X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie moglam sie zalatwic po porodzie ale to ze strachu :P i trzymali mni puki sie nie zalatwilam :P wiec z mlodym wyszlismy na 3 dobe

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Oj jak ja bym chciała po porodzie od razu do domu, najdalej na drugi dzień - myślecie, że u nas w PL jest taka szansa? Z pierworodnym 2 doby musiałam leżeć
    mysle ze to zalezy od szpitala ale mam znajoma co wysla na drugi dzien ale musiala podpisac ze wychodzi na wlasna odpowiedzialnosc no i ponoc lekarz krzywo na nia patrzal

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Smile ale od kogo dostała? Od swojego lekarza?
    No właśnie ja słyszałam, ze do domu przychodzi podpatrzeć, czy pokazać jak się zajmowac dzieckiem.

Ale skąd położna ma wiedzieć, że ja urodziłam, jak będę rodzić w innym mieście? :D
    Dalile, nie wiem czy nic się w tek kwestii nie zmieniło, bo rodziłam 7 lat temu ;) Ale wiem, że po porodzie musiałam podać do jakiej przychodni chcę zarejestrować syna, bo szpital wysyłał tam karte szczepien. W ciągu 3 dni od zgłoszenia zadzwoniła do mnie położna, żeby umówić się na wizytę domową. Pomogła mi w pielęgnacji dziecka, oglądała moje krocze po porodzie i mogłam z nią wyjaśniać wszelkie wątpliwosci. Od kolezanki, która rodziła w lipcu wiem, że ona wybrała położną w szkole rodzenia i już przed porodem mogła sie z nią konsultować. Na pewno położna nie musi być z przychodni, do której zapiszesz dziecko, choć to pewnie jest najwygodniejsze.

1usajw4zj5vrwf30.png

Wysłany: 5 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Co do poloznej w Polsce to ja nie wiem,bo moj lekarz np nie ma takowej obok siebie i nie wiem czy sama mam jej szukac czy jak.?

Możesz sobie opłacic prywatą połozną i ona wtedy jest z Tobą przy porodzie. Jeśli nie, to zdajesz się na tę, która ma akurat dyżur ;)

goodwill, jusella, Kasiulina, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Oj jak ja bym chciała po porodzie od razu do domu, najdalej na drugi dzień - myślecie, że u nas w PL jest taka szansa? Z pierworodnym 2 doby musiałam leżeć

Wydaje mi się że nie bo jakieś szczepienie dają dla dziecka po 48 godzinach od urodzenia.

atdc15nmjt4tk663.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Witaj Eve !!
    Mi tez bol blecow od wczesnych tyg ciazy doskwiera ale ja uzywam pasa ciazowego wiec dzieki niemu normalnie funkcjonuje, we wczesniejszych postach wrzucalam zdjecie jak on wyglada bo to specjalny na bol kregoslopa i miednicy .
    Co do obiadkow od 3 dni nie widzialam garnkow no z mojeg kucharz tez nienajlepszy wiec w domu gosci pizza ale apetyt u mnie taki ze dopiero dzis ta pizze zjadlam niestety chorobsko nie pozwala na jakies wieksze porcje a dwa dni zylam na samym sniadaniu :( no podjadalam w miedzy czasie jakiego owoca lub cos slodkiego no i pije litrami

Asit chyba też za jakiś czas kupię ten pas ciążowy bo mi ból kręgosłupa też doskwiera od samego początku i był moim pierwszym objawem

Jusella u nas też chyba minimum 2 dni jest po porodzie. Ja też bym od razu najchętniej wróciła do domu bo nie lubię szpitali ;D

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Dalile, nie wiem czy nic się w tek kwestii nie zmieniło, bo rodziłam 7 lat temu ;) Ale wiem, że po porodzie musiałam podać do jakiej przychodni chcę zarejestrować syna, bo szpital wysyłał tam karte szczepien. W ciągu 3 dni od zgłoszenia zadzwoniła do mnie położna, żeby umówić się na wizytę domową. Pomogła mi w pielęgnacji dziecka, oglądała moje krocze po porodzie i mogłam z nią wyjaśniać wszelkie wątpliwosci. Od kolezanki, która rodziła w lipcu wiem, że ona wybrała położną w szkole rodzenia i już przed porodem mogła sie z nią konsultować. Na pewno położna nie musi być z przychodni, do której zapiszesz dziecko, choć to pewnie jest najwygodniejsze.

A jeśli dziecko będzie prowadzone z przychodni prywatnej? Rozumiem że to nie jest jakiś problem?

1usapiqvhk164civ.png

Wysłany: 5 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    A jeśli dziecko będzie prowadzone z przychodni prywatnej? Rozumiem że to nie jest jakiś problem?
    Podajesz adres, gdzie mają wysłać kartę szczepień, wiec czy prywatna, to nie ma znaczenia. Przecież już nie obowiązuje rejonizacja.

jusella, kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    eh to Ty masz jeszcze dobrze mi temp. ponizej 38.5 nie schodzi

Ja to mam stracha że to jakoś negatywnie może na małą wpłynąć. Zaczęły się zmartwienia kurde!

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka dzięki :)

niezapominajka lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Wydaje mi się że nie bo jakieś szczepienie dają dla dziecka po 48 godzinach od urodzenia.
    wiem ze moja znajoma musiala przyjechac pozniej z malym do szpitala ale nie pamietam czy to bylo jakies szczepienie czy badanie...

• aisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Aisa, tutaj 3 dni w szpitalu, to chyba by mnie musiało rozerwać na pól ;-) Jeśli nie będzie problemów, to wygonią po kilku godzinach do domu.
    Aż nie wiem czy polubić czy nie ;) Bardzo szybko wyganiają...

jusella, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png

Wysłany: 5 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ja to mam stracha że to jakoś negatywnie może na małą wpłynąć. Zaczęły się zmartwienia kurde!
    Jak byłam chora pod koniec roku to moja rodzinna kazała mi brać paracetamol w razie temp wyższej niz 38st co 4h i duzo pić najlepiej wody z miodem i cytryną.

1usajw4zj5vrwf30.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie piję ciepłą wodę z miodem i cytryną, do tego dużo wody w ogóle, biorę apap i na noc też wezmę co by się wypocić :)

niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa teoria o paracetamolu i niespokojnym dziecku ;)

Najnowsze badania wykazują, że branie paracetamolu dłużej niż tydzień wpływa negatywnie na płodność męską. Dlatego w ciąży męskiej warto uważać na ten lek.

Czasem warto poleżeć "chwilę" dłużej w szpitalu bo część dzieci ma żółtaczkę, która ciut później się ujawnia. Lepiej od razu to zwalczyć niż później wracać do szpitala..

Kasiulina, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa tez czytalam o tym paracetamolu ze zle wplywa na plod meski :/ no ale ja u siebie nic innego niedostane co by bylo bezpieczne

• kama005 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaje że to też może być uzależnione od dawki jaką się bierze każdego dnia

Asit, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png

Wysłany: 5 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wydaje mi się, ze nie bierzecie przecież tych tabsów tyle i przez tak długi czas, zeby to miało takie poważne konsekwencje. Temp zazwyczaj spada przeciez po 3-4 dniach. Co do nospy, to tez dowodzą, ze po długim jej zażywaniu w ciaży dzieci moga mieć osłabione napięcie mięśniowe, a wiekszość z nas ją bierze przez większość ciąży...

1usajw4zj5vrwf30.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.nhs.uk/news/2016/02February/Pages/Paracetamol-use-in-pregnancy-and-infancy-linked-to-child-asthma.aspx

Tu znowu piszą, że ma związek z astmą u dzieci.

Wysłany: 5 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dajmy sie zwariowac. Nie jestem za tym, zeby sie faszerowac chemią, ale cxzasem podwyzszona temp u mamy przez dłuzszy czas jest gorsza niz jeden paracetamol więcej. Poza tym jak byłam z synem w ciąży, to miałam atak rwy kulszowej. Dostałam Diclofenac 50 w czopkach, bo nie byłam się w stanie dowlec nawet do toalety. Po 2 dniach (3xdziennie czopek) mi przeszło, a wcześniej cierpiałam przez przeszło tydzień, bo przecież paracetamol na to nie działał... Lekarz powiedział, ze gorszy był ten mój stres niż te czopki.

LilouK, aisa, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ