WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVE podeslij aukcje z tym reczniczkiem? to moze tez sie skusze;)

my zaraz zjemy babke ziemniaczaną i lecimy na basen;)

jusella, aisa, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Jusella mój kiedyś frytki tak piekł :) Przed wyjściem do pracy zostawiłam na szafce blaszką wyłożoną papierem do pieczenia, napisałam kartkę, że ma frytki z zamrażalki wyjąć i jak piekarnik ustawić. Wracam a tam pół blachy oleju i na tym się frytki smażą w piekarniku :D

Wiola dobrze, że z opakowania wyjął :-)

majeczka87, niezapominajka, LilouK, aisa, kot_bury, Wiola90, eve90, kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiola następny u Ciebie master czef;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 16:51

niezapominajka, aisa, jusella, Wiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Owszem - poród błyskawiczny, ale w 35tc. Rano oglądałam moją porodówkę. Jak mój mąż wrócił styrany po 20tej z pracy to się śmiałam, ze już wiem co i jak i mogę rodzić. On stwierdził, ze on nigdzie nie jedzie, bo ma zamiar wypić piwo ;) O 23ciej odeszły mi wody... Nie miałam jeszcze spakowanej torby do szpitala dla Małego, nie mieliśmy łóżeczka, anie wózka. Mateusz urodził się z oznakami wcześniactwa, miał silną żółtaczkę, musiał zostać 9 dni w szpitalu, więc tatusiek miał czas, zeby nadrobić zakupy :)
    A to trochę zmienia postać rzeczy... A wiadomo czemu się tak synkowi spieszyło na świat? Oby teraz młodzież siedziała grzecznie w brzuchu do terminu :)

jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    A to trochę zmienia postać rzeczy... A wiadomo czemu się tak synkowi spieszyło na świat? Oby teraz młodzież siedziała grzecznie w brzuchu do terminu :)
    Wczesniej miałam infekcję i od 30tc problemy z niewydolnością szyjki :/

1usajw4zj5vrwf30.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi na temat hartowania sutków. Jak widać nasze mamy miały zupełnie inne wytyczne w ciąży XX lat temu.

Zostawiam moje bimbałki w spokoju. Dobrze się składa, bo póki co wcale nie uśmiecha mi się nimi kręcić na prawo i lewo :-D

Niezłych kucharzy macie w domu, strach się bać. Mój ma zakaz wchodzenia do kuchni kiedy ja w niej jestem. Jak widzę te jego 2 lewe, drewniane rączki, to tak mi nerwami szarpie, że lepiej dla niego, żeby leżał sobie na kanapie i ani nawet na mnie nie patrzył ;-)

niezapominajka, aisa, jusella, kot_bury, Wiola90, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK przeczytalam zostawilam moje bimbałki w pokoju...

hehe i siedze i mysle: ale jak? ale gdzie? ale co?

o jaaaaa ciaża blondynki sie kłania heheh

LilouK, niezapominajka, aisa, jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Dzięki za odpowiedzi na temat hartowania sutków. Jak widać nasze mamy miały zupełnie inne wytyczne w ciąży XX lat temu.

Zostawiam moje bimbałki w spokoju. Dobrze się składa, bo póki co wcale nie uśmiecha mi się nimi kręcić na prawo i lewo :-D

Niezłych kucharzy macie w domu, strach się bać. Mój ma zakaz wchodzenia do kuchni kiedy ja w niej jestem. Jak widzę te jego 2 lewe, drewniane rączki, to tak mi nerwami szarpie, że lepiej dla niego, żeby leżał sobie na kanapie i ani nawet na mnie nie patrzył ;-)

U mnie dokładnie to samo. Jeśli chodzi o kuchnie, nie Wchodzimy sobie w drogę bo zawsze źle to się kończy. A wiadomo, noże pod ręką więc lepiej nie kusić losu :P

niezapominajka, LilouK, aisa, jusella, Wiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, po ciąży i karmieniu to tak pewnie będzie ;-) Ja w jednym pokoju, a bimbałki wciąż w pokoju obok ;-)

majeczka87, niezapominajka, aisa, Ejrene, Kasiulina, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    U mnie dokładnie to samo. Jeśli chodzi o kuchnie, nie Wchodzimy sobie w drogę bo zawsze źle to się kończy. A wiadomo, noże pod ręką więc lepiej nie kusić losu :P
    Ja ogólnie nie lubię gotować, mąż robi to lepiej, ale jak widzę to pobojowisko po fakcie, to się zastanawiam, czy gra warta jest świeczki. SPrzątam potem dłuzej niż on w garach miesza...

jusella, Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, dobrze że wiadomo czemu się poród zaczął tak wcześnie. Będzie można teraz temu przeciwdziałać. Tym razem maleństwo dłużej posiedzi w brzuchu!

Mój małż całkiem nieźle radzi sobie w kuchni, ale teraz z racji tego, że On pracujący zarobkowo a ja domowo to rzadko zdarza Mu się gotować...

Tak jest, zostaw bimbałki w (s)pokoju :D :P ;D

majeczka87, LilouK, niezapominajka, kot_bury, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahhahhaahha dokladnie.. tak jak jest tekst czym się róznia cycki młodej babki od starej, w naszym przypadku karmiacej. Bo miedzy cyckami młodej jest łańcuszek a między cyckami starej jest pępek ;p

LilouK, aisa, Wiola90, jusella, eve90, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu nadrobiłam :)

- Co do porodów w wodzie to słyszałam że jak dziecko duże to nie można.

- moja szyjka ma 37mm i lekarz mów że długa :) i mu wierzę, nie każda musi mieć po 5 cm;)

- katar i kaszel ja mam codziennie po wstaniu przez chwilę, później w ciągu dnia wcale. Ale tak jak Maka u Ciebie przez ponad miesiąc kończył się wymiotami, później przez miesiąc już nie ale wczoraj dla przypomnienia miałam powtórkę z rozrywki ;)

- dady z biedronki wiem że jest ich kilka rodzajów i właśnie nie wszystkie są dobre.

aisa, LilouK, kot_bury, jusella, September, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    hahhahhaahha dokladnie.. tak jak jest tekst czym się róznia cycki młodej babki od starej, w naszym przypadku karmiacej. Bo miedzy cyckami młodej jest łańcuszek a między cyckami starej jest pępek ;p
    A wiecie, że badania dowiodły, że to nie karmienie robi z cycków skarpety (przepraszam za wyrażenie) Tylko sama ciąża to powoduje. Kiedyś sądzono, że karmienie tak je "rozciąga". Czy się karmi czy nie to niestety piersi nie będą już takie jędrne jak wcześniej.

LilouK, goodwill, niezapominajka, Ejrene, kot_bury, jusella, eve90, mamuśka1, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dziewczynki ja znów nie na temat ale Tatusiek mnie przed chwilą na łopatki rozłożył :-D.
    Dziś na obiad miały być naleśniki ale nie za dobrze się czuję i na takie "okazję" zawsze mam coś w zamrażarce. Dziś padło na flaki :-) - mówię do Tatuśka, żeby wyjął flaki z lodówki, do garnka wlał trochę wody, garnek na malutki płomień wstawił i do tego wrzucił flaki - niech się po woli rozmrażają. Pomyślałam nic skomplikowanego, da radę - cóż, myliłam się - wchodzę do kuchni a tam na gazie największy gar, w garze woda, a w wodzie... flaki w pojemniku :-D. W sumie to moja wina bo niedokładne polecenia wydałam :-)
    leze na podlodze ze smiechu :D

jusella, aisa, izulala, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    A wiecie, że badania dowiodły, że to nie karmienie robi z cycków skarpety (przepraszam za wyrażenie) Tylko sama ciąża to powoduje. Kiedyś sądzono, że karmienie tak je "rozciąga". Czy się karmi czy nie to niestety piersi nie będą już takie jędrne jak wcześniej.

A ja czytałam że też złe przystawanie dziecka do piersi, bo powinno się dziecko do cycka a nie naciągać cycka do dziecka. I ponoć na leżąco karmienie też sprzyja flakom poporodowym :)

niezapominajka, niezapominajka, niezapominajka, LilouK, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:

Dobrze wiedzieć.
    No, cóż, zarzucimy cyc na plecy i do roboty! :P
    Moja szefowa opowiadała, że karmiła drugie dziecko leżąc na plecach - cyc na bok pod pachę, dziecko również pod pachą i sobie ssało. :D

LilouK, jusella, aisa, Smile, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:

Pocieszaj mnie dalej! Jak hormony opadną i tłuszczyk zejdzie to nic tylko 2 naleśniki zostaną ;-) Mój B nazywa je "uszami spaniela" :-D

Nic tylko się śmiać, bo na płacz juz za późno ;-)

Ejrene, kot_bury, jusella, aisa, Smile, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka daje linka do reczniczka i z tego mamy też myjke, kupowalismy od sprzedawcy z allegro ale to jest cała stronka jego bo ulotka przyszła i widzę mają dużo różnych rzeczy:)
    Aaa oczywiście niebieski :)

majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekhem... Wysłałam i nie podałam linka, coś jest z tym skurczeniem się mózgu :P

http://www.dlabobasow.pl/a/Bambusowe-okrycie-kapielowe-recznik-kapturek-druk

jusella, majeczka87, September, julietta139, aisa, Kasiulina, Dalile, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ