X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna u mnie tez juz widac falowanie brzhcha hihihi. zwlaszcza ok 2 po poludniu po jedzeniu i poznym wieczorem i w nocy ;)

a ja zjadlam przeterminowanego rogala, dopiero po zjedzeniu sie zorientowalam :/

Sanna, LilouK, niezapominajka, Zuzulka88, kot_bury, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zdrowie :)

swietne uczucie te ruchy :)

niezapominajka, Zuzulka88, stokrotka2013, kot_bury, aisa, Pauli11 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) a ja Was pozdrawiam goralsko dzisiaj :) jeden dzien krotkiego wypadu w gory :) mam nadzieje ze troche dojde do siebie bo ostatnie dni byly ciezki :):):)
    Milego weekendu :):)

P. S nie pracuje dzisiaj :p

LilouK, Sanna, niezapominajka, goodwill, Zuzulka88, Wiola90, jusella, stokrotka2013, Ejrene, kot_bury, renieczka, Kasiulina, aisa, Smile, eve90, majeczka87, _analiza lubią tę wiadomość

Kijanka
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.

Fajnie Wam, że wcinacie sobie wspólnie sobotnie śniadanka z mężusiami i dzieciami :-) Ja chyba na tyle nie ufam mojemu "magikowi kuchennemu", że pozwoliłabym mu nakarmić sobie, a przede wszystkim dzidzie :-D
    U mnie jak zawsze od wielu lat to samo na śniadanie- różne wariacje owsianki ;-)

Nowatorka, nie przejmuj się za bardzo. Każdej z nas się to zdarzyło i to pewnie nie raz. Nie takie rzeczy jemy na codzień i nawet o tym nie wiemy co tak naprawdę jest w środku :-)

Zuzulka88, jusella, nowatorka, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Po dłuższej serii gorszych dni, mam nadzieję że ten będzie już leszy- w końcu się wyspałam :D
    Co do śniadań to niestety mój M zrywa się rano i pędziiii :P A ja sobie jeszcze śpię, więc muszę sama coś sobie zrobić i zjeść :P
    Co do ruszającego się brzucha, mój czasem tylko "wypnie" się w którąś stronę hehe :) Wszystko przede mną :D

jusella, LilouK, kot_bury, aisa, Smile, eve90 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój faluje wieczorem zawsze :)
    Mała wczoraj kopala prawie cały czas i chyba będzie w końcu Natalia :) po długich dyskusjach :) o ile mojemu się nie odwidzi.

Ja ogólnie katar kaszel (mega męczący chyba niedługo płuca wypluje) do tego ból głowy o trochę ból mięśni. Dzień w łóżku się zapowiada. Prawdopodobnie mój mnie zaraził ale on pomału zdrowieje a mnie rozkłada. Herbata z sokiem malinowym o woda z miodem są cały czas stosowane i kupię jeszcze syrop na kaszel bo to idzie się zakaszlec. Świetny weekend.

Pogoda do dupy całkowicie więc nawet nie chciałoby mi się ruszać dupy z domu.

U nas ze śniadaniem różnie. Zazwyczaj mój M idzie z psem a ja robię śniadanie chyba że ja wyjdę to on robi śniadanie :)

Mam do nadrobione cały wczorajszy dzień. Sukcesywnie to nadrobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 10:07

jusella, Zuzulka88, LilouK, eve90 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Kama bidulko - szybko zdrowiej! Na przeziębienie najlepsza herbatka lipowa z miodem i ciepłe łóżeczko.

U mnie piękna wiosenna pogoda się zapowiada i po 12stej do lasu jedziemy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 10:28

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pójdę do Biedronki jak mówicie że jest wyprzedaż na tą lovelle. Sklep mam po drugiej strony ulicy a i tak idziemy do apteki :)

Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:

Ja ogólnie katar kaszel (mega męczący chyba niedługo płuca wypluje) do tego ból głowy o trochę ból mięśni. Dzień w łóżku się zapowiada. Prawdopodobnie mój mnie zaraził ale on pomału zdrowieje a mnie rozkłada. Herbata z sokiem malinowym o woda z miodem są cały czas stosowane i kupię jeszcze syrop na kaszel bo to idzie się zakaszlec. Świetny weekend.

Natalia, bardzo ładne imię :-)

Kuruj się biedna! Polecam babciny syrop z cebuli, czosnku, cytryny i miodu. Otoczenie musi zakładać maski przeciwgazowe, ale mnie akrat ten zapaszek i smak nie przeszkadzają. Baaaaardzo lubię :-)

Zuzulka88, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Gratuluję pierwszego 'falowania' dziewczynki :)
    Też chyba zakupie ten płyn skoro tak polecacie.
    Chore łóżeczko, syropek i się kurować :)
    Mnie od kilku dni męczą nasilające się mdłości aż dziś definitywnie zwymiotowałam całe śniadanie :( co myślę, że mam ten problem z głowy to wraca za tydzień lub dwa ze zdwojoną siłą :( już nie wiem czemu się tak dzieje mam za dużo hormonów czy po prostu taki kiepski żołądek...

Miłej sobotki wszystkim !

Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupuje się ale czosnku czy cebuli nie Zdzierze i wylądowaloby to w kiblu. Na razie jest miód przede wszystkim a czosnek będzie jako sos fmdo sałatek czy pieczywo czosnkowe.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama kuruj się. Po zakupy męża wyślij i grzej się w domku :) A Natalia bardzo mi się podoba :)

Chyba w końcu zaczynam czuć ruchy :) Już nawet zaczęłam jeść czekoladę żeby coś się ruszyło, a nie mogłam na nią patrzeć od początku ciąży. Tak się cieszę bo już się martwiłam, że coś jest nie tak jak czytałam o waszych falujących brzuchach :)

jusella, Zuzulka88, aisa, Ejrene, Smile, eve90 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam w rozsmanie jest duza promocja na proszki do prania dla niemowlont oraz na plyny do plukania.

Kama kup sobie syrop prenalen tez w roosmanie jest najtanszy , mnie bardzo pomogl.

Kijanka
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny po mojej dlugiej nieobecnosci, niestety praca i rodzina pocholonela moj caly czas a do tego od 3 dni leze pol zywa gdyz dopadlo mnie jakies chorupsko i jestem na antybiotyku....dopiero dzis mam troche sily aby posiedziec na kompie i zajrzec do was.
    Nie ukrywam ze napewno juz was nie nadrobie w postach, ale mam nadzieje ze u was wszystko dobrze :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 13:04

Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Asit ponownie :-D, nie ukrywam, że się zaczynałam martwić.
    Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie choróbsko przebrzydłe.
    Jak Maluszek? Daje w brzuszku popalić?
    Miłej, "forumowej" lektury, zdrówka i miłego dnia życzę :-D

Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• September Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:

Chyba w końcu zaczynam czuć ruchy :) Już nawet zaczęłam jeść czekoladę żeby coś się ruszyło, a nie mogłam na nią patrzeć od początku ciąży. Tak się cieszę bo już się martwiłam, że coś jest nie tak jak czytałam o waszych falujących brzuchach :)

Wiola to super! :D To teraz już na pewno będziesz czuła z każdym dniem i tygodniem mocniej ;)

Kama - dużo zdrówka!
    MirelS - ja też wczoraj zaliczyłam wymioty więc współczuję! Ale dziś jest lepiej więc i u Ciebie musi być ;)

Zuzulka88, aisa, Wiola90, MirelS lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, też mnie trochę nie było, ale od kilku dni siedzę i uparcie nadrabiam :D Doszłam już do 3go marca hehe :D

niezapominajka, aisa, September, jusella, MirelS, Ejrene, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po połówkowym. Potwierdzona na 1000% dziewczynka. Wszystkie wymiary idealne co do dnia, tylko waga o tydzień do przodu. Waży 517 g i znowu się zapowiada duże dziecko :) Łożysko na tylnej ścianie. Mała słodko otwierała buzię i rączki wkładała :)

aisa, September, jusella, Wiola90, Ejrene, Smile, eve90, Pauli11, majeczka87, stokrotka2013, kot_bury, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Witaj Asit ponownie :-D, nie ukrywam, że się zaczynałam martwić.
    Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie choróbsko przebrzydłe.
    Jak Maluszek? Daje w brzuszku popalić?
    Miłej, "forumowej" lektury, zdrówka i miłego dnia życzę :-D

A maluszek w pozadku mega aktywny no i nie ukrywam ze az ta jego aktywnosc podczas mojej choroby jest az nieprzyjemna wiec az sie ciesze jak da mi czasem odpoczac :) no postaram sie poczytac co nieco ale ciezko to widze ...
    no ale z kocykiem tez sa postepy zastanawiam sie tylko czy nie bedzie za waski no ale pewnie jak go sciagne i wyprostuje to bedzie akurat

a0f0e8009efc465bmed.jpg

aisa, September, jusella, Wiola90, Ejrene, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    Asit, też mnie trochę nie było, ale od kilku dni siedzę i uparcie nadrabiam :D Doszłam już do 3go marca hehe :D
    no to super a czytasz od bierzacych czy od tego co skonczylas bo ja wlasnie nie pamietam na ktorej stronie skonczylam :P

‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ