X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków (fakt byłam tylko w jedynie sklepie) ale już wiem, że nie ma opcji i trzeba na żywo obejrzeć. Co do tych droższych to są i buble i warte swej ceny wózki. Ja od kiedy pamiętam byłam zachwycona mima ksari i całe szczęście, że zobaczyłam go na żywo. Bo mimo promocji 50% (ekspozycja) nigdy bym go nie kupiła. Przede wszystkim budka przy składaniu i rozkładaniu robi taki hałas, że niedźwiedzia z zimowego snu by obudziła.

Ale sumując, warto przejechać się po sklepach bo nieraz mają promocje godne uwagi lub wyprzedaja ekspozycję.

Mój Mały dziś coś słabo daje znać o sobie i juz mam stresa. Ale w sumie wcześnie jeszcze ;)

aisa, Agaax, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała rozkręcila się na przykład dzisiaj w nocy a dzisiaj spokojna jest :)

Witam się jeszcze z większą gorączka. Masakra normalnie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 09:37

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej widze ze kupujecie wozki. Ja bylam ostatnio z tesciowa w Chicco outlecie (polecam outlety jak macie w poblizu) i byly ladne, najfajniejszy byl model w ktorym mama prowadzac wozek widzi dziecko. Jak ktos chce obejrzec to na youtube wystarczy wpisac "chicco trio love" i obejrzec filmik ;) W przyszlym tyg jedziemy do outletu Peg Perego ogladac.

A dzisiaj obiad u tesciowej a potem jedziemy do ikei, musimy powoli szukac stolika na komputer zeby go wyniesc z pokoju malej ;)

Milej niedzieli !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 09:20

aisa, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! A gdzie jest outlet peg Perego? Mi się te wózki mega podobają, Ale jak widzę (póki Ci na zdjęciach?) Te kółka to aż mi się słabo robi ze takie malutkie.. zastanawiam się czy dziecko nie będzie całe "wytrzepane" po jeździe w peg. Też muszę się udać do sklepu :)

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, na pewno któraś dziołcha z grupą krwi - coś podpowie. Ja jestem zielona w temacie.

Pauli, może tak być że dzięki dodatkowemu ubezpieczeniu masz usg a może tam tak jest. Gdzieś na forum jest wątek "ciąża w Belgii". Chyba nie jest zbyt aktywny ale zawsze coś dziewczyny podpowiedzą jeśli będziesz miała pytania.

Dunda, dziecie jeszcze śpi bo niedziela, bardzo miłe jest Twe dziecię ;) Na pewno zaraz sprzeda Ci kopniaka :)

Kama, zdrówka! Jakieś gorsze paskudztwo Cię dopadło :/

Monika, nowatorka śmiga gdzieś po Włoszech więc pewnie outlet u Niej niewiele pomoże ;)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się niedzielnie :)

Szaro, buro i ponuro.. zapowiada się leniwa niedziela na kanapie.

Miłego dnia! :)

jusella, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika w polsce to nie wiem. Ja mieszkam we wloszech ale Peg Perego moze byc tez w outletach z roznymi markami. Musialabys poszukac kolo ciebie co jest ;) Z tego co slyszalam to jest bajlepsza firma produkujaca wozki i na pewno sa b stabilne.jaa sama sie za bardzo nie znam (kompletnie sie nie znam ;) ) wiec chodze z tesciowa i dopierosie szkole co i jak (zwlaszcza ze zaofetowala sie go nam kupic ;) )

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sezon na sny o porodzie uwazam za otwarte;) dziś mi sie snilo ze juz teraz zaczelam rodzic i mimo ze za wczesnie i mimo ze plakalam ze nawet wyprawki nie mam nawet koszulki ani majtek do rodzenia to i tak ten sen byl jakis przyjemny :) pierdziele w tym tyg kompletuje porodową torbe;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 09:54

niezapominajka, jusella, aisa, stokrotka2013, eve90, kama005, kot_bury, najszczesliwsza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka zazwyczaj jak siecos sni to znaczy ze potem w zyciu jest odwrotnie wiec szykuj sie na przenoszenie dzidzi ;)

Ja zauwazylam ze moja uwielbia truskawki. Jak zjem troche to zaraz zaczyna tance wygibance przez min pol godziny :D

niezapominajka, jusella, aisa, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie niedzielnie :) my juz po sniadanku i lezymy w lozeczku. moj chyba lubi wszystko co zjem lub wypije zaraz daje znac o sobie :)
    z tymi snami to nie koniecznie mi sie snilo ze robilam test ciazowy i wyszedl pozytywny i pierwsze co zrobilam jak wstalam polecialam do lazienki zrobic test no i faktycznie wyszedl pozytywny a dzien wczesniej robilam to jeszcze nie wychodzil wiec postanowilam czekac do miesiaczki ale tym snie no nie wytrzymalam i musialam zrobic bo czulam ze to jakis znak :)

jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Monika w polsce to nie wiem. Ja mieszkam we wloszech ale Peg Perego moze byc tez w outletach z roznymi markami. Musialabys poszukac kolo ciebie co jest ;) Z tego co slyszalam to jest bajlepsza firma produkujaca wozki i na pewno sa b stabilne.jaa sama sie za bardzo nie znam (kompletnie sie nie znam ;) ) wiec chodze z tesciowa i dopierosie szkole co i jak (zwlaszcza ze zaofetowala sie go nam kupic ;) )

Oki dzięki za info :) jak już zobaczysz peg perego to z ciekawości napisz proszę co sądZisz :)
    Pozdrowienia! :)

nowatorka, jusella, goodwill, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• Asit Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Widzę, że pojawił się temat przeciwciał. W takim razie może któraś z Was jest w stanie mi powiedzieć, jak przeciwciała mogą być obecne we krwi, jeżeli nigdy nie miałam poronienia ani nie rodziłam, nie miałam też transfuzji. Skąd i jak się znalazły? Bo mam i nawet lekarze rozkładają ręce i mówią,że dziwne że mam i nie wiedzą skąd...

no ja w tej kwesti ci nie pomoge nie wiem skad mozesz miec przeciwciala....
    ja pamietam w pierwszej ciazy to nie wiedzialam ze jest kflikt dopiero okazalo sie jak sie syn urodzl i sprawdzili rh ktore wyszlo dodatnie, wtedy szybko mi podali immunoglobine no i od tamtej w kazdej ciazy informowalam lekarza....

tak samo jest zalecane miedzy 28 a 34 tyg podac ja np w poprzedniej nie dostalam dopiero po porodzien wiec tez nie wiem od czego to zalezy

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Miłym Paniom :-D dopiero się obudziłam.
    Noc miałam przegwizdaną bo Szymonek urządził sobie nocne rodeo a Tatusiek ząbkuje (8-mki mu rosną) :/

Kama bidulko - trzymaj się cieplutko i zdrowiej szybko!

Co do przeciwciał, to nie wiem jedyną diagnozę jaką mogę postawić to "cóż, taka Pani uroda" ;-) a poważnie to jedyne co mi do głowy przychodzi to to, że mogłaś poronić n8e wiedząc o tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 10:37

• Asit Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ale gdyby poronila nie wiedzac to by dostala immunoglobine no a tego nie da sie wziasc nieswiadomie, wiec raczej stawialabym ze juz jej taka uroda hehehe nie no dla mnie tez to nie zrozumile :)

NO to ci chlopki daly popali moje naszczescie w nocy spaly nawet daly pospac do 8:30 normalnie swieto i pewnie gdyby nie wizyta w toalecie to bym jeszcze troszke pospala :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Widzę, że pojawił się temat przeciwciał. W takim razie może któraś z Was jest w stanie mi powiedzieć, jak przeciwciała mogą być obecne we krwi, jeżeli nigdy nie miałam poronienia ani nie rodziłam, nie miałam też transfuzji. Skąd i jak się znalazły? Bo mam i nawet lekarze rozkładają ręce i mówią,że dziwne że mam i nie wiedzą skąd...

Witam z rana. Mam nadzieję, że spało Wam się lepiej niż mnie. Za ścianą sąsiedzi imprezowali i śpiewali do rana. Masakra O.o

"Zdarzają się również takie przypadki, gdy organizm zaczyna wytwarzać przeciwciała przeciw własnym czerwonym krwinkom (toczeń rumieniowaty, przewlekła białaczka limfocytarna, mykoplazmoza, mononukleoza zakaźna). Są to zwykle zaburzenia autoimmunologiczne, a wytwarzane przeciwciała nazywane są autoprzeciwciałami."

"Przeciwciała przeciwko erytrocytom mogą być związane z reakcją autoimmunologiczną, reakcją poprzetoczeniową, zakażeniem, konfliktem Rh między matką a dzieckiem, przyjmowaniem leków, a w niektórych przypadkach nawet z ekspozycją na zimno. Gdy odczyn Coombsa jest dodatni z powodu reakcji poprzetoczeniowej, przyjmowania leków lub zakażenia, wynik testu DAT utrzymuje się od 48 godzin do trzech miesięcy. Jeśli wiąże się z chorobą autoimmunologiczną, może być dodatni stale"

Znalazłam coś takiego na parenting.pl, dotyczy odczynu Coombsa.

Jeśli mi się coś pomyliło, to wybaczcie... jest środek nocy ;-)

Asit, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie :)
    Chyba szykują mi się nieprzespane noce, bo dzidziuś daje kopniaki późno w nocy jak chce zasnąć a rano około 5 znowu się wiercił dziś ;) teraz chyba sobie odsypia niedobre dziecię :P
    Kama współczuję choróbska :( trzymaj się!

jusella, nowatorka, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels to chyba nasze Dzieciaki sobotnie nocne brzuchen party sobie urządziły :-D

MirelS, nowatorka, aisa, stokrotka2013, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Moje tak samo tańcowało wczoraj:)aż sobie patrzyłam jak mi brzuch podskakuje:)

Przyjemnej niedzieli!:)

MirelS, nowatorka, jusella, aisa, stokrotka2013, Ejrene, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi no dyskoteka chyba była :D plus ze spałam sama, bo ukochany mąż spił się jak bela i usnął w innym pokoju :D

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Cześć Kochane!
    Ale się rozpisałyście, już od paru dni Was nadrabiam, w końcu dziś nadrobiłam do końca! :)
    Ja dziś smutny dzień, pogrzeb, stypa i o 15:00 zasnełam jak dziecko, wstałam o 19:00 :P

Asit - przez Ciebie zaczynam się zakochiwać w tym "Stokke Trailz"... Pierwszy raz jak go zobaczyłam to mi kompletnie nie przypadł do gustu.... a teraz? Im dłużej go oglądam, tym bardziej się przekonuję jaki jest świetny! :D
    TYLKO TA CENA?!

Życzę wszystkim udanego i spokojnego weekendu! :)

Witaj Agaax, szczere wyrazy współczucia w związku z pogrzebem. Straszna sprawa.
    Ja mogłabym być zawodową płaczką. Wyję na zawołanie. Ostatnio byłam na typowo angielskim pogrzebie, zorganizowanym przez samą "zainteresowaną". Przyznam się, że kobity nawet nie znałam,bo to znajoma mojego B. Pogrzeb świecki, piosenki wybrane przez zmarłą, wiersze dla rodziny, czytanie listów, wspominanie, żarty i anegdoty, a potem drinki itd...Piękny, o ile o pogrzebie można tak w ogóle powiedzieć. I zgadnijcie co? Jako jedyna (!!!) byłam uryczana po pachy, zapuchnięta, usmarkana po kolana. Wstyd jak nie wiem ;-)

Co do Stokke, to przynam, że nie wiem jakim cudem nie zwróciłam uwagi na ten model. Bardzo mi się podoba. Stokke zawsze kojarzył mi się z kosmicznym dizajnem, z tymi śmiesznymi jajcowatymi kierownicami i 3 kółkami. Myślę, że gdybym nie miała już kupionego powozu dla mojego małego, to brałabym ten model Stokke pod uwagę. Nawet nie wspominam B, że może by tak wymienić, bo chyba by mnie oskalpował żywcem :-D

jusella, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ