X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ponad tygodnia chodzi za mną ochota na koktajle. Chyba sobie kupię taki blender do smoothies :)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie robiłam ostatnio koktajle... :)

Moja dzisiaj kopie sporo o dziwo :)

Gratuluję udanych wizyt :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt kochane.
    Za mną tez chodzą koktajle jesli macie jakies dobre, sprawdzone przepisy to z chęcią skorzystam.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To od jutra się wymieniamy :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Byłam u gina... Wszystko dobrze szyjka zamknięta na 4 spustu i ma 5 cm. Dostałam dupka, nospe i mam brać przez dwa tygodnie. bóle @ powiedział że mogą występować i widocznie taka moja uroda. Oczywiste podgladalam młoda- młodego i jak zwykle trzymał się za głowę :-)

Maka, kot_bury, jusella, kama005, mamuśka1, mamuśka1, nowatorka, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam ten tekst "taka Pani uroda" a my siedzimy w domu i się zamartwiamy :)

Dobrze, że wszystko w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:42

basia7777, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt ! :)
    Czy Wy też już dostajecie zadyszki? Ja nawet po wyjściu po schodach czy szybszym marszu mam wrażenie, że ducha wyzione :/ boję się ci będzie później, jak teraz niewielki brzusio i już mi tak ciężko

kijanka_88, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Ja właśnie chciałam we czwartek ale miejsc już nie było, bo Max 22 osoby mogą być na zajeciach, jak zobaczyłam ile kobiet to pomyślałam ze rzeczywiście mamy baby boom

Jest, i to mega :) a już nasz lipiec to wyjątkowo - wśród znajomych jest nas 6 w ciąży, 4 na lipiec, 2 na sierpień. Oj, owocne będzie lato :D
    jusella wrote:
    Najpierw chciałam obczaić gdzie co i po ile a potem pokupować ale niestety tak się zmęczyłam tym "obczajaniem", że nie miałam siły już po zakupy właściwe wracać :-( i teraz pluję sobie w brodę bo kilka fajnych rzeczy dla siebie widziałam :-(

Skąd ja to znam... następnym razem bierz i się nie zastanawiaj :)
    eve90 wrote:
    Wróciłam z lidla właśnie i powiem wam ze takie piękne truskawki były ze już chciałam je kupic.. Ale potem do mnie doszło ze to sztuczne.. pewnie bez smaku i skończyło się na zielonym jabluszku ale truskawek albo koktajl truskawkowy to bym sobie zjadla... :)
    Ostatnio mnie tam skusiły i wzięłam. Zapach się zgadzał :) smak nie wiem, bo zrobiłam koktajl truskawkowo-bananowo-mleczny. Ale w sumie najbardziej było czuć banana ;) jak tu dać radę do maja i pierwszych prawdziwych truskawek...
    nowa! wrote:
    Gratuluje udanych wizyt kochane.
    Za mną tez chodzą koktajle jesli macie jakies dobre, sprawdzone przepisy to z chęcią skorzystam.
    Przyznam się, że odgapiam przepisy od pewnego wrocławskiego baru z szejkami: http://www.shakewave.pl/zamow-online - mój faworyt to banan + ananas + jabłko + szpinak. Na te z listy "Classic" nie patrzcie - niedobre i niezdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:44

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam zblendowane truskawki z lata i dałam do zamrażarki i powiem wam że są megga... Smak jak z lata.

Właśnie sama mu powiedziałam że może to taka moja uroda ;-) ja jestem drobna i może przez to wszystko mnie ciagnie tym bardziej że z synem miała prawie w tym samym czasie podobnie więc coś w tym jest ;-)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, wie co mówi :)
    Jutro celuję w banany, ale może znajdę zamrożone truskawki, bo mam straszną ochotę, a tych wodnistych zimowych nie chcę.

• jusella Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Biedronce są owoce mrożone do smoothie wystarczy zmiksować można dodać soku albo mleka. Jak się zblenduje jeszcze zamrożone to fajny sorbet wychodzi :-)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam najpierw zblendowane i wrzucone do zamrażarki :-) inna bajka niż w całości

jusella lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia to dobrze ze wszystko ok. Ja tez czasem miewam takie bole na @. A dzisiaj to mnie cos boli ale sama nie wiem co ale chyba to kregoslup z tylu cmi. Ps. Jeszcze ci nie powiedzieli plci ?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja jak zwykle z jakimś pytaniem :P
    A dzisiaj nawet dwoma. Słuchajcie, jak to jest w końcu z tymi serami, tzn które jeść można, a które nie? Bo nawet w internecie są sprzeczne informacje.
    Mam dzisiaj zamiar upichcić jakiś sos typu spaghetti, a dla mnie takie danie bez parmezanu to do dupy jest :( mogę czy nie? No i dodam, że ten ser był wcześniej mrożony...
    A co z serem typu brie? Mam na taki ogromna ochotę. Nawet zakupiłam taki President, jest na nim napisane że z mleka pasteryzowanego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 08:01

kot_bury lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Jesli to kogoś interesuje to ja po wczorajszym połówkowym . A więc tak , chłopczyk pozostaje chłopczykiem :) Waży 280 gram i według USG o 6 dni mniejszy dalej . Lekarz powiedział ze szykuje nam sie kolejny maluszek około 3kg . Obecnie leży sobie miednicowo i nic a nic nie chciał się odwrócić , lekarz mówił ze nie grzeczny bo sie do tego wiercił i ciężko było posprawdzać . Ale udao sie i jest wszystko ok. Łożysko miałam nisko przodu a teraz jest tak wysoko ze wręcz w dnie . Na 3D przełączył nam tylko na chwilke i mamy 3 zdjęcia i na każdym sie zasłania rękami :P Hmmm to chyba wszystko ...

Innym dziewczynom również gratuluje udanych wizyt i połówkowych a za kolejne trzymam kciuki .

Co do luteiny to ja biorę dalej , teraz razem z magnezem i nospą przez częste stawiania sie macicy .

Mały wczoraj pierwszy raz dał sie poczuć tacie , tak ostatnio szaleje - nic tylko się cieszyć .

Patutka jak tam sie czujesz ?

_analiza, Naditta, jusella, stokrotka2013, aisa, Maka, kama005, majeczka87, ona2012, Agaax, kot_bury, Wiola90, nowatorka, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja jak zwykle z jakimś pytaniem :P
    A dzisiaj nawet dwoma. Słuchajcie, jak to jest w końcu z tymi serami, tzn które jeść można, a które nie? Bo nawet w internecie są sprzeczne informacje.
    Mam dzisiaj zamiar upichcić jakiś sos typu spaghetti, a dla mnie takie danie bez parmezanu to do dupy jest :( mogę czy nie? No i dodam, że ten ser był wcześniej mrożony...
    A co z serem typu brie? Mam na taki ogromna ochotę. Nawet zakupiłam taki President, jest na nim napisane że z mleka pasteryzowanego.

Z tego co mi sie wydaje to tylko nie można sera pleśniowego

jusella lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak z mleka pasteryzowanego to śmiało!
    Ja wcinam też pasztet choć też niby sprzeczne informacje. Wiadomo biorę gotowany a nie wędzony.

Niestety płci nie znamy i będę chyba jedyna która dowie się przy porodzie :-)
    Jakoś tak z synem zrobiliśmy i fajne przeżycie bo każdy z rodziny czekał z niecierpliwością ;-) teraz to dopiero będzie szał co się urodzi ;-)

aisa, kama005, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Czy Wy też już dostajecie zadyszki? Ja nawet po wyjściu po schodach czy szybszym marszu mam wrażenie, że ducha wyzione :/ boję się ci będzie później, jak teraz niewielki brzusio i już mi tak ciężko

Tez dostaje zadyszki, ciezko wejsc na 3 pietro. Ale ostatnio staram się chodzić dosyć dużo, żeby się nie zasiedziec w domu.

Co do serów, pisalam wczesniej, ja jem wszystkie, ale przy plesniowych sprawdzam czy są z mleka pasteryzowanego.

Nie wiedziałam ze są jakieś specjalne owoce w Biedronce do smoothie, aż się dzisiaj przejde i kupie:)

jusella, kama005, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:

Polubilam no mam tak samo z osoby bardzo wyslortowanej teraz mam trudnosci z wejsciem na 2 pietro

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Polubilam no mam tak samo z osoby bardzo wyslortowanej teraz mam trudnosci z wejsciem na 2 pietro

Co ja mam powiedziec , mieszkam na 4 wiec masakra

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ