X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was

Ja nie pomogę gdyż sama tego nie wiem, jednak nie ukrywam ze też mnie to ciekawi jak to jest u nas.

Ja dziś zrobiłam sobie hybrydki i jakoś mi ostatnio ciężko wszystko przychodzi, nie mam jeszcze dużego brzucholka a ciezko mi bo kręgosłup boli, jak długo nie zmieniam pozycji to też źle.. ajjj ale się udało :P

No i jeszcze nie jadłam normalnego obiadu dziś.. Bo kompletnie nie wiem co mi się chce... Też tak macie czasem? Okropne to jest bo siedzę i wymyslam :P

jusella, aisa, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Eve !!
    Mi tez bol blecow od wczesnych tyg ciazy doskwiera ale ja uzywam pasa ciazowego wiec dzieki niemu normalnie funkcjonuje, we wczesniejszych postach wrzucalam zdjecie jak on wyglada bo to specjalny na bol kregoslopa i miednicy .
    Co do obiadkow od 3 dni nie widzialam garnkow no z mojeg kucharz tez nienajlepszy wiec w domu gosci pizza ale apetyt u mnie taki ze dopiero dzis ta pizze zjadlam niestety chorobsko nie pozwala na jakies wieksze porcje a dwa dni zylam na samym sniadaniu :( no podjadalam w miedzy czasie jakiego owoca lub cos slodkiego no i pije litrami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 18:51

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Smile Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 ja mam tak, że idę po jabłko a wracam z kanapką i jabłkiem:)

Mi koleżanka mówiła,że dostała namiar do położnej która pracuje w tym szpitalu co ona rodziła i się z nią przez tel umawiała, potem chodziła do niej na ktg i miała powiedziane że jak będzie jechała do szpitala to ma do niej dzwonić.Koleżanka mówiła że w ostatnich tygodniach to położna jej sprawdzała szyjkę, rozwarcie itd.

Tak było w jej przypadku, a jak będzie w moim to nie wiem:)

eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nad jedzeniem od rana konbinuje :/ cos napoczne i odkladam i tak w kolko.
    Dziewczyny,dzisiaj moja bratowa stwierdzila, ze w ciazy brala za duzo paracetamolu,bo jej mala jest teraz nadpobudliwa haha :)

Co do poloznej w Polsce to ja nie wiem,bo moj lekarz np nie ma takowej obok siebie i nie wiem czy sama mam jej szukac czy jak.?

jusella, aisa, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile ale od kogo dostała? Od swojego lekarza?
    No właśnie ja słyszałam, ze do domu przychodzi podpatrzeć, czy pokazać jak się zajmowac dzieckiem.

Ale skąd położna ma wiedzieć, że ja urodziłam, jak będę rodzić w innym mieście? :D

Kasiulina, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina no mi się wydaje,że albo trzeba poszukać jakiejś z polecenia jak już wiesz gdzie chcesz rodzić, a jak nie to dać w "łapę" żeby się dobrze zajęła ta która akurat będzie na porodówce jak się akcja poród zacznie i chyba tyle.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki!
    Nie wiem czy słyszałyście, ale od 7 do 13 marca trwa Tydzień Godnego Porodu. Organizowane są różne konferencje i warsztaty, można posprawdzać co w którym mieście się dzieje :)

Asit - mi się podoba Wiliam :)

jusella, Asit, aisa, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • Smile Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Smile ale od kogo dostała? Od swojego lekarza?
    No właśnie ja słyszałam, ze do domu przychodzi podpatrzeć, czy pokazać jak się zajmowac dzieckiem.

Ale skąd położna ma wiedzieć, że ja urodziłam, jak będę rodzić w innym mieście? :D

Dalile ona dostała namiar od swojej znajomej,zadzwoniła i powiedziała od kogo ma namiar a potem już się dogadywały.Koleżanka chodziła do niej na ktg jak tamta miała dyżur w szpitalu.No i tyle.

A ta położna co przychodzi do domu to jest położną z przychodni do której jesteś zapisana.Sprawdza warunki w domu, pokazuje jak wykąpać czy przewinąć i w sumie tyle.Tak mi znajomi mówili.

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Asit Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina mi lekarz mowil ze paracetamolu nie zaleca sie kobietom do 4 miesiaca ciazy bo ponoc ma zly wplyw na rozwoj dziecka jak sie zazywa zbyt wiele lub dluzej niz tydz a teraz jak bylam to zapisal mi ze moge brac przez max tydz po 250mg 4 razy na dobe ale zasygerowal ze jak bym mogla wziasc mniej to by bylo super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 19:00

Kasiulina, jusella, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok a co w sytuacja jak wiem, gdzie chcę rodzić, a tam miejsc nie będzie? Zdarzają się takie sytacje.

No i własnie się zastanawiam - ja powinnam w przychodni zgłosić, że w ciązy jestem? Czy dzwonić po porodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 19:00

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• goodwill Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:

Możesz zgłosić, że jesteś w ciąży w poradni, gdzie deklarowałaś wybór położnej środowiskowej (tam, gdzie masz lekarza pierwszego kontaktu). Niekiedy chodzą nawet przed rozwiązaniem, doradzają, itd.
    Natomiast po porodzie powinnaś zgłosić dziecko do pediatry w swojej przychodni. Stąd się dowiedzą, że urodziłaś.

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka ja słyszałam ale się raczej nie wybieram.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:
    Możesz zgłosić, że jesteś w ciąży w poradni, gdzie deklarowałaś wybór położnej środowiskowej (tam, gdzie masz lekarza pierwszego kontaktu). Niekiedy chodzą nawet przed rozwiązaniem, doradzają, itd.
    Natomiast po porodzie powinnaś zgłosić dziecko do pediatry w swojej przychodni. Stąd się dowiedzą, że urodziłaś.

Super, dziękuję :)

jusella lubi tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    No ok a co w sytuacja jak wiem, gdzie chcę rodzić, a tam miejsc nie będzie? Zdarzają się takie sytacje.

No i własnie się zastanawiam - ja powinnam w przychodni zgłosić, że w ciązy jestem? Czy dzwonić po porodzie?

No to wtedy wydaje mi się, że pozostaje zdać się na ta położną na którą trafisz przy porodzie w tym innym szpitalu. Możesz dać kasę i zasugerować żeby się dobrze Tobą zajęli.Mówię Wam to co mi koleżanki powiedziały, ja nie mam doświadczenia bo to moja 1 ciąża:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespałam się, zjadłam W-Ztkę i jestem przeszczęśliwa :-D

Co do położnej - ja byłam u siebie w POZ i spytałam o położną bo przecież wypełniało się te deklaracje i w sumie to nic nie wiem - zapytała tylko o termin porodu i tyle :/. Zapisałam jeszcze Szymonka do lekarza. No i powiedziała mi, żeby po porodzie zgłosić o z tego, co zrozumiałam, to przyjedzie do domu.
    Jak byłam w szpitalu zapytać o szkołę rodzenia to też z położną gadałam - "szefową wszystkich szefów" :-) - i w maju, jak będę szkołę zaczynać to ma wypełnić jaką deklarację i wtedy też będę położną wybierać. Czyli w sumie wiem "nic"

Gdzieś, kiedyś tu chyba u nas na forum któraś z dziewczyn pisała, że w ciąży należą się spotkania z położna po dwudziestym którymś tygodniu i potem po porodzie - ale "bijta, zabijta" nie pamiętam która i nie pamiętam kiedy :/ (mogło to tez być na wątku "Zafasolkowne" albo "Amniopunkcja, Nifty ...")

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 19:08

eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Kasiulina mi lekarz mowil ze paracetamolu nie zaleca sie kobietom do 4 miesiaca ciazy bo ponoc ma zly wplyw na rozwoj dziecka jak sie zazywa zbyt wiele lub dluzej niz tydz a teraz jak bylam to zapisal mi ze moge brac przez max tydz po 250mg 4 razy na dobe ale zasygerowal ze jak bym mogla wziasc mniej to by bylo super
    No wlasnie moja bratowa nabrala w 1 trymestrze i smiejemy sie,ze teraz wychodzi :D

jusella, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:

Z tego co ja wiem to w szpitalu w którym urodzisz będą się Ciebie pytać o przychodnie do której będziesz zapisywać dziecko bo będą tam później jakieś dokumenty wysyłać dotyczące dziecka. I nie ma konieczności wcześniej zgłaszać że jest się w ciąży.

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja bym bez was zrobiła :) To był mój stres na dziś. :)

jusella, niezapominajka, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa, tutaj 3 dni w szpitalu, to chyba by mnie musiało rozerwać na pól ;-) Jeśli nie będzie problemów, to wygonią po kilku godzinach do domu.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak ja bym chciała po porodzie od razu do domu, najdalej na drugi dzień - myślecie, że u nas w PL jest taka szansa? Z pierworodnym 2 doby musiałam leżeć

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ