Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ponad tygodnia chodzi za mną ochota na koktajle. Chyba sobie kupię taki blender do smoothies :)

jusella, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie robiłam ostatnio koktajle... :)

Moja dzisiaj kopie sporo o dziwo :)

Gratuluję udanych wizyt :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt kochane.
    Za mną tez chodzą koktajle jesli macie jakies dobre, sprawdzone przepisy to z chęcią skorzystam.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To od jutra się wymieniamy :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Byłam u gina... Wszystko dobrze szyjka zamknięta na 4 spustu i ma 5 cm. Dostałam dupka, nospe i mam brać przez dwa tygodnie. bóle @ powiedział że mogą występować i widocznie taka moja uroda. Oczywiste podgladalam młoda- młodego i jak zwykle trzymał się za głowę :-)

Maka, nick nieaktualny, jusella, kama005, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nowatorka, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam ten tekst "taka Pani uroda" a my siedzimy w domu i się zamartwiamy :)

Dobrze, że wszystko w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:42

basia7777, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt ! :)
    Czy Wy też już dostajecie zadyszki? Ja nawet po wyjściu po schodach czy szybszym marszu mam wrażenie, że ducha wyzione :/ boję się ci będzie później, jak teraz niewielki brzusio i już mi tak ciężko

kijanka_88, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Ja właśnie chciałam we czwartek ale miejsc już nie było, bo Max 22 osoby mogą być na zajeciach, jak zobaczyłam ile kobiet to pomyślałam ze rzeczywiście mamy baby boom

Jest, i to mega :) a już nasz lipiec to wyjątkowo - wśród znajomych jest nas 6 w ciąży, 4 na lipiec, 2 na sierpień. Oj, owocne będzie lato :D
    jusella wrote:
    Najpierw chciałam obczaić gdzie co i po ile a potem pokupować ale niestety tak się zmęczyłam tym "obczajaniem", że nie miałam siły już po zakupy właściwe wracać :-( i teraz pluję sobie w brodę bo kilka fajnych rzeczy dla siebie widziałam :-(

Skąd ja to znam... następnym razem bierz i się nie zastanawiaj :)
    eve90 wrote:
    Wróciłam z lidla właśnie i powiem wam ze takie piękne truskawki były ze już chciałam je kupic.. Ale potem do mnie doszło ze to sztuczne.. pewnie bez smaku i skończyło się na zielonym jabluszku ale truskawek albo koktajl truskawkowy to bym sobie zjadla... :)
    Ostatnio mnie tam skusiły i wzięłam. Zapach się zgadzał :) smak nie wiem, bo zrobiłam koktajl truskawkowo-bananowo-mleczny. Ale w sumie najbardziej było czuć banana ;) jak tu dać radę do maja i pierwszych prawdziwych truskawek...
    nowa! wrote:
    Gratuluje udanych wizyt kochane.
    Za mną tez chodzą koktajle jesli macie jakies dobre, sprawdzone przepisy to z chęcią skorzystam.
    Przyznam się, że odgapiam przepisy od pewnego wrocławskiego baru z szejkami: http://www.shakewave.pl/zamow-online - mój faworyt to banan + ananas + jabłko + szpinak. Na te z listy "Classic" nie patrzcie - niedobre i niezdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:44

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam zblendowane truskawki z lata i dałam do zamrażarki i powiem wam że są megga... Smak jak z lata.

Właśnie sama mu powiedziałam że może to taka moja uroda ;-) ja jestem drobna i może przez to wszystko mnie ciagnie tym bardziej że z synem miała prawie w tym samym czasie podobnie więc coś w tym jest ;-)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, wie co mówi :)
    Jutro celuję w banany, ale może znajdę zamrożone truskawki, bo mam straszną ochotę, a tych wodnistych zimowych nie chcę.

• jusella Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Biedronce są owoce mrożone do smoothie wystarczy zmiksować można dodać soku albo mleka. Jak się zblenduje jeszcze zamrożone to fajny sorbet wychodzi :-)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam najpierw zblendowane i wrzucone do zamrażarki :-) inna bajka niż w całości

jusella lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia to dobrze ze wszystko ok. Ja tez czasem miewam takie bole na @. A dzisiaj to mnie cos boli ale sama nie wiem co ale chyba to kregoslup z tylu cmi. Ps. Jeszcze ci nie powiedzieli plci ?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja jak zwykle z jakimś pytaniem :P
    A dzisiaj nawet dwoma. Słuchajcie, jak to jest w końcu z tymi serami, tzn które jeść można, a które nie? Bo nawet w internecie są sprzeczne informacje.
    Mam dzisiaj zamiar upichcić jakiś sos typu spaghetti, a dla mnie takie danie bez parmezanu to do dupy jest :( mogę czy nie? No i dodam, że ten ser był wcześniej mrożony...
    A co z serem typu brie? Mam na taki ogromna ochotę. Nawet zakupiłam taki President, jest na nim napisane że z mleka pasteryzowanego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 08:01

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Jesli to kogoś interesuje to ja po wczorajszym połówkowym . A więc tak , chłopczyk pozostaje chłopczykiem :) Waży 280 gram i według USG o 6 dni mniejszy dalej . Lekarz powiedział ze szykuje nam sie kolejny maluszek około 3kg . Obecnie leży sobie miednicowo i nic a nic nie chciał się odwrócić , lekarz mówił ze nie grzeczny bo sie do tego wiercił i ciężko było posprawdzać . Ale udao sie i jest wszystko ok. Łożysko miałam nisko przodu a teraz jest tak wysoko ze wręcz w dnie . Na 3D przełączył nam tylko na chwilke i mamy 3 zdjęcia i na każdym sie zasłania rękami :P Hmmm to chyba wszystko ...

Innym dziewczynom również gratuluje udanych wizyt i połówkowych a za kolejne trzymam kciuki .

Co do luteiny to ja biorę dalej , teraz razem z magnezem i nospą przez częste stawiania sie macicy .

Mały wczoraj pierwszy raz dał sie poczuć tacie , tak ostatnio szaleje - nic tylko się cieszyć .

Patutka jak tam sie czujesz ?

_analiza, Naditta, jusella, stokrotka2013, aisa, Maka, kama005, majeczka87, ona2012, Agaax, nick nieaktualny, Wiola90, nowatorka, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja jak zwykle z jakimś pytaniem :P
    A dzisiaj nawet dwoma. Słuchajcie, jak to jest w końcu z tymi serami, tzn które jeść można, a które nie? Bo nawet w internecie są sprzeczne informacje.
    Mam dzisiaj zamiar upichcić jakiś sos typu spaghetti, a dla mnie takie danie bez parmezanu to do dupy jest :( mogę czy nie? No i dodam, że ten ser był wcześniej mrożony...
    A co z serem typu brie? Mam na taki ogromna ochotę. Nawet zakupiłam taki President, jest na nim napisane że z mleka pasteryzowanego.

Z tego co mi sie wydaje to tylko nie można sera pleśniowego

jusella lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak z mleka pasteryzowanego to śmiało!
    Ja wcinam też pasztet choć też niby sprzeczne informacje. Wiadomo biorę gotowany a nie wędzony.

Niestety płci nie znamy i będę chyba jedyna która dowie się przy porodzie :-)
    Jakoś tak z synem zrobiliśmy i fajne przeżycie bo każdy z rodziny czekał z niecierpliwością ;-) teraz to dopiero będzie szał co się urodzi ;-)

aisa, kama005, nick nieaktualny, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Czy Wy też już dostajecie zadyszki? Ja nawet po wyjściu po schodach czy szybszym marszu mam wrażenie, że ducha wyzione :/ boję się ci będzie później, jak teraz niewielki brzusio i już mi tak ciężko

Tez dostaje zadyszki, ciezko wejsc na 3 pietro. Ale ostatnio staram się chodzić dosyć dużo, żeby się nie zasiedziec w domu.

Co do serów, pisalam wczesniej, ja jem wszystkie, ale przy plesniowych sprawdzam czy są z mleka pasteryzowanego.

Nie wiedziałam ze są jakieś specjalne owoce w Biedronce do smoothie, aż się dzisiaj przejde i kupie:)

jusella, kama005, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:

Polubilam no mam tak samo z osoby bardzo wyslortowanej teraz mam trudnosci z wejsciem na 2 pietro

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Polubilam no mam tak samo z osoby bardzo wyslortowanej teraz mam trudnosci z wejsciem na 2 pietro

Co ja mam powiedziec , mieszkam na 4 wiec masakra

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ