X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Mał Nowa

Wysłany: 4 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill
    Gratulacje!
    Zawsze masz takie ciśnienie, czy tylko u lekarza?

Ja mam szyjkę 37mm i też wszystko ok. Może taka nasza uroda?

Dziś miałam 129/87 to takie w normie. Zawsze miałam wzorowe 120/80... Podobno istnieje coś takiego jak syndrom białego fartucha... To pewnie ze stresu przed badaniem :D No cóż mam już ciśnieniomierz i będę mierzyć w domku :)
    A z tą szyjką to pewnie masz racje :)
    Dziękuję za szybką odpowiedź i pozdrawiam :)

jusella, LilouK, goodwill, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam fazę na kwaśne śledzie- koreczki giżyckie i śledziki w śmietanie. Tak jak kiedyś jakoś szczególnie za nimi nie przepadałam, tak teraz dałabym się za nie pokroić i mogłabym jeść je 3 razy dziennie :-D

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julietta139 wrote:
    Co do hartowania sutków, to właśnie ja też słyszałam, że lepiej robić to tak ok. 2,3 tyg. przed spodziewanym terminem;)
    Dziewczyny, możecie mi polecić jakąś stronę ze sprawdzoną poduszką do spania dla ciężarnych, bo nie mogę spać w nocy przez ból pleców i bioder :(

Ja mam taką tu nr aukcji z allegro 5726262777 i jestem bardzo zadowolona i nie wyobrażam sobie spać bez niej.

Witam się w piątkowy wieczór i zaczynam was nadrabiać :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK - polecam śledzie wiejskie z Biedronki w słoiku. Są właśnie takie octowo- olejowe a i słoik spory to na dłużej starcza :-) Chyba nawet teraz jest na nie promocja.

LilouK, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ale się uśmiałam czytając wpisy o mistrzach kuchni:)

Ja już dzisiaj po mizianku:)fajnie było, cisza, spokój, relaksująca muzyczka i pachnące maseczki:)W drodze powrotnej zajrzałam do biedrony i kupiłam jakieś ręczniki jednorazowe dla niemowlaków i zestaw patyczki+waciki.

A swoją drogą to w biedronie są mleczka do prania z loveli 1,5l za bodajże 12zł, to dobra cena?i takie mleczko jest ok?były do białego i do koloru

jusella, aisa, Wiola90, kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za polecenie poduszek;) zaraz jakąś zamówię;)
    Ja też mam dł szyjki 37mm, lekarz mówi, że wszystko w porządku, ja co jakiś czas czuję kłucie w pachwinach i "ciężki" brzuch, ale mam nadzieję, że to dlatego, że jestem szczupła i wszystko się rozciąga, biorę luteine. Mój brzuch jak na ten tydzień malutki, ale Maluszek rośnie i mnie samej na razie przybyło 2 kg;)
    Miłego wieczorku dziewczyny i smacznych śledzi;P zazdroszczę wam, że wcinacie śledzie..ja nic nie mogę jeść, do 17 tyg wymiotowałam, więc ostrożnie wszystko teraz jem;)
    Chciałam się zapytać czy któraś miała do czynienia z wózkami Bebetto? Ja wszystko będę kupować dopiero w maju, ale na wózki długo się czeka więc może zamówię go troszkę wcześniej..

LilouK, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    LilouK - polecam śledzie wiejskie z Biedronki w słoiku. Są właśnie takie octowo- olejowe a i słoik spory to na dłużej starcza :-) Chyba nawet teraz jest na nie promocja.

Oh Jusella, co ja bym dała za Biedronkę w UK :-( Niestety muszę pocieszać się tym, co na dziale polskim w Tesco mają.

Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile ja za 1,5 l zapłaciłam 16 zł więc to dobra cena i polecam to mleczko z Loveli, nie mam dzieci ale dwójkę odchowalam do 2 lat, bo byłam nianią na studiach i sprawdziło się to mleczko w obu przypadkach u " moich" już teraz 5 letnich dziewczynek;)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam odplamiacz i płyn do płukania z loveli właśnie za 12.99 w biedronce i uważam że to super cena, bo jak się rozglądam to widze że są one droższe, ostatnio chciałam kupić jeszcze proszek, który widziałam wcześniej ale już mi rąk braklo a teraz go nie było, jednak jak tylko się pojawi to kupuje bankowo, te patyczki i waciki też już kiedyś kupiłam i czekają :)

Smile, jusella, stokrotka2013, aisa, Wiola90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra cena jest w biedrze na lovele bo tak jak patrzyłam w innych sklepach to drugie tyle kosztuje 1,5l mi mąż kupił w biedrze.
    Ja też się uśmiałam z mistrzów kuchni :) mój mąż radzie sobie w kuchni całkiem dobrze i ma swoje popisowe dania których ja nie tykam .
    Ja cały czas nastawiam się na poród sn.
    Cyca nie tykam tak jak już pisalyscie do 36tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 20:18

Smile, jusella, aisa, Wiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To muszę się chyba wybrać po te mleczka.Patrzyłam w rosmannie i tam cena 25zł za taką samą pojemność.Dzisiaj już bym miała za ciężko i nie wzięłam:(sporo tego tam mieli więc mam nadzieję, że jutro będą:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 20:18

jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Oh Jusella, co ja bym dała za Biedronkę w UK :-( Niestety muszę pocieszać się tym, co na dziale polskim w Tesco mają.

No to lipa :-(

LilouK lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tu brakuje Pepco i Biedronki, na szczęście lidl jest ;)

Tzytzki po zakończonym kp wyglądają jak wyglądają :/ ale jest na to sposób... zajść w kolejną ciąże i znów ma się ładne wypełnione bimbałki :P ;D

A ja kupiłam patyczki do uszu i nigdy ich nie użyłam do Jaśkowych uszu. Wycierałam pieluszką tetrową ;)

niezapominajka, LilouK, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś czułam się super dobrze. Umyłam trzy okna w tym balkonowe. Byłam z małą prawie godzinę na placu zabaw, a po południu złożyliśmy łóżko dla córki. Mała zachwycona :) Wchodziła i schodziła z niego. Nie mogliśmy jej zaciągnąć do kąpieli :)

jusella, aisa, olcia_2209, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o cycki, to ja mam koleżankę, która po porodzie jeszcze w szpitalu dostała opiernicz od położnej, jak widziała, że stanika nie nosi. Powiedziała jej, że trzeba nosić stanik, bo piersi robią się ciężkie i działa grawitacja, a kobiety zazwyczaj w ciąży i po porodzie nie noszą i potem mają pretensje, że zrobiły się obwisłe, a są same sobie winne, bo stanik jednak je podtrzymuje. Jak to usłyszałam, to w ciąży mimo że zwykły stanik był mi mało wygodny, to kupiłam sobie sportowe i do końca nosiłam. Do karmienia też ich używałam.

nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, dzisiaj bylam caly dzien na chodzie i nie sposob jest was nadrobic ;)

ciagnie mnie strasznie brzuch, czuje jak sie rozciaga tam wszystko, poza tym dzisiaj mnie troche bolal, taki bol jakby od kregoslupa, juz sama nei wiedzialam czy to kregoslup czy brzuch, ale nie byl mocny i szybko przeszedl.

dzisiaj kupilam pierwszy pajacyk dla malej tzn tesciowa mi kupila bo bylysmy razem ogladac wozki itd :)

milego wieczorku wszystkim mamusiom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 21:30

jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry śpiochy :)
    Ja leżę w łóżku i czekam aż mąż przyniesie świerże pieczywo z piekarni :)

Dobra cena tego płynu w biedrze tak że też się dziś zaopatrzę :)

aisa, jusella, nowatorka, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-) też z łóżeczka
    Ejrene - smacznego :-)

Tatusiek chyba chciał się zrehabilitować po wczorajszych "wyczynach" kulinarnych i śniadanko już czeka na mnie :-)

życzę wszystkim miłej, spokojnej soboty i zgodnie z obietnicą trzymam kciuki za wizytujące - niech moc będzie z Wami! :-D

aisa, Ejrene, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U nas tradycyjnie jajecznica w sobotę :D
    Potem zakupy i zobaczy się co dalej ;)

Milcia, podrzuć link do łóżeczka, które kupiłyście córce. Jaśko w Jej wieku nie nadawał się do "dorosłego" łóżka, za dużo "wędrował" ;)

Kciuki za wizytujące!!

Miłej soboty wszystkim, będę zaglądać :)

jusella, Ejrene, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się z lozka na sniadanie zjedliśmy salatke warzywna i kanapki z serem zoltym :) zawsze rano Pawelek szaleje wiec po sniadaniu leze i obserwuje ruchy już można zauwazyc jak się rusza brzuchol

miłego weekendu kochane

aisa, jusella, Ejrene, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ