X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit zgadzam się, że zbyt lajtowo jest. Niby te, które rodzą pierwszy raz mają dodatkowo 2 (!!!) wizyty z położną więcej pod koniec ciąży. Ale co to jest, skoro oni na takich wizytach nic nie robią? Jest jak jest, ale w III trymestrze powinni robić jeszcze jedno usg. Aha, no i siuśki też sprawdzają za każdym razem ;-)

Jeszcze jestem Rh D- to już w ogóle panikuję na potęgę! Któraś z Was też "negatywna"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 17:44

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w słoneczną sobote :)

Wszystkim chorowitka życze szybkiego powrotu do zdrowia :)

Widze ze temat prowadzenia ciązy w różnych krajach sie przewija :)
    W Belgii mam USG na kazdej wizycie czyli mniej wiecej co miesiąc. Raz na 2 miesiace mam spotkanie z płozna gdzie przybliza dolegliwosci ciązowe, podpowiada co zapakowac do torby itd.Nie ma za to zbyt wielu badań krwi, na początku sprawdzili wszystkie choroby typu hiv, toksplazowaz itd, co miesiąc mam sprawdzane TSH ale tylko daltego ze mam niedoczynnosc tarczycy i w 26 tygodniu bedzie badanie krzywej cukrowej.

Dzis zamówilismy mebelki do pokoiku dziecięcego więc można powiedziec ze powoli kompletujemy wyprawke. Niestety na nasze mebelki trche poczekamy bo dostawa przewidziana na pierwszy tydzień czerwca :)

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    no ja wybralam : Frank, Martin i William

umnie polozne to roznie ale najmlodsza jaka widzialam to moze po 30 byla chyba.....

no Carl tez lade imie :) :P
    To nie jest tak źle, myślałam że dałaś Mu z 10 propozycji i dlatego nie może się chłopak zdecydować :P
    Mi się najbardziej z tych podoba Martin i William :)

Asit, jusella, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Asit zgadzam się, że zbyt lajtowo jest. Niby te, które rodzą pierwszy raz mają dodatkowo 2 (!!!) wizyty z położną więcej pod koniec ciąży. Ale co to jest, skoro oni na takich wizytach nic nie robią? Jest jak jest, ale w III trymestrze powinni robić jeszcze jedno usg. Aha, no i siuśki też sprawdzają za każdym razem ;-)

Jeszcze jestem Rh D- to już w ogóle panikuję na potęgę! Któraś z Was też "negatywna"?

Ja jestem RH - a mój partner Rh +, co miesiąc mam pobierana krew na przeciwciala :)

LilouK, Asit, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:

no popatrz ja te RH - no a moj oczywiscie dodatnie wiec mamy konflikt ale ja mialam konflikt w kazdej ciazy i po porodzie dostawalam zastrzych z immunoglobulina anty-D.

LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    To nie jest tak źle, myślałam że dałaś Mu z 10 propozycji i dlatego nie może się chłopak zdecydować :P
    Mi się najbardziej z tych podoba Martin i William :)

no jak widac dla mojego o jedno za duzo statnim razem mial tylko wybor miedzy dwoma wiecc chyba bylo mu latwiej :)

LilouK, aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 wrote:
    Ja jestem RH - a mój partner Rh +, co miesiąc mam pobierana krew na przeciwciala :)

Pauli, a ja nie wiem, czy mój jest + czy -, bo nie zlecili mu badania O.o Np moi rodzice oboją są minusowi, więc nie było problemu.
    Pierwsze i ostatnie badanie krwi miałam w 13tygodniu razem z usg genetycznym. Kolejną krew pobiorą mi między 28-30tyg, wtedy też dostanę zastrzyk anty D.

Pytałam położnej, dlaczego po poronieniu nie dostałam tego anty D? Bo poroniłam w 11tyg, a zastrzyki podają powyżej 13tyg.

No i w ogóle jest jazda bez trzymanki!

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdrówka - chore mamusie! niech to predzej wam minie :*

Asit, eve90, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Pauli, a ja nie wiem, czy mój jest + czy -, bo nie zlecili mu badania O.o Np moi rodzice oboją są minusowi, więc nie było problemu.
    Pierwsze i ostatnie badanie krwi miałam w 13tygodniu razem z usg genetycznym. Kolejną krew pobiorą mi między 28-30tyg, wtedy też dostanę zastrzyk anty D.

Pytałam położnej, dlaczego po poronieniu nie dostałam tego anty D? Bo poroniłam w 11tyg, a zastrzyki podają powyżej 13tyg.

No i w ogóle jest jazda bez trzymanki!
    no to dziwne ze ci nie dali bo powinni u mnie w ciazy nie daja dopiero po porodzie musze podac w ciagu 72 godz

A twoj nie wie jaka ma grupe bo mojemu tez nie sprawdzali tylko on powiedzial ze ma RH + bo jak kiedys robil badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 17:58

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracajcie do zdrowia :)

Asit, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mebelki bedziemy kupowac jak juz pokojik bedzie pomalowany, narazie to jest tylko do malowania przygotowany a ze moj nie nawidzi malowac wiec wszystko czeka na mnie :)

• LilouK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    no to dziwne ze ci nie dali bo powinni u mnie w ciazy nie daja dopiero po porodzie musze podac w ciagu 72 godz

A twoj nie wie jaka ma grupe bo mojemu tez nie sprawdzali tylko on powiedzial ze ma RH + bo jak kiedys robil badania

Co Ty, on to nawet nie wie, że żyje, taka łajza ;-)

Asit, eve90, aisa, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to o wiecej nie pytam :P

LilouK, eve90, aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wygląda opieka położnej w Polsce? Jestem zielona, mamy jakąś? kiedy się z nią skontaktować?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, też jestem zdania że usg 3 trym powinno być.

Tutaj można wyjść 6h po porodzie ale trzeba wrócić za dwa dni na kontrolę dziecka przez lekarza. Ja urodziłam w czwartek wieczorem, wyszliśmy w niedziele rano.
    Komfort jest super. Pierworódka zawsze oddzielny pokój. Wieloródka 2osobowy bądź jedno jeśli jest możliwość. Bufet otwarty w konkretnych godzinach, full jedzenia ;)

Pauli, to u Ciebie wypas bo usg na każdej wizycie ;)

Ja z mężem mamy +

Asit, daj Młodemu 2 albo 3 imiona ;)

eve90, LilouK, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh temp 37,9.... Apap.poszedł w ruch...

A do chrzanu z tym. Ja na prawie każda przynosze morfologie i mocz do tego zawsze ciśnienie i waga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 18:12

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa no wlasnie nie chcce bo jak nadam 2 lub 3 to potem trzeba urzywac wszystkich naraz a to wogole jest dla mnie do opanowania, tak samo moj ma dwa imiona i kazdy dwoma sie do niego zwraca... wiec nie widzi mi sie do syna wolac w wiecej niz jednym imieniu :P pozaty wtedy to trzeba dorac tak zeby one ladnie ze soba brzmialy a to tez do latwego zadania nie nalezy

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ehh temp 37,9.... Apap.poszedł w ruch...

A do chrzanu z tym. Ja na prawie każda przynosze morfologie i mocz do tego zawsze ciśnienie i waga

eh to Ty masz jeszcze dobrze mi temp. ponizej 38.5 nie schodzi

kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, mi się niektóre połączenia podobają ;) Nasz syn ma dwa imiona, ale zaznaczało się na początku, które jest główne i jest ok.

Znajomej mąż ma 5 ;D Zwracamy się mm Niego tym głównym.

Mi położna mówiła żeby brać coś na zbicie przy temp 38,5. Wcześniej dać organizmowi się bronić.

Zagramaniczna opieka dziś na tapecie ;) Na pewno ktoś wie jak jest w Pl i odpowie Dalile :)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja niestety nie wiem jak wyglada sytuacja z polozna w pl....
    no ja staram sie tez co chwile nie faszerowac lekami na zbicie goraczki dopiero biore jak juz naprawde jestem polprzytomna no ale wtedy jak wezme to odrazu spac ide a budze sie cala mokra wiec tylko prysznic i zmiana ciuchow

‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ