X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest obiowiazek zapinania pasow i tez kupuje sie specjalny pas samochodowy bo to nie zaleznie czy jako kierowca czy pasazer zapinac trzeba no i jezdzic tez bo nie wyobrazam sobie zeby cala ciaze spacerowac i poruszac sie autobusami.... akurat u nas taki pas nie kosztuje majatku wiec raczej kazda przyszla mama moze pozwolic sobie na jego zakup,sama bede sie teraz przymierzac do kupna bo juz mi w normalnycm pasie jest poprostu nie wygodnie mimo ze w ksiazce samochodowej jest rozdzial poswiecony jak zapinac pas w ciazy to probowalam go tak ukladac jak na obrazku ale cos mi nie wychodzi i tak i tak sie on pozniej przesowa

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Nie przekonasz mnie.

Chyba się nie rozumiemy. Ja wiem, że nie każdego stać na adapter do pasów (bo są absurdalnie drogie).
    Chodzi tylko o to, że jakkolwiek zapięte pasy są lepsze niż niezapięte pasy.
    Swoją opinię opieram na logice i powyżej przytoczonych artykułach.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że dalsza dyskusja nie bardzo ma sens :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 16:25

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu zostałam sama... Jak ten weekend szybko leci. Mąż znowu pojechał do pracy do piątku wieczór :(
    A jutro wizyta u lekarza. Niestety sama. Już się stresuję, z resztą jak przed każdą wizytą. Tymbardziej, że dalej nie czuje ruchów dzidziusia.
    Mam nadzieję, że wszystko ok i że poznam w końcu płec :)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczujesz! Ja też długo nie czułam i się martwiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 16:45

ada89, najszczesliwsza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada spokojnie na pewno wszystko ok ;)

Co do pasów z punktu widzenia kierowcy zawodowego...

W pierwszej straconej ciąży dostałam zwolnienie z zapinania pasów. Ok w pracy kieruje dużymi pojazdami (autobus) ale ja się Psychicznie źle czułam wiedząc że mnie nic nie przytrzyma podczas gwałtownego hamowania jednakże wiedziałam też że mam inaczej ułożona kierownicę w pojeździe inna odległość inna wysokość inny kat. W samochodzie nie potrafiłam ich nie zapiac bo kierownica i sposób siedzenia jest także inny. Ogólnie teraz zanim kupiłam adapter ściągałam pas biodrowy max do dołu tak by leżał pod paskiem od spodni. Mój sie wsciekal że zapinam pasy ale zaświadczenia zwalniajacego z tego nie miałam. W pracy luzowalam pas biodrowy lub robiłam to samo prowadziłam go jak najniżej się dało, jednakże czułam się bezpieczniej.

Także jeśli chcecie jeździć bez pasów to ok jednakże musicie mieć zaświadczenie od lekarza prowadzącego który takie zaświadczenie wam wyda :)

Ja zapinam pasy dla swojego lepszego samopoczucia i bezpieczeństwa Jednak Jak dla mnie b ważne jest ich prawidłowe ułożenie. Ja adapter mam tylko u siebie w aucie a u mojego M nie ma bo mi się nie chce go przenosić i po prostu prowadzę go najniżej jak się da. :)

Myślę że jest to kwestia wyboru ale też wydaje mi się że można pomyśleć nad ewentualnymi skutkami :)

jusella, Dalile, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamusiu ale się najadłam dziś na obiad... do śniadania nic nie jem!

Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pasy sa obowiazkowe. Gin mi mowil zeby obnizyc ponizej brzucha jak przeszkadzaja. Adaptery sa b drogie. U nas 50euro. Chyba sie obejde bez

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a w Polsce to nie jest tak,że z zapinania pasów zwalnia tylko lekarz ? w sensie,że zaświadczenie jakieś daje ? i przyznam się szczerze,że pierwszy raz spotkalam sie z adapterami dla ciężarnych - musiałam w googlach podejrzeć :)
    jesli o mnie chodzi to zbędny wydatek, bo samochodem jeżdżę tylko jak muszę .
    Osobiście zapinam pasy, jak najniżej pod brzuchem bo nie wyobrażam sobie inaczej jazdy.
    przede mną nudny wieczór, mąż uciekł do pracy na 12 godzin a ja z Małą dorwałam się do kompa i nadrabiam Was - dobrze,że jesteście :)
    Malutka coraz bardziej szaleje - nie są to jakieś porywające ruchy ale przynajmniej czuję, że ona tam jest :) ach to łożysko na przedniej ścianie ..

eve90, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    I znowu zostałam sama... Jak ten weekend szybko leci. Mąż znowu pojechał do pracy do piątku wieczór :(
    A jutro wizyta u lekarza. Niestety sama. Już się stresuję, z resztą jak przed każdą wizytą. Tymbardziej, że dalej nie czuje ruchów dzidziusia.
    na pewno wszystko jest dobrze- bo nie może być inaczej !
    ja ruchy poczułam niedawno - w ciąży cierpliwość wiele razy wystawiana jest na próbę ! :)

jusella, ada89, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Nie martw się - ja też czuję właściwie dopiero od tygodnia, a to moja druga ciążą i lozysko mam w dnie macicy :) Poczujesz na pewno już wkrótce.

jusella, ada89, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

dzisiejsza ja przed obiadem :)
    128333851_swxhenr.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 17:42

niezapominajka, eve90, jusella, Pauli11, nowatorka, LilouK, kot_bury, aisa, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bzun (nasz szkrót od bebzun) :D Bardzo ładny!

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny brzusio.

Co do zwolnienia jazdy w pasach tak trzeba mieć zaświadczenie od lekarza

1usapiqvhk164civ.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ale bzun (nasz szkrót od bebzun) :D Bardzo ładny!
    TAKA piłeczka się robi :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina ladniutki brzusio :)

Witam dziewczynki w niedzielny wieczór!
    Powiem wam ze nie wiem co ze sobą zrobić dziś, rano miałam dużo energii.. zakupy, trochę porządków zrobilam a od połowy dnia sił brak.. leze sobie i tak was podczytuje i dziś w nocy dzidzia również ok.1 tak mnie kopala, i w końcu tatuś też poczuł swego synka i tak mysle czy zależy to od tego ze kopie silniej? Czy może od tego ze brzuszek robi się większy? Hmmm... :) tak czy siak lubimy to <3

Kasiulina, jusella, stokrotka2013, aisa, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój niestety jeszcze nie poczuł kopniaków, bo zauważyłam że jak on jest w pobliżu to Mała się uspokaja :)
    śmiejemy się,że czuje rękę surowego ojca :D

eve90, jusella, niezapominajka, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała jest b aktywna w ciągu dnia. Teraz jest chwila przerwy i pewnie znowu się uaktywni wieczorkiem :) może wtedy spróbujemy by tatuś ja poczuł.

Kasiulina, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ceneo.pl/17646897 upatrzyliśmy takie łóżeczko, do tego dokupujemy komodę. :) i powiem Wam,że my chyba rezygnujemy z przewijaka, zawsze parę groszy w kieszeni a on wydaje mi się zbędny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 18:15

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się to Łóżeczko b podoba:) tylko u nas bez szuflady raczej :)

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ