Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny bo tak naprawdę USG które badają czy z dzieckiem jest wszystko ok to są te 3 główne- prenatalne, połówkowe i trzeciego trymestru i one są od tego by sprawdzić czy z dzieckiem wszystko ok. A wszystkie inne które nam robią to żeby sprawdzić szyjkę, łożysko itp. i tak naprawdę to nie ma obowiązku by co wizyte lekarz robił.Wiem że każda jest ciekawa, i jak się tyle czeka to zawód może spotkać, ale ja podobnie jak Smile też podchodzę do tego tak że ważne że wszystko ok, a te 3 badania podczas ciąży co wymieniłam na początku zależy mi żeby były przeprowadzone szczegółowo i dokładnie.
Polska to i tak pod tym względem kraj gdzie dużo USG się robi, w Irlandii moja siostra miała tylko 3 przez całą ciążę, i tam ciąże prowadzi położna, Aisa w Szwecji maiła tylko dwa i do końca ciąży mieć nie będzie tak że moja rada taka że mimo rozczarowań krótkimi wizytami, czy USG skupcie się na tych trzech głównych USG by były profesjonalnie zrobioneoczywiście pisze o dziewczynach które nie mają problemów z ciążą, bo wiadomo że jak coś się dzieje to trzeba mieć rękę na pulsie.
aisa, Zuzulka88, September, kot_bury lubią tę wiadomość
-
koleżanka mi mówila ze lenia miala i podrzewala w microfalii hhhe ale dobry patent to wyparzarka do butelek bo wogle nie trzeba jej pilnowac i super wyparza.. wstawiasz brudne a masz i czyste i wyparzone
Patutka lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Dziewczynki, jak miło, że tak dużo dobrych nowin wczoraj przyszło! Gratuluje dziewczyny! Dunda czekamy tylko na dobre wieści od Ciebie!
Ja dziś od rana mam troszkę więcej siły, oby zostało tak do wieczora. Pisałyście o walentynkach - ja mojemu przedwczoraj zrobiłam juz prezent -dostał komplet ciuchów na siłownię bo zaczął ćwiczyć i cce go wspierać i motywowac:) ja dostałam w styczniu bransoletkę więc nie oczekuje raczej rewanżu walentynkowego ale kolacja w restauracji, jak najbardziej!może kino tez? Byliśmy ostatnio na planecie singli i żałuję bo na walentynki super komedia;) w sumie pitbull tez mi się podobał
teraz leci chyba coś o singla to może na to pojdziemy:)
Ja nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty - mam nadzieje ze lekarz potwierdzi płeć i będę mogła sobie juz na legalu kupować wyprawkęmyślę też czy nie poprosić o płytę właśnie z badania czy może lepiej poczekać do 20tc i juz na połówkowych wziąć -dzieć będzie może "ladniejszy" juz
19.07.2016 r. Aleksander
-
a ja rezygnuje z roboty dzis wlasnie wyrobilam ciacho na rogaliki chlodzi sie w lodowce i bede robila z marmolada
dokladnie w Pl jest strasnie duzo tego usg u mnie np jest robione jedno na cala ciaze, chyba ze cos sie dzieje to robia wiecej, dlatego ja np chodze prywatnie te 2 w 1 trym i 3 trym robicmoj lekarz ma usg w gabinecie i pyta sie czy chce zobaczyc maluszka ale on nie jest ginekologiem wiec zawiele mi nie sprawdzi jedynie moge sobie popatrzec i serduszka posluchac
Ejrene lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Majeczka Chyba tak, pozwoliła mi zrobić wcześniej trochę. Bo tak to chciała bym zrobiła tak 20-22tc ale wie ze my się nie możemy doczekać by zobaczyć maleństwo i poznać płeć
powiedziałam że najwyżej grzecznie pójdę na następne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:29
majeczka87 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czemu ale się nie mogę zabrać za wyprawkę... Jakoś tak tyle tego jest ze nie mogę pozbierać tego do kupy i jakoś to sprytnie zaplanować. Czekam aż mój łaskawie weźmie zamówi zestaw startowy butelek i smoczki. Może kiedyś to zrobi. W kolejce czeka też sterylizator i podgrzewacz.
Macie jakiś sprawdzony monitor oddechu i nianie elektroniczna jak dla mnie najchętniej z podglądem? Bo tego tyle jest ze nie mogę się zdecydować -
Patutka wrote:Analiza, mój doktor proponuje usg 3D/4D w 20-22 tc tak samo i płytkę. Dzidzia ma dużo miejsca i już zupełnie wygląda jak noworodek, także moim zdaniem warto poczekać
Ja musze spytać o to USG 3D bo 4D mogę zrobić w Medicoverze -
Ja mam zwykla nianie z aventa bez podgladu dla mnie wystarczajaca jeszcze mi zostalam po mlodszym.....
co do butelek kupie dopiero jak bede chciala przestac karmic sterylizatora nigdy nie uzywalam dla mnie zbedna rzecz podgrzewacz tez misie nie przydal mimo ze mialam wbudowany akurat w ekspresie do mleka ale ani razu go nie uzylam ,a ekspres tez kupie dopiero jak bede przechodzic na mmSynek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Patutka wrote:No tak, zapomniałam, że wszystko co ja robię to jest źle
Nie no najlepiej to wszystko robić pojedynczo i narzekać, że się czasu nie ma.
Ps. Myślę, że każda mama zdrobi jak uważadla mnie lepiej wstać w nocy jakby sie karmilo butelka czy cos i wziąć butelkę z podgrzewacza z ciepłym mlekiem niz stac, czekać aż woda sie zagotuje, przestygnie itd
Wolę mieć chwilę dla siebie niż na pilnowaniu wyparzanych butelek, a potem narzekać
Każda zrobi, jak uważa
Ale non stop tylko co do moich zakupów jest jakieś ale...
A przecież to indywidualna sprawa
Ja ogólnie Chodzę do Damiana ale mój pakiet obowiązuje też w Medicoverze
Ja się przygotowuje w razie czego i wolę mieć butelki sterylizator i podgrzewacz. Mój brat vioteczny z tego korzystał i był bardzo zadowolony. Zgodzę się z Tobą patutka że po coś to wymyślili wie cnoty daje to jakaś wygodę i zaoszczędzi czasWłaśnie po to chce to kupić. I dokładnie każda zrobi jak chce
-
Jak ktoś karmi butelką to oczywiście, że lepiej wziąć ciepłe mleko i nie stać i czekać aż się woda zagotuje.
Ale jak ktoś zakłada na początku tylko karmienie piersią to pewne rzeczy może kupić później gdy będą już potrzebne, tak jak np Asit gdy będzie przechodziła na mm -
Aisa ale wiesz jak to jest np przy pierwszym dziecku to sie chce wszystko miec....
JA to juz z wielu rzeczy rezygnuje i staram sie na pokojnie podejsc do zakupow
ale na ciuszki normalnie szal mam , staram sie nie szalesc z iloscia w jednym rozmiarze mam narazie na 56i 62 na pierwsze dni naewno no i dzis udalo mi sie dorwac na 50 i juz z 50 nic wiecej nie biore wizelam tylko 2 zestawy ( polspioszki i body ) jak by urodzil sie malusi tak na poczatek w razie w pozniej przez neta sie dokupi jak bedzie potrzeba dostawa w 3 dni wiec tragedi nie maSynek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
nowa! wrote:Czesc dziewczyny. Ja dzisiaj mialam bardzo kiepska noc. Duzo sie budzilam I martwilam co z Ta moja szyjka a czy dobrze leze albo co moge zrobic by sie nie skracala. Bardzo sie martwie.
Taka rada dla dziewczyn ktore Sa przeziebione I maja uporczywy kaszel uwazajcie z tym bo on ten jest niebezpieczny I moze powodowaz skurcze.
Wczesniej myslalam ze lekkie bole czy klocia to oznaka rozciagajacej sie macicy a Tu taka niespodzianka.