X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa no to babka ma wyczucie ale one to od lat robio pewnie to i wprawe maja ja pamietam mi na porodowce tez polozna macala jak maly ulozony jest

aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, szacun za czytanie od początku. Nic tylko pozazdrościć widoków <3

W UK ciążę również prowadzi położna. Nawet usg wykonują położne, ale tylko w szpitalu. Wizyty właściwie polegają na pogadance i sprawdzeniu detektorem tętna czy małemu sercuszko pika.

Miałam nieprzyjemność leżeć w szpitalu przez 3 dni ze względu na paskudny krwotok podczas poronienia i lekarza to "widziałam" tylko na kartce papieru przylepionej nad moim łóżkiem. Tak to jacyś "konsultanci" chodzą, przy czym ma się wrażenie, że gadając z Tobą, tak naprawdę gadają o kimś innym O.o

jusella, aisa, eve90, niezapominajka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wszystko boli leze w łóżku.

Byłam u lekarza.

Zalecił herbatę lipowa z sokiem malinowym naturalnym i do tego zalecił mleko z miodem i masłem lub samo masło co jakoś czas dla nawilżenia gardła bo podobno nie mam błony śluzowej w gardle

Znowu mam co nadrabiać.

Byliśmy w jednej biedronce ale coś pozmieniali i jak dla mnie burdel jeszcze większy zrobili ale lovelli nie było musimy jutro iść do drugiej większej.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama ja tez mleko z miodzien i maselkiem pije bo gardlo mam mega podraznione od kaszlu, a sluchaj jak kaszlesz to masz wrazenie ze moczu nie trzymasz?? mi przy silniejszym kaszlu zdaza sie ze zaraz mam mokro i caly czas mam wkladke zalozona kolezanka mi powiedziala ze to moze wody a nie mocz ale jakos nie potrafie odruznic jednego od drugiego a tez nie chce panikowac....

niezapominajka, kot_bury, najszczesliwsza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam z tym problemu jednakże bardziej się boję o yen kaszel że może dziecku zaszkodzić.

Poza tym wszystko mnie boli więc już nie wiem co z czego mnie boli. Brzuch albo mięśnie mnie bolą i nie wiedziałam dzisiaj czy to bóle jak na @ czy bóle mięśniowe od choroby. Masakra normalnie...

A dużo masła dajesz do tego ciepłego mleka z miodem? Bo mi kazał jeść to masło od pół h do h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 16:24

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, tutejsze prowadzące ciążę pracują wcześniej na porodówce a jak są starsze to idą do przychodni.

LilouK, tu podobnie wygląda wizyta. Pogadanka, mierzenie przyrostu macicy i słuchanie serducha. Wcześniej waga, ciśnienie, cukier i hemoglobina z palca.

Kama, dużo zdrówka!!

LilouK, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 ja to już jestem ekspertem w kuracjach więc polecam : napar z imbiru z miodem i cytryną, mleko z miodem, masłem i ewentualnie czosnkiem, syrop z cebuli, smarowanie amolem, inhalacje ziołowe, seria prenalen z apteki, sok z czarnego bzu do herbatki, ogólnie woda +miód+ cytryna.Leżeć, wygrzewać się!:)można się tez ponacierać vickiem na rozgrzanie,a jeszcze moczenie nóg w wodzie z solą.

Natalia super imię, bardzo mi się podoba ale w rodzinie mam już 2 Natalki:)

Byłam w biedrze i kupiłam lovele do kolorów i białego:)a potem bylismy w sklepie dla dzieci i te same płyny po 32 zł...zobaczcie jaka przebitka.

Asit witaj:)jak się cofniesz do poprzednich stron to się natkniesz na małą aferę:)

aisa, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Nie mam z tym problemu jednakże bardziej się boję o yen kaszel że może dziecku zaszkodzić.

Poza tym wszystko mnie boli więc już nie wiem co z czego mnie boli. Brzuch albo mięśnie mnie bolą i nie wiedziałam dzisiaj czy to bóle jak na @ czy bóle mięśniowe od choroby. Masakra normalnie...

A dużo masła dajesz do tego ciepłego mleka z miodem? Bo mi kazał jeść to masło od pół h do h.
    no ja daje jedna lyzke na kupek mleka. no mnie to samo ode tego kaszlu wszysko boli wlacznie z plecami naszczescie juz w nocy mnie nie meczy, no ja zaczelam sie zastanawiac czy to z tym nietrzymaniem moczu podczas kaszlu to moze dlatego ze to 3 ciaza i te jakies scianki tez juz nie sa takie wytrzymale cos tak czytalam na ten temat kiedys no ale na codzien tego nie mialam wiec na wizycie jak bede to zapytam sie lekarza

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile hehehe juz w skrucie dostalam relacje co sie dzialo :P ale staram sie tak troszke podczytywac co sie dzialo :)

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imienia to moj facet jest nie mozliwy robilam juz dwa podejscia zeby wkoncu sie na jakies konkretne no ale niestety on jakis niezdecydowany chyba za duzy wybor mu dalam :/ wiec czekam jeszcze cierpliwie na jego decyzje

aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Asit, tutejsze prowadzące ciążę pracują wcześniej na porodówce a jak są starsze to idą do przychodni.

LilouK, tu podobnie wygląda wizyta. Pogadanka, mierzenie przyrostu macicy i słuchanie serducha. Wcześniej waga, ciśnienie, cukier i hemoglobina z palca.

Hmmm, moja położna wygląda jakby była z 15 lat młodsza ode mnie (mam 32 na karku). Miłe dziewcze, aczkolwiek po jej wieku można sądzić, że raczej zbytnio doświadczona w zawodzie nie jest....nawet jako matka!

Oh, to i tak rozpusta, że wagę, przyrost macicy, cukier i hemoglobinę sprawdzają ;-) Mam wizytę w środę, jestem ciekawa czy sprawdzą coś więcej niż tętno i ciśnienie.

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to zazwyczaj położne tak ok 50-60lat mają, nie?:)i chyba takiej bardziej bym jednak zaufała:)Swoją drogą to tak lajtowo tam u Was prowadzą ciążę, może z jednej strony to i dobrze?

My dzisiaj patrzyliśmy wózki, nasz typ to albo adamex pajero alu albo baby merc faster style.I powiem Wam, że miałyście rację:)na żywo te wózki wyglądają o wiele lepiej niż w necie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 17:06

aisa, September, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Hmmm, moja położna wygląda jakby była z 15 lat młodsza ode mnie (mam 32 na karku). Miłe dziewcze, aczkolwiek po jej wieku można sądzić, że raczej zbytnio doświadczona w zawodzie nie jest....nawet jako matka!

Oh, to i tak rozpusta, że wagę, przyrost macicy, cukier i hemoglobinę sprawdzają ;-) Mam wizytę w środę, jestem ciekawa czy sprawdzą coś więcej niż tętno i ciśnienie.
    W mojej przychodni wszystkie po 40tce i tak mi ta moja tłumaczyła, że tak zazwyczaj wygląda ich droga kariery. To akurat jest ok.

To u mnie faktycznie rozpusta z badaniami na wizycie w porównaniu do tego, co Ty masz ;)

Smile, ja nie narzekam na tutejszą opiekę choć usg III trym mogłoby być.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    A co do imienia to moj facet jest nie mozliwy robilam juz dwa podejscia zeby wkoncu sie na jakies konkretne no ale niestety on jakis niezdecydowany chyba za duzy wybor mu dalam :/ wiec czekam jeszcze cierpliwie na jego decyzje
    Jakie propozycje dałaś? ;D

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potomek następczyni tronu Szwecji będzie się nazywał
    OSCAR CARL OLOF :D

Ps. Mówiłam, że któreś z imion będzie po dziadku królu i jest ;) Carl

eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile az za lajtowo bym powiedziala prowadza te ciaze przy mlodszym synku to mialam momenty ze panikowalam troche z tego powodu gdyz pierwsza ciaza w PL i wiadomo co roz jakies badania leki itp a tu jedna wizyta na miesiac no chyba ze cos sie dzieje to mozna przyjsc wczesniej. ale za to z porodu bylam zadowolona a szpital i jedzenie jak w 4 gwiazdkowym hotelu, zrobie wam zdjecie jak bede po poprostu moza lezec i jesc i odpoczywac niestety oni najchetniej na drugi dzien wypuszczaja do domu ale jak sie powie ze jeszcze sie slao czlowiek czuje to trzymaja

za to teraz chodze maga spokojna w ciazy moze dlatego ze mimo tego ze tak w poprzedniej ciazy panikowalam to to nic powaznego sie nie dzialo no i teraz tez do kazdych objawow staram sie podchodzic na spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 17:32

LilouK, aisa, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Jakie propozycje dałaś? ;D

no ja wybralam : Frank, Martin i William

umnie polozne to roznie ale najmlodsza jaka widzialam to moze po 30 byla chyba.....

no Carl tez lade imie :) :P

LilouK, aisa, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    U nas to zazwyczaj położne tak ok 50-60lat mają, nie?:)i chyba takiej bardziej bym jednak zaufała:)Swoją drogą to tak lajtowo tam u Was prowadzą ciążę, może z jednej strony to i dobrze?

My dzisiaj patrzyliśmy wózki, nasz typ to albo adamex pajero alu albo baby merc faster style.I powiem Wam, że miałyście rację:)na żywo te wózki wyglądają o wiele lepiej niż w necie.

no ja juz wozek zamowilam powinein przyjsc w nastepnym tygodniu, bede testowac Stokke Trailz i mam nadzieje ze bede zadowolona :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:

no ja na kazda wizyte musze przynosic mocz i pobieraja krwe no plus tentno waga oczywiscie pogawendtka o samopoczuciu ....itp. :)

aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ