Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam u gina... Wszystko dobrze szyjka zamknięta na 4 spustu i ma 5 cm. Dostałam dupka, nospe i mam brać przez dwa tygodnie. bóle @ powiedział że mogą występować i widocznie taka moja uroda. Oczywiste podgladalam młoda- młodego i jak zwykle trzymał się za głowęMaka, kot_bury, jusella, kama005, mamuśka1, mamuśka1, nowatorka, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Gratuluję udanych wizyt !
Czy Wy też już dostajecie zadyszki? Ja nawet po wyjściu po schodach czy szybszym marszu mam wrażenie, że ducha wyzioneboję się ci będzie później, jak teraz niewielki brzusio i już mi tak ciężko
kijanka_88, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeve90 wrote:Ja właśnie chciałam we czwartek ale miejsc już nie było, bo Max 22 osoby mogą być na zajeciach, jak zobaczyłam ile kobiet to pomyślałam ze rzeczywiście mamy baby boom
Jest, i to megaa już nasz lipiec to wyjątkowo - wśród znajomych jest nas 6 w ciąży, 4 na lipiec, 2 na sierpień. Oj, owocne będzie lato
jusella wrote:Najpierw chciałam obczaić gdzie co i po ile a potem pokupować ale niestety tak się zmęczyłam tym "obczajaniem", że nie miałam siły już po zakupy właściwe wracaći teraz pluję sobie w brodę bo kilka fajnych rzeczy dla siebie widziałam
Skąd ja to znam... następnym razem bierz i się nie zastanawiaj
eve90 wrote:Wróciłam z lidla właśnie i powiem wam ze takie piękne truskawki były ze już chciałam je kupic.. Ale potem do mnie doszło ze to sztuczne.. pewnie bez smaku i skończyło się na zielonym jabluszku ale truskawek albo koktajl truskawkowy to bym sobie zjadla...smak nie wiem, bo zrobiłam koktajl truskawkowo-bananowo-mleczny. Ale w sumie najbardziej było czuć banana
jak tu dać radę do maja i pierwszych prawdziwych truskawek...
nowa! wrote:Gratuluje udanych wizyt kochane.
Za mną tez chodzą koktajle jesli macie jakies dobre, sprawdzone przepisy to z chęcią skorzystam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:44
jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja na szczęście mam zblendowane truskawki z lata i dałam do zamrażarki i powiem wam że są megga... Smak jak z lata.
Właśnie sama mu powiedziałam że może to taka moja urodaja jestem drobna i może przez to wszystko mnie ciagnie tym bardziej że z synem miała prawie w tym samym czasie podobnie więc coś w tym jest
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Dzień dobry
Ja jak zwykle z jakimś pytaniem
A dzisiaj nawet dwoma. Słuchajcie, jak to jest w końcu z tymi serami, tzn które jeść można, a które nie? Bo nawet w internecie są sprzeczne informacje.
Mam dzisiaj zamiar upichcić jakiś sos typu spaghetti, a dla mnie takie danie bez parmezanu to do dupy jestmogę czy nie? No i dodam, że ten ser był wcześniej mrożony...
A co z serem typu brie? Mam na taki ogromna ochotę. Nawet zakupiłam taki President, jest na nim napisane że z mleka pasteryzowanego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 08:01
kot_bury lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
nick nieaktualnyWitajcie
Jesli to kogoś interesuje to ja po wczorajszym połówkowym . A więc tak , chłopczyk pozostaje chłopczykiemWaży 280 gram i według USG o 6 dni mniejszy dalej . Lekarz powiedział ze szykuje nam sie kolejny maluszek około 3kg . Obecnie leży sobie miednicowo i nic a nic nie chciał się odwrócić , lekarz mówił ze nie grzeczny bo sie do tego wiercił i ciężko było posprawdzać . Ale udao sie i jest wszystko ok. Łożysko miałam nisko przodu a teraz jest tak wysoko ze wręcz w dnie . Na 3D przełączył nam tylko na chwilke i mamy 3 zdjęcia i na każdym sie zasłania rękami
Hmmm to chyba wszystko ...
Innym dziewczynom również gratuluje udanych wizyt i połówkowych a za kolejne trzymam kciuki .
Co do luteiny to ja biorę dalej , teraz razem z magnezem i nospą przez częste stawiania sie macicy .
Mały wczoraj pierwszy raz dał sie poczuć tacie , tak ostatnio szaleje - nic tylko się cieszyć .
Patutka jak tam sie czujesz ?_analiza, Naditta, jusella, stokrotka2013, aisa, Maka, kama005, majeczka87, ona2012, Agaax, kot_bury, Wiola90, nowatorka, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNaditta wrote:Dzień dobry
Ja jak zwykle z jakimś pytaniem
A dzisiaj nawet dwoma. Słuchajcie, jak to jest w końcu z tymi serami, tzn które jeść można, a które nie? Bo nawet w internecie są sprzeczne informacje.
Mam dzisiaj zamiar upichcić jakiś sos typu spaghetti, a dla mnie takie danie bez parmezanu to do dupy jestmogę czy nie? No i dodam, że ten ser był wcześniej mrożony...
A co z serem typu brie? Mam na taki ogromna ochotę. Nawet zakupiłam taki President, jest na nim napisane że z mleka pasteryzowanego.
Z tego co mi sie wydaje to tylko nie można sera pleśniowego
jusella lubi tę wiadomość
-
No jak z mleka pasteryzowanego to śmiało!
Ja wcinam też pasztet choć też niby sprzeczne informacje. Wiadomo biorę gotowany a nie wędzony.
Niestety płci nie znamy i będę chyba jedyna która dowie się przy porodzie
Jakoś tak z synem zrobiliśmy i fajne przeżycie bo każdy z rodziny czekał z niecierpliwościąteraz to dopiero będzie szał co się urodzi
aisa, kama005, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
MirelS wrote:Gratuluję udanych wizyt !
Czy Wy też już dostajecie zadyszki? Ja nawet po wyjściu po schodach czy szybszym marszu mam wrażenie, że ducha wyzioneboję się ci będzie później, jak teraz niewielki brzusio i już mi tak ciężko
Tez dostaje zadyszki, ciezko wejsc na 3 pietro. Ale ostatnio staram się chodzić dosyć dużo, żeby się nie zasiedziec w domu.
Co do serów, pisalam wczesniej, ja jem wszystkie, ale przy plesniowych sprawdzam czy są z mleka pasteryzowanego.
Nie wiedziałam ze są jakieś specjalne owoce w Biedronce do smoothie, aż się dzisiaj przejde i kupie:)jusella, kama005, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
MirelS wrote:Gratuluję udanych wizyt !
Polubilam no mam tak samo z osoby bardzo wyslortowanej teraz mam trudnosci z wejsciem na 2 pietrojusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
nick nieaktualny