WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julietta139 wrote:
    Dziewczyny, możecie mi polecić jakąś stronę ze sprawdzoną poduszką do spania dla ciężarnych, bo nie mogę spać w nocy przez ból pleców i bioder :(
    Ja kupowałam z allegro c+ taka która składa się w kojec dla malucha, ale szczerze przyznam że nie do końca spełnia moje oczekiwanai- śpi się super, mąż czasem podkrada jak ja nie korzystam, ale od 2 tygodni budzę się z bólem kręgosłupa... od połowy pleców w dół odczuwam spory dyskomfort, przechodzi w ciągu dnia wiec musi mieć związek ze złym snem. Staram się spać na lewym boku, nogi w poduszce, ale myślę że mamy za miękki materac i to przez to.

Moja mama stwierdzila, że to dlatego że mam łożysko na przedniej ścianie (tak mi lekarka teraz na wizycie powiedziala) I dzieć mi "chodzi po plecach" :)

jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduchę z alledrogo, ale śpię bez niej, bo mi na razie przeszkadza.

Moja Mama też jęczała o hartowaniu sutków. Ponieważ miała zero mleka, więc przydało jej się to bardzo. :/
    Ale gada mi i gada. Ja jestem podobnego zdania jak dziewczyny wyżej - po 36 tygodniu, żeby oksytocyna nie wywołała porodu. Lepiej dmuchać na zimne.

Co do cc - to jest operacja i to poważna. Ze wszystkimi możliwymi powikłaniami operacji na jamie brzusznej... Mnie do tego zmusi jedynie mój okulista lub sytuacja położnicza pod koniec ciąży.

jusella, aisa, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie hartuję. Przeczytałam taki artykuł (blog ogólnie jest świetny, polecam) - nie ma sensu się męczyć :) http://www.hafija.pl/2010/10/czego-to-kobieta-w-ciazy-nie-lyknie.html

Mama oczywiście też mi marudzi, że powinnam, ale tylko kiwam głową, a i tak robię swoje. Ostatecznie nie wejdzie mi przecież z twardą gąbką pod prysznic, nawet jakby chciała, to za daleko mieszka ;)

goodwill, _analiza, jusella, aisa, niezapominajka, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj ogłupiałam. Któryś z moich lekarzy się myli i nie wiem ktory- byłam 15.02 na wizycie i usłyszałam, że łożysko na tylnej ścianie. We wtorek znów u lekarki w moim mieście - że ścianie przedniej.

Aż nie mogę się doczekać 15.03 żeby dowiedzieć się raz a dobrze gdzie to łożysko jest...

Sorry ze tak zawalam wątek glupotami ale właśnie sobie to uświadomiłam i w sumie nie ma dla mnie wiekszego znaczenia gdzie to łożysko faktycznie jest - tyle że wiarygodność lekarza jest zachwiana :/

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Ama Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!
    Dawno się nie odzywałam, ale regularnie Was podczytuję :) A skoro pojawiło się pytanie o łożysko to mnie zmotywowało do nieśmiałej próby powrotu do aktywnego uczestnictwa na forum :) _Analiza - u mnie na usg genetycznym w 12 tyg mam jak byk napisane - łożysko na tylnej ścianie, wysoko. A z kolei ostatnio na połówkowych wyszło, że jest na przedniej ścianie. Zapytałam, o co chodzi - gin powiedział, że do pewnego momentu ciąży macica może się jeszcze obrócić i stąd mogą się brać rozbieżności w umiejscowieniu łożyska.
    A tak w ogóle u mnie będzie córeczka :)
    Pozdrawiam Was wszystkie i życzę udanego piątku :)

_analiza, kot_bury, September, jusella, renieczka, aisa, Sanna, martynka870, majeczka87, niezapominajka, LilouK, Ejrene, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

7u22vkcbqldu4o3w.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam przesyłkę z HIPPa, próbkę chusteczek od 1 dnia życia, kupony rabatowe do rossmana i poradnik przyszłej mamy :)

renieczka, aisa, kot_bury, majeczka87, September, Ejrene, kama005, najszczesliwsza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ama - dzięki, źe mnie uświadomiłaś, że dziś piątek :-) jakoś ten fakt mi umknął i na środzie się zatrzymałam...

Co do hartowania - nie hartuję, raczej "samo się" - pamiętam z poprzedniej ciąży jak na szkole rodzenia położna mówiła, że wystarczy jak 10 - 15 minut dziennie bez stanika w koszulce się pochodzi to samo to ocieranie wystarczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 14:47

Ama, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie hartuje jak na ta chwile,moze pozniej zaczne :)
    Zakupilam dla malej 3 pajacyki z niedrapkami od razu za 10 zl calosc :)

jusella, goodwill, aisa, LilouK, September, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy biuściaste kobiety jesteście ;D Mi z B zrobiło się D z Jasiem, obecnie jest C, ale znów pewnie będzie D.

KotBury, ja mam zielone w ciapki i ciężko było określić czy wpisie do dowodu. Moja siostra bliźniaczka ma wpisane "nieokreślony" :P

Hafija.pl - też bardzo polecam ten blog

Mał, gratuluje synka! Ciśnienie miałaś mierzone tylko w gabinecie? Sprawdzasz w domu? Mi u położnej wychodziło za wysokie mierzone aparatem. Starym sprzętem wychodzi dużo niższe. A w domu to w ogóle niziutkie.

Olcia, dziękuje za odpowiedź w sprawie materaca :)

NIE HARTOWAĆ SUTKÓW! Ani to nie wpłynie na produkcję mleka ani na to, że będzie mniej bolało jak się dziecinka dorwie. A więcej szkód może przynieść niż pożytku/

Poród to super przeżycie :D
    Mój trwał masakrycznie długo, ale warto było. I znów będzie warto choć mam nadzieję, że pójdzie szybciej ;D
    Juselli poród był super, AsiT gdzieś zwiała ale Jej poród był super express :D

jusella, kot_bury, eve90, MirelS, LilouK, September, Ejrene, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Aisa, zdecydowanie lateksowy.
    Kokos nic sensownego nie wnosi i jest to materiałach, który może jednak nasiąknąć wilgocią. Żaden ortopeda i fizjoterapeuta nie polecił mi kokosa, a już tm bardziej gryki.
    Wg tych z którymi rozmawiałam najlepszy jest lateksowy albo pianka wysokoelastyczna.

a mi kolega fizjoterapeuta polecil. Sam ma mała coreczke i spi ona na kokos pianka gryka;)

jusella, eve90, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella ale mnie rozbawilas swoją historia heheh sobie wszystko wyobrazilam a najbardziej miny taty pierworodnego heheheh to musiał być przeżycia;)

Kupilam dzis leginsy i sukienke w h i m, kazde z nich po 40 zl. I taka narzutke nie zapinaną w new jorkerze;D jeswtem biedniejsa w sumie o 200 zl ale jaka szczesliwa;)

jusella, eve90, aisa, Wiola90, Ejrene, Smile, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja znów nie na temat ale Tatusiek mnie przed chwilą na łopatki rozłożył :-D.
    Dziś na obiad miały być naleśniki ale nie za dobrze się czuję i na takie "okazję" zawsze mam coś w zamrażarce. Dziś padło na flaki :-) - mówię do Tatuśka, żeby wyjął flaki z lodówki, do garnka wlał trochę wody, garnek na malutki płomień wstawił i do tego wrzucił flaki - niech się po woli rozmrażają. Pomyślałam nic skomplikowanego, da radę - cóż, myliłam się - wchodzę do kuchni a tam na gazie największy gar, w garze woda, a w wodzie... flaki w pojemniku :-D. W sumie to moja wina bo niedokładne polecenia wydałam :-)

niezapominajka, majeczka87, eve90, aisa, Wiola90, MirelS, _analiza, Ama, LilouK, September, goodwill, Ejrene, Smile, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziecko.siostraania.pl/jak-sprawdzic-czy-dziecko-sie-najada/ fajny artykul , tak apropo cycków ;)

aisa, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, nic tak nie poprawia humoru jak zakupy ;D
    Fajny artykuł!

Jusella, no wiadomo że Twoja wina :D No ale się chłop starał ;)

eve90, jusella, majeczka87, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobiety :)
    W końcu udało mi się Was nadrobić, wystarczyło tylko, że popołudnie poza domem spędziłam i ... ale udało się :)
    Jeśli chodzi o poród, to syna rodziłam SN - od odejścia wód do momentu, gdy trzymałam go w ramionach minęło 3,5h, wiec jeśli kolejny poród jest szybszy, to zastanawiam się, czy zdążę dojechać do szpitala ;) Oczywiście na znieczulenie było już za późno, ale mati ważył 2390g, więc miałam ułatwione zadanie. Niestety lekarz był kiepskim krawcem i krocze się koszmarnie goiło i tutaj mam problem z decyzją... Wspomnienie bólu z tym związanego każe mi myśleć o CC.
    Dzisiaj spędziłam pół dnia w hurtowni z rzeczami dla dzieci :) Chyba zdecydowałam sie na wózek - Baby Design Lupo w pięknym morskim kolorze. Czy któraś z Was użytkowała go i może podzielić się wrażeniami? Swoją drogą, bardzo mnie zdziwiło, ze każdy wózek, który oglądałam ma cholernie ciężki stelaż.
    Co do cycków, już mam większy o rozmiar stanik - z D doszłam do E. Sutków nie hartowałam w poprzedniej ciąży i nie miałam żadnych problemów z karmieniem. No i po tamtej ciąży nie mam żadnego rozstępu, stosowałam oliwkę bambino podczas kąpieli. W tej ciąży jak mi się przypomni to się smaruję. Moja mama nie miała też żadnych pamiątek, więc liczę, że to jest dziedziczne.

aisa, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Jusella tak to jest z facetami :p

Witam dziewczynki! Mnie męczy przeziebienie i jakieś osłabienie ale się nie daje!

Przyszedł dziś mój reczniczek i myjka z bambusa i są sliczniutkie i mięciutkie, zobaczymy jak to będzie w praktyce ;)

Majeczka to Ty sobie dziś dogodzilas, ja tak miałam ostatnio i humor +100 powraca :)

Biorę sie za obiadek i od ide smażyć mielone :P

aisa, majeczka87, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i dzisiaj piątek-piateczek-piatunio !!! :)

Jakieś konkretne plany na weekend?

U mnie to raczej nic specjalnego, chyba że coś wyskoczy 'niespodziewanego' :P

aisa, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, poród marzenie! Przy takim tempie rodzenia chyba szkoda by było rezygnować z sn na rzecz cc... Z wózkiem nie podpowiem.

Eve, nie daj się przeziębieniu, zjedź i do wyra się kurować!

U nas planów weekendowych brak..

niezapominajka, jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella mój kiedyś frytki tak piekł :) Przed wyjściem do pracy zostawiłam na szafce blaszką wyłożoną papierem do pieczenia, napisałam kartkę, że ma frytki z zamrażalki wyjąć i jak piekarnik ustawić. Wracam a tam pół blachy oleju i na tym się frytki smażą w piekarniku :D

jusella, _analiza, September, aisa, kot_bury, Ejrene, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Niezapominajka, poród marzenie! Przy takim tempie rodzenia chyba szkoda by było rezygnować z sn na rzecz cc... Z wózkiem nie podpowiem.

Eve, nie daj się przeziębieniu, zjedź i do wyra się kurować!

U nas planów weekendowych brak..
    Owszem - poród błyskawiczny, ale w 35tc. Rano oglądałam moją porodówkę. Jak mój mąż wrócił styrany po 20tej z pracy to się śmiałam, ze już wiem co i jak i mogę rodzić. On stwierdził, ze on nigdzie nie jedzie, bo ma zamiar wypić piwo ;) O 23ciej odeszły mi wody... Nie miałam jeszcze spakowanej torby do szpitala dla Małego, nie mieliśmy łóżeczka, anie wózka. Mateusz urodził się z oznakami wcześniactwa, miał silną żółtaczkę, musiał zostać 9 dni w szpitalu, więc tatusiek miał czas, zeby nadrobić zakupy :)

1usajw4zj5vrwf30.png
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ