X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julietta139 wrote:
    Dziewczyny, możecie mi polecić jakąś stronę ze sprawdzoną poduszką do spania dla ciężarnych, bo nie mogę spać w nocy przez ból pleców i bioder :(
    Ja kupowałam z allegro c+ taka która składa się w kojec dla malucha, ale szczerze przyznam że nie do końca spełnia moje oczekiwanai- śpi się super, mąż czasem podkrada jak ja nie korzystam, ale od 2 tygodni budzę się z bólem kręgosłupa... od połowy pleców w dół odczuwam spory dyskomfort, przechodzi w ciągu dnia wiec musi mieć związek ze złym snem. Staram się spać na lewym boku, nogi w poduszce, ale myślę że mamy za miękki materac i to przez to.

Moja mama stwierdzila, że to dlatego że mam łożysko na przedniej ścianie (tak mi lekarka teraz na wizycie powiedziala) I dzieć mi "chodzi po plecach" :)

jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduchę z alledrogo, ale śpię bez niej, bo mi na razie przeszkadza.

Moja Mama też jęczała o hartowaniu sutków. Ponieważ miała zero mleka, więc przydało jej się to bardzo. :/
    Ale gada mi i gada. Ja jestem podobnego zdania jak dziewczyny wyżej - po 36 tygodniu, żeby oksytocyna nie wywołała porodu. Lepiej dmuchać na zimne.

Co do cc - to jest operacja i to poważna. Ze wszystkimi możliwymi powikłaniami operacji na jamie brzusznej... Mnie do tego zmusi jedynie mój okulista lub sytuacja położnicza pod koniec ciąży.

jusella, aisa, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie hartuję. Przeczytałam taki artykuł (blog ogólnie jest świetny, polecam) - nie ma sensu się męczyć :) http://www.hafija.pl/2010/10/czego-to-kobieta-w-ciazy-nie-lyknie.html

Mama oczywiście też mi marudzi, że powinnam, ale tylko kiwam głową, a i tak robię swoje. Ostatecznie nie wejdzie mi przecież z twardą gąbką pod prysznic, nawet jakby chciała, to za daleko mieszka ;)

goodwill, _analiza, jusella, aisa, niezapominajka, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj ogłupiałam. Któryś z moich lekarzy się myli i nie wiem ktory- byłam 15.02 na wizycie i usłyszałam, że łożysko na tylnej ścianie. We wtorek znów u lekarki w moim mieście - że ścianie przedniej.

Aż nie mogę się doczekać 15.03 żeby dowiedzieć się raz a dobrze gdzie to łożysko jest...

Sorry ze tak zawalam wątek glupotami ale właśnie sobie to uświadomiłam i w sumie nie ma dla mnie wiekszego znaczenia gdzie to łożysko faktycznie jest - tyle że wiarygodność lekarza jest zachwiana :/

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Ama Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!
    Dawno się nie odzywałam, ale regularnie Was podczytuję :) A skoro pojawiło się pytanie o łożysko to mnie zmotywowało do nieśmiałej próby powrotu do aktywnego uczestnictwa na forum :) _Analiza - u mnie na usg genetycznym w 12 tyg mam jak byk napisane - łożysko na tylnej ścianie, wysoko. A z kolei ostatnio na połówkowych wyszło, że jest na przedniej ścianie. Zapytałam, o co chodzi - gin powiedział, że do pewnego momentu ciąży macica może się jeszcze obrócić i stąd mogą się brać rozbieżności w umiejscowieniu łożyska.
    A tak w ogóle u mnie będzie córeczka :)
    Pozdrawiam Was wszystkie i życzę udanego piątku :)

_analiza, kot_bury, September, jusella, renieczka, aisa, Sanna, martynka870, majeczka87, niezapominajka, LilouK, Ejrene, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

7u22vkcbqldu4o3w.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam przesyłkę z HIPPa, próbkę chusteczek od 1 dnia życia, kupony rabatowe do rossmana i poradnik przyszłej mamy :)

renieczka, aisa, kot_bury, majeczka87, September, Ejrene, kama005, najszczesliwsza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ama - dzięki, źe mnie uświadomiłaś, że dziś piątek :-) jakoś ten fakt mi umknął i na środzie się zatrzymałam...

Co do hartowania - nie hartuję, raczej "samo się" - pamiętam z poprzedniej ciąży jak na szkole rodzenia położna mówiła, że wystarczy jak 10 - 15 minut dziennie bez stanika w koszulce się pochodzi to samo to ocieranie wystarczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 14:47

Ama, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie hartuje jak na ta chwile,moze pozniej zaczne :)
    Zakupilam dla malej 3 pajacyki z niedrapkami od razu za 10 zl calosc :)

jusella, goodwill, aisa, LilouK, September, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy biuściaste kobiety jesteście ;D Mi z B zrobiło się D z Jasiem, obecnie jest C, ale znów pewnie będzie D.

KotBury, ja mam zielone w ciapki i ciężko było określić czy wpisie do dowodu. Moja siostra bliźniaczka ma wpisane "nieokreślony" :P

Hafija.pl - też bardzo polecam ten blog

Mał, gratuluje synka! Ciśnienie miałaś mierzone tylko w gabinecie? Sprawdzasz w domu? Mi u położnej wychodziło za wysokie mierzone aparatem. Starym sprzętem wychodzi dużo niższe. A w domu to w ogóle niziutkie.

Olcia, dziękuje za odpowiedź w sprawie materaca :)

NIE HARTOWAĆ SUTKÓW! Ani to nie wpłynie na produkcję mleka ani na to, że będzie mniej bolało jak się dziecinka dorwie. A więcej szkód może przynieść niż pożytku/

Poród to super przeżycie :D
    Mój trwał masakrycznie długo, ale warto było. I znów będzie warto choć mam nadzieję, że pójdzie szybciej ;D
    Juselli poród był super, AsiT gdzieś zwiała ale Jej poród był super express :D

jusella, kot_bury, eve90, MirelS, LilouK, September, Ejrene, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Aisa, zdecydowanie lateksowy.
    Kokos nic sensownego nie wnosi i jest to materiałach, który może jednak nasiąknąć wilgocią. Żaden ortopeda i fizjoterapeuta nie polecił mi kokosa, a już tm bardziej gryki.
    Wg tych z którymi rozmawiałam najlepszy jest lateksowy albo pianka wysokoelastyczna.

a mi kolega fizjoterapeuta polecil. Sam ma mała coreczke i spi ona na kokos pianka gryka;)

jusella, eve90, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella ale mnie rozbawilas swoją historia heheh sobie wszystko wyobrazilam a najbardziej miny taty pierworodnego heheheh to musiał być przeżycia;)

Kupilam dzis leginsy i sukienke w h i m, kazde z nich po 40 zl. I taka narzutke nie zapinaną w new jorkerze;D jeswtem biedniejsa w sumie o 200 zl ale jaka szczesliwa;)

jusella, eve90, aisa, Wiola90, Ejrene, Smile, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja znów nie na temat ale Tatusiek mnie przed chwilą na łopatki rozłożył :-D.
    Dziś na obiad miały być naleśniki ale nie za dobrze się czuję i na takie "okazję" zawsze mam coś w zamrażarce. Dziś padło na flaki :-) - mówię do Tatuśka, żeby wyjął flaki z lodówki, do garnka wlał trochę wody, garnek na malutki płomień wstawił i do tego wrzucił flaki - niech się po woli rozmrażają. Pomyślałam nic skomplikowanego, da radę - cóż, myliłam się - wchodzę do kuchni a tam na gazie największy gar, w garze woda, a w wodzie... flaki w pojemniku :-D. W sumie to moja wina bo niedokładne polecenia wydałam :-)

niezapominajka, majeczka87, eve90, aisa, Wiola90, MirelS, _analiza, Ama, LilouK, September, goodwill, Ejrene, Smile, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziecko.siostraania.pl/jak-sprawdzic-czy-dziecko-sie-najada/ fajny artykul , tak apropo cycków ;)

aisa, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, nic tak nie poprawia humoru jak zakupy ;D
    Fajny artykuł!

Jusella, no wiadomo że Twoja wina :D No ale się chłop starał ;)

eve90, jusella, majeczka87, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobiety :)
    W końcu udało mi się Was nadrobić, wystarczyło tylko, że popołudnie poza domem spędziłam i ... ale udało się :)
    Jeśli chodzi o poród, to syna rodziłam SN - od odejścia wód do momentu, gdy trzymałam go w ramionach minęło 3,5h, wiec jeśli kolejny poród jest szybszy, to zastanawiam się, czy zdążę dojechać do szpitala ;) Oczywiście na znieczulenie było już za późno, ale mati ważył 2390g, więc miałam ułatwione zadanie. Niestety lekarz był kiepskim krawcem i krocze się koszmarnie goiło i tutaj mam problem z decyzją... Wspomnienie bólu z tym związanego każe mi myśleć o CC.
    Dzisiaj spędziłam pół dnia w hurtowni z rzeczami dla dzieci :) Chyba zdecydowałam sie na wózek - Baby Design Lupo w pięknym morskim kolorze. Czy któraś z Was użytkowała go i może podzielić się wrażeniami? Swoją drogą, bardzo mnie zdziwiło, ze każdy wózek, który oglądałam ma cholernie ciężki stelaż.
    Co do cycków, już mam większy o rozmiar stanik - z D doszłam do E. Sutków nie hartowałam w poprzedniej ciąży i nie miałam żadnych problemów z karmieniem. No i po tamtej ciąży nie mam żadnego rozstępu, stosowałam oliwkę bambino podczas kąpieli. W tej ciąży jak mi się przypomni to się smaruję. Moja mama nie miała też żadnych pamiątek, więc liczę, że to jest dziedziczne.

aisa, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Jusella tak to jest z facetami :p

Witam dziewczynki! Mnie męczy przeziebienie i jakieś osłabienie ale się nie daje!

Przyszedł dziś mój reczniczek i myjka z bambusa i są sliczniutkie i mięciutkie, zobaczymy jak to będzie w praktyce ;)

Majeczka to Ty sobie dziś dogodzilas, ja tak miałam ostatnio i humor +100 powraca :)

Biorę sie za obiadek i od ide smażyć mielone :P

aisa, majeczka87, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i dzisiaj piątek-piateczek-piatunio !!! :)

Jakieś konkretne plany na weekend?

U mnie to raczej nic specjalnego, chyba że coś wyskoczy 'niespodziewanego' :P

aisa, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, poród marzenie! Przy takim tempie rodzenia chyba szkoda by było rezygnować z sn na rzecz cc... Z wózkiem nie podpowiem.

Eve, nie daj się przeziębieniu, zjedź i do wyra się kurować!

U nas planów weekendowych brak..

niezapominajka, jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella mój kiedyś frytki tak piekł :) Przed wyjściem do pracy zostawiłam na szafce blaszką wyłożoną papierem do pieczenia, napisałam kartkę, że ma frytki z zamrażalki wyjąć i jak piekarnik ustawić. Wracam a tam pół blachy oleju i na tym się frytki smażą w piekarniku :D

jusella, _analiza, September, aisa, kot_bury, Ejrene, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Niezapominajka, poród marzenie! Przy takim tempie rodzenia chyba szkoda by było rezygnować z sn na rzecz cc... Z wózkiem nie podpowiem.

Eve, nie daj się przeziębieniu, zjedź i do wyra się kurować!

U nas planów weekendowych brak..
    Owszem - poród błyskawiczny, ale w 35tc. Rano oglądałam moją porodówkę. Jak mój mąż wrócił styrany po 20tej z pracy to się śmiałam, ze już wiem co i jak i mogę rodzić. On stwierdził, ze on nigdzie nie jedzie, bo ma zamiar wypić piwo ;) O 23ciej odeszły mi wody... Nie miałam jeszcze spakowanej torby do szpitala dla Małego, nie mieliśmy łóżeczka, anie wózka. Mateusz urodził się z oznakami wcześniactwa, miał silną żółtaczkę, musiał zostać 9 dni w szpitalu, więc tatusiek miał czas, zeby nadrobić zakupy :)

1usajw4zj5vrwf30.png
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ