godziny, w przeciwnym razie w brzuchu wielkie burczenie co najmniej jakbym cały dzień nie jadła :P

Maka, jak widać strach ma wielkie oczy :) Dobrze że z maleństwem wszystko w porządku ;)

Jusella gratulacje zdrowego maluszka ;)

I śliczne macie brzuszki dziewczyny ;) Mój jeszcze malutki ;)

Lecę na zakupy, resztę będę nadrabiać później ;)

jusella, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja dokladnie ja to bym chyba cos mu powiedziala za tak nie profesjonalne podejscie do pacjentki....

• Asit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka ty zostaw sobie cos na pozniej na zakupy bo jak to jeszcze cala wiosna hehehe
    A ja chyba zadzwonie do banku i sobie limit zrobie na wydawanie kasy hehehe no ale to wszystko przez te promoce co sa... czlowek tak szaleje z tymi zakupami, ale ja puki co skupiam nie na ciuszkach .... reszte rzeczy z moim pojade powybierac :)

jusella lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 17:42

kot_bury lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninja wrote:
    Nie wiem co widzial ja nic nie zdażylam zobaczyc :( a tyle sie czeka na to usg i idzie sie tam z taka radoscia ze znow sie zobaczy malenstwo i taka lipa aż ze złości poszla do cukierni i nakupowałam ciastek podobno jak naje sie cukru to dzidzia sie bardziej wierci bo dostaje kopa energii... skoro jej nie widzialam to mam nadzieje ze chociaz poczuje...
    i znow z zakupami musze czekac miesiac

Dobrze Cię rozumiem...Też po ostatniej wizycie byłam tak samo rozczarowana-USG krótko i bez zdjęcia.Moja gin.chyb stwierdziła, że to zbędne skoro 2 tyg. wcześniej miałam dokładne prenatalne i wszystko na odwal się zrobiła. Wyszłam z łzami w oczach,a płacę 150 zł za wizytę to łaski nie robi! A Ty prywatnie czy na NFZ?

• ninja Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na NFZ ale zdziwilam sie mega bo ten lekarz zawsze spoko byl i kazde usg robil mega dokladnie a na koniec dostawalam 3, 4 fotki dzidzi... moj maz nie widzial jeszczw malenstwa na usg bo mam wizyty w takich godzinach ze on w pracy jest a o wolnym moze pomarzyć i chociaz fotki mu do domu przynosilan a teraz nic :(
    a gin zmierzyl mi tylko szyjke i stwierdzil ze z dzidzia ok i wyłączyl sprzet wrrrrrrrrr

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Asit dasz radę się nauczyć i Maleństwo będzie śmigać w ciuszkach- dziełach Mamy :-)

Wystarczy tylko opanować 2 rodzaje oczek- prawe i lewe i będziesz w stanie każdy wzór zrobić.
    Na allegro znalazłam poradnik dla początkujących http://allegro.pl/robotki-na-drutach-dla-poczatkujacych-i5960461699.html
    Chociaż myślę, że Youtube wystarczy. Jak już wspomniałam- w razie potrzeby służę pomocą :-)
    jak mozesz podeslij ten link na you tube bo ja wlasnie sobie jeden wlaczylam i jakas masakra.... heheheh moze twoj bedzie jakisprostrzy :P

• Smile Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)

Gratuluję udanych wizyt i wspaniałych wiadomości:)

Asit słodkie te ubranka:)ja póki co tak po trochu kompletuję, co sie trafi fajnego to kupuję.Koleżanka ma mi załatwić wyprawkę z hurtowni ubranek więc cierpliwie czekam:)

Dziewczyny nie przejmujcie się, na połówkowym pewnie dostaniecie płytkę to sobie będziecie oglądać.Ja juz mam 2 takie płytki, połówkowa będzie 3. Może jestem jakaś inna ale mi w sumie wystarczy informacja że wszystko z małym jest w porządku i nie ma powodu do niepokoju.Wcale nie musi mi robić usg przez godzinę:)

aisa, Ejrene lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze na nfz i na ostatnim usg bylam ze swoim M i musze powiedziec, że bardziej podobała mi się taka wizyta. Lekarz pokazywał wszytsko co gdzie jest. A jak chodze sama to chyba ma wrazenie, że ja wszytsko wiem i nie pokazuje tak dokładnie. A skad ja mam wiedziec ;)
    Niestety mąż przewaznie nie może być bo pracuje a wizyty mam zawsze 9-10 rano...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja staram sie zawsze brac na popoludnia wizyty jak moj jest po pracy no ale na polowkowe np sami mi wyznaczyli wiec musial udac zadzwonic do pracy powiedziec ze sie ze czuje i pojechal ze mna :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek zrezygnowałam z następnej wizyty na NFZ, bo praktycznie by mi się teraz pokrywały z prywatnymi, a standard takiej wizyty jest o wiele wyższy niż na NFZ. Ten mój z NFZ to chyba powołania do zawodu nie ma, bo każda wizyta była "na odwal się'. Teraz następne 3 wizyty będę miała w odstępach 2-tygodniowych, bo za tydzień w piątek mam u mojej gin, potem za 2 tygodnie mam połówkowe i po następnych 2 znowu u mojej.

A ja się zaczęłam zastanawiać, czy nie zainwestować w zestaw do manicure hybrydowego.

eve90 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja pewnie też stwierdził, że niedługo będziesz mieć połówkowe to wtedy dokładne badanie czeka...
    Już mi też nie chodzi o samo oglądanie tylko żeby za taką kasę chociaż udawała, że się stara,np. spróbowała podpatrzeć płeć, a nie wizyta na odwal się;/ Na następną wizytę już postanowiłam, że nie dam się tak łatwo zbyć;)
    Na prenatalnych u innego gina byłam z mężem i też trafił mi się mruk, który wiele nie chciał mówić. O wszystsko sama dopytywałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:

A ja się zaczęłam zastanawiać, czy nie zainwestować w zestaw do manicure hybrydowego.

ja mam od dwóch lat i bardzo sobie chwalę. Chociaż teraz w ciąży gorzej mi się lakier trzyma - tj. nie po 2,5 tygodnia, ale 1,5.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga, a jaki zestaw masz?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm może ja też zacznę chodzić na NFZ :D miałabym moze częściej :)

My Walentynek nie obchodzimy bo mój idzie do pracy. Może ja jedynie zrobię ciasteczka w kształcie serduszek :)i tyle :D

Mój lekarz od USG zawsze robi dokładnie badanie wszystko mi pokazuje i w ogóle. Strasznie sympatyczny gość :) Muszę podejść i się zapisać wreszcie na to USG

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ