X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33958b12d23f9811med.jpg

Moj mlodszy syn dostal pare dni temu przyjaciela , ktory chetnie zaprzyjaznia sie z naszym malym lokatorem :)

LilouK, aisa, September, jusella, Wiola90, kama005, Ejrene, eve90, majeczka87, Kasiulina, nowatorka, stokrotka2013, kot_bury, najszczesliwsza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Asit!

Jestem tutaj nowa, udzielam się dopiero od kilku dni, ale regularnie podglądałam Was juz baaardzo długo :-D

Fajnie, że jesteś, bo zastanawiałam się ostatnio, gdzież Cię to wywiało.

Dużo zdrówka życzę, kuruj się :-)

Ps. Cudny futrzak, sama słodycz. Jako dzieciak miałam niemal identycznego, ten sam kolor (kawa z mlekiem) tylko uszka stojące do góry <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 14:01

aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj LikouK :)
    NO juz tak czasem bywa ze czasu brak na przyjemnosci ..... :)
    Fajnie ze do nas dlaczylas , a juz wiesz co bedziesz miec ?? :)

LilouK, aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Witaj Asit!

Jestem tutaj nowa, udzielam się dopiero od kilku dni, ale regularnie podglądałam Was juz baaardzo długo :-D

Fajnie, że jesteś, bo zastanawiałam się ostatnio, gdzież Cię to wywiało.

Dużo zdrówka życzę, kuruj się :-)

Ps. Cudny futrzak, sama słodycz. Jako dzieciak miałam niemal identycznego, ten sam kolor (kawa z mlekiem) tylko uszka stojące do góry <3

temu tez jedno stalo ale pozniej oklaplo hehehe

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem, jestem kolejna w klubie "syneczków mamusi" :-)
    320g chłopa jak nic w 19tyg 5dniu ciąży wg okresu (20t 1d wg usg)!
    Trochę wstydliwy po mamusi, buzi nie chciał pokazać, ale za to siusiakiem ochoczo pomachał nam na ekranie ;-)

aisa, September, niezapominajka, jusella, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    temu tez jedno stalo ale pozniej oklaplo hehehe

Tak czy siak, jest przeuroczy :-) Założę się, że dzieciaki zakochane w "kitajcu" po same uszy!

aisa, Asit, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Wiem wiem, jestem kolejna w klubie "syneczków mamusi" :-)
    320g chłopa jak nic w 19tyg 5dniu ciąży wg okresu (20t 1d wg usg)!
    Trochę wstydliwy po mamusi, buzi nie chciał pokazać, ale za to siusiakiem ochoczo pomachał nam na ekranie ;-)
    hee no moj tak saamo nic nie ukrywal :) to gratuluje no ja dopiero kolejma wizyte 21 marca wiec sie pewnie dowiem aktualnych wymiarow ale stawalam wczoraj na wage i rozwne 7 kg na plusie brzysio maly nie puchne wiec to nie wody wiec pewnie mlody swoje tez wazy.

LilouK, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zuzulka :) Właśnie luknęłam, że ostro nadrabiasz, liczba lajków mi się powiększa :P

Hej Asit po dłuższej nieobecności :D Zdrówka!! Nadrabiaj wpisy bo się działo :P Ostatni Twój wpis był 25 lutego więc trochę Cię nie było...

Milcia, gratki potwierdzonej córy!

Zdrówka dla chorujących i współczucia dla tych co mają mdłości i bliższe spotkania z królem wc ;D

LilouK, jusella, MirelS, eve90, Kasiulina, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Hej Zuzulka :) Właśnie luknęłam, że ostro nadrabiasz, liczba lajków mi się powiększa :P

Hej Asit po dłuższej nieobecności :D Zdrówka!! Nadrabiaj wpisy bo się działo :P Ostatni Twój wpis był 25 lutego więc trochę Cię nie było...

Milcia, gratki potwierdzonej córy!

Zdrówka dla chorujących i współczucia dla tych co mają mdłości i bliższe spotkania z królem wc ;D
    o boze 25 luty nie ma szans cofnelam sie d 2 marca i tego jest poprostu za dzuo.... ale moze tak 5 przez 10 uda mi sie chociaz czesc nadrobic

aisa, LilouK, jusella, Ejrene, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    hee no moj tak saamo nic nie ukrywal :) to gratuluje no ja dopiero kolejma wizyte 21 marca wiec sie pewnie dowiem aktualnych wymiarow ale stawalam wczoraj na wage i rozwne 7 kg na plusie brzysio maly nie puchne wiec to nie wody wiec pewnie mlody swoje tez wazy.

Dziękuję i również gratuluję chłopów razy trzy ;-)

U mnie między 5,5-6kg na liczniku póki co.
    Fajnie Ci, że jeszce podejrzysz maluszka na ekranie. Tu gdzie mieszkam (UK), usg połówkowe jest ostatnim jakie robią w przypadku ciąży przebiegającej prawidłowo. Zastanawiamy się nad późniejszym usg 3d/4d, ale to też jest trochę taka loteria, bo nie dość, że dużo kosztuje, to jeszcze nie ma pewności, że mały będzie w humorze na fotografowanie się.

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Dziękuję i również gratuluję chłopów razy trzy ;-)

U mnie między 5,5-6kg na liczniku póki co.
    Fajnie Ci, że jeszce podejrzysz maluszka na ekranie. Tu gdzie mieszkam (UK), usg połówkowe jest ostatnim jakie robią w przypadku ciąży przebiegającej prawidłowo. Zastanawiamy się nad późniejszym usg 3d/4d, ale to też jest trochę taka loteria, bo nie dość, że dużo kosztuje, to jeszcze nie ma pewności, że mały będzie w humorze na fotografowanie się.
    W Szwecji tak samo to działa. Połówkowe jest ostatnim usg choć są województwa, w których robią jeszcze jedno w III trymestrze. U mnie akurat nie...

W myśl zasady, że chłopcy świecą tym co mają między nogami a dziewczynki nie to będę miała córkę :D ;D
    Syn na połówkowych pokazał co tam ukrywa, a to dziecię schowało... więc córa jak nic :P

jusella, LilouK, Ejrene, September, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w NOrwegii tez polowkowe normalnie jest ostatnim ale zawsze mozna isc prywatnie ale u mnie jeszcze taki plusik ze moj lekarz ma usg i zawsze na wizycie sie pyta czy chce zobaczyc malego :D

LilouK, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dacie radę nadrobić. Ja dołączyłam do Was pod koniec stycznia i wszystkie wpisy nadrobiłam więc to osiągalne. Wierzę w Was :-)

aisa, LilouK, Ejrene, eve90, niezapominajka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella dobra jestes ja nawet na poczatek juz nie zagladalam :P

jusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    U mnie w NOrwegii tez polowkowe normalnie jest ostatnim ale zawsze mozna isc prywatnie ale u mnie jeszcze taki plusik ze moj lekarz ma usg i zawsze na wizycie sie pyta czy chce zobaczyc malego :D
    W Se ciążę prowadzi położna, nie ma u siebie sprzętu. Tylko lekarz może zrobić usg. Ale mnie nie ciągnie do podglądania dzidzi w brzuchu, napatrzę się po porodzie :P ;D

Jusella, postawa godna naśladowania!!! Podziwiać i brać przykład! :D
    Czasem po lajkach widać, że ktoś ostro nadrabia ;D

Asit, jusella, LilouK, Ejrene, eve90, Kasiulina, niezapominajka, Agaax, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    W Se ciążę prowadzi położna, nie ma u siebie sprzętu. Tylko lekarz może zrobić usg. Ale mnie nie ciągnie do podglądania dzidzi w brzuchu, napatrzę się po porodzie :P ;D

Jusella, postawa godna naśladowania!!! Podziwiać i brać przykład! :D
    Czasem po lajkach widać, że ktoś ostro nadrabia ;D
    NO u nas mozna wybrac albo lekarz ( w dodatku ridzunny hehehe) albo polozna albo obie opcje, ale ze moj lekarz jest naprawde w pozadku i wyjatkowo ma wiedze na temat ciazy ( zreszta prowadzil mi jedna juz) to mam juz do niego zaufanie i nie zdecydowalam sie na polozna

jusella, aisa, LilouK, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z lasu, ledwie weszłam pod delikatną górkę :/
    Zmęczona ale zadowolona jestem, bo nagrodą były takie oto widoczki:
    20160305-141316.jpg
    20160305-141859.jpg
    i źródełko:
    20160305-142224.jpg

aisa, LilouK, kama005, Ejrene, eve90, Kasiulina, nowatorka, niezapominajka, stokrotka2013, Wiola90, kot_bury, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, to fajnie że jest wybór :) Znam kilku rodzinnych w dodatku polaków to bym wybrała jakoś sprytnie ;)
    Za to poprosiłam o położną, która prowadziła moją pierwszą ciąże i Ją mam ;) Za każdym razem jak maluch się obracał potrafiła to "wymacać" bezbłędnie ;D Ufam Jej

Jusella, fajne leśne widoki :D

jusella, LilouK, eve90, niezapominajka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    A maluszek w pozadku mega aktywny no i nie ukrywam ze az ta jego aktywnosc podczas mojej choroby jest az nieprzyjemna wiec az sie ciesze jak da mi czasem odpoczac :) no postaram sie poczytac co nieco ale ciezko to widze ...
    no ale z kocykiem tez sa postepy zastanawiam sie tylko czy nie bedzie za waski no ale pewnie jak go sciagne i wyprostuje to bedzie akurat

a0f0e8009efc465bmed.jpg

Widzę, że się wciągnęłaś w robótkę :-)
    Jak będzie za wąski to można na brzegach nabrać oczek i dorobić, albo szydełkiem :-)

I zazdroszczę króliczka

LilouK, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Widzę, że się wciągnęłaś w robótkę :-)
    Jak będzie za wąski to można na brzegach nabrać oczek i dorobić, albo szydełkiem :-)

I zazdroszczę króliczka
    no wlasnei tu moge miec problem z dorobieniem juz nie wspomne o szydelku :) ale mojego sniostra umnie na drutach i na szydelku wiec w razie wu poprosze zeby mi go wykonczyla

zazdroszcze spaceku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 15:41

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ