Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Asit zgadzam się, że zbyt lajtowo jest. Niby te, które rodzą pierwszy raz mają dodatkowo 2 (!!!) wizyty z położną więcej pod koniec ciąży. Ale co to jest, skoro oni na takich wizytach nic nie robią? Jest jak jest, ale w III trymestrze powinni robić jeszcze jedno usg. Aha, no i siuśki też sprawdzają za każdym razem
Jeszcze jestem Rh D- to już w ogóle panikuję na potęgę! Któraś z Was też "negatywna"?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 17:44
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Witam się w słoneczną sobote
Wszystkim chorowitka życze szybkiego powrotu do zdrowia
Widze ze temat prowadzenia ciązy w różnych krajach sie przewija
W Belgii mam USG na kazdej wizycie czyli mniej wiecej co miesiąc. Raz na 2 miesiace mam spotkanie z płozna gdzie przybliza dolegliwosci ciązowe, podpowiada co zapakowac do torby itd.Nie ma za to zbyt wielu badań krwi, na początku sprawdzili wszystkie choroby typu hiv, toksplazowaz itd, co miesiąc mam sprawdzane TSH ale tylko daltego ze mam niedoczynnosc tarczycy i w 26 tygodniu bedzie badanie krzywej cukrowej.
Dzis zamówilismy mebelki do pokoiku dziecięcego więc można powiedziec ze powoli kompletujemy wyprawke. Niestety na nasze mebelki trche poczekamy bo dostawa przewidziana na pierwszy tydzień czerwcaaisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Asit wrote:no ja wybralam : Frank, Martin i William
umnie polozne to roznie ale najmlodsza jaka widzialam to moze po 30 byla chyba.....
no Carl tez lade imie
Mi się najbardziej z tych podoba Martin i WilliamAsit, jusella, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
LilouK wrote:Asit zgadzam się, że zbyt lajtowo jest. Niby te, które rodzą pierwszy raz mają dodatkowo 2 (!!!) wizyty z położną więcej pod koniec ciąży. Ale co to jest, skoro oni na takich wizytach nic nie robią? Jest jak jest, ale w III trymestrze powinni robić jeszcze jedno usg. Aha, no i siuśki też sprawdzają za każdym razem
Jeszcze jestem Rh D- to już w ogóle panikuję na potęgę! Któraś z Was też "negatywna"?
Ja jestem RH - a mój partner Rh +, co miesiąc mam pobierana krew na przeciwcialaLilouK, Asit, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
LilouK wrote:Asit zgadzam się, że zbyt lajtowo jest. Niby te, które rodzą pierwszy raz mają dodatkowo 2 (!!!) wizyty z położną więcej pod koniec ciąży. Ale co to jest, skoro oni na takich wizytach nic nie robią? Jest jak jest, ale w III trymestrze powinni robić jeszcze jedno usg. Aha, no i siuśki też sprawdzają za każdym razem
Jeszcze jestem Rh D- to już w ogóle panikuję na potęgę! Któraś z Was też "negatywna"?
no popatrz ja te RH - no a moj oczywiscie dodatnie wiec mamy konflikt ale ja mialam konflikt w kazdej ciazy i po porodzie dostawalam zastrzych z immunoglobulina anty-D.LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
aisa wrote:To nie jest tak źle, myślałam że dałaś Mu z 10 propozycji i dlatego nie może się chłopak zdecydować
Mi się najbardziej z tych podoba Martin i William
no jak widac dla mojego o jedno za duzo statnim razem mial tylko wybor miedzy dwoma wiecc chyba bylo mu latwiejLilouK, aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Pauli11 wrote:Ja jestem RH - a mój partner Rh +, co miesiąc mam pobierana krew na przeciwciala
Pauli, a ja nie wiem, czy mój jest + czy -, bo nie zlecili mu badaniaNp moi rodzice oboją są minusowi, więc nie było problemu.
Pierwsze i ostatnie badanie krwi miałam w 13tygodniu razem z usg genetycznym. Kolejną krew pobiorą mi między 28-30tyg, wtedy też dostanę zastrzyk anty D.
Pytałam położnej, dlaczego po poronieniu nie dostałam tego anty D? Bo poroniłam w 11tyg, a zastrzyki podają powyżej 13tyg.
No i w ogóle jest jazda bez trzymanki!Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
LilouK wrote:Pauli, a ja nie wiem, czy mój jest + czy -, bo nie zlecili mu badania
Np moi rodzice oboją są minusowi, więc nie było problemu.
Pierwsze i ostatnie badanie krwi miałam w 13tygodniu razem z usg genetycznym. Kolejną krew pobiorą mi między 28-30tyg, wtedy też dostanę zastrzyk anty D.
Pytałam położnej, dlaczego po poronieniu nie dostałam tego anty D? Bo poroniłam w 11tyg, a zastrzyki podają powyżej 13tyg.
No i w ogóle jest jazda bez trzymanki!
A twoj nie wie jaka ma grupe bo mojemu tez nie sprawdzali tylko on powiedzial ze ma RH + bo jak kiedys robil badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 17:58
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Asit wrote:no to dziwne ze ci nie dali bo powinni u mnie w ciazy nie daja dopiero po porodzie musze podac w ciagu 72 godz
A twoj nie wie jaka ma grupe bo mojemu tez nie sprawdzali tylko on powiedzial ze ma RH + bo jak kiedys robil badania
Co Ty, on to nawet nie wie, że żyje, taka łajzaAsit, eve90, aisa, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
LilouK, też jestem zdania że usg 3 trym powinno być.
Tutaj można wyjść 6h po porodzie ale trzeba wrócić za dwa dni na kontrolę dziecka przez lekarza. Ja urodziłam w czwartek wieczorem, wyszliśmy w niedziele rano.
Komfort jest super. Pierworódka zawsze oddzielny pokój. Wieloródka 2osobowy bądź jedno jeśli jest możliwość. Bufet otwarty w konkretnych godzinach, full jedzenia
Pauli, to u Ciebie wypas bo usg na każdej wizycie
Ja z mężem mamy +
Asit, daj Młodemu 2 albo 3 imionaeve90, LilouK, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ehh temp 37,9.... Apap.poszedł w ruch...
A do chrzanu z tym. Ja na prawie każda przynosze morfologie i mocz do tego zawsze ciśnienie i wagaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 18:12
-
Aisa no wlasnie nie chcce bo jak nadam 2 lub 3 to potem trzeba urzywac wszystkich naraz a to wogole jest dla mnie do opanowania, tak samo moj ma dwa imiona i kazdy dwoma sie do niego zwraca... wiec nie widzi mi sie do syna wolac w wiecej niz jednym imieniu
pozaty wtedy to trzeba dorac tak zeby one ladnie ze soba brzmialy a to tez do latwego zadania nie nalezy
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
kama005 wrote:Ehh temp 37,9.... Apap.poszedł w ruch...
A do chrzanu z tym. Ja na prawie każda przynosze morfologie i mocz do tego zawsze ciśnienie i waga
eh to Ty masz jeszcze dobrze mi temp. ponizej 38.5 nie schodzikama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Asit, mi się niektóre połączenia podobają
Nasz syn ma dwa imiona, ale zaznaczało się na początku, które jest główne i jest ok.
Znajomej mąż ma 5Zwracamy się mm Niego tym głównym.
Mi położna mówiła żeby brać coś na zbicie przy temp 38,5. Wcześniej dać organizmowi się bronić.
Zagramaniczna opieka dziś na tapecieNa pewno ktoś wie jak jest w Pl i odpowie Dalile
jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
no ja niestety nie wiem jak wyglada sytuacja z polozna w pl....
no ja staram sie tez co chwile nie faszerowac lekami na zbicie goraczki dopiero biore jak juz naprawde jestem polprzytomna no ale wtedy jak wezme to odrazu spac ide a budze sie cala mokra wiec tylko prysznic i zmiana ciuchowZuzulka88 lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]